Dagje Amsterdamse gemeenteraad: ‘Voedselbanken moeten inclusiever’

Tsja Amsterdam, wat moeten we daar nog over zeggen eigenlijk? De dolkomische beelden van de gemeenteraad waar de ene deugdrammer de ander probeert te over toepen door nog meer intersectionele en inclusieve retoriek te strooien zijn overal te zien op het internet. Denk Amsterdam komt ditmaal met een verfrissende nieuwe ‘inclusiviteitsnorm’. 

Nanninga was er als de kippen bij om ons weer een prachtig inkijkje te geven in de altijd ‘nuttige’ raadsvergadering van Amsterdam. Daar is DENK op dit moment hard bezig met het verkondigen dat de voedselbanken niet inclusief zijn.

Gratis eten voor de minderbedeelden is natuurlijk helemaal fout als het ‘eurocentrisch’ is. Er is namelijk geen halal voedsel en dus zijn de pakketten niet toegankelijk voor de mensen aldus DENK. Het spreekwoord een gegeven paard moet je niet in de bek kijken kennen ze waarschijnlijk niet.

De vraag is welke partij nu gaat opkomen voor voedselbanken die ook glutenvrij of veganistische pakketten uitdelen. Laat men blij zijn dat er überhaupt een voorziening is zoals de voedselbank, om dan ook nog extreem kieskeurig te gaan doen is gewoon uitermate triest. Alsof die voedselbanken mensen ‘buitensluiten’. Er zullen vast genoeg producten inzitten die wel ‘halal’ zijn.

We hebben wel te doen met Nanninga, zij zit namelijk met deze zeloten opgescheept in de raad.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Veteraan

  vraag het maar aan moslim winkeliers of ze deze producten willen geven voor hun broeders.
  Oh, dat willen ze niet omdat het geld kost ?
  Tja.

  1. van Urk

   @Veteraan. Ga maar extra vasten zal het antwoord zijn.

 2. Politiek Profeet

  Allachastan aan de amstel is rijp voor de sloop, de buldozers en shouvels zijn al in de regio….

 3. Joost mag het weten

  Laat ze dan een voedselbank voor moslims openen. Niet iedereen zit te wachten op een stukje vlees afkomstig van een dier dat zonder verdoving de strot werd afgesneden…

 4. tailgunner

  Vooral enorm veel tijd, geld en energie steken om voedselbanken divers, genderneutraal, lhbrstqwerty, inclusief en weet ik veel te maken. Wat dachten we ervan om eens iets te verzinnen wat voedselbanken overbodig te maakt? Ja, het is maar een raar idee hoor…

 5. Jantje

  Het zou me niet verbazen als de grootste gebruikersgroep van de voedselbanken moslims zijn, gezien het lage percentage van hen dat werkt.
  Gezonde producten zoals fruit en groente zijn altijd halal.
  Dan gaan ze dat maar lekker eten. Of werken voor een stukje vlees.

 6. Heras

  Niet tevreden? Ga terug naar het land van herkomst. Daaaaaaaaaag

 7. EmC2

  Ik heb geleerd, eten wat de pot schaft!

  Of nog één:

  Een gegeven paard, niet in de bek kijken.

 8. Duckday

  Als ze die malloten eens minder in de gemeenteraad zetten blijft er veel geld over daar kunnen ze misschien glutenvrij of veganistische pakketten mee verstrekken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.