DDS video! Gert Jan Segers: ‘Provincies mogen breken met stikstofbeleid, maar één centraal beleid zou beter zijn’

Onze DDS-report Kenneth Steffers is weer in Den Haag. Ditmaal pikte hij een interessant interview op tussen het NOS en Gert Jan Segers, want hoe staat de CU eigenlijk in de kwestie van rondom het stikstofbeleid, wat vindt Segers ervan dat sommige provincies overstag gaan en andere niet? 

Op de vraag van een NOS verslaggeefster is Segers duidelijk: aan provincies ligt de keuze of ze het beleid naleven of niet. De macht ligt immers bij de provincies, wel moet direct gezegd worden dat Segers een voorstander is van een centraal beleid dat ‘goed valt’ bij alle provincie besturen. Mooi gezegd van Segers maar totaal niet haalbaar zoals we de afgelopen dagen zagen. Verschillende provincies kampen met andere agrarische problemen dan andere provincies, een algemene lijn hierin trekken wordt zeer lastig.

De video van Forum voor Democratie in Noord-Holland toont goed aan dat op dit moment er eigenlijk geen sprake is van een consistent centraal beleid, het lijkt haast of de bestuurders geen flauw benul hebben van wat ze nu eigenlijk lopen te ‘verdedigen’.

Maakt Segers een punt? Moet er een beter, centraal beleid komen dat geldt voor alle provincies? Of moeten we dit soort afspraken decentraliseren? Want op dit moment lijkt het alsof Den Haag geen controle heeft – of uitstraalt.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. goedisfout

  Politiek Den Haag is gewoon in paniek. Nog nooit zoveel onzin voorbij zien komen als het laatste jaar. Je hoort VV(D) en CDA nu wel af en toe wat verstandige dingen roepen want vervroegde verkiezingen staan voor de deur. Trap er niet in.

 2. Heras

  Ja goede vraag. Hoe staat de CU in allerlei onderwerpen. Nou geen idee.
  Ze zijn -net als de vvd- aan het meebuigen als het waait.

  Een van de onderwerpen waarom ik afgehaakt ben om hun partij te kiezen is; Israel.
  Ze zeggen te strijden tegen antisemitisme, in nederland, maar ze steunen wel de BDS maatregelen. Daarnaast worden er massa’s immigranten toegelaten waarvan iedereen weet dat ze anti Israel zijn; anti Joods. Dat konden we recent nog zien aan de pesterijen en aanslagen op een joods gezin.
  Als gelovige partij, moet je pal staan achter Israel, ondanks dat je het niet altijd eens bent met de situatie aldaar

 3. Rechtsaf

  Ja ze krabbelen steeds meer terug, en terecht want de Nederlanders pikken steeds minder

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.