DDS video! Politici over de boerenprotesten: ‘Dit doet alleen je eigen zaak schade toe!’

Op stap met onze DDS report Kenneth Steffers kwamen we vandaag zowel Klaas Dijkhoff als Pieter Heerma tegen. Hoe kijken zij naar het boerenprotest? Na de escalatie van gisteren in Groningen is het begrijpelijk dat politici minder sympathie hebben voor de zaak, immers waarom zou je luisteren naar een stel relschoppers? 

Morgen gaan de boeren Den Haag ‘belegeren’ vandaar dat ons halve leger uitrukt om de boze boeren te weren – of althans een poging te wagen. De angst zit er goed in, zeker nadat het gisteren helemaal uit de klauwen liep in Groningen. De vraag die nu overblijft: op hoeveel sympathie kunnen de boeren nog rekenen?

 

Dijkhoff komt ‘hard’ uit de hoek, wat helemaal terecht is. Heerma daarentegen wil niet alle boeren over één kam scheren.

We zitten allemaal met spanning te wachten op morgen. Als het morgen helemaal uit de klauwen loopt dan kan het inderdaad boerenzaak definitief schade. Want laten we wel wezen, op een enkeling na zit niemand te wachten op een bestorming van het Binnenhof. Laten we hopen dat ze zich normaal gedragen én daardoor juist een heel sterk signaal afgeven!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. EU kok

  Quote : op een enkeling na zit niemand te wachten op een bestorming van het Binnenhof.
  .
  Verstandig om de hier aanwezige toetsenbord-anarchisten als enkeling te beschouwen..

 2. Tman

  “boerenprotesten: ‘Dit doet alleen je eigen zaak schade toe”, zegt Klaas!
  Gedurende zwartepiet of Extinction Rebellion protesten,riep en roept niemand zoiets! da’s toch vreemd!

 3. Jv

  Bart, wat een eenzijdig bericht! In Groningen ging het mis, in Friesland, Overijssel, Gelderland en Drenthe ging het prima, waarom dan alleen dit uitlichten?
  Moeten de boeren dan niet meer protesteren?
  Immers….Den Haag geeft niet thuis dus blijft het voor 50% van hen stoppen!
  Den Haag luistert niet dus kunnen hun gang gaan?
  Ondanks tegenovergestelde wetenschappelijk meningen waar ze hun kont ook mee afvegen! Kortom, democratie telt niet, wij beslissen en jullie, klootjes volk, hebben maar te luisteren.
  Volgens mij ben de fan van Trouw, NRC, en vele andere linkse rotzooi!
  Wat laat jij je kennen en wat neem jij hardwerkende mensen in de zeik!
  Mijn steun hebben ze en hoop dat het overgrote deel achter de boeren blijft staan.

 4. koeiepoep

  Wat een raar suggestief en belerend stukje. In bar slecht Nederlands ook nog. Heb je dezelfde sponsor als de extinction drab?

 5. Mezzadra

  Dit veroorzaakt alleen maar schade aan je eigen zaak en brengt je eigen zaak schade toe. Bart.

 6. Mezzadra

  “Als het morgen helemaal uit de klauwen loopt dan kan het inderdaad boerenzaak definitief schade. ”

  Mogelijk wordt in dit kreupele Nederlands bedoeld dat als het uit de klauwen loopt dit de boerenzaak ernstige schade kan doen.

 7. Jumping

  Ik wens de boeren morgen, veel kracht toe.

  Maar let op, deze groep bewindslieden is niet te vertrouwen.
  Een inlegvel is zo ingepast.

  Begin deze week, is er weer een vorm van bedrog openbaar gemaakt, over het bedrag wat WA in wérkelijkheid ontvangt, van de staat der Nederlanden.

  Zijn dit leugens, is dit bedrog.?
  Wie het weet mag het zeggen.

 8. Henk Albarda

  Het boeren protest kan nooit te hard zijn, met het stelletje VVD en Groen Links dictatoren die in Den Haag via achterkamertjes het feitelijke geweld tegen Nederland uitvoeren. Meer import van gewelddadige afrikanen en MO’ers, en boeren inperken om voedsel te creeeeren, leve EIGENRICHTING.

 9. ikweetwatikwil

  Wat is er precies uit de hand gelopen in Groningen. Als ik het zo lees werden de deuren van het gemeentehuis ingebeukt. Maar de deuren gingen al los voor dat de trekker er tegen aan kwam. En zo zijn er meer dingen door de linkse media ( want dat heeft Groningen ) overdreven.

 10. Politiek Profeet

  Twee flapdrollen die een poging doen hun jammerlijk falen als politicus te verdoezelen en af te wentelen op een zeer belangrijke maatschappelijke peiler in de samenleving…de boeren.
  Hun tijd om kennis te maken met de echte Nederlander komt steeds dichterbij.
  De vluchtvliegtuigen staan al afgetankt klaar op Schiphol,knus met het koningshuis en andersoort opvreters.

 11. JFU

  Weer zo’n volgevreten landverrader, die het in z’n broek doet van angst. Tja zijn ze niet gewend dat een bevolkingsgroep opkomt voor hun bedrijf. De onvrede neem toe onder de werkende bevolking…en dit is het begin, en als het beleid niet veranderd gaan er heel vervelende dingen gebeuren voor de zittende ‘elite’.

 12. Cesare

  Ik zou zeggen tegen de boeren: Doorgaan. Laat die politici in de stront zakken. Als je braaf op je beurt blijft wachten, worden jullie genaaid bij het leven.
  Die linkse honden zullen wel zeggen dat je je eigen zaak schade toebrengt. Maar van hen heb je toch niets te verwachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.