DDS video! Politici over de boerenprotesten: 'Dit doet alleen je eigen zaak schade toe!'

Geen categorieokt 15 2019, 20:00
Op stap met onze DDS report Kenneth Steffers kwamen we vandaag zowel Klaas Dijkhoff als Pieter Heerma tegen. Hoe kijken zij naar het boerenprotest? Na de escalatie van gisteren in Groningen is het begrijpelijk dat politici minder sympathie hebben voor de zaak, immers waarom zou je luisteren naar een stel relschoppers?
Morgen gaan de boeren Den Haag 'belegeren' vandaar dat ons halve leger uitrukt om de boze boeren te weren - of althans een poging te wagen. De angst zit er goed in, zeker nadat het gisteren helemaal uit de klauwen liep in Groningen. De vraag die nu overblijft: op hoeveel sympathie kunnen de boeren nog rekenen?
[video width="854" height="480" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/10/DDSvideo15oktoberDijkhoff.mp4"][/video]
Dijkhoff komt 'hard' uit de hoek, wat helemaal terecht is. Heerma daarentegen wil niet alle boeren over één kam scheren.
[video width="854" height="480" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/10/DDSvideo15oktoberHeerma.mp4"][/video]
We zitten allemaal met spanning te wachten op morgen. Als het morgen helemaal uit de klauwen loopt dan kan het inderdaad boerenzaak definitief schade. Want laten we wel wezen, op een enkeling na zit niemand te wachten op een bestorming van het Binnenhof. Laten we hopen dat ze zich normaal gedragen én daardoor juist een heel sterk signaal afgeven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten