Jesse Klaver nu helemaal kierewiet: geeft banken de schuld van de problemen van de boeren

Geen categorieokt 02 2019, 21:00
GroenLinks-leider Jesse Klaver doet er alles aan om zijn trieste toespraak op het Malieveld af te zwakken en om te buigen in iets positiefs. Nu probeert de GroenLinksert de relatie met boeren te lijmen door de schuld van de problemen neer te leggen bij de financiële sector. Volgens Klaver is het namelijk de schuld van de banken dat de boeren in de schulden zitten. Pertinente onzin. En het is evenmin hét grootste probleem van de agrarische sector.
Volgens Jesse Klaver zouden 'de banken moeten meebetalen' aan het sociaal plan, de zogeheten 'warme sanering van de Nederlandse veestapel'. Maar dat de boeren opgezadeld zitten met schulden is natuurlijk niet "de schuld van de banken", immers zijn deze obligaties vrijwillig aangegaan.
Het is een smerige streek van Klaver, die probeert af te leiden van de daadwerkelijke veroorzaker van de problemen: de overheid met haar inconsistente, niet goed doordachte en chaotische wet- en regelgeving. Blijkbaar wil Klaver het gewon niet begrijpen en weigert hij het cruciale punt van het boerenprotest.
De boeren hebben in de pers duidelijk aangegeven waar de schoen wringt: 'men vraagt van ons (de boeren. red.) aanpassingen, maar alvorens deze zijn ingevoerd moeten we nieuwe aanpassingen doen' zo klonk het op het Malieveld van diverse boeren.
Het is precies dit patroon dat het grote probleem is van de Nederlandse boer. Het heeft ertoe geleid dat boeren onnodige schuldenposities zijn aangegaan: immers moeten ze steeds weer nieuwe vereisten vanuit de overheid financieren. Want die regels gaan niet alleen over gedrag, maar hebben ook betrekking op technische oplossingen en innovaties zoals het gebruik van trekkers en andere apparatuur.
En waar klop je dan aan als je plotseling tienduizenden euro's moet investeren om 'legally compliant' te zijn? Juist, bij een bank. Met het sofistische gebral van GroenLinks is nu echter duidelijk dat de partij géén zin heeft om de hand in eigen boezem te steken, maar probeert Klaver handig de aandacht af te leiden door een populaire zondebok voor de problemen in de agrarische sector te vinden.
Eigenlijk is het te triest voor woorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten