Jesse Klaver nu helemaal kierewiet: geeft banken de schuld van de problemen van de boeren

GroenLinks-leider Jesse Klaver doet er alles aan om zijn trieste toespraak op het Malieveld af te zwakken en om te buigen in iets positiefs. Nu probeert de GroenLinksert de relatie met boeren te lijmen door de schuld van de problemen neer te leggen bij de financiële sector. Volgens Klaver is het namelijk de schuld van de banken dat de boeren in de schulden zitten. Pertinente onzin. En het is evenmin hét grootste probleem van de agrarische sector.

Volgens Jesse Klaver zouden ‘de banken moeten meebetalen’ aan het sociaal plan, de zogeheten ‘warme sanering van de Nederlandse veestapel’. Maar dat de boeren opgezadeld zitten met schulden is natuurlijk niet “de schuld van de banken”, immers zijn deze obligaties vrijwillig aangegaan.

Het is een smerige streek van Klaver, die probeert af te leiden van de daadwerkelijke veroorzaker van de problemen: de overheid met haar inconsistente, niet goed doordachte en chaotische wet- en regelgeving. Blijkbaar wil Klaver het gewon niet begrijpen en weigert hij het cruciale punt van het boerenprotest.

De boeren hebben in de pers duidelijk aangegeven waar de schoen wringt: ‘men vraagt van ons (de boeren. red.) aanpassingen, maar alvorens deze zijn ingevoerd moeten we nieuwe aanpassingen doen’ zo klonk het op het Malieveld van diverse boeren.

Het is precies dit patroon dat het grote probleem is van de Nederlandse boer. Het heeft ertoe geleid dat boeren onnodige schuldenposities zijn aangegaan: immers moeten ze steeds weer nieuwe vereisten vanuit de overheid financieren. Want die regels gaan niet alleen over gedrag, maar hebben ook betrekking op technische oplossingen en innovaties zoals het gebruik van trekkers en andere apparatuur.

En waar klop je dan aan als je plotseling tienduizenden euro’s moet investeren om ‘legally compliant’ te zijn? Juist, bij een bank. Met het sofistische gebral van GroenLinks is nu echter duidelijk dat de partij géén zin heeft om de hand in eigen boezem te steken, maar probeert Klaver handig de aandacht af te leiden door een  populaire zondebok voor de problemen in de agrarische sector te vinden.

Eigenlijk is het te triest voor woorden.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Jumping

  Deze Feras past voor de volle 100% in het plaatje, dat Nederland een keiverrot land is geworden.

  Dat Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, Nederland In een poel van ellende stort.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. Mycase

  Klavertje moet je gewoon overheen pissen gaat ie vanzelf dood

 3. Mezzadra

  “ Het is precies dit patroon dat het grote probleem is van de Nederlandse boer. Het heeft ertoe geleid dat boeren onnodige schuldenposities zijn aangegaan”

  Juist, en wie moeten dan afwegen of die schuldenposities verantwoord zijn?
  Juist, de banken.

  Klaver heeft groot gelijk.

  1. Vit

   @Mezzadra

   Elke boer is zelf verantwoordelijk net zoals je voor jouw hypotheek verantwoordelijk bent.

   1. EU kok

    Mee eens .

   2. Crassus

    Toch past hier enige reserve. Het fenomeen spaarhypotheek heeft niet goed uitgepakt. Het verhaal van de adviseur met voorbeelden kan zo overtuigend zijn, dat het de doorslag kan geven. En zo ook in de kredietverlening. Dat een rente ook wel eens zou kunnen dalen leek niet waarschijnlijk. Helaas werd dat niet meegenomen en zit je nu met andere problemen.
    De pensioenkwestie !

    1. spelende vrouw

     het fenomeen spaarhypotheek heeft fantastisch uitgepakt , 100% van de hypotheken ingelost .

     Een uitstekend product de nek omgedraaid door politieke onkunde

    2. Crassus

     @spelende vrouw,..Google even op rente swaps (derivaten) Vestia. Leningen aan MKB, welke met een renteswap werden afgezet. De dalende rente werkte funest uit. Banken in NL hebben voorzieningen moeten treffen. Deze waren de leningen waar het over ging.

     1. spelende vrouw

      en waarom zou ik dat doen ? je hebt het over spaar hypotheken ! Spaarhypotheken waren het beste hypotheek product voor zowel bank als klant. De politiek wilde zich rijk rekenen en vond het openstaan van de hoofdsom over de gehele leen periode niet wenselijk. De politiek heeft de spaarhypotheek de nek omgedraaid.

  2. ZiggyStardust

   betaalt

  3. ZiggyStardust

   Mezzadra, nee. Deze boerenbedrijven zijn vaak van generatie op generatie over gegaan, er was voldoende onderpand aanwezig en dat ze niet meer rendabel zouden zijn is puur politiek. Ik heb in 2007 mijn atpl opleiding afgerond, en de ABN bleef tijdens de crisis maar leningen verstrekken aan nieuwe piloten in spe, terwijl al lang bekend was dat het een verloren generatie zou zijn, vanwege geen vraag naar piloten de eerst komende jaren. Gevolgen: ruim 1500 afgestudeerde piloten in Nederland zonder enige kans op een baan, vliegscholen failliet ( maar de investeerders niet), maar wel met een schuld van 150.000 euro. Dat is pas fout bezig zijn als bank.

   1. Crassus

    Het rente derivatenverhaal is een voorbeeld van de geldhonger van de banken. Wie betaalde het gelag. Er is niets wat gratis is. Kennis van het financiële systeem ontbreekt dus je vertrouwt er maar op dat het goed zit.

    1. spelende vrouw

     weer fout crassus , het derivatenverhaal is een verplichting van overheden om pakkettten slechte leningen te verhandelen. freddymac en fannymay zijn opgedragen deze uitvoering zo uit te voren door de overheid

     kennis van het systeem ontbreekt je inderdaad volledig

  4. Mieremet

   Pijp Klaver nou maar, dan heb je dat ook weer gehad. Wat een zak hooi ben je toch.

  5. Zozo

   Het is juist onze regering die de boeren dwingt leningen af te sluiten door steeds veranderde regeltjes. Je bent een stuk onbenul als je dat niet ziet. Dus, wat moet ik concluderen: dat je debiele onzin spuit.

  6. spelende vrouw

   tarreltje , de banken hebben de Nox discussie niet gestart hufter.
   jouw linkse onderkruipsel klaver wel hufter
   nu de rechter eist dat het drammertje zich conformeert aan zijn eigen afspraken geeft de drammer niet thuis tarrel

   Typisch links gedrag , ik hoorde vanmiddag een leuke mop , sommige leipos moet je links laten liggen , het liefst op de linkerbaan want daar rijden ze harder

  7. Joshuak

   Dikke onzin natuurlijk.. Het is compleet de schuld van de overheid en hun onvoorspelbare en inconsistente beleid..

   Het ene jaar is iets toegestaan en dan doen ze daar flinke investeringen in.. En dan het jaar erop mag het niet meer en moet het anders..

   De banken kunnen daar natuurlijk ook geen lijn op trekken.. Zelfde geld voor elektriciteit.. Enkele jaren geleden was biomassa elektriciteit nog fantastisch en werd er miljarden in geinvesteerd en nu is het de duivel zelf..

   Zulk idioot beleid is natuurlijk de dood voor elke investeerder en economie en voornamelijk de schuld van die linkse partijen die dit allemaal opdringen..

   Maar waarom de schuld bij jezelf zoeken als je het ergens anders kan zoeken..

 4. Blitzkrieg

  Woedend op Jesse Klaver – De Jensen show 23#
  h**ps://youtu.be/5gs9jllgEWY
  Kijken vanaf 10:40, wordt het vanzelf duidelijk

  De hele show kijken is natuurlijk nog beter

  1. Mezzadra

   Als Jensen woedend op je is kun je er gevoeglijk vanuit gaan dat je gelijk hebt.

   1. ZiggyStardust

    betaalt

   2. Blitzkrieg

    Mezzadra : Tuurlijk… veel succes 🙂 🙂 🙂

   3. Zozo

    Het grootste kul antwoord ooit gelezen. Je bent gewoon een oetlul. En je weet: schelden doet geen pijn. Toch blijf ik vinden dat je een debiel bent.

   4. spelende vrouw

    stront heeft nooit gelijk das zeker, das een uitwerpsel en volledig onbruikbaar, chemisch afval van bepaalde wezens

    1. Crassus

     ?

 5. merlot

  Walnootbrein Klaver twittert: “Banken die hen de schulden hebben ingedreven, moeten meebetalen.”

  Er valt de banken veel te verwijten, maar niet dit.

  De groene khmer is z’n hand aan het overspelen.

  1. Siemien

   Als banken mee moeten betalen van klaver dan wordt dit verhaalt op de burgers natuurlijk, dus word de burger driedubbel gepakt, dat is wat adolf klaver wil

   1. ZiggyStardust

    Het draait mijns inziens om het invoeren van een socialistisch systeem. Het heeft er iig alle schijn van, verhuld onder een groen sausje.

 6. Cesare

  Wat een goedkoop, doorzichtig lulverhaal, Ze doen ook alles om zichzelf vrij te pleiten. Walgelijk volk.

 7. C.A.Barstow

  Die hersenloze idioot loopt in zijn klimaat krankzinnigheid zo hard van stapel
  dat hij een keer over zijn eigen benen struikelt en zijn nek breekt, althans dat hoop ik.

  Stem FvD.

  1. ZiggyStardust

   Hij is zo gefocust op rechts, dat ie tijdens het oversteken een keer naar links vergeet te kijken.

  2. Lampje

   U bent nog te aardig voor hem!

 8. Siemien

  Uiteindelijk is het gewoon de schuld van groenlinks natuurlijk

 9. fusilier

  En wie komt die bouw bedrijven tegemoet die niet verder kunnen,en daardoor inkomen mislopen.

 10. spelende vrouw

  De politiek is de oorzaak van de huidige problemen.

  Een onzinnige klimaat discussie , onzinnige eisen , onzinnige wetgeving en een rechter die de politiek verplichten zich te houden aan de eigen wetgeving.

  Het is jouw schuld klaver met je linkse gedram dat we zover gezakt zijn linkse niets weter

 11. Jack Flash

  Zo zie je maar weer hoe Klavertje in mekaar steekt. Boeren tot wanhoop drijven zodat ze niet anders kunnen dan lenen dmv linkse dramplannen,en dan met zijn lafheid de banken de schuld geven.Zo’n klootzak helpt de hele sektor om zeep.Dit principe staat model voor hoe extreem links te werk gaat.Ze zijn het nooit schuld al hebben ze het hele land naar de kloten geholpen.Zo zal het met het migratiebeleid gaan en met de energietransitie idem dito.

 12. Bes Tolen

  Ik heb ondertussen regeringen en andere beleidsbepalende politici vaak lakeien genoemd. Dat zijn ze en dat houdt onder meer in, dat ze belangrijke economische activiteit opzadelen met dwaze onwerkbare regelgeving waar die regeringen en aanpalende politici hun eigenlijke taak grotendeels verzaken. Wie van hen heeft het als het om klimaat gaat over de massa immigratie en de onnoemelijk immens hoge kosten, die op de autochtone bevolking stelselmatig worden afgewenteld met steeds grotere willekeur. en nooit tot een eind komen? Maar het is wel waar hun hele beleid om draait! Blijkbaar als in het geheim aangegane verplichting? Wie heeft dat dan opgelegd? Hitler was een idioot maar de tegenwoordige regeringen kunnen er ook wat van. Van blijvende vernietiging.

 13. GIF

  Jesse Klaver in de rol van Pilatus. Ook die waste zijn handen in onschuld.

  1. Lampje

   Yasser Feras bedoelt u?

 14. Agios

  Klaver is op weg zichzelf van de troon te stoten. De amechtige dames vallen bij bosjes droog.

 15. Jynx

  Vuile schoft!

 16. Joost mag het weten

  Laten we een gezonde bank in de problemen brengen zodat we hem vervolgens met belastingcentjes moeten redden..

  Werd de bankencrisis van 2008 niet veroorzaakt doordat er teveel slechte leningen in de boeken stonden?

  1. Blitzkrieg

   Slechte leningen, daarvoor hebben we de ECB en uw pensioenfonds.

 17. Siemien

  Yassar helemaal kierewiet is pleonasme

 18. Heras

  Het zijn groenlinks , pvvd en d66, die maar emmeren over halvering van de veestapel.
  Eigenlijk zeggen jullie tegen de boeren:’ laat jullie inkomen nu maar halveren, dat is goed voor onze regering. Dan kunnen wij tenminste tegen Brussel zeggen; zie je nou wel wij houden ons aan onze afspraken”.
  Tja en het lot van de boeren; ach het zijn maar boeren…
  Dat was ook zo bij de pulsvissers. Omdat een idioot land als frankrijk dat vond.

  Dit soort beslissingen dat de regering maakt, zullen wij als volk onthouden en 2021 wordt een spannend jaar….

  1. B. Pascal

   wie de boeren klem heeft, die heeft nederland klem.

   als je de boerenbond breekt, dan heb je het land in handen.

   de britten hebben dat geweten, zie de geschiedenissen van zuid-africa

 19. B. Pascal

  De enige conclusie die we zeker kunnen nemen is deze:

  Links verwacht in ieder geval dat dit het einde niet is.
  Schiphol en nu ook de Linkse Kliek zijn als de donder dat het fout loopt.

  Wie een waarde oordeel geven kan, die ziet het volgende:
  Wanneer je de waarheid spreekt, veeg je niet je straat bij voorbaat schoon!

 20. FCKDopper

  Met zijn harde woorden op het Malieveld wist hij te scoren bij het D66 en SP electoraat.
  Met deze onzin verpest hij het weer.
  Niet de banken doch de politiek draagt volledige verantwoordelijkheid voor datgene wat de boeren al decennia wordt aangedaan. Echter uiteindelijk zijn het de boeren zelf die steeds maar weer braaf op het CDA blijven stemmen. Het CDA zal de boeren echt niet helpen, het enige waar het CDA op uit is, is het pluche. Al decennia lang, naait het CDA de boeren een oor aan met mooie doch loze beloften. Nu weer mevrouwtje Schouten, tijdens haar ministerschap geen halvering. Die uitspraak is voor meerdere uitleg vatbaar.
  49% reductie dan? of gewoon 50% binnen nu en 10 jaar zoals Klaver aangaf????

 21. Drollevanger

  Bendevorming is een IQ probleem.
  Als men kinderen naar een school stuurt waar het gros met een IQ van honderd de lesstof snapt, terwijl een deel van hun medescholieren niet eens snapt waar de les over gaat. Dan zal dat laatste deel bij elkaar kruipen zodat op den duur daaruit een club wordt gevormd die de onderwerpen die ze wel begrijpen delen.

 22. Lampje

  Yasser Feras moet oprotten naar Marokko

 23. Drollevanger

  Sorry. mijn vorige reageersel hoort bij het onderwerp bendevorming Bijlmer

 24. Veteraan

  Het is de schuld van Klaver en consorten.
  Hij maakt een farce van Groen Links en propageert allerlei onzin maatregelen.
  Jammer want Groen Links had een positieve invloed maar gaat nu alleen maar mee in Links gebral en kijken niet naar wat haalbaar is en wat echt effect heeft.
  Het is nu alleen nog bla, bla.

 25. StanleyC

  Hier heeft hij op zich een punt. De oorzaak. Van de meeste ellende is dat banken zomaar geld uit het niets mogen creëren en dat vervolgens migen uitlenen tegen rente. zo krijg je het principe dat kosten worden genationaliseerd en winsten geprivatiseerd.

 26. goedisfout

  Het wordt de hoogste tijd dat de eerste kamer gaat doen waar ze voor zijn, de bevolking behoeden voor “waan van de dag” wetgeving.

 27. Joop Klepzeikert

  Dat krijg je met VMBO patiëntjes in de politiek. Die zijn te achterlijk om te kunnen bedenken dan niet de banken, maar de politiek de boeren diep in de schulden gejaagd heeft.
  De banken maken geen verplicht milieu, klimaat en dieren welzijn beleid. Het is de ultra linkse roverheid die dat doet, waardoor de boeren steeds meer geld moeten investeren.
  Zwakzinnig links begrijpt niet dat geld niet zomaar aan komt waaien, waardoor dat bij banken geleend moet worden.

 28. Gelul

  Yasser Feras is volledig te vertrouwen hij zegt precies wat hij moet zeggen van de grote baas in marroko

 29. Cycle25

  Ja hoor progressieve bruinhemden, ik lig in een deuk mocht de RABO Nederland gaan verlaten om te gaan vestigen in Londen.

 30. RvdBe

  De overheid dwingt mij tot de aanschaf van warmtepompen/aanpassen woning etc, nu kan ik mijn hypotheek niet meer betalen, oplossing van klaver: dat is de schuld van je hypotheekverstrekker en die moet dus jou hypotheek kwijtschelden.

 31. Vliegenvanger

  Die klaver is een heel gemeen mannetje. GL is een waardeloze partij, het enige wat ze doen is de mensen veel geld uit de zak kloppen. Dat ze de vliegmaatschappijen maar eens aanpakken, maar dat laten ze gewoon door gaan. De grootste uitstoot komt van vliegtuigen en zeeschepen. Maar daar is teveel geld mee gemoeid. Dus dan pakken ze de gewone burgers weer aan. Weg met die wegkijkende Klaver, laat hem in Marokko de boel maar naar de afgrond helpen.

 32. jorisxl

  Het is voor mij onbegrijpelijk dat deze yaser Affas klaver vrij kan rond lopen en hij niet beveiligd hoeft te worden en zijn medestanders vrolijk rond huppelen in ons land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.