Kabinet vernaggelt boeren al de dag na demonstratie: toezegging geen halvering veestapel wordt ‘genuanceerd’

Gisteren verkondigde landbouwminister Carola Schouten het al luid en duidelijk bij de boerenopstand in Den Haag: er komt onder haar bewind geen halvering van de veestapel, ondanks wat veeteelthatende D66-Kamerleden allemaal zeggen en opperen. Een hart onder de riem voor de boeren, dus. Maar amper een dag later blijkt het ministerie al andere plannen te hebben…

Het was voor de boeren toch een kleine overwinning. De druppel die de emmer deed overlopen en zorgde voor de massale demonstratie in Den Haag, was een vrijbuitend D66-Kamerlid genaamd Tjeerd de Groot. Hij verkondigde dat de boeren hun veestapel moesten halveren. Maar voor de microfoon op het Malieveld stelde minister Carola Schouten de meute gerust: die komt er niet.

Vandaag verschijnt de spreektekst van minister Schouten op de website van de Rijksoverheid. En dan blijkt de toezegging van ‘geen halvering’ toch ineens wel wat verschoven te zijn. Ineens staat er een woordje bij waardoor de gigantische inkrimping wellicht dan toch dichterbij komt onder het bewind van dit VVD-D66-ChristenUnie-kabinet. Het NRC rapporteert:

“Tijdens het protest beloofde Schouten: „Zolang ik minister van Landbouw ben betekent dat ook dat er wat mij betreft geen halvering van de veestapel komt.” In de spreektest die haar ministerie online zette is een heel belangrijk woordje toegevoegd.”

En inderdaad:

EF203vxXkAA-1ak

Wat denkt het kabinet nu helemaal? Die boeren zijn analfabeet, dus daar komen ze toch nooit achter, hihi? Wát een onbeschofte Haagse brutaliteit is dit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Ik heb inmiddels een gevoel van diepe, diepe minachting voor dit horrorkabinet gekregen.

  1. Original NL

   Nu pas??

  2. plakband

   Ook nu weer blijkt dat pluche-plakken het allerbelangrijkste doel is van deze coalitie. Daar worden zelfs de waarheid, het zelfrespect en principes voor verkwanseld.
   Ook al betekent dit direct verraad plegen aan de achterban.

   #stem het stemvee weg xodra het kan.

  3. hans-e-pans

   Deze Roverheid is de slechtste tegenstander om zaken mee te doen.

   Een tegenstander is deze Roverheid zeker.

 2. JFU

  Het wordt ondertussen tijd voor revolutie..en die zooi in Den Haag publiekelijk op het schavot..werkt absoluut. Schoon schip maken.

  1. Mieremet

   Indien gewenst kom ik terug uit Portugal om jullie bij te staan tijdens de revolutie, weg met links( wereldwijd) , kill Soros.

 3. just saying

  Die boeren zijn niet achterlijk die begrepen heus wel dat de kans erin zat dat die gristentrut stond te liegen, laten we hopen dat zij nu massaal PVV gaan stemmen.

  1. Original NL

   Beter dan naar haar te luisteren hadden ze haar van het podium moeten schoppen en met alle trekkers over haar heen moeten walsen!!!
   Maar nee..ze laten die muts haar leugens uitbraken…gemiste kans!

  2. Mezzadra

   Als die 75.000 boeren allemaal PVV gaan stemmen heeft Geert er weer een halve zetel bij.

   🙂

   1. just saying

    Natuurlijk lulhannes, want die boeren hebben natuurlijk geen partners of familie die ook afhankelijk zijn van het boerenbedrijf, achterlijke kloothommel die je er bent.

    1. Mezzadra

     Als alle familieleden meestemmen levert het misschien wel een zetel op.

     🙂

     1. Kretoloog

      Gisteren heb ik Mezzadra uitgelegd dat de boerenstand goed is voor minimaal 5 zetels en mogelijk zelfs 10. Maar de verstandelijk beperkte M. volhardt in zijn waanidee dat er niet meer dan 1 zetel valt te verdienen. Voor lieden als M. bestaat er een mooi gezegde: “Parels voor de zwijnen werpen”.

     2. Ron

      Als je hard genoeg roept geloof je het zelf misschien.

      Ik ken ook zo’n type man als jij, is advocaat van beroep maar heeft totaal geen realiteitbesef. 100 mensen leggen heb wat uit en nog snapt hij het dan niet.

      Hele eenzame man die treurig bij iedereen binnenstapt en zich onbegrepen voelt.

      Afscheid van genomen en wil hem nooit meer zien als het kan.

     3. just saying

      @Kretoloog

      Die lul is overtuigd vegetariër en psychopaat, het zit niet helemaal lekker in die bovenkamer van hem kun je nagaan wat het vanbinnen aanricht daar door enkel op stengels en taufu te knagen.

     4. Mezzadra

      Kretoloog, er zijn75.000 boeren in dit land. Ook als al die beren en hun familie op de PVV gaan stemmen (en die kans is nihil) gaat dat Geurt niet veel opleveren.

     5. just saying

      Nu heeft hij het weer over beren, die gast is niet goed in zijn bovenkamer.

     6. Ron

      Beren stemmen niet.
      Koekje deeg

     7. Mezzadra

      beren = boeren

     8. van Urk

      Mezzadra, U vergeet het personeel. Daarnaast zorgt elk boer voor werk aan tien Nederlanders. Iedereen die er mee te maken zullen krijgen gaan nu twee keer goed erover na denken op welk partij zij nu zullen gaan stemmen.

    2. Original NL

     P*do mezza zit zich weer te verkneukelen op zijn zolderkamertje….tabje kinderporno staat blijkbaar weer open.

     1. Mezzadra

      Ik zie dat Original NL wanhopige pogingen doet om het gesprek op seks met kinderen te brengen.

      Spookt het onderwerp zo in je hoofd, arme kerel?

   2. Original NL

    Je valt in herhaling p*do!

 4. Piet51

  Inderdaad niet zo netjes en zorgvuldig. Maar ook niet iets om je als veeboer zorgen over te maken. Dat woordje “gedwongen” heeft op deze manier weinig betekenis, want vrijwillig de veestapel minderen mag natuurlijk altijd, ook vandaag al. En als de overheid daar financieel bij helpt, daar heeft het alle schijn van, wordt dat alleen maar gemakkelijker.

  Verder wordt hier niet vermeld, wat ook door de minister toegezegd werd en nog steeds in de gepubliceerde tekst staat, namelijk, dat “mijn uitgangspunt is dat boeren die willen blijven boeren, en hun bedrijf over willen geven aan hun zonen en dochters, dat daar ruimte voor blijft”.

 5. Beukman

  En als de helft er niet af moet, moet er gewoon eenderde vanaf. De boeren worden genaaid, wat had je ook anders verwacht.
  Mijn respect voor Klaver neemt toe. Die had gisteren gewoon het lef om te zeggen wat hij dacht.

  1. goedisfout

   Respect voor de spreekbuis van een Rara terrorist? Je bent niet goed bij je hoofd.

   1. Beukman

    Van welke terrorist van Rara is Klaver de woordvoerder, @fout?

  2. Blitzkrieg

   Beukman : “Wat had je ook anders verwacht?”. Niks Beukman, helemaal niks. Als die Klaver een beetje consequent was geweest had hij geen kinderen genomen. Alles wat hypocriet is heeft op jou een soort magnetische uitwerking.

   1. Beukman

    Onzin.

  3. Ego-non-solus

   @Beukman
   Klaver verkondigt een mij onwelgevallige mening maar inderdaad, je kunt respect hebben voor het feit dat hij die blijft verkondigen ook in een gezelschap als dat van gisteren op het Malieveld. CDA en VVD-politici waren daar duidelijk met de bedoeling om zieltjes te winnen, daarbij minachting tonend voor het intellect van de aanwezige boeren.

 6. Mezzadra

  De ongemakkelijke waarheid is dat de halvering van de veestapel de komende jaren links of rechtsom moet worden gerealiseerd. De Minister kon die toezegging dus helemaal niet doen.

  1. Styx

   Tarrel ik lees veel van je nutteloze reactie, het verbaasd mij hoe je iedere keer weet te meten met 2 maten.
   Hoe je selectief je eigen waarheden loopt te verkondigen, kan je niet gewoon je muil houden?
   Anders zoek een hogen boom en neem een touw mee dit land heeft niks verloren aan jou

   1. Original NL

    Quote….Tarrel ik lees veel van je nutteloze reactie……
    Hoog tijd om daar dan eens mee te stoppen, zonde van je tijd.

    1. Mycase

     precies compleet negeren doe zaadstengel

   2. Mezzadra

    Probeer het eens inhoudelijk, Styx, dit komt nogal onnozel over.

    1. merlot

     Styx is de zoveelste die de tarrel uitkotst.

     Hoe zou dat toch komen?

     1. Beukman

      Sorry dat ik het moet zeggen, @merlot, maar in je obsessie voor @Mezza ben je elk perspectief kwijtgeraakt.
      @Styx verzoekt hierboven @Mezza om zich op te hangen. Ik vind dit niet kunnen. Jij vindt het echter best. Daarmee bewijs je dat je van het morele padje af bent.
      Probeer jezelf eens van een afstand te bekijken. Dit is echt niet gezond.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Fruittelers en groenteboeren stimuleren. De vee sector en vleesindustrie niet halveren maar afschaffen. Totaal overbodig

  1. just saying

   Vegetariërs hebben het verstand van een pootaardappel, daar ben jij en die mozzarella een prima voorbeeld van.

   1. Joop Klepzeikert

    @just saying: Vegetariërs missen héél veel essentiële voedingsstoffen, waardoor ze niet meer normaal kunnen denken en functioneren.
    Het overbodige paard van de Schillenboer is daar een heel goed voorbeeld van. Kan alleen nog maar totaal zwakzinnig links trollen op DDS. Tot werken en nadenken is dat paard al lang niet meer in staat.

  2. Joop Klepzeikert

   @Overbodig paard van de Schillenboer: Je hebt 12 keer zoveel oppervlak nodig om voldoende groente en fruit te kweken dan om voldoende vlees te fokken.
   Daarbij KAN de mens niet zonder vlees leven. De mens is omnivoor, geen konijn.

   1. Ron

    Ze roepen maar wat zonder na te denken.
    Ideaal toch theoretische uitspraken hoeven praktisch toch niet waar gemaakt te kunnen worden.
    Dat is ook wat het kabinet hanteert

    1. Joop Klepzeikert

     @Ron: Doordat vegetariërs héél veel essentiële voedingsstoffen missen zijn ze geeneens meer in staat om na te denken. Ook niet om te werken. Daarom gaan ze maar op DDS, Shitter of FaceCrap zitten trollen.

     1. Ron

      Daarom 4oktober een extra lapje vlees hier op tafel. Ik zorg wel dat mijn kinderen alle voedingsstoffen binnen krijgen.

      Voor de premie van de zorgverzekering mag de vegetariër wel extra gaan betalen, die plegen bewust roofbouw op hun lichaam maar ook van hun arme kinderen.

     2. Mezzadra

      Dit is natuurlijk aantoonbaar onjuist, Klepzeikert. Een vegetarisch dieet is gezonder en bevat alle noodzakelijke voedingstoffen.

      Een nogal domme opmerking.

     3. Ron

      Dat is dus het bewijs dat jij bewust de onwaarheid verteld. Het is namelijk onomstotelijk vastgesteld dat vlees stoffen bevat die noodzakelijk zijn voor de groei en opbouw van de hersenen. Ook onomstotelijk was vastgesteld dat vegetariër van kind af aan kleinere hersenen hebben die niet volledig ontwikkeld zijn.
      Dan krijgen we nog de rest van het lichaam.
      Veelzijdig dieet is wat er nodig is en dat is niet na te bootsen met supplementen.

      Je valt weer door de mand.

    2. Joop Klepzeikert

     @Ron: Ik vind ALLE collectieve verzekeringen fout. Ik ben nu individueel verzekerd, waardoor ik elk jaar dat ik niets claim steeds minder ga betalen.
     Gaat ook geen 7% van mijn loon af voor ZVW, zoals in Nederland, en betaal nu omgerekend €39,- per maand, zonder eigen risico, maar wel ALLES vergoed. Zit overigens een invaliditeitsverzekering in, dat wanneer ik niet meer kan werken er $2 miljoen wordt uitgekeerd.
     Collectieve verzekeringen wordt alleen maar misbruik van gemaakt. Door de wezens die er het minste of zelfs helemaal niets aan meebetalen.

   2. Henkdetenk

    @joop helaas heeft ook het linkse onderwijs uw hersens bespeeld. (niet uw schuld)
    In de basis is de mens een carnivoor en op de 2e plaats als het zomer is een omnivoor.
    5000 jaar geleden of meer leefden wij hoofdzakelijk op vlees vlees en nog eens vlees simpelweg om dat dit het hele jaar beschikbaar is en fruit honing noten en eventueel wat groenten slechts een paar maanden.
    Hierdoor groeiden onze hersens enorm de afgelopen 2,6 miljoen jaar.
    Een leven als vegetariër of veganist is zeer slecht.
    Dit is wetenschappelijk al heel lang geleden bewezen.
    Wat wel een feit is, is dat we het vee wat we beheren een beter leven moeten geven voor zowel de dieren als de mens.

    1. Joop Klepzeikert

     @Henkdetenk: Ik ben al van jongs af aan heel hard tegen linkse leugens in gegaan. Ook op school.
     Ik weet hoe een mens hoort te eten: 90% dierlijk en wat plantaardig daarbij voor de pitamientjes en smaak.
     In de middeleeuwen is er ook een periode geweest waarin men veel te veel plantaardig at, waardoor ziektes als scheurbuik, de pest en nog veel meer narigheid veelvuldig voorkwamen.
     De laatste 50 jaar is men weer steeds fouter gaan eten, waardoor de zogenaamde westerse ziektes hand over hand toenemen.
     Dat sommige veehouders niet goed voor hun dieren zijn wil nog niet zeggen dat ze dat allemaal zijn. 99,99% van de boeren zijn juist heel goed voor hun dieren, omdat boeren wel weten dat als je goed voor die dieren bent ze veel sneller groeien en veel betere kwaliteit vlees of melk geven.
     Die enkele boer waar het niet goed gaat wordt door zwakzinnig links op alle boeren gereflecteerd, net zoals ze dat met moslims doen. Als er 1 iets goeds gedaan heeft denkt zwakzinnig links dat ze allemaal zo goed zijn en doen. Zien dan de 99,99% die het anders doen niet meer.

  3. Beukman

   En niet te vergeten de productie stimuleren van voedsel waarin insecten zijn verwerkt. Dat is de toekomst, ook voor Klepzeikert.

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol Beukman: Ga jij even wat insecten eten. Liefst onbewerkt, want bewerken kost energie en dat levert CO2 op. Begin dan AUB met rupsen. Liefst Eikenprocessierupsen.

   2. Bosche draak

    Nou duik jij maar lekker onder je stoeptegels voor een lekker hapje.
    En als toetje misschien de spinnen op zolder?
    Zijn wel geen insecten maar geleedpotig scharrelvlees zal vast de toekomst hebben wat jij ouwe deugkneus?

    Je zal vast veel pc-puntjes scoren bij je mede knotkoppies en vega mutsen, misschien wel zoveel dat jij als eerste op de commune winterwortel (onbespoten natuurlijk) mag gaan zitten…

   3. Original NL

    Ik moet geen voedsel waarin trollen zijn verwerkt!

   4. Beukman

    Tja, ergens is het ook wel te gebruiken dat lieden die gruwen van hoofddoekies ook wel moeite zullen hebben met insecten.

    Voor mijn trouwe parasieten Joop, Draak en Original heb ik gelukkig heel goed nieuws: 2 miljard mensen eten insecten, en het is gewoon een kwestie van wennen. Insecten zijn goedkoop om te kweken, en kunnen zodanig verwerkt worden dat je geen pootjes of vleugels of andere onderdelen meer ziet. Een beetje vent gaat ervoor!

    voedingscentrum.nl/encyclopedie/insecten.aspx

    1. Joop Klepzeikert

     @Trol Beukman: Je weet duidelijk dus zelfs niet wat een trol is. Daarom hier de LETTERLIJKE definitie daarvan: “Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die berichten plaatst om voorspelbare emotionele reacties uit te lokken (woede, irritatie, verdriet of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon)[1], opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) geeft of zich doelbewust anders voordoet.”
     Exact wat jij en jouw 24 aliassen doen dus.

     1. Beukman

      Ach gut @Joop, heb ik je verdrietig gemaakt?
      Is het dan wel verstandig van je om hier te komen, als je zo overgevoelig bent?

      Ik heb een uiterst zinnige on-topic bijdrage afgeleverd over de consumptie van insecten. Twee miljard mensen doen dit al; bij AH kan je inmiddels producten kopen waarin insecten zijn verwerkt. Insecten zullen een onderdeel vormen voor de oplossing van het nakende voedseltekort.

      Heel veel verder dan schelden en tieren kom jij hier echter niet. Dan noem jij mij een trol?
      Je bent een parasiet, @Klepzeikerd. Jij klaagt dat ik bij jou “voorspelbare emotionele reacties” uitlok. De werkelijkheid is dat je een schijtlaars bent, nog te laf om je eigen standpunten te verdedigen.

    2. Bosche draak

     Een beetje vent doet lekker wat hij zelf wil gapende anus
     Als 2 miljard van een brug springen , neem jij dan ook al een aanloop?

     1. Original NL

      Quote…Als 2 miljard van een brug springen , neem jij dan ook al een aanloop?….
      Tuurlijk doet beukman dat..als greta het zegt springt hij met zijn bek vol insecten van de brug…onze linkse lemmingen!
      Goed idee trouwens draak!

  4. Ego-non-solus

   @Anne
   En daar is mijn favoriete leeghoofd weer. Onzin debiteren en dan van de reacties genieten. Arm kind, wat een leeg leven moet je toch hebben om steeds maar weer anderen te willen irriteren, en dat dan leuk te vinden.

 8. Joop Klepzeikert

  Dit toont dus WEER de Haagse domheid aan. Denken dat zij ‘hoogst intelligent’ zijn en het volk hartstikke dom is.
  Net als in het gekkenhuis, waar de patiënten hun doktoren en begeleiders allemaal dom en debiel vinden.
  Politici bewijzen elke keer maar weer dat ze totaal niet weten wat het volk bezig houdt, maar ‘denken’ daar wel over te kunnen beslissen.
  Het is voor Nederland te hopen dat het volk bij de eerstvolgende verkiezingen EINDELIJK eens wel na gaat denken waar ze op gaan stemmen en niet WEER op de loze beloftes van het partijkartel gaan stemmen, zoals al decennia steeds weer gebeurd is.
  Ook afgelopen keer beloofde de partijen die nu aan de macht zijn dat werken EINDELIJK weer zou gaan lonen, dat oetkeringen en soepsidies niet NOG hoger zouden worden, maar zelfs verlaagd, dat er niet NOG meer crimigranten bij zouden komen en dat er nu EINDELIJK wel gestraft zou gaan worden voor de vele misdaden die allochtuig en socialisten plegen.
  Als het volk nu nog niet door heeft dat daar WEER niets van terecht komt verdienen ze een verder zo miserabel mogelijk leven onder socialistisch islamitische dictatuur.

  1. An Michelle Patinama

   Helaas, het ‘volk’ heeft niks in de gaten. ‘Slaafs’ volgen zij de NOS/NTO propaganda, en een enkele weldenkende hier ziet de realiteit. Helaas zijn we nog klein, echter zeg het voort, en shroom niet om een ieder in uw omgeving het ‘eerlijke en oprechte’ verhaal te vertellen!

 9. Jack Flash

  Liegen en draaien is blijkbaar besmettelijk. Rutte heeft ze allemaal aangestoken.Hup boeren..Leg de boel maar plat.

 10. FJ

  Als de politiek al zo onbetrouwbaar is geworden, mogen de boeren wat mij betreft nu opnieuw opstomen naar Den Haag. Dan geen Malieveld, maar het Binnenhof bezetten tot de politiek op andere gedachten komt.

  Alles moet blijkbaar wijken voor de verdere ontwikkeling van de Randstad en het liefst heeft Den Haag, dat de rest van Nederland, net als net de gasbel in Groningen, daarvoor betaalt.

  Maar in de rest van Nederland heeft men de buik vol van alle Randstad idealen, vooral die erop uit zijn de Randstad te bevoordelen tov de rest van Nederland.

  Als er gebouwd moet worden in de Randstad moet iets anders wijken in de Randstad.
  De kosten voor verbeteringen van de Randstad worden neergelegd in de Randstad. Verhoogde belastingen op basis van postcode.
  Voorbeeld 1000,00 extra voor inwoners van Amsterdam en Rotterdam, want zij eisen het meeste.
  De rest van Nederland hoeft niet te betalen voor de luxe en ideeën van de Randstad .

 11. Kretoloog

  Carola Schouten, met haar guitige gezicht en meisjesachtige uitstraling. Maar kijk uit, dit ChristenUnievrouwtje bedondert je waar je bij staat.

  Vraag maar aan de pulsvissers, die zou zij helpen. Ja inderdaad, van de wal in de sloot. Alle vergunningen zijn op slag niets meer waard.

  En dan nu de veehouders: “Geen halvering zolang ik minister ben”. Nee natuurlijk niet, de inkrimping is een proces dat jaren in beslag neemt. Je kunt niet in 1x 10 miljoen koeien en varkens doden. En Carolaatje is nog maar 1,5 jaar minister. Maar die halvering komt er toch wel.

  “Gij zult geen vals getuigenis geven”, dat heeft Schouten vast geleerd in haar jeugd. Maar ook: “Gij zult geen overspel plegen”. Beide geboden lapt zij aan haar laarsje.

 12. Jumping

  Leugens en bedrog horen bij Rutte 3.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 13. Raveltje

  In den Haag denken ze nog steeds dat de bevolking zonder eten kan of
  het buiteland en migranten daarvoor zullen zorgen.

  1. van Urk

   Ze zeggen toch altijd dat steden de grootste vervuilers zijn en als je ziek wordt is de buitenlucht op het platteland een goed remedie daarvoor? Nou als er wat gehalveerd moet worden dan is het de Randstad wel. Het stikstofplaatje op de Nederlandse kaart bewijst het. Zelfs Friesland de grootste koeienland behoort tot de schoonste provincieen als het om stikstof gaat.

 14. Klaas de Witt

  46% van de totale nl uitstoot van een sector die maar 2% bbp in het laatje brengt en waar nog geen 2% van de Nederlanders werkzaam in is. Maar willen nu wel Schiphol (verantwoordelijk voor 1% van de uitstoot) lam leggen. Tuurlijk stonden te mensen te lachen en te zwaaien gister. Uitlachen en vaarwel zwaaien. Met een glimlach en zak geld draait NL met een volgend kabinet deze bedrijfstak de nek om.

  1. Pronounce

   46%? De landbouw, bosbouw en visserij is goed voor zo’n 15%. De stikstofcrisis bestaat niet, een verzonnen crisis aangejaagd door extreemlinkse beroepsactivisten die altijd al een hekel aan boeren hadden. Zie:

   https://arnowellens.eu/article/35179/er-is-helemaal-geen-stikstofcrisis

  2. RvdBe

   Stikstofuitstoot boven de 900 meter telt niet mee voor vliegtuigen, in een recentelijke MER van Schiphol is voor het gemak de co2 uitstoot ook maar niet mee genomen omdat dit niet relevant was.

 15. An Michelle Patinama

  En zolang ik minister van Landbouw ben, betekent dat er wat mij betreft geen ‘gedwongen’ halvering van de veestapel komt”. Aldus landbouwminister Carola Schouten vandaag……

  Dus vandaag nog niet! Echter verwacht ik binnenkort een uitleg over de milieu NOODZAAK om de veestapel te halveren ivm. de onzin uitstoot van Co2, Stikstof uitstoot etc. en natuurlijk verschuilende achter de EU commissie regels (omdat het even uitkomt) om de kleine ondernemers (lees hier: boeren) kapot te maken. (Maakt het allemaal wat makkelijker om je boeren bedrijf goedkoop aan de multinationals te verkopen).

  De nieuwe Eu slogan: Leuker kunnen we het niet maken, wel proberen we om U kapot te maken!

 16. Gelul

  ze heeft een goede leraar aan judas Segers

  1. Mezzadra

   Gelul, inderdaad.

 17. Politiek Profeet

  Ik voorspel…..MHHHMMMHHH, dat deze gristentuthola als eerste opgeofferd gaat worden in het politiek steekspel.
  De boeren hebben niet alleen de mankracht(de aantallen) maar ook eens geduchte wapens, sterke machines en vergeet de organische kwaliteiten van gierwagens niet.
  Strategisch gezien zouden de boeren een staatsgreep kunnen voltrekken mits ze militaristisch en strategisch goed geleid zouden worden.
  Den Haag schijt 7 kleuren stront zodra de boeren dat BESEF zouden hebben/verkrijgen

  1. Ron

   Zou jij er rouwig om zijn?

 18. Lex

  Neem boeren niet in de zeik dan kunnen ze wel een heel erg boos woest worden.

 19. DennisEijs

  Dat wordt zeker ‘meer dan de helft’. Dan hebben ze namelijk niet gelogen.
  ‘We gaan de veestapel niet halveren’, nee jullie gaan het decimeren.

 20. Pescador

  wat een achterlijk land is nederland aan het worden bahh bahh bahh,
  ik vertrek dat is zeker

 21. ReneR

  De overheid, laat duidelijk zien wat voor liegende, bedriegende bende het is. Wat een stelletje boeven zijn het ook. Ik hoop daar alle boeren dit zien, en de rest van het volk een vervolgens de zittende elite afzetten. Weg met dit zootje ratten.

 22. Pescador

  wat een achterlijk land is Nederland aan het worden bahh bahh bahh,
  ik vertrek dat is zeker en dat duurt niet lang meer

 23. Juriaan

  Schop dit kabinet de hofvijver in,

 24. GIF

  Dat geteisem wat zich onze regering noemt is niet meer dan een groep laffe graaiers en leugenaars. Die Klaver daar moeten ze mee proberen of ie staande kan drinken in een van de grachten. Rot op met die leugenaars. Neem dat zielige jongetje van D 66 ook mee. Kom op boeren en buiten lui als het nodig is om Schiphol dicht te gooien en plat te leggen zullen er veel symphatisanten zijn om mee te doen. Wij zijn van een andere generatie, maar protesteren dat we konden. Het rookt nog na in Amsterdam.

 25. Nep

  Allemaal stemmingsmakerij. Mensen roepen maar wat om andere op de kast te jagen.
  En het lukt ze steeds maar weer. Denk toch even goed na. En als je het hier niet meer naar je zin hebt, ga dan weg.

  1. Ron

   En heb jij het nog naar je zin hier op DDS.

   Maar daar ligt de oorzaak van het probleem.
   Als het niet bevalt ga je weg ipv ergens voor knokken.
   Al die vluchtelingen gaan ook weg omdat het ze niet bevalt ipv hun thuisland op bouwen.

 26. RvdBe

  Idd, viel me al gelijk op, eerst zei ze nog zolang ik minister ben komt er geen halvering van de veestapel, later gecorrigeerd naar, zolang ik minister ben komt er wat mij betreft geen halvering van de veestapel.
  Er gaat gesaneerd worden, eerst op vrijwillige basis, daarna in dermate percentages dat er onder de boeren net niet voldoende draagvlak is voor grootschalige protesten.

 27. Ron

  En het is weer zover.
  Met het stikstof beleid als smoesje gaan ze al inkrimpen bij natuurgebieden.

  Vinden ze het gek dat de boeren dadelijk Schiphol omploegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.