Kamerleden: ‘minister Blok moet hartig woordje spreken met Iran en Emiraten over moordenaar Ridouan Taghi’

Diverse partijen in de Tweede Kamer doen een beroep op minister Stef Blok (VVD) van Buitenlandse Zaken om een hartig woordje te spreken met de overheden van Iran en de Emiraten. Zij zouden namelijk Nederlands’ meest gezochte crimineel, Ridouan Taghi, de hand boven het hoofd houden.

Wanneer Stef Blok wordt gesommeerd om in actie te komen, dan weet je dat er écht wat aan de hand is. Je weet dan ook gelijk dat het iets is waar Nederland vrij weinig aan kan of gaat doen. Zo ook bij het aanpakken van topcrimineel Ridouan Taghi. Hij zou zich op meerdere schuiladressen in Iran en de Emiraten verstoppen en beide overheden zouden hem hierbij helpen. Taghi heeft namelijk geholpen bij moordklussen die vooral Iran goed uit zijn gekomen.

Geschokt, onthutst en trillend door alle ophef kloppen diverse Kamerleden aan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo vindt D66’er Sjoerdsma het schandalig dat Iran niet meewerkt aan het strafrechtelijk onderzoek van een crimineel die hun vuile klusjes opknapt. CDA’er Van Helvert vraagt de overheid van Iran om Taghi over te leveren zodat hij berecht kan worden, want dat heeft ergens in de geschiedenis ooit wél succes gehad (hint: nee). Tot overmaat van ramp was ook de Iraanse ambassade niet bereikbaar en laten ook Nederlandse ministeries niets los. Wat een verrassing.

Sjoerdsma roept daarom maar, naar wie het maar horen wil, dat Nederland via de EU maar sancties richting Iran moet implementeren. Niet dat daar wat van terechtkomt, maar nooit geschoten is nog steeds mis. Er gebeurt eigenlijk dus gewoon helemaal niets en Iran kan gewoon z’n gang blijven gaan, net als Taghi. Stef Blok gaat daar niets aan kunnen veranderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Seneca

  het wordt tijd dat diverse partijen in de 2e K eens gaan denken om de belangen van de NLse bevolking, die zij achten te vertegenwoordigen, te behartigen en niet als een courant een hoofdartikel plaatst. het is toegeven aan de waan van de dag.

  1. Sergeant Monty

   Misschien moet een deel van de ‘NLse bevolking’ eens stoppen met het financieren van deze criminele.

   Zij maken deze mensen en organisaties tot miljoenen.

   1. Sergeant Monty

    Zij maken deze mensen en organisaties tot miljonairs.

  2. Original NL

   Idd seneca…volksvertegenwoordigers van de hele wereld behalve nederland.
   Dat krijg je van beroepspolitici die nog nooit iets positiefs aan de maatschappij hebben toegevoegd en nergens echt verstand van hebben..een soort mezzaadjes die hun kennis op “van horen zeggen” stoelen.
   Alleen maar bezig de fouten van gisteren recht te lullen of te ontkennen..om daarna weer de volgende foute beslissing te nemen of iets te ondertekenen waarvan ze de consequenties niet van kunnen of willen overzien.

 2. Kristalix

  Sancties? Platgooien het land.
  Enige juiste oplossing.

 3. Mezzadra

  “Geschokt, onthutst en trillend door alle ophef kloppen diverse Kamerleden aan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo vindt D66’er Sjoerdsma het schandalig dat Iran niet meewerkt aan het strafrechtelijk onderzoek van een crimineel die hun vuile klusjes opknapt.”

  Wat een stupide gebabbel toch weer.

  1. Top

   @Blablabla, Blaaskaak.#Viezerik. Kolere zeg! Wat ben jij eigenlijk een diep triest figuur. De elke dag en zo ook te zien, nacht, hier je verbijsterende domheid etaleren. Is er nu echt niemand, die maar iets om je geeft? Ach ja, de vraag stellen, is hem beatwoorden. GET A LIVE

  2. Rechtsaf

   Ik kan mij ernstig voorstellen dat mensen mezzadra eens flink de waarheid zouden willen zeggen recht in z’n porum natuurlijk onder het genot van een filmcamera

  3. Kretoloog

   Inderdaad, Mezzadra, stupide gebabbel. Van Sjoerd Sjoerdsma, kamerlid van de stompzinnige Democraten66.

 4. Rechtsaf

  Het welbekende foei gesprekje

 5. Jumping

  Al die Linkse dropveters, die Rutte op een voetstuk hebben geholpen, moeten zich eens afvragen, ben ik niet net zo’n onbeholpen liegbeest als Rutte.

  Wat moeten mijn kleindochters later, als zij een Burka moeten dragen, in dit Islamitische Nederland.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 6. Agios

  Blok meent nu dat hij een hartelijk woordje moet spreken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hem dat gaat lukken.

 7. Mezzadra

  Ik ben het eens met de stelling dat Nederland, het liefst in Europees verband, een veel grotere druk op het Iraanse regime moet uitoefenen om deze walgelijke crimineel uitgeleverd te krijgen. Ik kan me niet voorstellen dat onze regering daar ook niet keihard aan werkt.

  1. Seneca

   @mezzadra
   eventjes wakker worden. sinds wanneer werken politici en ambtenaren ‘keihard’? problemen creëren waar die niet zijn, oplossingen bedenken voor niet bestaande problemen en dat alles opdat de eigen – niet die van de gemiddelde NLse burger – portefeuille goed gevuld blijft. toch een vraag: ‘ben je nu zo naïef stupide of doe je zo voor’?

 8. Vit

  Als je die kop ziet zou je met plezier een kogel tussen zijn ogen planten.

 9. Rud56

  Nederland is het lulletje rozenwater van de wereld, ook als het op het juridische aankomt.
  Onze ministers van Buiza spelen niks klaar, ja, als wij weer miljarden in bodemloze putten mogen gooien, dan worden ze heel even ‘belangrijk’!

  Als we die crimineel willen pakken moeten we de Israëlische geheime dienst maar vragen, die hebben de klus zo geklaard. Maar ja, dan zal de Kamer ook wel weer geschokt en onthutst zijn, krijgen we de VN-mokkels weer op ons dak vanwege de zeer effectieve aanpak van die dienst!

  By the way, zijn die Kamerleden en al die andere geschokten al bij het UWV, SVB nagegaan of al de toeslagen en uitkeringen van die crimineel zijn gestopt??
  Zou me niks verbazen dat er elke maand nog bedragen naar hem toegaan omdat hij er recht op heeft!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.