Kim Jong-un geïrriteerd – Geduld van Noord-Korea voor Amerika raakt op

Het geduld van Noord-Korea, wat betreft de Verenigde Staten, begint op te raken. Dat meldt Pyongyang’s Centrale Staatsomroep via Time. De Verenigde Staten zou nog een ‘Koude Oorlog-mentaliteit’ hebben en eisen te stellen zonder daar iets voor terug te doen.

Een persoonlijk goede verstandhouding tussen de twee leiders zou niet genoeg zijn om het diplomatieke beleid rondom kernwapens op de rit te houden. Noord-Korea vindt dat Amerika maar eens wat meer moet bieden, in plaats van alleen maar ontwapening te eisen.

Het zou, zo zeggen de Noord-Koreanen, een behoorlijke vergissing zijn als de Trump-regering voor het einde van het jaar geen gunstige/acceptabele voorwaarden opstelt voor een nucleaire ontwapeningsdeal. Harde woorden dus vanuit Noord-Korea!

Nou klinkt het allemaal alsof het piepkleine landje maar in het wilde weg en tegen een grootmacht aan het schreeuwen is, en dat is voor een deel ook zo, maar er zit meer achter. De regio zit namelijk in een dead-lock: een muurvaste en explosieve situatie. China houdt er niet van dat Amerika invloed in de regio heeft via bases in Zuid-Korea en Japan. De situatie tussen Noord- en Zuid-Korea en hun historie heeft geen uitleg nodig, maar Zuid-Korea en Japan liggen elkaar (historisch) ook niet. Evenals China en Japan en China en Zuid-Korea. Om diverse zones liggen de landen met elkaar overhoop (Taiwan, Zuid-Chinese Zee en enkele eilanden).

Zou Amerika zich terugtrekken, net zoals in Noord-Syrië, dan vat die regio binnen de kortste keren vlam. Dat zou voor de Amerikanen leiden tot gezichtsverlies én economisch een ramp voor het land zijn. Zij kunnen er dus niet zomaar uit zonder hun bondgenoten in de steek te laten. Maar zou Amerika dat om wat voor reden dan ook wél doen, dan kun je er donder op zeggen dat beide bondgenoten snel de wapens grijpen en elkaar in de haren vliegen.

Het is dus niet zo dat een klein landje met een vette bek een beetje stoer doet tegen een grootmacht, maar meer een landje dat dreigt een domino-effect in de regio te creëren waar diverse ‘spelers’ in meegezogen worden, die wél een groot effect op Amerika zouden kunnen hebben. Er is dus wel degelijk wat aan de hand, wat het gebruik van een kernwapen overschaduwt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Trude Herr

  Een kleine dwingeland kan een hele familie ringeloren. Dat doet Kim. Trump & co.heeft er nog geen vat op.

 2. Mezzadra

  Trump heeft Kim Jong Un met zijn debiele en onbezonnen buitenlandpolitiek jegens Noord Korea sterker en belangrijker gemaakt.
  Dat wordt nu zichtbaar.

  1. Kim Verlouw

   Totale onzin.

  2. Vlaswiek

   De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

  3. ZiggyStardust

   Idd Kim. Trump is de eerste president die een toenaderingspoging waagt. Hillary had van noord-Korea waarschijnlijk een grote parkeerplaats gemaakt. Mezzadra verkondigt hier steeds tegenstrijdige standpunten. Hij is alleen maar uit op het zaaien van verdeeldheid.

  4. cuoretx

   Jij bent een debiel een Trump hater op het racistische af. Zegt iets over jezelf. En n.korea heeft in het verleden vaker fit soort uitlatingen gedaan pure the Art of political cgess

  5. werikke

   altijd tegen alle meningen in hier. eng mannetje. geef eens jou mening wat Trump dan had moeten doen ? Ik neem aan dat jij de oplossing wel weet.

 3. fusilier

  Kim zijn volk heeft honger, onze vriend Trump heeft Kim precies waar hij hem hebben wil.

  1. Mezzadra

   En Kim heeft kernwapens, zelfs meer dan voordat Trump zich ermee begon te bemoeien.

   1. Vlaswiek

    Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

  2. Sans Rancune

   Neen, fuselier, het noord Koreaanse volk heeft door alle generaties heen leren leven met hun leiders. Alles wat hun leider denkt, zegt, doet,droomt,wordt gedeeld en uitgedragen in hun bestaan.

 4. JFU

  De mug zegt tegen de olifant..ik ga je in elkaar slaan!

 5. Dropje

  Nou Kim, niet zo ongeduldig doen dat is niet netjes
  Donald is verlieft op je heeft ie gezegd en ook ziet hij een geweldige toekomst voor Noord Korea
  Gewoon rustig aan, Donald gaat het allemaal voor je regelen
  De schat…

  1. Trude Herr

   Zou Donald Trump nog wel weten dat hij de Potus is ? Hij werd zo opgehemeld.

 6. DidiMadloba

  Als Kim Jong Oen het aftreden van Trump afdwingt is hij mijn held.

  1. Anke Moerbei

   De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wacht af.

   1. Vlaswiek

    De wonden ook niet.

  2. Trude Herr

   Trump is door Jensen vanochtend bij Ome Harry vrijgesproken van alle aantijgingen. Hij is een z.g. “jolly good fellow”

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.