Marechaussee haalt marineschip overhoop wegens drugssmokkel

De marechaussee keert momenteel het marineschip Zr. Ms. Johan de Witt binnenstebuiten. De aanleiding is een militair die maar liefst 11 kilo drugs in zijn rugtas had en dit Nederland probeerde binnen te smokkelen.

De militair in kwestie is voor deze operatie al naar Nederland gehaald en zit nog in voorarrest. Vermoedelijk gaat het om cocaïnesmokkel. De vraag voor de marechaussee is nu of meerdere militairen drugs hebben proberen te smokkelen en hoe het mogelijk is dat dit kan.

Het is vrij uitzonderlijk dat een marineschip compleet overhoop wordt gehaald. Dat geeft eigenlijk al aan dat er een redelijk vermoeden is dat het niet om een enkele militair gaat. Het doet een beetje denken aan de film American Gangster, waar ook militair materieel wordt gebruikt om grootschalig drugs te vervoeren. Maar de situatie loopt niet geheel parallel aan die van de film. Zo gaat het hier om een militair die bewust drugs transporteerde maar is het nog onduidelijk of hij op eigen houtje opereerde of dat voor een criminele organisatie deed.

De marechaussee zou dus zomaar kunnen ontdekken dat; (1) meerdere militairen betrokken zijn bij het transport; (2) dat er (gezien de 11 kilo van een enkele militair) mogelijk een criminele organisatie bij betrokken is, en; (3) deze organisatie actief drugs smokkelt via militair personeel. Als blijkt dat de militair niet slechts in z’n eentje opereerde, natuurlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Bosche draak

  “De marine vergroot je wereld”
  Maar of ze daarmee de wereld van smokkelaars bedoelen of de geestverruimende middelen zelf laten we maar even in het midden…

 2. Heinrich

  Bij de marine,landmacht en politie ligt tegenwoordig de voorkeur bij genderneutraliteit, liefst met migratieachtergrond, homose*suelen en transgenders!
  Moralistische en gedisciplineerde bikkel types zijn uit de mode!

 3. Westerling 1

  Laten ze korporaal Monty maar eens aan de tand voelen, m.i. is hij niet zuiver op de graat.

  1. Sergeant Monty

   Vertel.

  2. Original NL

   Hij is onbelangrijk Westerling..hij is te laag in rang om schade aan te richten!

 4. tailgunner

  Nou, ze staan er weer mooi op die ‘jongens van Jan de Witt’. Voorheen kon je vertrekken bij Defensie als je het lef had om alleen al naar een joint te kíjken. Beschamend…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.