Nederlandse boeren trekken met Franse en Duitse boeren samen ten strijde!

De Farmers Defence Force maakt bekend dat ze Europees willen gaan actievoeren, door middel van transnationale acties willen ze op komen voor de agrarische sector die steeds meer en meer onder druk staat in de EU. Franse, Duitse en Belgische boeren hebben al eigen divisies opgericht en scharen zich achter de Farmers Defence Force!

De Europese divisies zijn nog niet zo massaal als de Nederlandse tak, Farmers Defence Force heeft nu al een kleine 50.000 aan leden – en dat binnen zes maanden. Voor nu zijn de eerste stappen gezet en moet men nog niet te veel verwachten, maar op de lange duur wordt het interessant om te zien hoeveel steun er kan komen vanuit de Europese agrarische sector voor dit initiatief!

 ,,Daar moeten we nog een beetje aan trekken. In Duitsland willen we samenwerken met een andere organisatie, maar dat is nog niet veel verder gekomen dan een paar belletjes.’’ Over de Fransen is hij vooralsnog lovend. ,,Dat zijn goede actievoerders.’’

In ieder land kampt de agrarische sector met andere problemen waardoor het werk van de boer bijna onmogelijk wordt gemaakt. Dit zorgt er gelijk voor dat groeperen op transnationaal vlak uiterst lastig is, toch is het wel degelijk belangrijk dat ze samen een stevig geluid laten horen.

Hoewel ze in elk land ook eigen problematiek hebben, in Duitsland bijvoorbeeld de bemestingsnormen. Ons stikstofdebat speelt bij hen niet.’’ Internationale acties staan vooralsnog niet concreet op de agenda. ,,We zoeken eerst de verbinding.’’

Morgen gaan de leiders van de boerenprotesten in gesprek met Carola Schouten. De belangrijkste vraag van het gesprek zal zijn of Schouten voor of tegen de boeren is. Schouten staat al langer onder druk en de boeren willen graag duidelijkheid; is ze met de boeren of is ze tegen de boeren?

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Mezzadra

  ‘ten strijden’

  🙂

  1. Vlaswiek

   Zeker, ook in Nederland onderschatten de politici de solidariteit met de boeren enerzijds en de afkeer van de politieke elite anderzijds. Niet voor niets was dat goed te zien aan de PS-verkiezingen van 20 maart 2019. Wie werd de grootste? De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

   1. Blitzkrieg

    Vlaswiek : Ik zei het al eerder, het gebruikt van het aantal 🙂 ’s is zo hoog dat een compulsieve angststoornis voor pac-man de einge mogelijkheid lijkt.

   2. Blitzkrieg

    het gebruikt = het gebruik

  2. Rechtsaf

   Taal Nazi mezzadra is alleen maar bezig te taal naziën…

 2. Mezzadra

  ‘Voor de nu zijn de eerste stappen gezet en men moet nog niet te veel verwachten’

  🙂

  1. Vlaswiek

   De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Het is en blijft een volkomen kansloze figuur.

 3. Mezzadra

  ‘De belangrijkste vraag van het gesprek zal zijn of Schouten voor of tegen de boeren is.’

  🙂

  1. Kretoloog

   Schouten weet niet of ze voor of tegen is. Deze minister is namelijk totaal de weg kwijt geraakt. Door het stikstof ziet ze de boeren niet meer.

   1. Mezzadra

    Dat Schouten voor de boeren is lijkt me zeker en dat kan ze bewijzen door de boeren een goede uitkoopregeling aan te bieden. Daar is ze al mee begonnen, dus dat ze de boeren een warm hart toedraagt en bereid er veel geld van de belastingbetaler naar toe te sluizen staat ook vast.

    Hier geldt het adagium dat de vervuiler wordt betaald.

    1. Rechtsaf

     Nee mezzadra achterlijke randdebiel dat je bent, je hebt werkelijk geen idee waar je zelf over praat domme jongen.
     Boeren laten zich niet uitkopen, boeren worden gedwongen, om alles waar ze ja-ren voor gewerkt hebben, op te moeten geven, ik zou jouw graag voor zo’n boer willen zien staan en dat je dit zegt in zijn gezicht, ik denk dat ik de uitkomst weet, wel even filmen natuurlijk…

    2. Vlaswiek

     De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite.

   2. Blitzkrieg

    Kretoloog : Stikstof is transparant, je vergelijking gaat dus niet op. Niet dat het Carola Schouten overigens iets kan schelen.

 4. Riesmog

  Kom op boeren, het is inderdaad een schande dat 40% van de europese begroting opgaat aan landbouwdubsidies.

  Die toevoer van gratis geld moet stoppen, gewoon eerlijk kostenneutraal ondernemen!

  1. Mezzadra

   De Nederlandse landbouw wordt overeind gehouden met subsidies en ze willen hun milieuvernietigende activiteiten met nog meer subsidie voort kunnen zetten.

   De wereld op zijn kop.

   1. Rechtsaf

    mezzadra eet dus van gesubsidieerde boeren, als mezzadra een kerel is stopt hij met het eten van van de gesubsidieerde boeren, ik denk dat ik het antwoord wel weet natuurlijk..

   2. Vlaswiek

    “Pure ontkenning is misschien wel de meest gebruikte vorm van afweer als het gaat om emotionele pijn en wordt vooral door mannen ingezet: ’Ik vind het helemaal geen probleem als ze mij afkeuren en aan de kant zetten; iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten’. Wie vol overtuiging blijft geloven in het probleemloos samenzijn, zal ook daadwerkelijk minder last hebben van afkeuring.

    Het verzachten van de afkeurings-pijn kan nog zo effectief zijn, de mens heeft altijd nog zoiets als een emotioneel geheugen. En als de afkeuring maar lang genoeg aanhoudt, dan knapt er iets van binnen. De bescherming van psychische afweer is dan eindelijk doorbroken en een golf van emotionele vermoeidheid overspoelt het, anders zo evenwichtige, gemoed. Dat is het begin van een depressie.”

    De aanhouder wint en ik wens de aandoenlijke een lang en volgeladen emotioneel geheugen.

  2. Jumping

   @Riesgom.

   Weet je knul, zelfs windmolens , zonnepanelen en de NOS worden gesubsidieerd.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Stop met de EU in deze vorm.

   RUTTUP EN NEXIT.

   1. Riesmog

    Precies Jumpsuit,

    Geen cent subsidie meer voor de boeren en kerncentrales.

  3. Kretoloog

   Domme Rie Smog, zonder subsidies ga jij 2x zo veel betalen voor groente, fruit, brood en zuivel. Trouwens, wij betalen nu ieder jaar 8 miljard euro aan Brussel en krijgen, dankzij de boeren, daarvan nog 2,5 miljard terug.

   In de toekomst wil Brussel dat wij ieder jaar 13 (!) miljard aan de EU overmaakt. En als het aan Rie Smog ligt, krijgen we helemaal niks daarvan terug. Maar zoals ik al schreef, Rie is een beetje dom.

   1. FCKDopper

    Een beetje?

    1. Blitzkrieg

     FCKDopper :

     Eufemisme aldus wikipedia
     Een eufemisme is een stijlfiguur waarmee iets mooier, vriendelijker of minder onaangenaam wordt voorgesteld dan het in werkelijkheid is.

     Een beetje dekt de lading wel denk ik. Wilde de definitie van ironie nog toevoegen, dit leek me echter onnodig.

     1. Riesmog

      Ik ben vast een beetje dom, maar ik heb nu net echt de indruk dat jullie mij de maat kunnen nemen omtrent dom gewauwel.

      Overigens hebt ik me niet uitgelaten over het recente bericht omtrent 13 miljard.
      Maar u mag gerust weten dat ik het liefst geen cent afdraag aan de EU en met name zieke landen als Italië, Griekenland, Polen of Hongarije.

     2. Blitzkrieg

      Riesmog : Weet je wat pas echt dom is? Dat die boeren niet gewoon zelfstandig mogen ondernemen zonder kapot gemaakt te worden door allerlei regeltjes. Subsidie zou helemaal niet nodig hebben zijn.

  4. Ron

   Inderdaad Riesmog helemaal gelijk die gratis toevoer van geld naar NOS,schone energie, immigranten en EU moeten stoppen.

   1. Riesmog

    Kijk, Ron begrijpt de paradox tenminste nog….

    De EU is voor 40% een boeren-belangenclub, dus tegen EU is tegen boeren.
    Dus als je weg met de EU zegt, dan is het weg met de boeren! check

    Maar om in uw straatje te blijven…wat is er mis met schone energie?…dat kan toch ook een kerncentrale zijn?
    En die komt er niet zonder subsidie…

    1. Ron

     Ik ben voor biomassa en BRUINkoolcentrales dus schoon hoeft niet dan, gewoon energie van maken. En uiteindelijk verdwijnt er dan veel vuil en afval

     1. Ron

      Sorry caps lock stond aan 😉

     2. Vlaswiek

      “Ik ben voor biomassa…”

      Waar haal je die biomassa dan vandaan?

     3. Ron

      @ Vlaswiek

      Psst ik zal je een geheimpje verklappen niet doorvertellen hé, maar ik was een beetje tegendraads aan het reageren.
      Zoals die linkse lui altijd doen, precies wat anders zeggen dan wat gewenst en verwacht wordt.

      Natuurlijk ben ik tegen biomassa, de stomste fout die ze maken.

 5. crimson1960

  De tijd is gekomen dat de burgers zich erbij aansluiten.

  1. ZiggyStardust

   Je ziet overal in de EU de onvrede toenemen. Gele hesjes, boeren, vissers, bouw, zorg, Catalanen, brexit, visegrad, weerstand tegen immigranten en last but not least islam. In Brussel hebben ze 300 miljard van ons geld over aan niet uitgekeerde subsidies, en toch menen ze dat de bijdrage aan de EU verhoogd moet worden. Ik begrijp hoe budgettering werkt, maar 300 miljard is geen kattenpis. Maak dat eerst maar eens op lijkt mij, of geef het terug.

 6. FCKDopper

  De hooivorken worden geslepen.
  Eens zien hoe lang de politici de rug recht gaan houden.

 7. FCKDopper

  para bellum

  1. Vlaswiek

   Zeker, ook in Nederland onderschatten de politici de solidariteit met de boeren enerzijds en de afkeer van de politieke elite anderzijds. Niet voor niets was dat goed te zien aan de PS-verkiezingen van 20 maart 2019. Wie werd de grootste?

   1. FCKDopper

    Helaas nog niet voldoende.
    Onder een groot deel van de bevolking heerst nog terughoudendheid en angst.
    Gevoed door de politiek en de mainstream media

    1. Blitzkrieg

     FCKDopper : Aan angst en mainstream media zitten wel degelijk grenzen en dat wordt niet beseft. Als de geest eenmaal uit de fles is, gaat hij er niet zomaar weer in.

     1. FCKDopper

      Beste heer Blitzkrieg, angst kan vroeg of laat omslaan in volkswoede.
      Wanneer de heren politici op deze voet doorgaan wordt er weldra iemand aan een riek geregen. Er is volgens mij niet veel meer nodig om de lont in het kruitvat aan te steken. Laat het duidelijk zijn dat ik hoop dat de politiek dit beseft en het zal pogen te voorkomen.

     2. Blitzkrieg

      Beste heer FCKDopper, Dat hangt er wat mij betreft helemaal van af. De periode waarin we zitten is cruciaal, als ze wat aanmodderen in de hoop het “droog” te houden heb ik liever volkswoede. Het zou niet nodig moeten zijn, ze zijn immers volksvertegenwoordigers, ze hebben echter hun ziel verkocht aan globalisatie.

     3. Vlaswiek

      “als ze wat aanmodderen in de hoop het “droog” te houden heb ik liever volkswoede.”

      Het is meer dan aanmodderen, het is het uitvoeren van de Brussels agenda waar wij geen invloed op hebben, het is het uitvoeren van de mondiale verkondiging dat wij de aarde moeten redden met onze miljarden aan belastingen.

      De bevolking is het zat en gaat het politieke schip keren, niet voor niets werd FvD de grootste bij de vorige verkiezingen!

     4. Blitzkrieg

      Vlaswiek : Heb FvD gestemd en ben betalend lid, ik weet er alles van.

    2. Vlaswiek

     @FCKDopper: Wie werd de grootste?

     1. FCKDopper

      Beste heer Vlaswiek, het Forum. Dat staat buiten kijf.
      Echter nog steeds groot genoeg.
      Ik ben pas tevreden wanneer FVD en PVV gezamenlijk 76+ zetels pakken.
      De verdeling tussen die 2 partijen is van minder belang.
      Pas dan zal er wat veranderen in NL…..

     2. Vlaswiek

      “Ik ben pas tevreden wanneer FVD en PVV gezamenlijk 76+ zetels pakken.”

      +1

 8. ikweetwatikwil

  Het begin is er.

 9. Blitzkrieg

  Protests around the world: Politicians must address ‘growing deficit of trust’, urges Guterres
  h**ps://news.un.org/en/story/2019/10/1050031
  Quote : “Protests in cities across the world in recent days show that “people are hurting and want to be heard” by political leaders who must now address a “growing deficit of trust”, said the UN chief on Friday.”

  De wereld staat in brand en de reactie van de UN is:

  Quote : “There can be no excuse for violence – from any quarter. Above all I urge leaders everywhere to listen to the real problems of real people. Our world needs action and ambition, to build fair globalization, strengthen social cohesion and tackle the climate crisis.”

  Ja, je leest het goed, “globalization” en “climate crisis”.

 10. Rechtsaf

  Het draagvlak wordt groter, groter en groter en groter en groter

 11. Chauvinist

  Boeren, bouwbedrijven en vissers zouden samen moeten optrekken. Een front tegen het (wan)beleid van onze regering en de EU dictatuur.

  1. Vlaswiek

   Komt goed, de onvrede is volksbreed!

   1. Rechtsaf

    en dat draagvlak voor deze begrijpelijke onvrede wordt ook steeds groter uiteraard

  2. Blitzkrieg

   Chauvinist : Denk je werkelijk dat we hier zo ver vanaf zitten. Als de boeren nu al over “de grenzen” heen kijken, lijkt de sociale cohesie met de bouwers niet ver gezocht.

 12. Jv

  Top!
  Hopelijk gaan alle boeren in de EU de barricaden op en zouden ze er zomaar eens voor kunnen zorgen dat er een heel ander Europa ontstaat.
  Ik zeg……hup boeren Go, Go ,Go

 13. Jv

  Hopelijk pakken de boeren, en hopelijk sluiten alle andere in het nauw gedreven beroepsgroepen zich hierbij aan, dat linkse schorriemorrie keihard aan want de onvrede onder vele EU volkeren is groot.
  Ze gebruiken het klimaat als dekmantel want de keiharde bewijzen rammelen aan alle kanten en worden steeds meer door leugens, bedrog en misleiding, onder uit geschoffeld.
  We komen steeds meer onder linkse dictatoriale bewinden te staan die steeds verder gaan door de grenzen op te zoeken om onze democratieën, culturen, normen en waarden tbv die bloedzuigende en gelukzoekende moslims op te offeren.
  Kortom…..regering en kamer….de grenzen zijn bereikt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.