Oei! Politie loopt in hinderlaag, aangevallen door 40 jongeren die 'extreem geweld' gebruikten

Geen categorieokt 27 2019, 14:00
De Politie is in Nood-Brabant in een hinderlaag gelopen. Ruim 40 jongeren of "bandieten" vielen de politie gisteravond aan, zo meldt Omroep Brabant. Volgens de agenten gebruikte de groep 'extreem geweld' en gooiden ze met dranghekken naar de agenten. De politie moest uiteindelijk honden inzetten om de openbare orde te herstellen. Daarbij werden enkele van de jongeren gebeten.
Rond 01.30 arriveerden een aantal politieagenten bij een onrustige feestje in een tent in Moergestel. Daar waren jongeren om nog onbekende redenen in gevecht geraakt met de beveiligers. Toen de politie arriveerde keerde de rust terug, maar na enkele ogenblikken begon het gezeur weer en raakte de politie in een hinderlaag toen een groep van 40 jongeren plotseling los ging op de aanwezige agenten.
Uiteindelijk zouden 'honderden jongeren' zich tegen de politie hebben gekeerd. Een tiende van de jongeren, zo'n 40 stuks, gebruikten 'extreem geweld' tegen de ordediensten. Pas nadat de politiehonden arriveerden kon de politie de rust definitief herstellen.
Vooralsnog is het echter niet gelukt om de groep relschoppers juridisch aan te pakken. Slechts één van de relschoppers is gearresteerd. De overige 39 assailanten lopen dus nog vrij rond. De politie meldt dat waarschijnlijk méér arrestaties zullen volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten