Oei! Politie loopt in hinderlaag, aangevallen door 40 jongeren die ‘extreem geweld’ gebruikten

De Politie is in Nood-Brabant in een hinderlaag gelopen. Ruim 40 jongeren of “bandieten” vielen de politie gisteravond aan, zo meldt Omroep Brabant. Volgens de agenten gebruikte de groep ‘extreem geweld’ en gooiden ze met dranghekken naar de agenten. De politie moest uiteindelijk honden inzetten om de openbare orde te herstellen. Daarbij werden enkele van de jongeren gebeten. 

Rond 01.30 arriveerden een aantal politieagenten bij een onrustige feestje in een tent in Moergestel. Daar waren jongeren om nog onbekende redenen in gevecht geraakt met de beveiligers. Toen de politie arriveerde keerde de rust terug, maar na enkele ogenblikken begon het gezeur weer en raakte de politie in een hinderlaag toen een groep van 40 jongeren plotseling los ging op de aanwezige agenten.

Uiteindelijk zouden ‘honderden jongeren’ zich tegen de politie hebben gekeerd. Een tiende van de jongeren, zo’n 40 stuks, gebruikten ‘extreem geweld’ tegen de ordediensten. Pas nadat de politiehonden arriveerden kon de politie de rust definitief herstellen.

Vooralsnog is het echter niet gelukt om de groep relschoppers juridisch aan te pakken. Slechts één van de relschoppers is gearresteerd. De overige 39 assailanten lopen dus nog vrij rond. De politie meldt dat waarschijnlijk méér arrestaties zullen volgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Veteraan

  Wetten aanpassen s.v.p. zodat de politie zich gewoon echt mag verdedigen en met scherp mag schieten oftewel dodelijk geweld mag gebruiken.
  Dit tuig zal nooit integreren en altijd agressief blijven en stelen, hun hele leven lang.
  Dus afmaken graag en dan geen onderzoek of er wel goed gehandeld is door agenten.
  Als je dit een paar keer doet is het afgelopen met 80 % van dit soort onzin.
  Dus afmaken graag.

 2. Veteraan

  Wetten aanpassen s.v.p. zodat de politie zich gewoon echt mag verdedigen en met scherp mag schieten oftewel dodelijk geweld mag gebruiken.
  Dit tuig zal nooit integreren en altijd agressief blijven en stelen, hun hele leven lang.
  Dus afmaken graag en dan geen onderzoek of er wel goed gehandeld is door agenten.
  Als je dit een paar keer doet is het afgelopen met 80 % van dit soort onzin.
  Het leger in zetten is ook goed, als maar af geschoten worden.

  1. Isengrijn

   Veteraan:

   “…Dit tuig zal nooit integreren en altijd agressief blijven en stelen, hun hele leven lang…”

   Moeten Brabanders integreren?

   1. Henkdetenk

    @isengrij als het jongeren worden genoemd, zijn het allochtonen.
    Als het echt autochtone Nederlanderse jongeren waren werden ze dus ook als zodanig omschreven.
    Dus veteraan heeft het bij het rechte eind.

    1. Isengrijn

     Henkdetank, je hebt dus nooit een dorps tentfeest bezocht.
     Zeer weinig allochtonen daar. Wel veel ‘locals’ en bier.

  2. Trude Herr

   De Veteraan houdt van scherp schieten met scherp. Het windt hem enorm op! Misschien heeft hij dat zelf niet zo door.

  3. Broodnuchter

   Volgens mij is personeels te kort ook een probleem, om escalaties goed aan te kunnen pakken. Misschien een optie om meer honden in te zetten. Deze doen hun werk goed, en zijn relatief goedkoop vergeleken met een agent, en discrimineren ook niet. Één agent met een roedel honden, kan dan de hele situatie baas.

  4. Joost mag het weten

   Ik ben opgegroeid in een dorp in Brabant en ben welbekend met dit soort tentfeesten. Dit waren vrijwel zeker straalbezopen Brabantse jongeren.

 3. Henkdetenk

  Gewoon het leger erbij alen en met rubberen kogels schieten en ze met vangnetten overmeesteren.
  Daarna in de cel zetten.
  Bij een 2e keer gewoon met scherp schieten en in een massagraf ruimen op een onbekende plaats.

  1. Ron

   Biomassa centrale???
   Ik gooi ook maar een balletje op.

  2. Jantje

   Welk leger?

 4. Cootje

  Wij leven in een bananen republiek waar boven en onderwereld zich goed kunnen bewegen waar respect al 30 /40 jaar niet meer bestaat de cultuur verandering en het individualisme gedragen door een uitholling van het gezag met besparingen die zijn weerga niet kan is Nederland een narcostaat en een witte boorden staat tussen de onderwereld en de boven wereld zit geen millimeter en onze nationale banken kunnen alles witwassen. 12 jaar Rutte doet de deksel op de beerput passen daarvoor was het de allochtonen club en thee vereniging de PvdA die mee heeft geholpen om het land om zeep te helpen

 5. Cootje

  In Brabant en Limburg zijn net als in denhaag Rotterdam Amsterdam Utrecht de criminelen de baas die zeggen tegen bestuurders dat ze een leuke familie hebben en leuke kinderen in Amsterdam hangen ze gewoon granaten aan de Deuren. In Nederland lopen nog 15000 veroordeelde die meer dan 4 maanden gevangenisstraf hebben gekregen nog gewoon vrij rond wie wil er tegenwoordig voor 1800/2000€ netto bij de politie bij het leger bij de douane of wie wil er voor de klas staan. Wie wil er werken bij het CBR de belastingdienst het UVW , of bij de jeugdzorg. Onze nationale banken zijn de witwasser van onze narcotica staat. En de sofinummers houders de betalende partijen om deze onzin in stand te houden

  1. Limburgse Separatist

   Gelul. Limburg is een van de meest beschaafde gebieden van Nederland. Wat buitenlands en noordelijk gespuis daar gelaten zoals in SP stad Heerlen of studentenstad Maastricht.

 6. Rud56

  “Juridisch aan te pakken”.

  Ja, veronderstel dat we dat gajes buiten de wet om zouden aanpakken, is het land te klein en zeker als het weer om allochtonen gaat!
  Dan staat bijvoorbeeld het AD weer vol met intervieuws met dat gajes en/of famillie! Hoe erg de politie hier wel niet etnisch profileert, discrimineert of te hardhandig optreedt!
  Kan je elke avond bij dat NPO wel weer een door de maatschappij duur betaalde advocaat of deugrechtsgeleerde aanhoren hoe slecht het toch is gesteld met de politiefunctionarissenl Lui die er op los discrimineren e.d.

  Tja, jarenlang vooral PvdA- en VVD-beleid werpen nu zijn vruchten af! Zelfs harde werkers in een bioscoop zijn hun leven niet meer zeker dankzij het hier jarenlange, vooral naieve, achterlijke toelatingsbeleid!

 7. Rechtsaf

  Nou deze jongeren ook extreem straffen natuurlijk

 8. Rechtsaf

  “Vooralsnog is het echter niet gelukt om de groep relschoppers juridisch aan te pakken.”

  Juridisch aanpakken? gewoon 2 maanden cel ipv bureau halt

 9. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Rutte heeft een angst cultuur laten ontstaan bij de politie.
  Trek gewoon je wapen als je bedreigd wordt en schiet zuiver.

  1. Marija

   Als de politie voor hun rechten gaat opkomen en er de brui aan gaat geven, laat dan heel het volk en het geteisem het maar tegen elkaar uitvechten.
   Dan kom de ondergronds borrelende haat naar boven.
   Wat een ongelooflijke toestanden hier in Nederland.
   Tis jammer dat in zo een situatie ook de politiemensen worden aangepakt door onze malafide leiders. Zij kunnen geen kant op.
   Ooit hoorde ik een advocaat eens zeggen dat alleen nette mensen worden gepakt m.a.w. De slechten durven ze niet aan.

 10. Morgan4321

  Extreem geweld, ach wat zijn die agenten toch zielig. Ze zijn de krakersrellen uit de jaren 80 zeker al vergeten. Er zijn geen doden of zwaar gewonden gevallen dus het zal wel meevallen, stelletje jankerts.

 11. RvdBe

  Als politieagent kun je beter niks doen, en proberen te vluchten, dankzij de rechtspraak.
  Gaaf land hebben we toch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.