Video: Senator Henk Otten (GO) bij Business Class "er is nu geen beleid, iedereen doet maar wat"

Geen categorieokt 27 2019, 15:10
Senator Henk Otten was vanochtend te gast bij Business Class om te spreken over de oprichting van de politieke partij 'GO'. De partij heet vooralsnog 'Groep Otten' en werd door Harry Mens "het nieuwe Forum" genoemd. De RTL-presentator wilde weten wat het verschil is tussen de partij GO en het "oude Forum". Volgens Otten is een gesprek over FVD echter niet relevant.
Wel benadrukt Otten in het gesprek met Harry Mens dat het noodzakelijk is dat de politiek in Den Haag snel ingrijpt, omdat een economische crisis dreigt door de pas-uitspraak van de Raad van State en de politieke onwil om snel bij te dragen aan oplossingen voor de stikstofcrisis.
Otten heeft overduidelijk verstand van economie en was vroeger ook werkzaam voor een grote Amerikaanse zakenbank. Al in 2017 waarschuwde hij voor de negatieve effecten van de lage rentestanden op de pensioenen, maar iedereen negeerde Otten. De politici van destijds liepen te slapen, maar roepen nu in 2019 dat 'pensioenskortingen moeten worden voorkomen'. Daarmee diskwalificeren de politici van onder meer 50Plus en CDA zichzelf. Zij zwegen in 2017, maar komen nu twee jaar later aanzetten met een "oplossing".
Waarom Otten toch steeds in verband wordt gebracht met FVD is opmerkelijk. Volgens mij is hij namelijk géén FVD'er en heeft het daarom geen nut om hem in verband te brengen met die partij, tenzij je natuurlijk Otten wilt framen als oud-FVD'er, dan wel.
Maar voor kiezers is het veel interessanter om naar de toekomst te kijken, hopelijk lukt het Harry Mens en andere interviewers volgende keer wel om een interview over de toekomst te houden en niet steeds te blijven zagen over het verleden. Want de visie van Otten is bijzonder helder en hij communiceert concreet, dat belooft nog wat!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten