Video: Henk Otten waarschuwt voor recessie door stikstofcrisis “nu snel de Natura2000-gebieden herdefiniëren”

Henk Otten was vanochtend te gast in de radio-uitzending van NPO1 en besprak de lancering van zijn nieuwe partij ‘GO’ en adviseerde wat er volgens hem moet gebeuren om de stikstofcrisis te bezweren. Volgens Otten is er een eenvoudige oplossing, maar moeten de politieke partijen in Den Haag wel nu daadkrachtig optreden “anders is het te laat en raken we in een economische recessie” zo suggereerde hij.  

Op de bovenstaande beelden is te zien hoe Senator Otten uitlegt waar de schoen wringt bij de stikstofcrisis. Volgens de partijleider van Groep Otten (GO) is er een snelle oplossing voorhanden die de politiek snel moet hanteren: het opnieuw definiëren van de Natura2000-gebieden. Daarmee wijst hij de adviezen van het Adviescollege van Johan Remkes af.

Otten heeft met de voorgestelde oplossingsrichting een punt. Op dit moment zijn er namelijk wel érg veel (kleine) natuurgebieden door het Ministerie van Landbouw en Visserij gedefinieerd als Natura2000-gebied, waardoor vrijwel het hele land te maken heeft met hoge concentraties stikstof bij die gebieden en “het hele land stilligt”.

Ten slotte suggereert Otten dat Nederland deze winter nog in een economische recessie terecht kan komen als de stikstofcrisis nog langer duurt. Dat moet volgens hem voorkomen worden, maar dat lukt alleen als men “nu daadkrachtig ingrijpt”. De tijd dringt, aldus Otten.

Verder blikt de politiek leider van de kersverse partij GO nog één laatste keer terug op zijn ervaringen binnen Forum voor Democratie, waar hij als penningmeester één van de architecten was voor het succes van Thierry Baudet tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens Otten heeft de partij van Baudet “zichzelf in een cordon sanitaire gemanoeuvreerd” door het ‘boreale gezwets’ en ligt de juridische zaak tegen FVD-bestuurders vanwege smaad en laster “bij het Openbaar Ministerie”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. debontereus

  Jaja ons boertie uut hieken is wel aardig vol van zichzelf .
  Nou het gaat mij benieuwen hoe hij Baudet gaat verslaan .

  1. Sergeant Monty

   Baudet hoeft alleen maar even hard te maken dat Otten heeft gefraudeerd en het is met hem gedaan.

   1. Mezzadra

    Dat gaat Baudet nooit en te nimmer hard maken, Sergeant. Dat weet jij ook wel.

    1. Mezzadra

     Ik zie geen weerwoord, dus het is hier kennelijk algemeen bekend dat Baudet loog over Otten.

     I rest my case.

     1. Rechtsaf

      Wij zien dat mezzadra geen antwoord heeft op Verjaagd Links en haakt zoals gewoonlijk verslagen af..

 2. Mezzadra

  Otten heeft dezelfde ‘oplossing’ voor het stikstofprobleem als kereltje Baudet: gewoon net doen of de internationale afspraken over stikstofuitstoot niet bestaan en dat de uitspraak van de rechter gewoon terzijde kan worden geschoven.

  Gelukkig doen deze kleine krabbelaars niet serieus mee in het beleid.

  1. Buzz68

   Keteltje Mezza is weer vol van zichzelf.
   Hij gaat nu vertellen hoe HIJ deze crisis gaat bestrijden.
   Niets meer dan natte windjes laten.
   Laat alleen een indruk achter in zijn onderbroek.

   1. Vlaswiek

    “Niets meer dan natte windjes laten.”

    De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

    Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

  2. van Urk

   De wereld heeft geen kleine natura 2000 gebiedjes. Wat zij als natura2000 gebied zien is net zo groot als de oppervlakte van Nederland zelf.

 3. debontereus

  Ach p*dootje toch .
  Direct weer als de kippen erbij .
  Je zou maar zo’n obsessie hebben naast de p*dofilie . Kun je het nog wel combineren tar-rel ?

 4. Jumping

  Ik heb begrepen, dat de leugens van Rutte in het Guinness Book of Records, worden bijgeschreven.

  Niets wat deze Rutte doet, berust op een eerlijke benadering.

  Zelfs Otten, gelooft niet in de fantast Rutte.
  Hij, Rutte, alleen hij, stuurt Nederland aan, op recessie die zijn weerga niet kent.

 5. debontereus

  @Jumping
  Was dat al niet zo dan ? Ik kan me wel voorstellen dat hij het record elke maand weer verbreekt.
  Ik op mijn beurt heb gehoord dat pinokkio uit het grote sprookjesboek is geschrapt.
  Het schijnt dat het houten ventje nu Mark heet .

 6. Piet Klein

  We hebben te maken met een ernstig falende overheid die op het ene na het andere dossier grove fouten maak:
  – Het stikstof dossier is van de zotte. Er worden op een goed moment wetten aangenomen waarna niemand zich er aan houdt. Vervolgens legt iemand voor bij de rechter dat het niet onlogisch om je aan wetten te houden die je hebt aangenomen. En vervolgens blijkt de impact van die wetten als een donderslag bij heldere hemel niet in beeld te zijn geweest. Als de wetten de juiste norm zouden bevatten dan blundert de overheid in hoge mate omdat de impact totaal niet is overzien en drastische gevolgen heeft voor vele bedrijven en de economie als geheel. De kartel politiek duikt weer in de achterkamertjes of is totaal uit het veld geslagen. Zet de wet op nonactief en doe de wet in de redesign. Kom je weer op dezelfde normen uit neem dan een overgangsperiode in acht zo bedrijven kansen krijgen zich te herorienteren dan wel biedt ze een overgang aan. Of grijp snel in, bijvoorbeeld zoals Otten voor stelt, reduceer de ambities op natuur en beperkt de omvang van de impact. Het allerbeste is stuur deze politiek, deze brokken piloten naar huis.
  – het pensioen dossier is eveneens zo brokken onderwerp. De overheid staat de ECB toe ver buiten haar mandaat geld bij te drukken waardoor de opbrengsten op rente producten (spaar producten) naar nul gaat. Tweede effect is dat nauwelijks de economie groeit, de achterliggende doelstelling bij het bijdrukken van geld mij een monetair beleid dat aan de regels voldoet. Al dit geld gaat de kapitaalmarkten in met als gevolg dat rendementen in kapitaalbeleggingen stijgen. Pensioenfondsen maken redelijke rendementen 7% is geen uitzondering. Er is ruim genoeg geld om op tot lange termijn aan de verplichtingen te voldoen die de pensioenfondsen met hun deelnemers zijn overeengekomen. Vervolgens stelt diezelfde overheid die weigert in te grijpen op een ECB die ver buiten haar mandaat handelt, regels op waarbij je moet doen alsof je alleen rente inkomsten uit de pensioen beleggingen zou krijgen. De verfoeide rekenrente. Dit is een overheid die willens en wetens haar burgers benadeelt. Brokkenpiloten of politici die een agenda voeren die niet het belang is van meer dan 90% van de Nederlandse burgers. Herzie de rekenrente methodiek per direct en geef pensioen gerechtigden waar ze recht op hebben. En by the way dit is goed voor heel Nederland want er gaat meer geld de economie in.
  – Dan hebben we het migratiebeleid. De huizenmarkt is volledig uit het lood huizenprijzen zijn te hoog, starters kunnen meer dan 5 tot 10 jaar wachten op een woning. Een groot deel van de (gelukszoekende) migranten komen niet goed aan de bak. Nederland heeft problemen op de huizenmarkt, het vervoer, de luchtkwaliteit. Elders is Europa is voldoende ruimte. De politici zijn de regie volledig kwijt. Brokken piloten. Stuur ze naar huis.
  – En waren dit maar de enige problemen die deze falende politici weten te bakken.

  1. Mezzadra

   “Er worden op een goed moment wetten aangenomen waarna niemand zich er aan houdt. Vervolgens legt iemand voor bij de rechter dat het niet onlogisch om je aan wetten te houden die je hebt aangenomen. En vervolgens blijkt de impact van die wetten als een donderslag bij heldere hemel niet in beeld te zijn geweest. “

   Ja, dat was niet erg slim. De oplossing is natuurlijk niet net te doen of die wetten niet meer van toepassing zijn.

   1. Vlaswiek

    In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

    De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

 7. RvdBe

  Je moet helemaal geen natura 2000 gebieden herinrichten, je moet gewoon stoppen met die Nox onzin.

  1. Mezzadra

   Je bedoelt dat we de wettelijke regels waartoe we zelf democratisch besloten eenvoudig aan onze laars moeten lappen?

   Je zou misschien iets langer moeten nadenken, RvdBe.

   1. Vlaswiek

    De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

   2. Blitzkrieg

    Mezzadra : Nee, dat bedoelen we niet. Het is vandaag drie keer schieten voor een gulden, dus je mag nog een keer.

    1. Vlaswiek

     Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen, frustreren en uiteindelijk het slopen van het forum. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te voorkomen.

    2. Mezzadra

     Ik geef het op, Blitzkrieg. Ik hoor graag jouw oplossing voor het stikstofprobleem.

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

     2. Rechtsaf

      Er is geen stikstof probleem dus ook geen oplossing natuurlijk

     3. Blitzkrieg

      Mezzadra : Nummertje aanpassen en klaar, geheel binnen de regels.

   3. RvdBe

    Er is helemaal niks democratisch besloten Mezaddra, zijn gewoon regels die onder het mom van democratie worden opgelegd.

    1. Henkdetenk

     @rvdbe pijl schot roos raak.

 8. Anne Sophe Schillersdorf

  Go Henk Go! Decimeer de FvD naar 0 zetels

  1. tailgunner

   Hallo?…Heeft iemand het hekje weer open laten staan van Paviljoen 3?

   1. Vlaswiek

    Ach het is slechts een natte scheet van Svetlana.

 9. debontereus

  @het paard van de schillenboer
  En toen werd je klaarkomend wakker ?
  Triest wijf .

  1. Vlaswiek

   Bekommer je niet om de natte scheet, de sletlana, die komt hier niet dan om te zuigen.

 10. Kretoloog

  Zou DDS een flinke donatie hebben gehad van GO (Groep Otten)? Maar liefst 3 artikelen over deze nieuwbakken partij op 1 dag. Andere media besteden er nauwelijks aandacht aan GO. En terecht. Het is nog niks en de kans is levensgroot dat het ook niks wordt.

  Sinds WO2 zijn er ruim 180 nieuwe partijen opgericht (fusies en naamswijzigingen niet meegerekend). Slechts een handvol slaagt erin de Tweede Kamer te bereiken. En als het al lukt, dan is het kortstondig, 1 of 2 perioden (Boerenpartij, DS70, LPF, ouderenpartij). Slechts een paar nieuwkomers zijn blijvertjes: D’66 en PVV. Of het lukt met Denk, FvD en 50+ is afwachten.

  1. Kretoloog

   PvdD en SP zijn natuurlijk ook blijvertjes.

 11. Abn

  Onzin, aankomende recessie is al een jaar zich aan het ontwikkelen, nu zien we al internationaal vertraging economie. Is onafwendbaar en hoort bij een gezonde economische cyclus.

  Detail hoe het tot uiting komt in NL is een detail.

 12. Heras

  Aan de ene kant wordt de snelheid op wegen aangepast en dit stikstof”beleid” doorgevoerd.
  Aan de andere kant moet en zal formule 1 plaatsvinden, ondanks alle vernieling en vervuiling.

  O dat geld hé, wat een burgemeester krijgt bij dit soort evenementen… wow, gelijk zijn villa afbetaald

  1. Rechtsaf

   De formule 1 had naar Assen gemoeten en de snelheid moet gewoon blijven

 13. tailgunner

  Hij heeft wel gelijk maar heeft zijn reputatie tegen en daarmee slaat hij nog geen deuk in een pakje politieke boter. Een onhandig figuur wat nu in de media probeert op te krabbelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.