Video: Henk Otten slaat terug: “ik wist niets, kennis genomen van onderzoeksrapport via GeenStijl”

Na de niet-onderbouwde fraudebeschuldigingen aan het adres van Henk Otten (FVD) slaat de kersverse senator terug in een gesprek met NPO1. Otten stelt dat hij “niet zit te wachten op de situatie” en daar voegt hij een ‘ja, maar hij begon’-argument aan toe: “ik ben dit niet gestart, ik heb mij na de Provinciale Statenverkiezingen heel stil gehouden.” 

Voor de mainstream media moet het natuurlijk smullen zijn: relletjes bij FVD zijn een uitgelezen kans om de partij van Thierry Baudet te ondermijnen en kalt te stellen. Het meest opportuun zijn niet de prikkelende uitspraken van Baudet, maar de wrijving tussen Baudet en Otten. De wrijving tussen beide oprichters leidde deze week tot vonken en uiteindelijk schoot de vlam in de pan op het moment dat het FVD-partijbestuur onder leiderschap van Thierry Baudet de oud-penningmeester in verband bracht met fraude.

Fraude is een strafbaar feit en de beschuldigingen zijn dus geen kattenpis. Jammer genoeg bleek het ‘interne onderzoeksrapport’ van de partij echter onvoldoende om te bewijzen dat er daadwerkelijk sprake was van fraude. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de accountant twijfelen aan de beschuldigingen. Dat Otten nu met juridische stappen komt is geheel logisch: hij wil zijn naam zuiveren.

Otten dreigde vervolgens met een afsplitsing waarna FVD niet langer de grootste partij in de Eerste Kamer zou zijn als hij zijn intentie in daden zou omzetten. En daarmee lijkt alle democratische winst die afgelopen jaren is gerealiseerd onder druk te staan door de wrijving tussen Baudet en Otten. Laten we niet vergeten dat het wel uiterst dubieus is om zomaar met een “intern onderzoeksrapport” te komen, deze te publiceren via GeenStijl en een persbericht op de website te plaatsen zonder het lijdend voorwerp -Henk Otten- daarover te informeren.

Dat Otten zijn partijgenoot vervolgens beschuldigd van misbruik van partijgelden op vakantie in Thailand is geheel logisch: wie kaatst kan de bal verwachten. Dat de financiële administratie niet geheel klopt is ondertussen wél duidelijk. Voor enkele duizenden euro’s op een cashflow van 2 miljoen euro bestaat er onduidelijkheid, maar volgens Otten zijn alle facturen wel netjes betaalt en subsidiegelden doelmatig besteed.

Verder siert het partijleider Thierry Baudet niet en zet de ‘grootste intellectueel van Nederland’ zichzelf buitenspel: hij als doctor in het recht zou moeten weten dat je iemand niet zomaar beschuldigt van fraude. Zeker niet zonder bewijsvoering. Zaak dus voor beide heren om de rust te herpakken en Forum voor Democratie niet nog verder te slopen. Daarvoor kunnen de heren het beste terug naar de basis: ze zitten in de politiek om Nederland te verbeteren.

De partij heeft namelijk een prachtig programma voor democratische vernieuwing.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Lao Tse

  “ Laten we niet vergeten dat het wel uiterst dubieus is om zomaar met een “intern onderzoeksrapport” te komen, deze te publiceren via GeenStijl en een persbericht op de website te plaatsen zonder het lijdend voorwerp -Henk Otten- daarover te informeren.”

  Uiterst dubieus is een understatement, het is een rattenstreek van een domme politicus.

  Laten we hopen dat de charlatan er zwaar voor wordt afgestraft.

  1. logisch denken

   krijgt rutte straf ?

  2. Kristalix

   Oh kijk Lao Tse laat zijn intellect zien in wederom een posting van ongekend laag niveau. Dit riekt naar islam waar dit volstrekt normaal is. Dramatisch weer Lao Tse. Maarja wel weer normaal voor een huistrol.

 2. Meriadoc Brandebok

  GeenStijl stak de kachel aan met het interne rapport. Het bleek de dag ervoor door Thierry persoonlijk (of iemand die gebruikmaakte van zijn computer) te zijn uitgetikt, midden in de vakantietijd; vlak voor de aankondiging dat Otten diende te vertrekken, en omvatte slechts elf stencils. Het omvatte geen appendix met ondersteunend bewijs em er was een sprake van hoor en wederhoor. Otten was niet in het rapport gekend, terwijl daarin wel details over zijn privé-leven waren opgekalkt.

  Wie durft nog te betwijfelen dat hier sprake is van een afrekening?

 3. merlot

  “Dat de financiële administratie niet geheel klopt is ondertussen wél duidelijk. Voor enkele duizenden euro’s op een cashflow van 2 miljoen euro is er onduidelijkheid,”

  Zou dat alles zijn, Teunis? Of is er meer aan de hand waar jij en ik geen weet van hebben. Voor een paar duizend euro gaat een accountant niet moeilijk doen.

  “Een accountantsverklaring met beperking wordt afgegeven wanneer er twijfel bestaat over de juistheid van cijfers in de jaarrekening. Wanneer een dergelijke verklaring wordt afgegeven zijn er, tijdens de controle van de jaarrekening, onzekerheden van materieel belang die niet konden worden weggenomen.”

 4. Piet51

  Het zou mij verbazen als het FvD hier ongeschonden uitkomt. Niet allen Otten vertrekt. Vanochtend in Trouw werd Hiddema geciteerd. Hij liet duidelijk merken, dat het allemaal niet correct was aangepakt, zonder hoor en wederhoor, en zo. Dat kan hij als advocaat ook niet zomaar laten passeren. En gisteravond was Johan Derksen, FvD-stemmer, bij Jinek op zijn expliciete manier ook heel duidelijk over de manier van werken van Baudet. Kortom, een kwestie van tijd, lijkt me. Ik lig er niet wakker van, moet ik bekennen.

  1. merlot

   Pietje hecht belang aan de mening van Johan Derksen.

   Hilarisch.

   1. Erkenbrand

    Ja Derksen wordt ineens op het schild gehesen door de alhier aanwezige wensdenkers, idd hilarisch.

    1. Piet51

     @Erkenbrand en merlot
     Het was zomaar een opmerking van mij. Maar ik zag zojuist, dat het optreden van Derksen voor DDS zelfs een aanleiding was om hier een heel artikel aan hem te wijden, compleet met foto en filmfragment. Dat was nu ook weer niet mijn bedoeling. Maar zo wordt het Derksen-standpunt over FvD wel breed verspreid.

     1. logisch denken

      QUOTE Het was zomaar een opmerking van mij. END

      tja ,

   2. Beukman

    Het gaat er helemaal niet om of Piet aan de mening van Derksen hecht. Het gaat erom hoeveel gewicht de mening van Derksen in de schaal legt bij aanhangers van FdD.

    1. merlot

     Een ieder die waarde hecht aan de mening van Johan Derksen (behalve als het over voetbal gaat want daar heeft hij wél verstand van) is niet goed bij z’n hoofd. Aangezien ik het FvD electoraat vrij hoog aansla zullen dat er volgens mij weinig zijn.

     Maar nu Derksen zich zo duidelijk tegen Baudet heeft gekeerd smult links ervan. Zelfs het AD maakt op de voorpagina melding van de mening van nitwit Derksen. Hoe doorzichtig toch.

     Ze stellen alles in het werk om dit akkefietje tot op het bot uit te buiten en het FvD de nek om te draaien.

     1. Beukman

      Fraai staaltje slachtofferdenken. Het is FvD dat zichzelf de nek omdraait, niet “ze”.
      Jij slaat het electoraat van FvD te hoog aan om zich door Derksen te laten beïnvloeden? Dan is er van hem ook niks te duchten.

     2. merlot

      Doe niet zo naïef, Beukman.

      De linkse media buit dit tot op het gaatje uit.

      Zeg eens eerlijk: denk je dat Derksen uitgenodigd zou zijn als hij zich in positieve zin over Baudet had uitgelaten? Hoe meer olie de MSM op het vuur kunnen gooien hoe harder ze in hun handen wrijven.

     3. Fortiori

      De kern van de zaak is duidelijk. Baudet wilde alleen maar toneel ! Zijn medestanders zagen dat door de vingers.

     4. Beukman

      @merlot
      Je denkt complot. Derksen was voor een heel ander item uitgenodigd, maar trok ook zijn bek open over deze affaire.

     5. Frets

      kern van de zaak is dat nederland vanaf rutte I structureel wordt besodemieterd en bezeken, en dat fascistisch links er van smult

     6. merlot

      Beukman schreef: “Je denkt complot.”

      Van dit soort programma’s is allang bekend hoe slinks ze te werk gaan. Zelfs het publiek wordt geselecteerd.

      Je bent ofwel erg naïef of je denkt er niet kritisch over na omdat dit soort talkshows in jouw straatje lullen.

    2. Lao Tse

     Hiddema noemt de manier waarop Otten door Baudet wordt aangepakt ethisch niet hoogstaand.

     Waarvan akte.

     1. Erkenbrand

      Ook Hiddema wordt ineens serieus genomen door de grootste wensdenker…..

     2. Beukman

      Hiddema heeft in Trouw verteld:

      Ik ben actief geworden voor Forum omdat ik dacht: ‘leuke club’. Nu krijg je dit soort gezeik, mooie boel is dat. Maar ik denk dat het wel overwaait.

      De vraag is wat Hiddema doet mocht dit helemaal niet overwaaien.

     3. Meriadoc Brandebok

      Dat er tussen de twee gezichten van de partij geen overeenstemming is over de gang van zaken met betrekking tot Otten tekent de rotzooi die er binnen de partij aanwezig is.

     4. Frets

      wensdenker? het is een opzettelijk pisvlek die alleen maar stookt en zuigt, inclusief z’n parasitaire supporters

     5. logisch denken

      hiddema zit plotseling niet in het hoofdbestuur ?
      hiddema zit plotseling niet in de kaderclub ?

      kom nou toch tarrel.

     6. Lao Tse

      Ik neem Hiddema als politicus niet serieus maar wel het feit dat hij de handelswijze van Bauwde onethisch acht en dit ook hardop in de media roept.

     7. Frets

      zuiger, stoker en pisvlek

    3. dario

     0,0 zeg maar

   3. Piet51

    Ik heb geprobeerd te ontdekken op welke manier ik waarde hecht aan de mening van Derksen. Ik heb het niet kunnen ontdekken. Het is wel een kiezer die bij Jinek mocht uitleggen, waarom hij nu afstand neemt. En dat is altijd nuttig. Hij was trouwens voor heel iets anders uitgenodigd.

 5. Korporaal Monty

  Wilders en Rutte lachen in hun vuistjes.

 6. dario

  Iedereen zit allang op een terras te genieten van een wijntje of een biertje behalve onze trollekes die struikelen hier over elkaar heen hahahahaahahahhaa.
  JONGENS JONGENS DOE RUSTIG DOE NET ALS WIJ EN NEEM EEN DAG RUST HAHAHAHAHAHAH WAT EEN STEL OELEWAPPERS .
  Ik drink er eentje op jullie fijn weekend nog lapzwansjes van me hahahaahahahah
  28 graden in Faro heerlijk weer .

  1. toetssteen

   @dario
   Ik hef het glas vruchtensap, ff klinken! Dom gezeur allemaal!

 7. Robert75

  merlot 1 uur ago
  Doe niet zo naïef, Beukman.

  De linkse media buit dit tot op het gaatje uit.

  ——————————————————————————————–

  Je moet de media natuurlijk niet de schuld geven. Het is Baudet die zichzelf deze rotzooi op de nek hangt. Eigen schuld dikke bult. Baudet heeft charisma, Baudet is vrij intelligent, kan rake dingen zeggen maar een politieke partij lijden is voor hem tot op heden toch een stapje te hoog. Hij overschat zichzelf en volgens mij denkt hij ook dat zijn achterban alles accepteert maar dat blijkt niet waar te zijn. Baudet snijdt zichzelf in de vinger.

  1. Beukman

   @Robert schrijft:
   De linkse media buit dit tot op het gaatje uit.

   Én de rechtse media natuurlijk.
   O wacht ff. Er bestaat geen rechtse media.

 8. tonna

  Otten moet leren dat op een schip maar één kapitein kan zijn!

  1. Fortiori

   The Flying Dutchman…

  2. toetssteen

   @tonna
   Inderdaad. Men wil graag chaos zien, en het zal zeker aangejaagd worden door de msm, maar ik lees het en grinnik erom. Het is allemaal zulk een opgelegd pandoer.
   Neen, ik ben geen FvD stemmer, maar dit gestook vind ik smerig.

   1. tonna

    @toetssteen:
    Ik stem al jaren Wilders!

   2. merlot

    “Neen, ik ben geen FvD stemmer, maar dit gestook vind ik smerig.”

    @ Toets: hetzelfde geldt voor mij.

    1. Frets

     de zuigers en de stokers hebben niet veel nodig hoor, iedere gelegenheid is er één

 9. Kristalix

  Het lijkt er op dat Otten ondertussen wel een vracht poep aan zijn kinderwagen heeft.

  De beschuldiging aan het adres van Otten is serieus.
  En, we weten dat hij eerder een greep in de kassa heeft gedaan. Niet fris. Bedenkelijk en zorgelijk dat de jaarrekening onder Otten onjuist is.

  Tja Otten, leg dat maar uit. Ik geloof u niet meer na een greep in de kas.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.