PVV is tevreden: ‘Houdt Kick Out Zwarte Piet zich niet aan afspraken, dan dit jaar wél gewoon ME op afgestuurd!’

De PVV heeft vandaag een succesje geboekt in de gemeenteraad van Den Haag. De partij kreeg een motie aangenomen waarin een raadsmeerderheid zich schaarde achter een sentiment dat de PVV al langer deelt: Kick Out Zwarte Piet-demonstranten lappen structureel regels aan hun laars en komen daar keer op keer mee weg. Bij de intocht dit jaar zal het anders zijn: “Als Kick-Out Zwarte Piet zich dit jaar niet aan de afspraken met de gemeente houdt en niet in het aangewezen demonstratievak blijft, dan wordt wél gewoon de ME eropaf afgestuurd. Daar ben ik blij mee.” De partij schrijft er een artikel over.

In Den Haag zal dit jaar strenger worden gehandhaafd op illegale demonstraties tijdens de Sinterklaasintocht. Een motie met deze strekking werd vandaag ingediend door de Haagse PVV en door een meerderheid van de gemeenteraad gesteund. De Haagse PVV kreeg steun voor de motie van Hart voor Den Haag, VVD, D66, CDA, CU/SGP, en 50PLUS.

Activisten van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) demonstreerden vorig jaar, tegen afspraken met de gemeente in, in het centrum van de stad tijdens de Sinterklaasintocht. Burgemeester Krikke besloot destijds om de illegale manifestatie zoveel mogelijk te faciliteren. Dit leidde tot ernstige verstoringen van de openbare orde. De organisatie van Kick-Out Zwarte Piet heeft aangegeven ook dit jaar tijdens de Sinterklaasintocht weer te zullen demonstreren tegen zwarte piet.

Raadslid Karen Gerbrands van de Haagse PVV is blij met het binnengehaalde resultaat. “Als Kick-Out Zwarte Piet zich dit jaar niet aan de afspraken met de gemeente houdt en niet in het aangewezen demonstratievak blijft, dan wordt wél gewoon de ME eropaf afgestuurd. Daar ben ik blij mee.”

Een andere motie van de Haagse PVV, om demonstraties in de directe omgeving van de Sinterklaasintocht helemaal te verbieden, redde het net niet. De motie werd nipt verworpen met 22 stemmen voor en 23 stemmen tegen. De motie kreeg wel de steun van Hart voor Den Haag, VVD, CDA, CU/SGP en 50PLUS.

PVV Den Haag

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Watcher

  Tja de boeren hielden zich aan de afspraken 🙂 🙂 🙂

  Gelijke mon…en gelijke kappen gaat weer eens niet op….

  1. Rechtsaf

   wathcer is een zielig ventje/kindje

   1. merlot

    Watcher is een gepensioneerde ambtenar (geen typefout) die zich als een puber gedraagt.

    DDS heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op dit soort linkse losers. Lekker overal tegenin gaan, daar kicken ze op.

    1. Blitzkrieg

     merlot : Ambtenaar mag ook, zit het woordje naar in.

     1. merlot

      😉

    2. Watcher

     Prachtig, jullie rechtse vlooien maken het mij wel heel gemakkelijk.
     Overal stipjes van vlooienpoep waar ik op kan reaguren.

     Zie dat DDS wel wat doet aan die onpasselijke rechtse reaguursels, zeer veel nieuwe nicks 🙂 🙂 🙂

     1. Groeneveld

      Sarko: Watcher is toch ook niet jouw eerste nick?

     2. Robert75

      Als je het verschil niet wil zien tussen een stel boeren die de straat op gaan omdat de toekomst van hun bedrijf op het spel staat. Of een stelletje randdebielen die alles haten wat zwart is dan ben je niet een van de slimste.

      Ik zou die haters niet eens demonstranten willen noemen. Eerder ordinaire relschoppers die een kinderfeestje willen verpesten.

     3. Rechtsaf

      wathcer is altijd snel uitgepraat…

   2. Maurits Dekker

    Chapeau voor uw hoogst intelligente bijdrage. NOT.

  2. Tman

   watch:
   Consistent zijn aan afspraken en wetten zoals het NIET handhaven gezichtsbedekking?
   Zoiets bedoel je?

  3. Scaldis

   Ja precies! De boeren gingen knokken op een kinderfeestje!
   O wacht….

 2. just saying

  Ik zou die vieze neger graag Den Haag uitgeranselt zien worden richting zijn heimat in Aapfrika.

  1. Jv

   Hopelijk komt het volk nu eens tot bezinning waar ze mee bezig zijn.
   De beuk er in en in alle plaatsen waar een intocht van Sint is, de pieten kachelzwart maken en recht voor hun neus gaan dansen.
   Als ze dan ook maar iets uithalen of wat dan ook, dat zooitje ongeregeld meteen het water in donderen, maar voordien eerst even lekker laten voelen wat in het verleden de slaven hebben gevoeld. Dan komen ze misschien tot bezinning dat ze het toch niet zo slecht hebben onder het zgn BLANKE bewind! Lol.

 3. Heras

  O, dat moet eens getest worden door veel zwarte pietjes te laten opdraven; kijken of kick out zich aan de afspraak houdt…

 4. Rechtsaf

  Er moet keihard opgetreden worden tegen dit tafereel, het draagvlak tegen kozp stijgt met de dag..

 5. ikweetwatikwil

  Ach die watcher neem je toch niet serieus. Niet op reageren Lena.

 6. Jumping

  Inderdaad de stelling van Jumping, wordt gedeeld door de poldergenoten.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Kijk de Marokkaanse Burgemeester van Rotterdam, heeft ondanks het verbod aan de Zwarte Pieten haters, om spandoeken ed te gebruiken bij de intocht, GEEN ENKELE ACTIE ONDERNOMEN, toen vanaf de Erasmus brug een spandoek werdt getoond.

  De slappe knieën Burgemeester van Rotterdam.

  Kijk wat er nu weer gebeurt rondom de trouw stoeten en de Turkse oorlog in Rotterdam.

  1. Gelul

   Iraanse ‘Zwarte Piet’ wordt wél beschermd door de VN
   Niet alleen Nederland kent een Zwarte Piet. Ook in het Midden-Oosten verschijnt een soortgelijk figuur één keer per jaar in de straten. De VN heeft deze Hajji Firuz al uitgeroepen tot een beschermde traditie. Nederland is in alle staten na het pleidooi van VN-rapporteur professor Verene Shepherd om het sinterklaasfeest af te schaffen.

   AD.NL
   Iraanse ‘Zwarte Piet’ wordt wél beschermd door de VN
   Niet alleen Nederland kent een Zwarte Piet. Ook in het Midden-Oosten verschijnt een soortgelijk figuur één keer per jaar in de straten. De VN heeft deze Hajji Firuz al uitgeroepen tot een beschermde traditie. Nederland is in alle staten na het pleidooi van VN-rapporteur professor Verene Shepherd o…

 7. Jv

  Watcher…..wat ben je toch een ongelofelijke grote emmer vol drek!

 8. Joop Klepzeikert

  Dit is een goed begin. Boeren die protesteren om Nederland niet nog verder naar de kloten te helpen krijgen zelfs het leger op ze afgestuurd. Dat extreem linkse tuig is tot nu toe overal mee weg gekomen. Het is nu tijd dat die linkse terroristen heel hard aangepakt gaan worden.

 9. Veteraan

  Ik heb er al eens eentje aangepakt die stond te schreeuwen en het zal ook niet de laatste zijn. Wat een tuig van KOZP. Met uitkeringen en niets beters te doen de echte Nederlanders zwart maken :]
  Gewoon heel hard voor hun bek slaan en dan staan de anderen erbij te huilen.
  Laffe hap.

 10. Broodnuchter

  Misschien moet Sinterklaas knuppel-pieten inzetten. Of de ME verkleed als knuppel-piet. Dit valt voor de kinderen dan minder op.

 11. Blokkeer-Fries

  De beroeps racisten van de extreem linkse terror groep Kick Out Zwarte Piet (KOZP), willen dat hun zwarte medemens wordt gediscrimineerd door hen er uit te kicken.
  In Nederland houden wij van Zwarte Piet, dus rot op KOPZ, met jullie discriminatie, indoctrinatie en demonisatie van het grootste Nederlandse kinderfeest.

 12. Michael M

  Sinterklaas en Veegpieten zijn het nu. De eisen zijn aangepast naar de wensen van Kick out Zwarte Piet. En nu moeten ze echt ophouden. Volgens mij is de demonstratie niet meer nodig en ten einde en zijn er geen Zwarte Pieten meer. Of gaat Kick Out Zwarte Piet uit verveling hun naam straks veranderen naar Kick Out Piet? En over 2 jaar Kick Out Sinterklaas en de jaren erna wellicht Kick Out Kerstman en Kick Out Pasen? Het zou zomaar eens kunnen want het zijn gewoon ellendelingen welke net zolang blijven bloedzuigen tot ze onze cultuur omver hebben geworpen, gescoord hebben en hun zin hebben gekregen. Dan moet nu echt de ME met wapenstokken die ellendelingen nu voorgoed wegsturen bij feesten. Moet nou maar eens afgelopen zijn met dat blijven doortreiteren. Zoeken en Zuigen.

  1. Rechtsaf

   “En over 2 jaar Kick Out Sinterklaas en de jaren erna wellicht Kick Out Kerstman en Kick Out Pasen? ”

   Kerst zit op de schop net als pasen, onze christelijke traditionele feesten worden de nek om gedraaid en weet je wat we terug krijgen?

   Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)
   Mawlid an-Nabi (Geboortedag Mohammed)
   Ramadan. (suikerfeest)

   1. Vanduinen

    Mensen vervelen zich te pletter met 2 kerstdagen en een zondag daarna.

 13. Michael M

  Kick out partij, stap eens uit die uitkering en ga eens werken voor je geld. Heb je een doel!

  1. Blokkeer-Fries

   Dit is het doel, a.k.a. business model, net als die extreem linkse, communistische lapzwansen van ER, die betaald worden om de samenleving te ontwrichten.

   nederlandwordtbeter.nl/doneren/

 14. Mezzadra

  Goede zaak, iedereen moet zich aan de afspraken houden.

  Het moet niet gekker worden!

 15. Willem Bever

  Zoals het verbod op gezichtsbedekkende kleding bedoel je

 16. Trude Herr

  Wanneer gaat de PVV zich bezig houden met de politiek. Wilders als drijvende kracht achter de Sinterklaas beweging. Komende weken ligt al het grote werk stil.

  1. Rechtsaf

   Ah adolf Trude komt ook nog even niets zeggen…

  2. Mezzadra

   Komt goed, Trude, Geert gaat de komende Sinterklaasperiode krachtig leiding geven aan het achterhoedegevecht tegen Zwarte Piet.

   🙂

   1. Rechtsaf

    Hahahaha gezien de toename van het brede draagvlak voor zwarte piet zal dat een voorhoedegevecht zijn…

 17. rujoleki

  Oppakken en inclusief de gehele familie uitzetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.