Stedelingen sproeien mest over Duitse boeren: “gifspuiters, dierenmishandelaars, natuurvernietigers”

In de Duitse steden slaan stoppen door nu de trekkers van de Duitse boeren hun steden inrollen. De boeren demonstreren niet alleen in Berlijn en Bonn, maar in diverse Duitse steden! Pestkoppen ‘van de groene kant’ onthalen de boeren met leuzen. De ondankbaarheid spat er vanaf en de boeren krijgen een flinke lading verbale mest over zich heen: “gifspuiters, dierenmishandelaars en natuurvernietigers” worden ze genoemd.

Sneu, maar er zijn dus écht mensen die het bovenstaande in hun beperkte begrip verspreiden. Ja, het is zeker waar dat de boeren landbouwgif gebruiken, maar er zijn goede redenen waarom. Zonder het gebruik van de uitvoerend geteste pesticiden, in de context van de zwakke biodiversiteit, is de kans op misoogsten gewoonweg te groot. Boeren voorzien ons in de primaire behoefte en het fundament van de beschaving: een overvloed aan voedsel. 

Maar bij sommigen gaat die kennis er blijkbaar niet in, nee zij moeten de boeren per se iets verkeerds in de schoenen schuiven, maar wat willen ze nu eigenlijk? Géén landbouwgif gebruiken? Dat kan natuurlijk, maar de prijzen van voedsel zullen daardoor wel stijgen. En géén eten beschikbaar door misoogsten is nog altijd ongezonder dan het verorberen van voedsel dat versgewassen in de schappen ligt.

Ook het punt van dierenmishandeling dat de boeren over zich heen krijgen is onzinnig. Nu vinden er altijd misstanden plaats, maar in de meeste gevallen wordt het vee van de boeren keurig verzorgd. Dat weet ik, omdat ik in meerdere stallen ben geweest en de boeren heb gesproken. De dieren leven daar een comfortabel leven.

Net als in Nederland zijn sommige linkse Duitsers van mening dat de boeren “het milieu vernietigen”, maar dat is ook niet waar. Als er al sprake is van schade aan het milieu, dan komt dat simpelweg omdat teveel mensen, teveel grondstoffen willen consumeren. De sterkste predictor van milieuschade is niet één of andere beroepengroep zoals boeren, maar het aantal mensen op aarde in samenhang met hun dagelijkse ‘consumptiebehoefte’.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Mezzadra

  “ Ook het punt van dierenmishandeling dat de boeren over zich heen krijgen is onzinnig. Nu vinden er altijd misstanden plaats, maar in de meeste gevallen wordt het vee van de boeren keurig verzorgd. Dat weet ik, omdat ik in meerdere stallen ben geweest en de boeren heb gesproken. De dieren leven daar een comfortabel”

  Teunis meent dat de dieren in de bio-industrie een comfortabel leven leiden.

  Is dit om te lachen of om te huilen?

  1. Trude Herr

   Soms verbranden er “een paar” bij een stalbrand (varkens, kippen)

   1. tonna

    @truttig:
    “Soms verbranden er “een paar”
    Bij mij thuis verbranden geregeld een paar van die beesten op de barbeque,daar zijn ze voor gemest!

   2. Seneca

    @trude herrenvolk
    misschien kan jij je eens laten nakijken.

  2. Arbeider65

   Neem eens de moeite om bij een boer te kijken hoe hij zijn werk doet. Er zijn goede en en er zijn slechte boeren. Alleen de slechte boeren komen altijd in het nieuws als er weer een koe of ander dier verwaarloosd is. Nooit de geoeden. Dat weet je zelf ook wel. Slecht nieuws scoort beter dan goed nieuws.

   1. Mezzadra

    De praktijken van de bio-industrie zij overal hetzelfde. Een absoluut dieptepunt in onze beschaving.

    1. ZiggyStardust

     En daarom willen wij juist geen Oekraïens vlees hier in Nederland, omdat wij toonaangevend zijn voor de rest van de wereld. Het zou een vernietiging zijn van onze kenniseconomie, de halvering van onze veesector. Het zou desastreus zijn voor onze economie. We kunnen hier in Nederland veel betekenen voor de rest van de wereld, en de standaard worden op veeteelt en landbouw gebied. Als de wereldbevolking stijgt naar 10 miljard of meer, zal er ook in droge gebieden voedsel geteeld moeten kunnen worden. Dat is iets waar Nederlandse bedrijven en universiteiten op dit moment mee bezig zijn. Een doodsteek voor de Nederlandse landbouw en veeteelt sector betekend ook een doodsteek voor de mensen in drogere gebieden zoals sub Sahara uiteindelijk. Je zal het maar op je geweten willen hebben.

     1. Mezzadra

      “ Een doodsteek voor de Nederlandse landbouw en veeteelt sector betekend ook een doodsteek voor de mensen in drogere gebieden zoals sub Sahara uiteindelijk.”

      In de categorie meest absurde opmerkingen nomineer ik deze bijdrage voor de weekprijs.

     2. van Urk

      Nederland is na de VS de grootste landbouwexporteur ter wereld. Ik denk gerust dat de bewoners uit de sub Sahara baat hebben of zelfs al gebruik maken van Nederlandse expertise en producten.

    2. Heinrich

     messias/ `dieptepunt in onze beschaving ?’
     Hier in Noord West Europa valt het nog mee,in de islamitische landen wordt het vee ook nog eens se*sueel misbruikt,vooral de kippen en geiten!

    3. Henkdetenk

     @mezzadra reageert weer zonder enige vorm van kennis…
     Heb in mijn familie 8 boeren 7 melkveehouders en 1 varkensboeren.
     De boeren hebben er totaal geen baat bij hun dieren te verwaarlozen, sterker nog ze worden steekproefsgewijs regelmatig gecontroleerd door de afnemer/producent.
     Voldoet de boer niet aan de eisen verdient hij GEEN brood.
     @mezzadra het mislukte huistr@lletje op dds..

     1. Groeneveld

      Ja Henk: Mezzadra is een enorme sukkel met een gigantisch grote bek. Daar hebben narcistische, megalomane psychopaten nu eenmaal last van. Daar doe je niks tegen.

     2. Mezzadra

      Wat Henk de Tenk allemaal riep kan ik niet zien, beste Groeneveld, maar daar staat tegenover dat we allemaal wel gedetailleerd kennis konden nemen van de inhoud van jouw onderbuik.
      En nu maar hopen dat het oplucht, beste kerel.

     3. Groeneveld

      Het gaf wel enige opluchting, Mezzadra. Maar niet meer dan dat. Echte opluchting ervaar ik pas als jij opgesodemieterd van dit blog.

     4. van Urk

      @Henkdetenk. U vergeet nog de veearts die het meest verstand heeft over het welzijn van deze dieren. Mezzadra moet gewoon niet gaan zeuren over misstanden die we als consument zelf veroorzaakt hebben. De boeren willen heus wel uit bio-industrie stappen als de markt er naar vraagt. Maar dan ook niet meer zeuren over loslopende schijtende koeien in de wei.

     5. van Urk

      @Henkdetenk. 1 varkensboeren!? Een siamese tweeling of zo 🙂

     6. Rechtsaf

      “Wat Henk de Tenk allemaal riep kan ik niet zien”

      Dit liegt mezzadratje, die leest alles mee hoor, getuige zijn reactie naar aanleiding van wat ik gezegd heb waar bijna iedereen aan denkt hier, maar wel even filmen natuurlijk…

    4. FCKDopper

     Wanneer alle lieden die er zo over denken, nu eens vrijwillig uit het leven stappen? Dat zou een hele goede stap zijn voor een beter milieu. Minder CO2, Stikstof en wat nog meer.
     Voor minder mensen hoeven we minder voedsel te produceren en kan de agrarische sector makkelijk krimpen.

  3. Heinrich

   messias/
   ben jij al eens in een boerenstal geweest?
   Ik wel,de beesten hebben radio,tv,espressomachine,pedicure,schoonmaaksters alles navenant!
   Ze hebben niets te klagen!

  4. FCKDopper

   Wanneer alle lieden die er zo over denken, nu eens vrijwillig uit het leven stappen? Dat zou een hele goede stap zijn voor een beter milieu. Minder CO2, Stikstof en wat nog meer.
   Voor minder mensen hoeven we minder voedsel te produceren en kan de agrarische sector makkelijk krimpen.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Pardon?!

  Wil je zeggen dat dieren op een boerderij een natuurlijk leven hebben? Wat hopeloos naïef. Deze demonstranten hebben volkomen gelijk

  1. Groeneveld

   Wat weet jij ervan, Annie. Jij hebt nog nooit een boerderij van dichtbij gezien. Laat staan een stal van binnen.

  2. Mezzadra

   De honden en de katten hebben op de boerderij meestal wel een dierwaardig bestaan.

   1. ZiggyStardust

    Met de terugkeer van de wolf hebben die dieren toch een beter leven in de wei en stal, dan in het wild.

   2. van Urk

    U bedoelt de katten die wel eens dood op zo,n polderweggetje liggen?

  3. ZiggyStardust

   Ik vind vooral die familie in Ruinerswold een natuurlijk leven hebben.

   1. ZiggyStardust

    Ik kijk wel eens ‘the last Alaskans’ op Discovery. Het zou toch mooi zijn als je een vrijwillige keuze zou kunnen maken tussen een gebied met totale vrijheid, en een gebied met een van wieg tot dood gedirigeerd leven.

    1. van Urk

     Ruim leefomgeving dat Alaska. Het is onbegrijpelijk waarom mensen altijd de gebieden opzoeken waar al veel mensen wonen en al veel vervuiling is terwijl er nog ongerepte gebieden zijn om een eigen gemeenschap te kunnen stichten. De dobbermigranten kunnen bijvoorbeeld daar afgezet worden.

     1. Mezzadra

      Van Urk blaast een oud ideetje van Adolf Hitler nieuw leven in: die wilde alle Joden afzetten op Madagascar.

     2. tonna

      @mezzadra:
      Een goed idee,misschien kunnen we al die islamitische quasi vluchtelingen verschepen naar Madagascar!
      Verdomd,mezzadra,soms ben je een genie!
      Bel even met Rutte,is toch je vriend?

     3. van Urk

      Het ideetje van Hitler ging uiteindelijk in rook op. Gelukkig werd er voor het gebied gekozen waar de Joodse bevolking van oorsprong vandaan kwamen en daar niet bedreigd worden met antisemitisme.

  4. Henkdetenk

   @ass vind dat hij een menswaardig bestaan heeft in de betonnen jungle met ronkende 4 wielers en door mens uitgevonden beheersbare electra.
   Als ass gaat jagen voor voedsel dan kan dat in een 4kant gebouw met pinpas als wapen, waar de boeren met liefde hun voedsel hebben geruild voor een ruilmiddel uitgevonden door de mens.

 3. Mezzadra

  De Duitse bevolking heeft kennelijk een meer realistisch beeld van die lieve boeren.

  1. Jv

   Mezzadra, de boel niet verdraaien en lezen wat er staat.
   Het is het linkse extreme schorriemorrie morrie dat de boeren zo verwelkomt.
   Niet de overgrote meerderheid van het volk want die staan ook achter hun boeren.
   Je moet maar eens meer onafhankelijke Duitse bladen en kranten lezen en niet alleen dit eenzijdige linkse communistische bladen, zoals bij ons NRC en Trouw, etc.

   1. Mezzadra

    “linkse communistische bladen, zoals bij ons NRC en Trouw, etc.”

    Dit soort absurdistische beweringen geven me altijd veel plezier.

    🙂

    1. Jv

     Jouw reactie zegt al voldoende!

    2. Kretoloog

     De vorige hoofdredacteur van Trouw, Willem Schoonen, was lid van de CPN, de Communistische Partij Nederland. Niks absurdistisch dus, Jv heeft gewoon gelijk.

     1. van Urk

      Stedelingen sproeien mest naar boeren. De socialisten van tegenwoordig hebben hun ideaal omgezet van sociaal naar asociaal.

    3. Henkdetenk

     @mezzadra is links communistisch en absurdistisch..
     @mezzadra het mislukte debiele huistr@llotje van dds.

 4. Jumping

  Prachtig stukkie.

  Vanmiddag op de soos, had mijn bridgemaatje Jaco Jan een ijzersterke inbreng.

  Sorry knullen.

  De meeste boeren zijn klootzakken, maar zonder die klootzakken, gaan wij kapot van de honger.

  Gr HJ.

 5. tonna

  Volgens de groenkleppers moeten we alle dieren vertroetelen,strelen,aaien,masseren om vervolgens een stalen pen door hun kop te schieten,te slachten en te nuttigen!
  Ok,ook goed!
  maar gevreten zullen ze worden!

 6. Jv

  ASS en Mezzadra; ‘t wordt tijd dat ze jullie beiden ook op stal zetten, tussen de koeien en voor de zekerheid ook zo der onderkleding.
  Hooi genoeg en water kun je uit de bakjes aan de palen drinken.
  Naar het toilet hoeven jullie niet te gaan wat je mag het zo laten lopen. Niet teveel hoor want je moet rekening houden met jullie stikstof gehalte!
  De boeren zullen jullie voeren, mest afvoeren en af en toe een paar keer per week automatisch even met rolborstels van voren en achter reinigen,
  om te zorgen dat jullie niet gaan stinken en gereinigd zijn van opgedroogde uitwerpselen, etc.
  Melken hoeft niet want daarvoor staan jullie “droog”!
  Dit is wat jullie beiden maar eens moeten ondergaan om daadwerkelijk mee te maken hoe de boer zijn/haar vee onderhoud.
  Misschien kijken jullie daarna er anders tegenaan.
  Raar verhaal, maar jullie reacties zijn psychopatisch!

 7. Agios

  In de laatste zin slaat Teunis de spiker op de kop. :’… maar het aantal mensen op aarde in samenhang met hun dagelijkse ‘consumptiebehoefte’…
  Dat is het probleem met teveel mensen.

 8. van Urk

  ASS en Mezzadra, Jullie willen dat de koeien een dierwaardig bestaan krijgen. Hoe moet ik dat zien in jullie ogen? De stikstofregels hebben ervoor gezorgd dat onze vee in 2019 ofwel illegaal ofwel legaal naar buiten mogen. In de lente mochten de koetjes na een lange winter op stal naar buiten, de frisse weides in. Dat vonden de koeien altijd erg leuk! Maakten ze van die leuke sprongetjes, kwamen de media kijken, allemaal mensen vrolijk, glaasje melk erbij, de boer en de boerin hadden die avond hun jaarlijkse potje geneugtes, fluitende vogeltjes, iedereen blij, alle Volkertjes blij, enzevoort. Maar toen werd het 2019, kreeg Nederland een stikstofwet en waren alle milieuorganisaties op hun groene pik getrapt, moesten alle boeren vergunningen aanvragen om koeien buiten te laten lopen, werden er vrijstellingen van vergunningen geschrapt, kondigde het CDA een amendement aan, kwam het ministerie van Landbouw met een adviescollege, dreigden milieuorganisaties met “juridische procedures” en plots mochten de koeien niet meer naar buiten. Ja jongens, 2019 was het jaar dat iedereen officieel was doorgeslagen.

 9. van Urk

  Het besef bij Mezzadra en de Duitse bevolking komt wel als de boeren voor voedselschaarste zorgen. De stedelingen zijn zelf de grootste schurken. Wonen in een versteend en geindustrialiseerd gebied dat ooit natuur is geweest. En elk strookje groen in de stad blazen zij vol met roetstof uit hun dieseltjes om op tijd op kantoor te zijn. Ze praten over iets waar zij uberhaupt niets van afweten. Nog nooit op een boerderij geweest of laat staan een platteland. Laatst kwam ik erachter dat Mezzadra het verschil nog niet eens weet tussen een giertank en een gierkelder. De klok horen luiden van wat er in een activistisch blaadje heeft gestaan zeg ik dan maar.

 10. fusilier

  Veeboeren hebben hun melkgeld altijd nog met deze crisis, de zelfstandige mensen in de bouw hebben helemaal niks als het werk stopt.Ook in de crisis jaren een tijdje terug zat iedereen te profiteren van de bouwvakker die zijn uurloon soms moest halveren. Ook de boeren maakten daar misbruik van. Dus mensen verenig Uw en steek de koppen bij elkaar,en gun elkaar wat.

  1. van Urk

   fuselier@ We moeten elkaar ook wat gunnen want zonder elkaar kunnen we niet! Dat er mensen bestaan (hier zitten er ook een paar op deze forum) die denken dat er wel bepaalde sectors gesloopt kunnen of moeten gaan worden, zouden ingesmeerd met pek en veren op Rottumeroog gezet moeten gaan worden.

   1. Mezzadra

    Het slopen van deze sector wordt door niemand bepleit maar een sanering is onvermijdelijk, meneer van Urk.

    Met uw pleidooi om mensen die deze sanering bepleiten met pek en veren naar een Waddeneiland te deporten toont u een fascistische denkwijze. Heel triest.

    1. van Urk

     De bevolking groeit terwijl de landbouwsector moet krimpen. Ach, we kunnen de melk ook aanlengen met water en tulpenbollen verkopen als aardappel.

 11. debontereus

  De aandoenlijke p*do raakt weer verstrikt in zijn eigen verbale diarree.
  Ten einde raad haalt hij de honden en katten erbij in de hoop zich hier weer uit te kunnen redden .
  Wat er al vaker gezegd is .
  Ga eens bij een boer kijken lamzak .

 12. van Urk

  Nederland is een koeienland. Punt! Maar ook hier gaat het om de zoveelste Hollandse traditie of herkenning dat door stedelijk links om zeep geholpen moet gaan worden.

  1. Mezzadra

   Het zijn er alleen een beetje veel geworden, meneer van Urk. Dat is de kern v. Aak.

   1. Groeneveld

    In Nederland leven bijna 12 keer zoveel mensen als koeien, Mezzadra.

    1. Mezzadra

     We moeten serieus vrezen dat de heer Groeneveld in ernst meent hiermee een steekhoudend argument te hebben ingebracht.

     Dat is een ongemakkelijk gegeven.

     1. Groeneveld

      Bal gehakt: de veestapel is al enorm ingekrompen. In 1984 waren er ruim 2,5 miljoen koeien in Nederland, nu nog 1,7.

      Vind je het zelf ook niet een beetje gek dat je pas je grote muil open doet nadat je door malloten van D66 en GL gevoed bent? Je weet zelf niets, lult alleen maar anderen na.

      Weet je wat: wij stoppen jou met zijn allen achter ons script, dat lijkt me een puike oplossing. Script voor deze geep graag!

   2. Mezzadra

    v. Aak = van de zaak

    Mijn oprechte excuses.

   3. van Urk

    @Mezzadra, Alleen een beetje veel geworden!? Waar hebt u eigenlijk rekenen geleerd? Naar mijn weten hebben we nu 121.000 minder koeien dan vorig jaar.

    1. Mezzadra

     Zeker, meneer van Urk, en nog veel teveel, zeker in relatie met de varkens en de kippen.

     1. Henkdetenk

      @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @mezzdra de huistr@l en t#rrel van dds.
      @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koest voor kinderen dan een gemiddeld mens

   4. Kretoloog

    En hoeveel koeien zouden er volgens u dan (maximaal) in Nederland mogen zijn, Mezzadra? Ter oriëntatie: er zijn nu ruim 17 miljoen mensen woonachtig in ons land.

    1. van Urk

     17 miljoen domme koeien voor de duidelijkheid. 😉

 13. Willem Bever

  @ bankhanger

  Wat ben je toch een ongelooflijke zeurpiet. Ga werken of spring van een brug

 14. Michael M

  Goede oplossing voor de klimaatdrammers zou zijn: 1 Hamburger bij Mc Donalds € 25 euro. Kilo kipfilet € 30, Een Biefstuk van 1 ons € 20,00. En 1 liter Melk € 6 euro. Want als de veestapel minder moet, dan zal miljoenen Europeanen de consequenties moeten aanvaarden. Tenzij ze goede voorstellen hebben voor de boeren. Vlees eten is dan alleen nog toereikend voor de rijken.

  1. Mezzadra

   De door Michael voorgestelde prijsstelling zou inderdaad enorm bijdragen aan de oplossing van het probleem.

   1. Henkdetenk

    @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
    @mezzdra de huistr@l en t#rrel van dds.
    @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
    @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koest voor kinderen dan een gemiddeld mens

   2. van Urk

    Al die klimaatyuppies vergeten 1 cruciale ding..Vlees en melk is niet alleen wat wij op onze bord of glas krijgen. Het zijn ook grondstoffen en bindingsmiddelen van duizenden andere producten waaronder ook medicijnen. In lippenstift zit bijvoorbeeld visschubben. Ook al willen ze minder voor het klimaat we kunnen er helaas niet zonder. Zeker niet als de bevolkingspopulatie blijft stijgen.

 15. Joost mag het weten

  Alles heeft zijn prijs.
  Dier- en milieuvriendelijk produceren is goed mogelijk maar kost gewoon (veel) meer. Ga maar eens shoppen bij de plaatselijke eco winkel of locale biologische boer.
  Hetzelfde geldt voor woningen en energie (tenzij we overstappen op kernenergie). Groen is een hobby die alleen welgestelden zich kunnen veroorloven en daar staan te weinig mensen bij stil.

  1. van Urk

   En al die duizenden uitgenodigde rubberbootfamilies van Merkel dan? Tenzij ze gratis een klimaatvriendelijke woning krijgen met een elektrische auto voor de deur. Meestal zijn het de grootste energieverbruikers die hun cv ook in de zomer laten draaien op 30 graden.

 16. Rechtsaf

  Boeren werken snoeihard voor hun bestaan, menig criticaster lukt hard werken niet….

 17. StanleyC

  De grootste vervuilers zijn de linksen zelf, met al hun vliegreizen en dure wagens en grote gezinnen. Links kan alleen maar bestaan, doordat rechts ze gedoogd dmv belastingafdracht. Tijd om de geldkraan dicht te draaien. Dan zijn we ook snel genoeg van dat Noord-Afrikaans k*nkerafval af.

 18. StanleyC

  Als je de aandeelhouders van jumbo, AH en Unilever uit de vergelijking haalt, heeft een boer maar 8 koeien nodig om rond te komen. Eigenlijk zouden de kosten van de zogenaamde stikstofcrisis volledig verhaald moeten worden op deze gasten. Zij dwingen de boeren met kartelpraktijken zo goedkoop te produceren. En de boeren mogen zich niet verenigen, want kartelvorming.

 19. Drollevanger

  Ook ik denk dat veel dieren in de tegenwoordige stallen een voor hen comfortabel leven leiden.
  Ik zag laatst op de TV een kippenstal waarin men een soort oerwoud had nagebouwd. Daar waren plekken waar die kippen alleen konden zijn, en ook waar ze gezellig bij elkaar konden aanschuiven. Dat laatste doen kippen trouwens het liefst.
  Wat moet je als kip nog meer. Een gezellig samenzijn met je vrienden, geen roofdieren, geen ziekten, en altijd de juiste temperatuur, en eten in overvloed. Een paradijs.
  Hoe anders gaat het in de natuur. Daar moet een Gazelle altijd op zijn tellen passen voor roofdieren. Even niet alert, en straks worden bij zijn levende lijf de ingewanden door een Hyena uit zijn lijf getrokken.
  Nou dat is leuk.
  Er wonen tegenwoordig twee soorten mensen in dit land. De plattelanders met nog een reële band met de natuur, en de stadsmens die verblijft in flats en volkomen is losgezongen van die natuur. Daar denken de kleintjes nog dat melk en eieren door machines worden gemaakt in een fabriek.

  1. Mezzadra

   “Ook ik denk dat veel dieren in de tegenwoordige stallen een voor hen comfortabel leven leiden.”

   Weer een dwaas die denkt dat dieren het prima naar hun zin hebben in de bio-industrie.

   1. Henkdetenk

    @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
    @mezzdra de huistr@l en t#rrel van dds.
    @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
    @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

   2. Kretoloog

    Mezzadra is zo’n Thieme-dwaas die denkt dat dieren in de vrije natuur het prima naar hun zin hebben.

 20. Bunky01

  Met voorbijgaan aan de de onzin die hier door een aantal mensen wordt verkondigd, merk ik op dat er op dit ogenblik een grote tweespalt gaande is tussen de leverancier en de consument. Laten we wel zijn als de boer al dan niet gedwongen niet meer levert dan zullen we toch honger lijden of zeer duur moeten importeren. Waarbij dan recht overeind blijft staan dat het geimporteerde altijd op een mindere manier zal zijn vervaardigd of geteeld. Dat laatste is nu in mijn ogen het meest hypocriete wat te groene-kmer te berde brengt. Beter goed gecontroleerd en zo goed mogelijk hier telen is m.i nog steeds het beste. Daarbij komt nog dat we als klein landje een zeer goede reputatie voor onze boerengoederen hebben opgebouwd en ook onze know-how financieel goed kunnen slijten. Wil je dit allemaal weggooien ? De tweespalt wordt ons opgedrongen zodanig dat er maar 1 winnaar overblijft n.l het grootkapitaal. De normale 1 verdiener zal op deze manier erg snel aan de geeuwhonger liggen. De boeren voelen zich terecht genaaid. Dagelijks trekt men alles uit de kast om op een goede manier aan alle regelgeving te voldoen. Regelgeving die zeg maar ieder jaar weer wordt verandert. Zo kun je met alle goede wil van dien geen bedrijf runnen. Lang leve onze onbetrouwbare overheid, maar dat wisten we al een aantal eeuwen. Groene-kmer, ga zo door. Help alles maar naar de sodemieter, ga vooral zo door. Alle “Thunbergs” van de wereld kunnen niet zonder voedsel. Dank de boeren dat ze nog niet in volledige staking zijn gegaan. Zonder hen heb je niks te eten. Boeren, kop op, sterkte ermee.

 21. Bolkestein

  Ons leefmilieu wordt verziekt door die landverradend links wiens schuld het is dat wij hier massaimmigratie en islamisering hebben met alle ellende van dien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.