Stedelingen sproeien mest over Duitse boeren: "gifspuiters, dierenmishandelaars, natuurvernietigers"

Geen categorieokt 22 2019, 17:00
In de Duitse steden slaan stoppen door nu de trekkers van de Duitse boeren hun steden inrollen. De boeren demonstreren niet alleen in Berlijn en Bonn, maar in diverse Duitse steden! Pestkoppen 'van de groene kant' onthalen de boeren met leuzen. De ondankbaarheid spat er vanaf en de boeren krijgen een flinke lading verbale mest over zich heen: "gifspuiters, dierenmishandelaars en natuurvernietigers" worden ze genoemd.
Sneu, maar er zijn dus écht mensen die het bovenstaande in hun beperkte begrip verspreiden. Ja, het is zeker waar dat de boeren landbouwgif gebruiken, maar er zijn goede redenen waarom. Zonder het gebruik van de uitvoerend geteste pesticiden, in de context van de zwakke biodiversiteit, is de kans op misoogsten gewoonweg te groot. Boeren voorzien ons in de primaire behoefte en het fundament van de beschaving: een overvloed aan voedsel.
Maar bij sommigen gaat die kennis er blijkbaar niet in, nee zij moeten de boeren per se iets verkeerds in de schoenen schuiven, maar wat willen ze nu eigenlijk? Géén landbouwgif gebruiken? Dat kan natuurlijk, maar de prijzen van voedsel zullen daardoor wel stijgen. En géén eten beschikbaar door misoogsten is nog altijd ongezonder dan het verorberen van voedsel dat versgewassen in de schappen ligt.
Ook het punt van dierenmishandeling dat de boeren over zich heen krijgen is onzinnig. Nu vinden er altijd misstanden plaats, maar in de meeste gevallen wordt het vee van de boeren keurig verzorgd. Dat weet ik, omdat ik in meerdere stallen ben geweest en de boeren heb gesproken. De dieren leven daar een comfortabel leven.
Net als in Nederland zijn sommige linkse Duitsers van mening dat de boeren "het milieu vernietigen", maar dat is ook niet waar. Als er al sprake is van schade aan het milieu, dan komt dat simpelweg omdat teveel mensen, teveel grondstoffen willen consumeren. De sterkste predictor van milieuschade is niet één of andere beroepengroep zoals boeren, maar het aantal mensen op aarde in samenhang met hun dagelijkse 'consumptiebehoefte'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten