Terroristen schieten in Duitsland met machinegeweren op synagoge, twee doden

Geen categorieokt 09 2019, 14:15
In Duitsland is zojuist een aanslag door meerdere terroristen met machinegeweren gepleegd op een synagoge. Het nieuws is nog vers en er zijn twee doden te betreuren. De aanslag vond plaats in het (voormalig Oost) Duitse Halle, maar ook in het nabijgelegen Leipzig zou worden geschoten, zo meldt de Bundespolizei. De voortvluchtigen zijn met een auto ontsnapt en droegen volgens de Telegraaf groene 'legerkleding'.
Momenteel heerst er chaos in het Duitse Saksen want behalve een aanval op een synagoge met machinegeweren, waarbij twee doden en een onbekend aantal gewonden zijn gevallen, zijn ook granaten bij winkels naar binnen gesmeten. Ook zijn handgranaten gevonden op de joodse begraafplaats. En dat op Yom Kippur, de dag van verzoening.
In Leipzig, de grote stad nabij Halle, wordt volgens de Duitse politie ook geschoten. Het gaat dus mogelijk om een aanval door meerdere daders op meerdere locaties tegelijk, die 'legerkleding' en gezichtsbedekking droegen. De toedracht van de aanval is vooralsnog onbekend, maar gezien het feit dat er werd geschoten op een synagoge lijkt een antisemitisch motief voor de hand te liggen.
Één van de verdachten verschool zich na de laffe aanval op de synagoge op het toilet van een nabijgelegen kebabzaak, maar is nu aangehouden door de Bundespolizei. Het is de verwachting dat binnen niet al te lange tijd meer duidelijkheid over het motief van de daders bekend zal worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten