Toch jammer! Vier losbollen verpesten een rustig verlopen boerenprotest in Den Haag

Het was gister weer een massaal gekkenhuis in Den Haag. In de Hofstad kwamen de boeren weer eens bij elkaar, om te demonstreren over die stikstofmeuk. Helaas zaten onder hen welgeteld vier losbollen, die een verder rustig verlopen protest, weer op geheel eigenwijze hebben verziekt.

Rustig verloopt zo’n protest of demonstratie echter nooit. Er gebeurt altijd wel wat. Er is tenslotte altijd genoeg reuring, teleurstelling of boosheid. En aangezien er weer heel wat boeren in Den Haag te vinden waren, is het al een hele prestatie dat er slechts vier mensen zijn aangehouden door de politie.

“Bij het boerenprotest vandaag in Den Haag zijn vier mensen aangehouden, meldt de politie. Twee mensen zijn gearresteerd voor vuurwerk gooien, één persoon voor belediging en er is iemand aangehouden “voor het niet voldoen aan bevel of vordering”. De politie zegt dat het protest tot dusver zonder grote incidenten is verlopen.”

Deze incidenten passen, helaas, toch weer in zo’n rijtje waar je als weldenkend mens graag ver van uit de buurt wil blijven. Zo was er één of andere grappenmaker die besloot dat het wel grappig was om een doodskist mee te nemen waarop “Jesse” geschreven stond, vermoedelijk gericht aan GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Daarnaast was er tijdens het boerenprotest in Groningen een galg te zien, werd voor het gemak ook maar eens het provinciehuis ‘bestormd met een tractor, werden onze politieagenten getrakteerd op een strodouche en was er een malloot die besloot een aantal hekken omver te rijden met een trekker, waardoor er een gevaarlijke verkeerssituatie ontstond.

Heel veel mensen steunen onze boeren, en terecht. De demonstranten moeten wel oppassen dat ze hun hand niet overspelen. Dat zou er op termijn toe kunnen leiden dat er erg veel ‘goodwill’ verloren gaat. En ze waren zo goed op weg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  In dat laatste heeft Olivier volledig gelijk. De goodwill voor de boeren zal door deze acties afbrokkelen, in politiek of onder het volk.

  1. just saying

   Hoopte de serviele regeringsdwaas……

   1. Meriadoc Brandebok

    @just saying

    Ik vind Olivier geen serviele regeringsdwaas.

    1. just saying

     Ik had het over jou Brandebok, je bent met stip de allergrootste dom serviele regeringsdwaas van dit medium, je gorgelt de dunne stront van Rutte nog wanneer dat varken je erom zou vragen.

    2. Mieremet

     Just saying bedoelde jou Brandebokkel*l. Of Mezzadramaqueen of Nep of Annie Schilleboer, Watcher en zonog meer.

  2. Kretoloog

   Sukkel toch, die Brandebok. Heeft werkelijk geen idee wat er speelt onder het merendeel van de bevolking. Hij heeft een plaat voor z’n kop van hier tot Tokio.

  3. Bart

   Nope, alleen bij debielen zoals jij Meriadoc.

  4. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Binnenkort staat het verplegend personeel samen op het malieveld met de boeren, de bouwsector zal spoedig volgen. Het eerste pensioenfonds praat openlijk over het feit of het nog wel zin heeft voor je pensioen te sparen, en dan natuurlijk de aankomende Eurocrisis. Goodwill? Als ik Rutte was zou ik nog maar even genieten van de betrekkelijke rust.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Er zijn regelmatig demonstraties. Voor het klimaat, de rechterlijke macht, het onderwijs, etc.

    Zo hoort het in een democratie.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Democratie, breek me de bek niet open. Predik jij maar angst, gelijkheidsdenken en weg-met-ons beleid, alles voor de hogere macht. Indoctrinatie en geschiedvervalsing behoren niet thuis in een democratie.

     Democratie Wikipedia
     Democratie (van het Grieks δῆμος/dèmos, “volk” en κρατειν/kratein, “heersen”, dus letterlijk “volksheerschappij”) is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.

     Hetgeen jij dag en nacht verkondigt strookt niet met de definitie zoals gegeven op wikipedia, democratie m’n reet.

     1. Rechtsaf

      We leven met en in een dictatoriale particratie..

    2. van Urk

     Meriadoc. Nederland een democratie. Doe toch uw huiswerk. Nederland is een aristocratische staat met enkele democratische elementen erin.

  5. GlobalEQ

   Klopt en dat is jammer.
   Bizar om te lezen hoe mensen reageren op jou. Je benoemt een feit en dan lijkt het mij belangrijker om te bespreken waarom dat gebeurd.

   Als je ziet hoeveel focus er nu ligt op de incidenten, want deze worden natuurlijk door de media weer flink uitvergroot. En ook de schrijver van dit artikel Olivier is een negatieve sensatiezoeker die de focus legt op de incidenten ipv de incidenten te benoemen en bespreekbaar te maken en los te laten van het grotere plaatje.
   ‘Olivier en zijn weldenkde mensen’ lijken mij wat te naïef en doen afbreuk aan de strijd die de boeren leveren en de strijd die zij nu leveren is veel groter dan alleen hun eigen belang.

  6. van Urk

   @Meriadoc. Welk volk? Dat deel waarschijnlijk in de Randstad zeker? Dat hoogverwaande stadsvolk heeft zo en zo al geen hoog pet met de rest van Nederland. Mezzadra heeft ook die gewoonte door te zeggen “het overgrote deel van het volk”. Dan bedoelt ie natuurlijk dat kluit uit zijn eigen regio waar meestal ook beroep wordt gedaan om te peilen wat deze kluit vindt van de politiek of Nederland. Aan iemand uit Wonseradeel of Muggebeet wordt nooit wat aan gevraagd.

 2. VerreOosten

  Helaas heb je er altijd rotte appels tussen zitten. Ben toch benieuwd hoe dit allemaal gaat aflopen.

  1. Original NL

   Je bent zelf een beschimmelde verrotte appel..rot op naar het verre oosten verreoosten!!

 3. Henk Albarda

  Bij ALLE demonstraties door links tuig (Groen links, D66, pvda etc) worden er door tientallen, zo niet honderden straatgevechten gehouden tegen de politie. Daarbij wordt met fascistische rotsmoes ‘de-escaleren- geen mensen aangehouden, de politie is bang voor het onophoudelijk geweld door linkse demos.
  Zijn er bij deze boeren die voor bedrijfsbehoud eindelijk en dapper hun stem laten horen, 4 personen aangehouden en is er een enkeling die zich wat luidruchtig gedraagt en prompt wordt er niet meer ge-de-escaleerd, maar tot aanhouding over gegaan……
  Wat weer een nazistische opmerking, Meriadoc brandebok, fijne landsverrader…

  1. EU kok

   Hilarische Henk, wat heerlijk om weer een posting van u te mogen lezen.
   Altijd objectief en onpartijdig.
   Hoop nog vaak van uw reacties te mogen genieten.
   Duizend maal dank voor het vrolijke begin van de dag.
   .
   PS
   Jammer dat u geen link naar Baudet of FVD heeft gemaakt.

   1. Blitzkrieg

    EU kok : Goedemorgen kok, fijne dag gewenst.

    Bij deze wat links naar het youtube kanaal van het FvD, als je echt geinformeerd wil blijven kan je je ook abonneren. Gelijk lid worden gaat een beetje ver, dat snap ik ook wel.

    Niet te geloven! Baudet en Hiddema bij het boerenprotest!
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=vlI3rLco4Gw

    Dit komt door jullie naïef idealisme! Thierry vs de Kamer over Syrië
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=3F95llg2Srs

 4. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  De Turken voeren hun oorlog in Rotterdam en de media doet net of hun neus bloed.
  Agenten gewond en de Turkse daders zijn allang weer thuis.

  En DDS benoemd het gooien van vuurwerk, als het verpesten van een boerenprotest.
  Let op oliebol, het gaat over het voortbestaan van deze boeren, dus hun vreten.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. Florissa

  Over de losbollen die deze protesten veroorzaken wordt niet gesproken ,die ontvangen jaarlijks 150.000 euro en liggen nog heerlijk op dr nest als de boeren voor dag en dauw al bezig zijn ,voor een paar grijpstuivers ,want ze zijn eerst op kosten gejaagd omdat alles groter moest ,door datzelfde zooitje wat zich ministers noemt .

 6. Bart

  Er zijn bij elk protest altijd wel een paar rotte appels, daar laat ik mijn steun niet door vallen.

  Gezien de schaal van de actie is het juist uitermate netjes gegaan allemaal.

 7. JBoul

  Begint DDS nu ook al de “mainstream media talking points” te herhalen? Quote: het begint er op te lijken dat de demonstranten hun hand aan het overspelen zijn…????… In iedergeval niet bij mij, bij niemand op mijn werk en ook bij niemand die ik spreek. Sterker nog, iedereen die ik spreek staat achter de boeren

  1. Ron

   Omdat jij waarschijnlijk niet uit de randstad komt.

   Als die de Hond zijn peilingen eens niet in die linkse steden ging houden werden de uitslagen compleet anders.

   Ook in hoor niets anders dan steun voor die boeren, en zo ook steun voor als de zorg gaat staken volgende week.
   Ik begrijp wel dat dat link gaat worden maar als er wat fout gaat is dat enkel alleen aan het kabinet te wijten.

   Nu d politie en het leger nog dan gaan we de goede richting op.

   Het is toch eigenlijk wel tekenend dat zoveel mensen hopen op dat de bom barst. Dan heb je in Den Haag d mensen toch wel heel erg verziekt.
   We zijn de bananenrepubliek voorbij.

   1. EU kok

    Ron kan al aardig lezen.
    Begrijpen is schijnbaar nog een straat te ver.
    Houdt vol, Ron.

    1. Ron

     Jou makke aub niet reflecteren op een ander.
     Dat jij het niet snapt wel niet zeggen dat andere dat dan niet snappen.

     Maar vertel wat begrijp ik niet volgens jou?

  2. Original NL

   Idd.. op het journaal worden een paar opmerkingen van het internet geplukt zogenaamd om aan te tonen dat..” de steun voor de boerenakties bij de bevolking afneemt”.
   Ruttes msm probeert elk protest als terrorisme af te doen.
   Go boeren go..laat je niet belazeren!!

 8. Scaldis

  Onzin, de steun voor de boeren is alleen maar groeiende. Als je gisteren op de snelweg was en langs een stoet tractoren hebt gereden, heb je dat zelf kunnen zien. Dat de MSM het anders doet voorkomen is logisch. Het feit dat een hardwerkende groep een vuist maakt tegen de roverheid, maakt de steun heel breed. En maakt ook diepgewortelde sentimenten los. Er zullen nog vele protesten gaan volgen van andere benadeelde groepen. Het kabinet zal de rit niet uitzitten.

 9. Bosche draak

  Oliebol Smits moet niet zo lopen jokkebrokken, de steun wordt alleen maar groter.
  Laat ze heel Den haag maar afbreken voor mijn part, misschien dat die slampampers van de eerste en tweede (slaap) kamer eindelijk hun hoofd eens uit hun anus halen…

  1. EU kok

   Bosche draak for president.

   1. Ron

    Je kan sarcastisch doen maar dat verandert niets aan de veranderingen die komen gaan.
    Zoals Jesse zegt dat de bio-industrie op deze manier niet door kan gaan en gesloopt moet worden. Zo zegt een meerderheid van Nederland dat dit kabinet zo niet door kan gaan en gesloopt moet worden.

    1. EU kok

     Ron for vice president.
     Eindelijk iemand die namens “Het Volk” spreekt.

     1. Ron

      Je kan smalend doen, maar weerleggen op inhoud kan je niet. Dan ga je stuiptrekkingen vertonen zoals nu.

      Treintje tjoek tjoek.

     2. EU kok

      Treintje?
      Het gaat hier toch over tractoren?
      Wel bij de (lees)les blijven Ron.

     3. Scaldis

      @Ron ik raad je aan de huistrollen te negeren.

     4. Ron

      Hahaha nu heb je me tuk (niet) jij grapjas (niet)

      Maar blijkbaar is het zo erg gesteld met je dat als in detail uitgelegd moet worden aan je.

      Maar op de snelweg met de autootjes gaan spelen mag je ook hoor. Als je dat liever wil.

    2. Mycase

     ALS JE DIE ZIELENPOOT NOU EENS EENS LINKS LAAT LIGGEN DAN KOMEN WE NOG EENS ERGENS

     1. Ron

      Ik ben niet doof hoor.
      Mezza heeft het al opgegeven tegen mij te reageren, EU kokje zit ook al vast en gaat nu bloemetjes zoeken in de tuin van zijn inrichting. Dus uiteindelijk gaan ze wel.

 10. Jv

  Olivier; doe even normaal zeg! Vier mensen op duizenden protesterende boeren.
  Maar je het je bericht beter kunnen beginnen dat je fel anti boer bent.
  Volgens mij verspelen de boeren hun goodwill niet, maar krijgen juist veel steun.
  Dat is maar gied ook want op korte termijn zal de rest van het volk zijn/haar ongenoegen gaan uiten.
  Ben wel benieuwt of het dan ook zo netjes en rustig verloopt?
  Ik denk het niet want als dat linkse gier begint, dan zijn de rapen gaar.
  Dus boeren ga lekker verder met jullie protesten, leg het land plat, maar voorkom gewelddadigheid en vernielingen.
  Het overgrote deel van het volk staat achter jullie want ook die zijn het zat om nog langer volgepompt te worden met leugens!

  1. Jv

   Het =kon

 11. Duckday

  Dit zijn mensen die opkomen voor hun rechten en die niet de andere kant op kijken ook komen ze op voor NEDERLAND.
  Kijk eens wat er gebeurd met de turken en koerden in Rotterdam gaat de doofpot in dan zei de media en de politiek
  De goodwill voor de Boeren brokkeld niet af maar neemt toe straks hebben we niks meer in dit land maar alleen kom maar binnen
  Stem gewoon PVV deze partij komt op voor Nederland maar de huidige politiek probeerd deze man in een kwaat daglicht te zetten Angst om hun macht te verliezen ook worden die activisten door hun betaald die rotzooi trappen
  In heel Europa is er onrust door zulke mensen.STEUN gewoon de boeren zij komen ook op voor ons eten

 12. Politiek Profeet

  Olivier heeft zijn mama,s melk nog aan zijn kinnetje.
  Wat een gezever zeg, 4 arrestaties op honderdduizenden deelnemers aan de grootste protesten ooit in Nederiglandje.
  Turken in Rotterdam worden niet aangepakt, ja met een kopje thee en een halalkoekje, focus je aandacht eens op die club.
  De boeren gaan straks nog verder, dan komt het grote geschut uit de stallen.
  De jonge boeren bij ons in het dorp hebben zich enige tijd geleden al verenigd met andere boeren uit de naastgelegen dorpen en het zijn zeer gemotiveerde jonge boeren.
  Gisteren vanuit noord Drenthe op de tractor naar de Bilt en vervolgens naar Den Haag, op eigen kosten uiteraard, geen vorm van overheids-soepsidie …geen gratieszzzz geld.
  De revolutie komt vanuit het platteland… de rest van werkend nederland volgt vanzelf…

 13. RvdBe

  Boeren, onderwijzers, verplegend personeel gaan niet in staking om op nette wijze hun punt te maken, ze gaan in staking voor verbetering waar ze voor staan, praten met overheden levert alleen een dode mus op, overheden moeten hard getroffen worden om enige kans op verbetering te hebben.

 14. Mezzadra

  “Twee mensen zijn gearresteerd voor vuurwerk gooien, één persoon voor belediging en er is iemand aangehouden “voor het niet voldoen aan bevel of vordering”. ”

  Als het niet erger wordt lijkt me dit geen reden om er een drama van te maken.

 15. goedisfout

  Een galg als symbool waarin de boer geduwd wordt door de politici lijkt me wel kunnen. Als je er andere dingen achter zoekt ben je m.i. een Randstedeling die er niets van begrijpt.

  1. Joop Klepzeikert

   @goedisfout: Heel juist. Het is heel extreem links om ook dit weer om te draaien. Het zijn de boeren en andere werkende mensen die al decennia aan de galg gehangen worden. Dat liet die bier dus zien.
   Ik ben geboren en getogen in de Rampstad, zoals de Randstad tegenwoordig beter genoemd kan worden, maar weet WEL hoe het zit. De Rampstad bestaat niet alleen uit steden, maar ook uit boeren dorpjes en grote agrarische gebieden, zoals de Bollenstreek en het Westland.

 16. Joop Klepzeikert

  Er wordt helemaal geen goodwill verspilt. Het is de dwaze media die dat kapot probeert te maken door anderhalf incident zwaar op te blazen en ALLEEN maar mensen in beeld te brengen die er last van zeggen te hebben. Allemaal overduidelijk werkschuwe socialisten. De normale mensen hebben alleen maar begrip en respect voor de mensen die ons voedsel verbouwen en fokken.
  Vergelijk dit met de koerden en Turken die met wapens de straat op gingen in Rotterdam en je ziet dat de boeren WEL nette geciviliseerde mensen zijn. In tegenstelling tot die koerden en turken.

 17. Original NL

  Olivier blunder maakt van een mug een olifant…bestormingen ( èèn trekker duwt een deir open), een galg en een doodskist…als je niet beter wist lijkt het wel oorlog.
  Hoeveel doden en gewonden zijn er gevallen??
  Onzin.

  1. Joop Klepzeikert

   @Original: Het virus wat mensen zwakzinnig links maakt lijkt ook bij het WordPress blogje DDS steeds harder om zich heen te graaien. Niet alleen in de krommentaar sectie, maar ook bij de stukjes schrijvers.
   Ik lees daar maar overheen. Anders ga ik me er alleen maar aan ergeren.

   1. Original NL

    Idd Joop..zou DDS ook al aan de soepsidie tiet van rutte liggen??

  2. Original NL

   Deur

 18. Broodnuchter

  Over het geheel gezien valt dat wel mee. Misschien zijn de boeren nog te soft.

 19. WWW

  De pers is een flinke campagne gestart om de boeren in een kwaad daglicht te zetten. De nieuwsuitzending van nieuwsuur gisteren was echt verschrikkelijk, daar lusten de honden geen brood van.
  Dit alles om hun broodheren in den haag te ontzien.

 20. Bolland

  4 mensen aangehouden, op de 10000en aanwezig, en voor wat? vuurwerk gooien, is op z n slechtst kwajongensgedrag,belediging en niet opvolgen van bevel? in Zaandam staan idioten op een politiewagen te dansen en agenten voor vies en vuil uit te maken, 0 arrestaties….
  In Groningen was de maat vol, eerst mensen in de stront laten zakken tijdens aardbevingen en weet ik wat meer en dan nu opeens de harde bestuurder uit gaan hangen een keer houdt het op, ook bij boeren.
  1 Paard wordt licht getoucheerd,Volkskrant: werd op paarden ingereden..
  Hek omver rijden is enige waar ik me aan gestoord heb, voor de rest niets dan respect voor de boeren!

 21. Pescador

  De boeren zijn goed bezig, waar blijven de bouwvakkers die om dezelfde reden effie geen werk hebben. Doe mee met de boeren samen sta je sterk

 22. Rechtsaf

  Maar over het geheel gezien zal de steun van het volk alleen maar toenemen natuurlijk..

  1. Vanduinen

   Houd die boeren een zak geld voor en hij verpatst zijn stee.

 23. Mezzadra

  Ik hoorde zojuist dat de dolle boeren met hun trekkers enorm veel schade hebben veroorzaakt aan het Malieveld en omgeving.

  De belastingbetaler zal die schade wel moeten ophoesten.

 24. Willem Bever

  Grutjes toch….hoorde ik toch net dat die betaalde extinctiy rebellion een bonus kunnen verdienen als ze de troep die ze achterlieten gaan opruimen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.