Toch jammer! Vier losbollen verpesten een rustig verlopen boerenprotest in Den Haag

Geen categorieokt 17 2019, 8:00
Het was gister weer een massaal gekkenhuis in Den Haag. In de Hofstad kwamen de boeren weer eens bij elkaar, om te demonstreren over die stikstofmeuk. Helaas zaten onder hen welgeteld vier losbollen, die een verder rustig verlopen protest, weer op geheel eigenwijze hebben verziekt.
Rustig verloopt zo’n protest of demonstratie echter nooit. Er gebeurt altijd wel wat. Er is tenslotte altijd genoeg reuring, teleurstelling of boosheid. En aangezien er weer heel wat boeren in Den Haag te vinden waren, is het al een hele prestatie dat er slechts vier mensen zijn aangehouden door de politie.

“Bij het boerenprotest vandaag in Den Haag zijn vier mensen aangehouden, meldt de politie. Twee mensen zijn gearresteerd voor vuurwerk gooien, één persoon voor belediging en er is iemand aangehouden "voor het niet voldoen aan bevel of vordering". De politie zegt dat het protest tot dusver zonder grote incidenten is verlopen.”

Deze incidenten passen, helaas, toch weer in zo’n rijtje waar je als weldenkend mens graag ver van uit de buurt wil blijven. Zo was er één of andere grappenmaker die besloot dat het wel grappig was om een doodskist mee te nemen waarop "Jesse" geschreven stond, vermoedelijk gericht aan GroenLinks-leider Jesse Klaver.
Daarnaast was er tijdens het boerenprotest in Groningen een galg te zien, werd voor het gemak ook maar eens het provinciehuis 'bestormd' met een tractor, werden onze politieagenten getrakteerd op een strodouche en was er een malloot die besloot een aantal hekken omver te rijden met een trekker, waardoor er een gevaarlijke verkeerssituatie ontstond.
Heel veel mensen steunen onze boeren, en terecht. De demonstranten moeten wel oppassen dat ze hun hand niet overspelen. Dat zou er op termijn toe kunnen leiden dat er erg veel 'goodwill' verloren gaat. En ze waren zo goed op weg!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten