Trekkers vanaf heden verboden om op het Malieveld te staan!

Na de enorme protesten in Den Haag heeft de gemeente een algemeen besluit genomen. Vanaf heden is het verboden voor trekkers/tractoren om te staan op het Malieveld. Uit onderzoek van de gemeente blijkt namelijk dat de ondergrondse parkeergarage de druk van al deze boerenrijtuigen helemaal niet aankan. Dus als de boeren in de toekomst nog vaker Den Haag willen ‘binnenvallen’ mogen ze niet meer op het Malieveld staan

Het leverde zulke fraaie beelden op; een vol Malieveld waar trekkers vanuit heel Nederland zich hadden gegroepeerd. De gemeente had nadat het veld helemaal omver gereden was onderzoek laten doen naar eventuele schade. Nu blijkt dat al die trekkers op het Malieveld de maximale belastbaarheid van de parkeergarage eronder overtreedt. Dus vanaf heden mogen er helaas geen trekkers meer staan, dit om eventuele rampen te voorkomen.

Het Malieveld blijft wel beschikbaar voor demonstranten, mits zij ter voet zijn. Er geldt alleen een voertuigen verbod in verband met de veiligheid, wat overigens helemaal te begrijpen is.

De gemeente biedt wel een alternatief voor toekomstige demonstranten die wel met voertuigen een signaal willen afgeven, aan de bestrate kant van het veld mag men wel gewoon komen met zijn/haar voertuig. Dus geen zorgen, de trekkers kunnen alsnog Den Haag ontregelen als het moet!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Mezzadra

  Het is nu ook wel mooi geweest met die boeren.

  1. Henkdetenk

   @mezzadra het is nu weer mooi geweest met de t#rrel.
   @mezzadra welke nick je ook neemt ik en velen hier weten wie jij bent.
   @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
   @mezzadra de huistr@l en t#rrel van dds.
   @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
   @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

  2. van Urk

   Mezzadra. Inderdaad. De overheid moet gewoon de boeren dit keer met rust gaan laten. We weten immers toch allemaal welk gebied extreem rood gekleurd is op de Nederlandse kaart? Dat zijn niet de gebieden waar men denkt dat daar de grootste vervuilers gestald staan. In Amsterdam rookt een niet-roker al 5 tot 10 sigaretten per dag omdat de lucht daar zo vervuild is.

 2. van Urk

  Staat Amsterdam wel stevig genoeg op zijn palen?

  1. Mycase

   Binnenkort staat het toch weer onder water is ook beter voor die houten palen hahaahahah

 3. Piet Klein

  Geweldig, ongekende politieke besluitvaardigheden. Dicht op de realiteit. Het malieveld zal een grasgroene weide zijn. Nu nog die zelfde daadkracht op de stikstof problematiek en de wereld wordt weer mooi. En om met Kruijf te spreken, elk voordeel heeft z’n nadeel. Bij het volgende boerenprotest blijft het malieveld de grasgroene weide en dan zullen de boeren dus het asfalt moeten gebruiken. Reken bij het volgende protest erop dat het nog een beetje lastiger wordt om je door den Haag te bewegen. Tip over deze besluitvaardige politici. Als je eerst het stikstof probleem oplost verdwijnt je malieveld probleem vanzelf. Niet heel moeilijk. Je zou bijvoorbeeld kunnen beslissen om gedurende 3 maanden van de strenge norm van nu te mogen afwijken en neem je voor om na 3 maanden met heldere besluitvorming te komen. Andere tip verbiedt de klimaatactivisten om drank en eten te nuttigen tijdens een demonstratie hoe je daarna de rotzooi niet op te ruimen.

  1. Blitzkrieg

   Piet Klein : Zullen we eerste even de ongebreidelde immigratie aanpakken, liefst met ongekende politieke besluitvaardigheid. Milieu en klimaat facisme, je lijkt wel niet goed bij je hoofd.

  2. van Urk

   Is het malieveld al gemeten op zijn stikstofgehalte? Mocht daar toen wel een ondergrondse garage worden gebouwd?

 4. Blitzkrieg

  Uiteraard zijn de demonstranten van extinction rebellion gewoon welkom.

  1. Mezzadra

   Klopt, die zijn niet zo zwaar.

   🙂

   1. Blitzkrieg

    Mezzadra : Hangt ervan af of je er met een trekker overheen rijdt, maar beter geen provocaties uitlokken.

   2. Mycase

    stickerfrits is ook weer bezig zijn ook net kleine kinderen

  2. van Urk

   Hebben de boeren het malieveld weer netjes opgelapt zullen de klimaatyuppies het gras weer gaan vertrappen voor het klimaat. Je blijft je verbazen.

 5. Jack Flash

  Dan rijden ze toch door het binnenhof.Aan de voorkant erin en de achterkant er weer uit.

  1. van Urk

   Zoals in 1990. In de tijd van Lubbers kon nog alles. Tegenwoordig kun je hier oogluikends een keer wat uitvreten of wat organiseren voordat het snel wordt omgezet in de tien overheidsgeboden zodat het voor de tweede keer niet meer leuk is.

 6. Sando

  En de kermis op prinsjesdag veel te zwaar? Nee gek dat brengt toch geld op

 7. Agios

  Is er ook een parkeergarage onder het plein van de eeuwig slapenden, onder toedicht van de torenbevelhebber Rutte?

 8. Kretoloog

  Daar heeft de gemeente Den Haag dus ruim 3 weken voor nodig gehad. Om deze goedkope smoes te bedenken. Nu ja, Den Haag heeft zijn beurt al 2x gehad. Nu zijn de andere grote steden het doelwit van de boerenacties. Go farmers!

 9. Politiek Profeet

  Strategisch gezien is de grote stad niet eens meer relevant.
  Distributiecentra,op-en-afritten van snelwegen,grote industrieterreinen en de grensovergangen….gewoon dichtgooien en de chaos in Nederigland is compleet.
  Geen glazen bol voor nodig, maar politiek profeet verstand…

 10. Roughwood

  Hoe oud is die parkeergarage eigenlijk? In 2012, ervan uitgaande dat ie er toen al was, stonden op het malieveld 70.000 man te springen bij een concert van Coldplay. Bij een gemiddeld genomen gewicht van 70 kg per persoon geeft dat bij stilstand al een belasting van 4,9 miljoen kg. En dan zijn het podium, de licht- en geluidsapparatuur, de eet- en dranktentjes, toiletten, EHBO-posten en dergelijke gemakshalve nog maar even buiten beschouwing gelaten. Toendertijd heb ik de gemeente niet gehoord. De nu aangevoerde reden lijkt me derhalve een discutabele. Maar de transparante (interim)bestuurders van Den Haag hebben er natuurlijk geen enkel probleem mee om de berekeningen hieromtrent even openbaar te maken. Toch?

 11. Henk Albarda

  Te vroeg gejuichd groen links racist en fascist Mezzadra, intussen is door meerdere ingenieurs BOUWKUNDE al bevestigd dat het Malieveld met gemak de trekkers kan dragen en dat dus de gemeente Den Haag een NIET bevestigd verbod zal moeten intrekken. De trekkers overigens zullen ook beter bij u in de achtertuin parkeren, MET ronkende motoren. Daarna verhuist u naar Syrie om voor het eerst in uw leven nuttig werk te doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.