Video: de Brexit is verraden en "de Europese Unie heeft gewonnen" - Robert Jensen

Geen categorieokt 19 2019, 18:00
Zojuist stemde het Britse Lagerhuis tegen de plannen van premier Boris Johnson, waardoor de Brexit hoogstwaarschijnlijk wéér wordt uitgesteld en moet Johnson extensie aanvragen bij de Europese Unie. Robert Jensen gaat in zijn meest recente Online Show van gisteravond al in op de Brexit en het "verraad van het volk" door de politieke klasse. Hij heeft verder geen goed woord over voor 'de falende Boris Johnson'.
Ondertussen heeft de Britse premier Boris Johnson gedreigd de rechtstaat aan z'n laars te lappen en de Brexit gewoon te forceren. Tegelijkertijd lapt het Lagerhuis de uitslag van het Brexit-referendum aan haar laars door steeds tegen alle voorstellen te stemmen. Kortom: niemand heeft schone handen in het Verenigd Koninkrijk.
Volgens Robert Jensen is de Brexit steeds populairder geworden en zou het referendum "bindend" moeten worden uitgevoerd. Maar dat is dus precies wat er jaar na jaar niet gebeurt. Het frustreert de bevolking en de polarisatie tussen de die-hard Brexiteers, soft-Brexiteers en remainers blijft voortduren.
Jensen heeft verder geen goed woord over voor Boris Johnson, die hij "een enorme idioot, een enorme clown" noemt, en inderdaad. Johnson faalt nog erger dan de voormalige premier Theresa May. Jensen stelt verder dat hij Boris Johnson "nooit heeft geloofd" toen hij zijn belofte deed 'het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te loodsen'. Volgens de voormalige RTL-ster verziekt Johnson de Brexit en speelt hij de rol van een "hele vervelende dombo". In de Britse peilingen zien we de negativiteit van Robert Jensen eigenlijk niet terug en dat is wel wat vreemd. Volgens peilingen blijft de Conservative Party van Johnson namelijk gewoon zetels winnen:
Ondanks alle chaos in het Verenigd Koninkrijk is er toch nog een kans dat de harde Brexit op 31 oktober plaatsvindt, maar of Johnson zo'n juridisch risico aandurft moeten we afwachten. Immers hebben diverse volksvertegenwoordigers gedreigd hem en zijn regering voor de rechter te slepen als men een harde Brexit forceert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten