Video! FvD lanceert tweede aflevering serie Gouden Eeuwen van Nederland

Geen categorieokt 06 2019, 15:00
FvD-leider Thierry Baudet lanceert vandaag zijn tweede aflevering van de serie genaamd Gouden Eeuwen van Nederland. De serie werd enige tijd geleden aangekondigd en is nu wederom online en op Twitter verschenen.

"We gaan onze geschiedenis weer koesteren en onze helden weer leren kennen! In de tweede aflevering van de serie Gouden Eeuwen van Nederland neemt Thierry Baudet u mee naar de zeventiende eeuw. Dit is de eeuw van een van de grootste zeevaarders ooit: admiraal Michiel de Ruyter. De Ruyter versloeg de Engelsen in zeeslag na zeeslag en steunde een democratischer bewind in de Nederlandse republiek. Ga met Thierry Baudet mee op ontdekkingsreis en bekijk de video!"

In deze 3:30 minuut durende aflevering wordt de zeventiende eeuw en Michiel de Ruyter behandeld. Kort en bondig worden de hoogtepunten van de Nederlandse geschiedenis door Baudet himself verteld. Deze worden tegelijkertijd ondersteund met mooi vormgegeven beelden.
De video heeft iets weg van een soort school tv, in de positieve zin van die term. Vlot, kort, duidelijk en aantrekkelijk om naar te kijken, voor jong en oud. Een soort levendige Wikipedia.
De video lijkt ook goed te worden ontvangen op alle social media-kanalen. Daarmee ziet het er naar uit dat ze bij FvD kunnen rekenen op een vast publiek. Wie weet wakkert het ook discussies aan over de Nederlandse geschiedenis, over wat misschien weg is gelaten, anders wordt gepresenteerd of simpelweg nieuw opgedane kennis blijkt te zijn voor iemand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten