50PLUS reageert op pensioenkorting: 'Dit is absurd en niet realistisch'

Geen categorienov 19 2019, 19:45
De pensioenkortingen zijn grotendeels van de baan, tot afschuw van vele partijen waaronder 50PLUS. De brief valt logischerwijs niet goed bij 50PLUS die dan ook samen met andere organisaties een petitie zijn gestart om wel met een haalbaar alternatief te komen. Want het beleid van het Kabinet slaat natuurlijk nergens op aldus 50PLUS.
Minister Koolmees deelde de Kamer het volgende mee: zeven miljoen pensioenen zullen niet worden gekort, zo'n 600.000 pensioenen worden wel gekort. Bij welke fondsen dit zal gebeuren heeft Koolmees nog niet bekend gemaakt. Wel is het zo dat veel oppositie partijen dit alsnog niet pikken, zij zijn dan ook een petitie gestart. 50PLUS was bereid een kort antwoord te geven over de ontwikkeling rondom deze petitie:

De handtekeningenactie die we met 11 andere organisatie hebben gevoerd heeft tot nu toe een kleine 60.000 handtekeningen opgeleverd en worden morgen om 12.45 uur overhandigd aan Minister Koolmees.

Andere partijen die 50PLUS hierin steunen zijn onder andere het Forum, DENK, de PVV en de SP.
In de petitie lezen we het volgende:

Stop met het arm rekenen. Pensioenfondsen maken al decennialang rendementen die gemiddeld tussen de 6 en 7 procent liggen. Maar bij het berekenen van de dekkingsgraad moeten ze net doen of ze amper 0,5 procent rendement halen.

Dat is absurd en niet realistisch!

Nu de rente door ingrijpen van de Europese Centrale Bank negatief is geworden, is de huidige rekenmethodiek onhoudbaar. Er komt steeds meer bijval om de toe te passen rekenrente te verhogen met een opslag waardoor deze hoger wordt dan de huidige van 0,5 procent.

Wij eisen daarom van het kabinet dat het ervoor zorgt dat er een realistische en dus hogere rekenrente wordt toegepast, zoals bij de pensioenverzekeraars.

Een goed initiatief dat zeker steun verdient, ook goed om te zien dat het breed wordt gedragen! Dus neem de tijd om dit te ondertekenen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten