Bedank de overheid hier maar voor! ‘Afgelopen maanden steeds meer bouwbedrijven omgevallen’

De verstikkende maatregelen rondom de stikstofcrisis en de PAS- en PFAS-problematiek hebben het de bouwsector niet makkelijker gemaakt. Sterker nog, de net uitgekomen cijfers tonen aan wat iedereen met een portie gezond verstand al vreesde: het beleid van Den Haag is desastreus voor de bouwsector.

Dit blijkt uit de cijfers die zijn opgevraagd door BNR, het gaat slechter met de bouwsector. Het aantal faillissementen in september en oktober van dit jaar ligt veel hoger dan vorig jaar. Met een stijging van bijna 25 procent moet de overheid zich maar eens goed afvragen waar ze mee bezig zijn.

Sinds jaren is het percentage niet meer zo hoog geweest, de grote aanleiding is naar alle waarschijnlijkheid de verstikkende PAS- en PFAS-regelgeving. Niemand had de stijging van het aantal faillissementen dit jaar al verwacht. De meeste rekenbureaus gingen er vanuit dat het pas zou gebeuren rond 2021.

Met alle hectiek rondom de stikstofhysterie en de onduidelijkheden rondom de PFAS-normen is het vrij normaal dat de bouwsector de eerste en hardste klappen opvangt. In extreme gevallen konden sommige bedrijven de afgelopen maanden niks doen, dit omdat de overheid mee ging in de waanzin van de dag in plaats van met ratio de problematiek te beoordelen en op te lossen.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. logisch denken2

  3 x hoe-ra voor prutte en zijn rariteiten club.

  stem pvv of fvd en stuur het partijkartel naar huis met zijn leugens.

  1. Jumping

   RUTTUP EN NEXIT.

   SLUIT DE GRENZEN.

   ZET DE NEDERLANDERS WEER OP EEN.

   1. hans-e-pans

    Het zo rigoureus snijden/bezuinigen van Rutte 2 en of 3, waar hij zo trots op was dat het hem gelukt was, heeft op de lange termijn meer kapot gemaakt dan dat de gemiddelde Nederlanders lief is.

    Dan is er ook nog helemaal niet bekend wat de gevolgen voor de Nedrlanders zullen zijn op de nog langere termijn, volgens de natuurwetten geeft elke aktie een reaktie.

    Wat nu al bekend is dat elk miljard dat er vol trots bezuinigd is het tussen de 5- en 10 miljard gaat kosten om de boel weer te repareren. Dus Nederlanders tel uit jullie winst, en denk daaraan als er weer gestemd gaat worden.

 2. Cootje

  Er zijn nog andere bezigheden in de narcostaat . Want met eerlijk ondernemen en lidwezen van de sofinummers club ben je kansloos met deze roverheid en binnen 5 jaar komen de echte klimaat en milieu dossiers op tafel , kunt u tegen u partner zeggen pooierschap is verboden in Nederland maar prostitutie is legaal een prettige werkdag voor de BV Nederland

  1. Blitzkrieg

   Cootje : Klopt helemaal, de mensen hebben nog helemaal niks gezien. Zelf het 7 gangen diner (inclusief amuse) van de D66 is nog niks. Met de klimaatwet wordt alles nog heel erg vele malen erger. Wacht maar totdat je verplicht wordt van het gas af te gaan, verplicht wordt een 2e hypotheek op je huis te nemen van 40.000 tot 60.000 euro. Als je niet kan of wilt komt de gestapo binnenvallen om het binnentredingsrecht even uit te venten. Mensen snappen echt niet wat er de komende jaren staat te gebeuren. Het is fantastisch dat het klimaatbelastende en geldverspillende bio-massa niet meer mag, echter zullen we nu de “reductie” ergens anders (wie weet waar) vandaan moeten halen.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  EN NU MET ZIJN ALLEN:

  Het is de schuld van de islam

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   En anders van links Mark Rutte en de EU 🙂

   1. Cootje

    Heb je het licht al aan of uit gedaan ?

  2. Heinrich

   anne/
   Tot welke categorie transgender behoor je?
   Man in vrouwenlichaam, of vrouw in mannenlichaam?
   Het is feitelijk een overbodige vraag en niet van groot belang, omdat in beide gevallen je superlage IQ score gelijk blijft!

   1. debontereus

    Anne is een wijf in het lichaam van een zwijn met een paardebek.
    Omdat ze graag wortels in die paardebek wil is het iq gedaald naar het niveau van een bos wortels .

 4. Rammstein

  GeenStijl: “Rob Jetten & Jesse Klaver BEDANKT! Afgelopen september gingen 50 bouwbedrijven over de kop, in oktober zelfs 58. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij het Economisch instituut voor de Bouw. Kan GroenLinks-premier Rutte wel keihard roepen dat er NIEMAND met de Kerst thuis komt te zitten door de massapsychose rond stikstof en PFAS. De realiteit is dat de Economische Recessie des Doods al lang en breed begonnen is. En Nederland binnen no time volstaat met abandoned woonwijken. Nu ja, goed voor de heideplantjes. Veel plezier met werkloos rondwandelen in een Natura2000-gebied naar keuze.”

 5. Kees Modaal

  Dit is exact de bedoeling van dit kabinet. Kleine en middelgrote bedrijven zullen en moeten kapot, zodat multinationals, liefst buitenlandse, alles over kunnen nemen. Zijn ze al tientallen jaren mee bezig en brengen dat steeds meer in een stroomversnelling, richting een hele diepe afgrond.
  Toch blijft dom Nederland maar op dat tuig stemmen.

 6. Vlaswiek

  De overheid creëert crisis, dat is een voordeel want dan kun je meer belasting heffen. Rutte is dan ook belastingkampioen en wil dat graag blijven.

  De oplossing is eenvoudig: Rutte moet opstappen.

  1. Cootje

   De anti sofinummer club wil daar wat aan doen in Italië is het een succes daar draait de economie al tig jaar op eenderde zwart

 7. Kretoloog

  test

  1. Vlaswiek

   @Kretoloog: Soms komen reacties niet door als er een komma of woord verkeerd staat.

 8. Cootje

  Het is een verrijking die Natura-2000 gebieden de oostblokkers laten er geen paddestoel staan of schijten de parkeerplaatsen daar onder , de homo,s ontmoetingsplekken wil je met je kinderen niet komen. Het narcotica afval is Goed voor de bio- diversiteit En verder kan je in de lente tot de zomer plezier hebben met versierde bomen met rode linten processie eikenrups te bezichtigen verder zijn de pertinent bewoonde campings Gevuld met oostblokkers een verrijking voor de natuur om deze gebieden in stand te houden vind ik dat de oostblokkers minder stikstof moeten uitstoten in die natuur gebieden dus alle campings van oktober tot april dicht in de nabijheid van natura-2000 gebieden

 9. Fortiori

  Allang voor deze stikstof problematiek was het al een komen en gaan in de (ver)bouw sector. Een kleine verbouwing aan mijn huis aanbesteed werd door een ander afemaakt. Toch stond de oorspronkelijke heel goed bekend met goede recencies. Er kunnen dus veel andere zaken meespelen. Geen kredietruimte meer bij de bank, personele problemen enz.

 10. JFU

  Alle kabinetten Rutte zijn al 10 jaar onze economie aan het slopen, en dat moet toch ook gezegd worden…ze kunnen dat goed…hulde!

 11. Heinrich

  Als de meeste bedrijven zijn omgevallen, is de Rutte3 stikstofnorm bereikt, en hoeft de veestapel niet gehalveerd !

 12. ikweetwatikwil

  Rutte laat zich opnaaien door GL, D66. Dat gaat hem opbreken. Liever vandaag dan morgen. Grenzen dicht, scheelt al een hoop milieu vervuiling en overlast. Want ieder die hier binnen komt wil geld , auto , afwas en droog machine en natuurlijk met het vliegtuig op vakantie naar het thuisland. Deze regering pakt het totaal verkeerd aan . Ze willen de realiteit niet zien. En Rutte is volgens mij volkomen de kluts kwijt. Maar wat wil je als je met dat linkse zootje gaat regeren en de macht wilt houden. CU heeft weinig in te brengen. Het is goed dat bij veel VVDers de ogen open gaan , maar wel open blijven . Want als Rutte weer een stunt verzint tuinen veel mensen daar weer in.

  1. debontereus

   @Ikweetwatikwil
   Rutte loopt dankzij de eurofiele d666 en de christelijke democratische apen zich uit de naad voor Brussel.
   Ziende blind en horende doof voor het volk en de staat van het land blijft dit stuk ongeluk zijn zin doordrijven om het Brussel maar naar de zin te maken .
   Ik schat de voorspelling van Thierry Baudet dan ook hoog in dat hij nu al aan het lobbyen is voor een plek in de Brusselse banencarrousel .
   Het is een min en gevaarlijk sujet dat onmiddellijk met pek en veren verjaagd moet worden.
   STEM PVV FVD .

 13. Heras

  In en intriest. Hele gezinnen naar de knoppen
  TJonge, hoe ga je de financiele en psychische schade herstellen.
  Wat is het toch een infantiel kabinet. Eerst de pulsvisseres , dan de boeren , nu de bouwers.
  Dit is echt een kabinet dat het presteert om de Ned. economie in zo’n korte tijd naar de bliksem te helpen.

 14. Wim Vreeswijk

  Bedank ook Jesse Klaver voor zijn abjecte klimaatdrammerij !

 15. Timber

  Beste DDS, Ik ben kennelijk ‘niemand’, want ik had dit verwacht. Eigenlijk veel eerder.
  Ik verwacht 300.000 tot 500.000 werkelozen erbij in April/Mei.

  500.000 – 1.000.000 werkelozen erbij eind augustus/september, indien ze niks oplossen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.