Bedank de overheid hier maar voor! 'Afgelopen maanden steeds meer bouwbedrijven omgevallen'

Geen categorienov 18 2019, 10:00
De verstikkende maatregelen rondom de stikstofcrisis en de PAS- en PFAS-problematiek hebben het de bouwsector niet makkelijker gemaakt. Sterker nog, de net uitgekomen cijfers tonen aan wat iedereen met een portie gezond verstand al vreesde: het beleid van Den Haag is desastreus voor de bouwsector.
Dit blijkt uit de cijfers die zijn opgevraagd door BNR, het gaat slechter met de bouwsector. Het aantal faillissementen in september en oktober van dit jaar ligt veel hoger dan vorig jaar. Met een stijging van bijna 25 procent moet de overheid zich maar eens goed afvragen waar ze mee bezig zijn.
Sinds jaren is het percentage niet meer zo hoog geweest, de grote aanleiding is naar alle waarschijnlijkheid de verstikkende PAS- en PFAS-regelgeving. Niemand had de stijging van het aantal faillissementen dit jaar al verwacht. De meeste rekenbureaus gingen er vanuit dat het pas zou gebeuren rond 2021.
Met alle hectiek rondom de stikstofhysterie en de onduidelijkheden rondom de PFAS-normen is het vrij normaal dat de bouwsector de eerste en hardste klappen opvangt. In extreme gevallen konden sommige bedrijven de afgelopen maanden niks doen, dit omdat de overheid mee ging in de waanzin van de dag in plaats van met ratio de problematiek te beoordelen en op te lossen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten