Bizar! FC Den Bosch doet verslag over wedstrijd maar heeft racisme-incident niet vermeld!

Wat er gisteren gebeurde op tijdens de wedstrijd van FC Den Bosch – Excelsior was weer een triest dieptepunt binnen de voetbalwereld. Waar het voetbalnieuws de afgelopen weken vol over stond gebeurde nu ook op een Nederlands speelveld. Kinderachtig, laag-tokkie gedrag doordrenkt met racisme was ook te zien op de tribune van Den Bosch, uiterst triest dat dit nog steeds in Nederland gebeurt. 

De Italiaanse voetbalwereld wordt altijd gezien als een bolwerk van racisme en neo-nazistische voetballeuzen, de afgelopen weken is Balotelli vaak het doelwit van racistische spreekkoren. We waren naïef om te denken dat we in Nederland voetbalsupporter hebben die wat ‘normaler’ zijn. In het verleden is bijvoorbeeld Kenneth Vermeer vaak genoeg slachtoffer geweest van idiote ‘voetbalsupporters’. Ook binnen bepaalde ‘tokkie’ groepen op de tribunes zit er een soort van diepgewortelde vorm van racisme. Dit komt er helaas uit bij voetbalwedstrijden, waar de emoties hoog oplopen.

Zo ook dus gisteren bij enkele debielen die zich FC Den Bosch-supporters noemen. Het ergst van allemaal is dat bij het wedstrijdverslag van FC Den Bosch er niks, maar dan ook niks staat vermeld over het incident. Dit is uiteraard bizar, alle media stonden er vol van en Den Bosch acht dit niet belangrijk genoeg of zo?

Het is triest dat is gebeurd in de Nederlandse voetbalwereld. Aan FC Den Bosch dan ook de taak om dit KEIHARD te veroordelen. Tot nu toe blijven ze verdacht stil. Enorm triest dit…

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Kees Modaal

  Er was helemaal geen sprake van ‘racisme’. De zogenaamde ‘oerwoud geluiden: was het kraaien wat die supporters altijd doen sinds Hans Kraai en Sinterklaas liedjes hebben al helemaal niets met ‘racisme’ van doen.
  Lees ook de officiële verklaring van FC Den Bosch maar.
  Dat die neger zich aangesproken voelde is zijn probleem. Niet dat van de supporters en FC Den Bosch.

  1. Rechtsaf

   En jij bent natuurlijk niet helemaal lekker in je bovenkamer

   1. Kees Modaal

    @linksaf en nep: Lees hier even hoe het werkelijk zit: rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4924656/fc-den-bosch-excelsior-mendes-moreira-racisme-kraaiengeluiden-0

    1. merlot

     @ Kees Modaal: Uit dat artikel blijkt niet hoe het werkelijk zit, alleen dat Den Bosch ontkent dat er sprake was van racisme. Er is ook een kort interview met de betrokken speler bij die expliciet aangeeft wat er is geroepen.

     Ik geloof de speler.

   2. Bosche draak

    Befteckeltje Bart overdrijft inderdaad nogal, relax man overdreven deugen is slecht voor de bloeddruk!

    1. Pauline Kummer

     Wil je dit optreden van de supporters helemaal uitroeien, dan puntaftrek. Begin met 1 punt, lukt het niet, dan 2. Een wedstrijd zonder publiek is ook goed.

  2. Nep

   Walgelijk als je dit niet begrijpt!

   1. ZiggyStardust

    Ik moet poepen.

  3. Rechtsaf

   Logisch dat Den Bosch dit verklaard, die zien de bui natuurlijk al hangen, het erge nog is dat leeghoofden als keesje en nepstra dit gewoon verdedigen…
   Jullie luisteren ook dyslectisch natuurlijk..

  4. Klaas de Witt

   Laffe zak ontkent z’n gedrag als een betrapt kleutertje. Maak het allemaal maar nog zieliger als het al is.

 2. Original NL

  De intocht van de sint doet mensen spontaan sinterklaas liedjes zingen..das toch niet zo gek??
  Of is die “voetballer” ook lid van KOZP???

  1. merlot

   ht*ps://twitter.com/FOXSportsnl/status/1196097025324048384

 3. Rechtsaf

  “FC Den Bosch heeft gisteren de plank volledig misgeslagen met haar snelle statement over het racisme tijdens de wedstrijd tegen de Rotterdamse club Excelsior.
  Dat staat in een verklaring van FC Den Bosch.
  Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira werd racistisch bejegend en er was in het publiek een Hitlergroet te zien.

  De club biedt zijn excuses aan voor de eerste reactie, waarin werd gesuggereerd dat er geen sprake was van racisme maar van “kraaiengeluiden”. De trainer van de club noemde Moreira in eerste instantie een “zielig mannetje”, maar kwam daar later van terug. Nu noemt FC Den Bosch de eerste reactie een blunder.

  “We zijn diep geschokt naar aanleiding van de gesprekken, die maandagochtend zijn gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen. Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune”, is te lezen in de verklaring.

  Ommekeer
  FC Den Bosch doet verder onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Volgens de club wordt alles in het werk gesteld om de mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen. In de loop van de week volgt een actieplan, schrijft FC Den Bosch.

  In het radioprogramma EenVandaag lichtte voorzitter Jan Hein Schouten de nieuwe reactie van zijn club toe. “Niet dat we gisteren nou met zijn allen duidelijk wisten wat er aan de hand was. We hoorden de kraaiengeluiden zoals die wel vaker worden gehoord hier, maar als die anders worden opgepakt en als er ook daadwerkelijk andere leuzen zijn geroepen dan moeten wij diep door het stof.”

  Achteraf enorm geschrokken
  “Wij hebben intern onderzoek gedaan en daar zijn we enorm van geschrokken”, zei Schouten op de radio. “De beelden die we op ons netvlies hadden van gisteren, die leken absoluut niet op de beelden die we vanochtend doorkregen. Dan heb ik het niet alleen over de beelden van de camera’s, maar vooral van de spelersgroep zelf.”

  Schouten zei de supporters van zijn club niet als racistisch te kennen. “Ik weet wel dat er af en toe uitwassen zijn en die willen wij voor eens en altijd uitbannen. Wij moeten daar iets mee en daar gaan wij mee aan de gang.” In 2013 werd AZ-speler Jozy Altidore eveneens racistisch bejegend door supporters van FC Den Bosch.”

  1. Julian

   Kom er maar in Kees Modaal… Wat een nepnieuws toch he….

  2. Nep

   Goed dat Jedi schrijft!

   1. Nep

    Goed dat je dit schrijft!

 4. Kretoloog

  Reken maar dat de MSM dit verwerpelijke voorval tot de laatste druppel gaan uitmelken. En dan niet alleen de usual suspects als NPO, NRC, Trouw, Volkskrant. Ook AD en Telegraaf doen volop mee. Zelfs het Parool, dat normaliter alleen over Ajax bericht, pakt groot uit. Wat een rust is het dan bij het Reformatorisch Dagblad, die krant bericht niet over sport. Nooit. En de redactie blijft principieel, want over het incident bij Den Bosch zwijgen de kolommen.

  Over Ajax gesproken: Jarenlang kon je in vele stadions de kreet “Hamas, Hamas, alle joden aan het gas” horen als Ajax op bezoek kwam. Toch kan ik mij niet heugen dat er ooit 1 wedstrijd voor is stil gelegd.

 5. pakwatjepakkenkan

  iemand een bosche bol ?

 6. Jv

  Tja…. de overheid is er weer als de kippen bij om dit te veroordelen. ( en ook terecht), maar ik hoor ze niet als die klootzak van Afriyie tijdens een intocht van een nationaal symbool Sint en piet, met spreekkoren dit feest kapot probeert te maken en alle voorstanders van zwarte piet als racist betiteld.
  Wat verwacht die eikel dat het volk, dat Piet wil behouden zoals die al die al die jaren is geweest, bakzeil gaat halen terwijl meer dan 72% van het volk de Zwarte piet wil en geen andere?
  Die lapzwans moet eens leren wat democratie is en zich schikken naar de meerderheid.
  En onze kamerleden……. tuig van de richel!

 7. Ron

  Maar bovenal, uit gouden korenaren, schiep god de Bosschenaren!

 8. van Urk

  FC Den Bosch heeft zelf ook zwarte spelers zoals Ryan Trotman en Cairo bijvoorbeeld. Hoe staan dat groepje racistische fans van Den Bosch daar dan tegenover?

 9. Fortiori

  Het kan een graadje erger. Zag een docu onlangs in bioscoop over Maradonna. Napoli supporters, gaan tekeer. Leeds supporterszijn berucht, maar Napoli zijn de grootste racisten. Hongaren ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.