Daar heb je het al! KOZP-frontman Jerry Afriyie melkt slachtofferschap volledig uit: 'neutraal zijn is medeplichtigheid'

Geen categorienov 09 2019, 10:00
Jerry Afriyie, de frontman voor Kick Out Zwarte Piet, heeft 'geen woorden voor wat er is gebeurd'. Hij refereert natuurlijk aan de vernielingen en dreiging van gisteravond bij het KOZP-congres in Den Haag. En zo gebeurt dus precies waar ik al bang voor was: het uitmelken van slachtofferschap.
Afriyie reageert via Facebook op het idiote vandalisme door pro-piet aanhangers van gisteravond. Hij zegt:

"Rond de zestig man met gezichtsbedekkende kleding probeerden ons congres binnen te stormen met knuppels, zwaar vuurwerk en andere wapens. En toen dat niet lukte, hebben ze alle ramen en auto’s die in de omgeving waren, vernield."

Gefeliciteerd jongens! KOZP heeft nu de perfecte stok om mee te slaan. En milking it for every last drop is dít het frame dat Afriyie en KOZP aan de gebeurtenis geven:

"Allemaal omdat een traditie die voor alle kinderen een feest hoort te zijn niet voor alle kinderen een feest mag zijn. Voor jouw kinderen is het prima zo, dus mijn kinderen en vele anderen mogen zich twee maanden per jaar lekker onveilig voelen. Dit gaat niet meer om een kinderfeest, maar toont precies het racisme dat wij aankaarten."

Maximaal slachtofferschap en ook proberen de politiek een kant te laten kiezen, want neutraliteit is voor Afriyie het raam uitgevlogen nu hij tegen de politiek zegt:

"Doe fakking iets met je we zijn neutraal. “If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor”."

Voor Afriyie hoor je dus bij de vandalen als je je er niet mee probeert te bemoeien. Toekijken is net zo erg als meedoen en geen mening hebben is de verkeerde mening hebben. Dat is het geluid van een fanaticus die geen dialoog meer nodig heeft, want hij heeft toch al gelijk. De man heeft zelfs een nieuwe hashtag in het leven geroepen om te laten zien hoe serieus hij het meent: 'voor #2020zwartepietvrij', roept hij op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten