Daar heb je het al! KOZP-frontman Jerry Afriyie melkt slachtofferschap volledig uit: ‘neutraal zijn is medeplichtigheid’

Jerry Afriyie, de frontman voor Kick Out Zwarte Piet, heeft ‘geen woorden voor wat er is gebeurd’. Hij refereert natuurlijk aan de vernielingen en dreiging van gisteravond bij het KOZP-congres in Den Haag. En zo gebeurt dus precies waar ik al bang voor was: het uitmelken van slachtofferschap.

Afriyie reageert via Facebook op het idiote vandalisme door pro-piet aanhangers van gisteravond. Hij zegt:

“Rond de zestig man met gezichtsbedekkende kleding probeerden ons congres binnen te stormen met knuppels, zwaar vuurwerk en andere wapens. En toen dat niet lukte, hebben ze alle ramen en auto’s die in de omgeving waren, vernield.”

Gefeliciteerd jongens! KOZP heeft nu de perfecte stok om mee te slaan. En milking it for every last drop is dít het frame dat Afriyie en KOZP aan de gebeurtenis geven:

“Allemaal omdat een traditie die voor alle kinderen een feest hoort te zijn niet voor alle kinderen een feest mag zijn. Voor jouw kinderen is het prima zo, dus mijn kinderen en vele anderen mogen zich twee maanden per jaar lekker onveilig voelen. Dit gaat niet meer om een kinderfeest, maar toont precies het racisme dat wij aankaarten.”

Maximaal slachtofferschap en ook proberen de politiek een kant te laten kiezen, want neutraliteit is voor Afriyie het raam uitgevlogen nu hij tegen de politiek zegt:

“Doe fakking iets met je we zijn neutraal. “If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor”.”

Voor Afriyie hoor je dus bij de vandalen als je je er niet mee probeert te bemoeien. Toekijken is net zo erg als meedoen en geen mening hebben is de verkeerde mening hebben. Dat is het geluid van een fanaticus die geen dialoog meer nodig heeft, want hij heeft toch al gelijk. De man heeft zelfs een nieuwe hashtag in het leven geroepen om te laten zien hoe serieus hij het meent: ‘voor #2020zwartepietvrij’, roept hij op.

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

203 reacties

 1. Jumping

  Neutraal zijn is niet verstandig.

  Kijk naar de plaatsen rondom Rotterdam daar zijn alleen ZWARTE PIETEN aanwezig.

  Alleen in Rotterdam (Aboutaleb) doet met de ZWARTE PIETEN HATERS MEE.

  1. Ben Venuti

   Jerry Afriyie is nu gewaarschuwd dat we die fratsen niet gaan pikken.

   1. Job Jansen

    Als de democratie niet wordt gehoord, is het tijd voor drastischere maatregelen.

    Tijd om terug te slaan! Recht in eigen hand!

    1. Ben Venuti

     Vandaag kwam mij ten ore dat de Duindorpers plannen hebben om drastisch een einde te maken aan de fratsen van die kaffer en zijn gevolg!

  2. Ron

   Gelukkig ben ik dan niet neutraal en niet medeplichtig.

   MEER zwarte Piet met rode lippen en gouden oorringen.

   En voor de rest schaar ik me achter Geert Wilders

   1. Shadow1100

    In den beginne hadden de knechten van onze kindervriend Sinterklaas een zwarte huidskleur, zwart kroeshaar, droegen fel gekleurde mutsjes, gouden sieraden in de oren en hadden zij de lippen rood gestift. Ze dansten, zongen vrolijke Sinterklaasliedjes en deelden snoepgoed en cadeautjes uit aan de blije kindertjes langs de route.
    De kinderen zongen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag zwarte Piet…….”
    De Pieten vielen hier door dus echt op tussen het blanke publiek en iedereen zag en wist dat ze bij St.Nicolaas hoorden en met veel plezier voor hem werkten.
    De plaatselijk veldwachter begeleidde de jaarlijkse folkloristische optocht geheel in zijn eentje en liep met zijn fiets aan de hand met de stoet mee.
    Ik denk daarom dat het nu beter is dat de Pieten blank/wit en blond zijn, zonder felgekleurde lippen, zonder mutsjes en dat ze geen goud meer in de oren hebben.
    Dan vallen ze tenminste weer op tussen de toeschouwers die overwegend een zwarte huidskleur en zwart kroeshaar hebben, fel gekleurde mutsjes dragen en grote gouden oorbellen in hebben.
    De kleurloze Pieten van nu en de lieve kindjes met hun ouders moeten wel veel harder zingen om boven de door megafonen geschreeuwde en voor de lieve kindertjes beangstigende antileuzen van de KOZP of “geef ze maar een naam” uit te komen.
    Na het verwelkomen en handen schudden van Sinterklaas trekt de burgermeester zich met de Hoofd Officier van Justitie, de Brandweercommandant en de Hoofdcommissaris van politie terug in het gevormde commandocentrum om de inhuldiging met behulp van de extra langs de route geplaatste camera’s en de observaties van de vele “stillen” en van de hoog vliegende politiehelikopter te volgen om, als het uit de klauwen giert, de gepaste maatregelen te kunnen nemen. Een peloton ME achter de hand en als (?)Piet uitgedoste maar toch compleet bewapende in de stoet meelopende politiemensen om bij de te verwachten calamiteiten onmiddellijk in te kunnen grijpen. Wordt er opgetreden ….?
    De kinderen zingen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag lieve Piet…….”
    Ja ja, tijden veranderen!

    youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

    EINDHOVEN – De intocht van Sinterklaas in Eindhoven dreigt, net als vorig jaar, uit te lopen op een confrontatie tussen voor- en tegenstanders van zwarte piet. 

    DEN HAAG – De ‘vrienden’ van Sinterklaas in Den Haag hebben afgehaakt. Na ranzige bedreigingen van de veroordeelde agentenmepper Jerry Afriyie en zijn gewapende kindsoldaten aan het adres van diverse Haagse ondernemingen die de intocht sponsorden, is er geen ‘vriend’ meer te vinden op de website Sinterklaasindenhaag.nl. 

    DEN HAAG – Een bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in een pand aan de Beatrijsstraat in Den Haag is vrijdagavond met geweld verstoord. De politie heeft vijf mensen (in de leeftijd van 13 tot 37 jaar) uit Den Haag en Den Andel aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting.

 2. ikweetwatikwil

  Dus Wout, kozp mag zijn gang gaan omdat zij anders de slachtofferrol gaan spelen. Als je geslagen wordt , moet je de andere wang toekeren want we zijn bang voor toestanden.
  Nou dank je Wout. Mooi niet. Gaan zij door, dan wij verder. Op actie volgt reactie.

  1. Mezzadra

   Wie ‘wij’ is in deze bijdrage wordt niet goed duidelijk.

   1. Vit

    Daar hoor jij niet bij in ieder geval.

   2. Top

    Script! Blablabla. Script! Blaaskaak! Script #Viezerik!

 3. Response

  Helaas spelen deze foute vernielers op deze manier de klaplopers van het antipietenclubje in de kaart. De beste remedie is dit minderheidsclubje doodzwijgen. Dus geen media-aandacht meer, dus ook niet op DDS. Als we daarvoor de handen op elkaar krijgen sterven ze een rustige dood.

  1. Blitzkrieg

   Response : “Dus geen media-aandacht meer, dus ook niet op DDS.” Hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Onze overheid is pro #KOZP, subsidieren dat en onze staatsmedia dragen dat uit, waar elk weerwoord wordt uitgesloten.

  2. Mycase

   Dat gaat niet lukken de media is links dussssss

 4. debontereus

  Airfryer is van het zelfse kaliber als die aap van een Simons.
  Tot het gaatje gaan en als het dan escaleert de bal bij een ander leggen .
  Natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de regering want we mogen immers niks meer zeggen . Alles wat tot onze vrijheden behoort wordt ons afgenomen door allerlei clubjes die schijnbaar net zoveel te vertellen hebben als de politiek .En of het nou clean air is die ons van het roken af wil hebben ik en om het café tot airfryer met zijn zwarte Piet , de overheid laat het allemaal gebeuren .
  En wij moeten het allemaal als makke schapen over ons heen laten komen .
  Ze mogen dit soort volk van mij dat volk elke dag een laag geven totdat ze eindelijk inzien dat er niets te bepalen valt voor andere mensen .

 5. debontereus

  De tijd van slavernij mag van mij wel even weer aanbreken.
  Gewoon om dat soort weer de plaats te wijzen .

 6. Mezzadra

  De mensen die het racistische symbool Zwarte Piet krampachtig probeerden te behouden hebben verloren. Dit leidt niet alleen tot bitterheid maar ook tot geweld.

  Triest.

  1. Agios

   Ach, daar is die treurige Mezza ook weer. Van elke geleefde dag leert hij niets. Dat is een eigenschap die alleen maar voorkomt bij uiterst labiele mensen die bovendien niet gezegend zijn met een normale denkontwikkeling. Triest!

   1. Mycase

    Gister was 95% nog voor zwarte piet ik weet niet waar deze kindervriend zijn wijsheid weg haalt, maar beter is het dus om hem volkomen te negeren, daar heeft hij een bloedhekel aan ,dan gaat hij met zijn vele nick’s in gesprek en dat is wel lachen dan .

    1. Scheve Tinus

     @ik weet niet waar deze kindervriend zijn wijsheid weg haalt.

     Aangezien deze persoon zeer bedreven is in zuigen denk ik dat het uit zijn duim vandaan komt.

     1. Mycase

      Dan wordt het tijd dat we zijn duimpjes fatsoenlijk gaan amputeren. Ik heb nog wel zalf daar voor AMPUTEX heet dat .
      Of nog beter dat middeltje smeren we om zijn keel ….. lol lol

  2. Blitzkrieg

   Mezzadra : De mensen de altijd-en-eeuwig gekwetst voelen hebben verloren. Dit leidt niet alleen tot bitterheid maar ook tot geweld.

   Triest.

  3. nml

   gelopen race strontvlek , wen er maar aan.

 7. Tman

  Wat we nodig hebben is nog veel méér agressie tegen `mosniks’, de autochtonen zijn nu nog in de meerderheid, neerslaan die mosnoks opstand!
  Het is óns blank Nederland, en dus niet het land van de mosniks!

  1. Shadow1100

   Druppeltje voor druppeltje……!!!!!!

   De Paasdagen; cowboy en indiaantje; de kannibalen-attractie in de Efteling; negerzoenen; jodenkoek; Sjors & Sjimmie; blote postzegel; een schilderij van deels ontblote vrouw in een gemeentehuis; de 4 mei dodenherdenking; standbeelden en staartnamen van onze helden; nu weer de HAMburger; de term Gouden Eeuw; genderneutraal speelgoed; het Wilhelmus uit het onderwijs; Hagenoot ipv Hagenaar/Hagenees; Sinterklaas wordt pakjesfeest; het Paasfeest wordt voorjaarsfeest; Kerst wordt Winterwende.
   What next???????

   Er wonen straks overal zoveel mensen met een migratieachterstand uhh -grond, dat alle Nederlandse tradities, gewoontes, gebruiken, normen en waarden veranderen of verboden zullen worden.
   Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.
   De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit.
   Kijk naar het zwembadterrorisme, Pinksteren en Hemelvaart worden straks ingeruild tegen ramadan, offer- en suikerfeest. De grote supermarkten doen er al vreselijk aan mee. Lidle en consorten.
   Straks mag zelfs het leuke kinderfeest Sinterklaas en zwarte P…. Ho even, daar is toch al wat mee….? Oh ja!
   Maatschappelijke INstabiliteit.

   Pas op uw tellen.…. Stem rechts….!!!!

   1. Mezzadra

    Prachtige tekst Shadow. Zelden is de irrationele angst van een minderheid van oudere blanke mannen zo beklemmend verwoord.

 8. Agios

  Die Jerry toch. Medeplichtig, ook al heb je er niets mee te maken. Dan kunnen we via zijn denkwijze concluderen dat Nederland schuldig is aan de Eerste Wereldoorlog, ondanks haar neutrale houding. Een rare manier van denken houden somme mensen erop na. Het zijn juist deze mensen die schuldig zijn aan racisme. Omdat ik niet bijzonder ben, maar wel een normale mens, zal het bij anderen ook zo gaan. Jerry en mevrouw Simons zijn medeveroorzakers van racisme, hoewel dit beladen woord misplaatst is. Het is geen racisme, het is een beoordeling, een inschatting…

 9. claus

  Die zwartjoekels flink uitdunnen, wat een walgelijk kutvolk!

 10. Isengrijn

  Na een goede tien jaar lang zuigen, treiteren, bloed onder de nagels vandaan halen en racisme gejank zijn er eindelijk een paar lui die het niet meer in kunnen houden. Het zat er al aan te komen.

  Uiteraard gaat de KOZP hoofdman nu drie keer zo hard janken. De trieste sukkel…
  Echter, het is je gegund, Jerry, dit heb je over jezelf afgeroepen.
  Veel plezier nog in Nederland.

  1. Mezzadra

   Isengrijn juicht dit geweld dus toe.

   Akelig.

   1. Ron

    Ik kom nog een bericht tegen van Mezzadra van afgelopen week.

    Quote:Het vervelende is dat als je niet inbreekt in dit soort smerige bedrijven afschuwelijke misstanden aan het oog worden onttrokken.

    De bio-industrie is een walgelijke bedrijfstak die schreeuwt om openbaarmaking. Ik heb wel begrip voor deze acties.”

    1. Blitzkrieg

     Ron : Mezzadra juicht dat geweld dus toe.

     Akelig

    2. EU kok

     Quote: Ik kom nog een bericht tegen van Mezzadra van afgelopen week.
     .
     Mogelijk Alzheimer, maar u bent dit artikel vandaag al 6 x tegengekomen

     1. Ron

      Echt?

      Je bedoeld dat ik het al 6x heb geplaatst, en dat jij het al paar keer bent tegen gekomen.

      U heeft uw hoofd er toch niet te hard tegen gestoten.

     2. Mezzadra

      Waar gaat dit over?

     3. Ron

      @mezza dit gaat over jou hypocrisie en dat ik niet achter je script zit.

   2. Isengrijn

    Jawel, Mezzadra.
    Je kan het akelig vinden, en dat snap ik, vanuit jouw standpunt bekeken.
    Maar bekijk jij het eens vanuit mijn standpunt. 🙂

    1. Mezzadra

     Ik begrijp dat je Zwarte Piet wilt handhaven. Dat is je goed recht. Geweld tegen mensen die je mening niet delen is echter altijd fout. Neem je daar afstand van?

     1. Blitzkrieg

      Mezzadra : Geweld stopt vanzelf indien #KOZP niet elk jaar weer het sinterklaasfeest verpest.

     2. Ron

      Ik kom nog een bericht tegen van Mezzadra van afgelopen week.

      Quote:Het vervelende is dat als je niet inbreekt in dit soort smerige bedrijven afschuwelijke misstanden aan het oog worden onttrokken.

      De bio-industrie is een walgelijke bedrijfstak die schreeuwt om openbaarmaking. Ik heb wel begrip voor deze acties.”

      Neem jij daar afstand van?

     3. Isengrijn

      In het principe neem ik daar altijd afstand van. Die tijd dat ik dat wel deed, heb ik gehad.
      Maar ik maak graag een uitzondering voor KOZP. Niet omdat zij een niet noemenswaardig minderheidje zijn met een standpunt, maar omdat het na een tien jaar lang zuigen, treiteren, bloed onder de nagels vandaan halen… afijn, zie mijn bovenstaande post.

     4. Mezzadra

      KOZP heeft een mening die ze vreedzaam uitdraagt, Isengrijn. Dat ergert je en daarom acht je geweld tegen deze groep geoorloofd.
      Het spijt me, maar dat is een fascistisch standpunt.

     5. Isengrijn

      Zoals je weet, heb ik geen problemen met fascistische standpunten, Mezzadra.

      Het probleem met deze “vreedzame” demonstranten is dat ze een oude Nederlandse traditie kapot gemaakt hebben. Dat steekt mij. En of het nu om een zwarte piet gaat of om Vadertje Vorst, is mij om het even. Het is kapot.

     6. Mezzadra

      “Zoals je weet, heb ik geen problemen met fascistische standpunten, Mezzadra.”

      In dat geval kan ik je verder niet helpen.

     7. Isengrijn

      Geeft niet, Mezzadra…
      Je hebt het in ieder geval geprobeerd.

     8. Blitzkrieg

      Mezzadra : Even uitleggen wat dit precies met facisme te maken heeft, om het gemakkelijk te maken heb ik de definitie maar alvast van wikipedia gekopieerd. Om te linken naar de betekenis van stigmatiseren leek me wat overdreven.

      Fascisme aldus Wikipedia
      Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.[1] Het is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922 tot 1943. Zo is ook het nationaalsocialistisch bewind van Adolf Hitler en zijn partij de NSDAP van 1933 tot 1945 in Duitsland fascistisch in bredere zin. Een partij of persoon heeft alle macht. Door middel van partijmilities in uniform, massademonstraties, extreem nationalisme, het zoeken van publieke vijanden, nadruk op nationale frustraties en verheerlijking van de leider werd geprobeerd om het volk tot een eenheid te smeden.

     9. Blitzkrieg

      Even uitleggen = Kan je even uitleggen

     10. Joop van Leeuwarden

      Nou, heb je je dagelijkse zelfkastijding weer gehad mezza.

    2. Tman

     Blizkrieg:
     Een beetje op de facistische manier orde scheppen zouden we goed kunnen gebruiken mbt de opstandige, op Nederland scheitende mosniks!
     De houding van de EU en de Nederlandse overheid is té sociaal en democratisch!
     Gutheit ist dumheit!
     Maar ik ben mer ervan bewust dat het momenteel nóg niet tot de mogelijkheden behoort, maar wat niet is kan nog komen, 2021?

   3. Blitzkrieg

    Mezzadra : “Isengrijn juicht dit geweld dus toe.” De enige die kennelijk staan te juichen zijn de anti-pieters. Je vindt het maar wat leuk om Isengrijn verwijten te kunnen maken, valt me nog mee dat er geen 🙂 ’s in je bericht staan. Polarisatie, daar draait het immers allemaal om.

   4. Kristalix

    Mezzadra,
    Dit geweld was niet goed genoeg.
    Bij lange na niet!

    Airftyer loopt ook vanzelf tegen de verkeerde aan. Net als jij.
    Lapzwans.

 11. musicmaniac

  Rond de zestig man met gezichtsbedekkende kleding? Boerka’s of de linkse Antifa? Dat zijn de enige twee groeperingen die ik kan bedenken, die zich bedienen van gezichtsbedekkende kleding!

 12. Mar

  “Voor Afriyie hoor je dus bij de vandalen als je je er niet mee probeert te bemoeien. Toekijken is net zo erg als meedoen en geen mening hebben is de verkeerde mening hebben.”

  Engelstaligen hebben hier een spreekwoord voor: what goes around, comes around. Vergelijkbaar met het Nederlandse spreekwoord: je oogst wat je zaait.

  Kom op zeg, hier wordt toch hetzelfde gedrag getoond t.o.v. mensen die geen hekel hebben aan moslims en niet alle moslims ter wereld over één kam scheren.
  Dat zijn dan ‘moslimslovers’. Mensen die Nederland en de Nederlandse joods christelijke cultuur in de uit verkoop zetten, landverraders. Een rabbijn die samen met een imam een dienst voorgaat, is een foute Jood. Cohen, Asscher, ze moeten zich kapot schamen met hun ‘beschermende’ houding bij moslims, gezien hun afkomst.

  Nu krijg men het teruggeworpen in het gezicht en gaat men zitten huilen.

  Polderen is uit. Polarisatie is in.

  1. Blitzkrieg

   Mar : Een quote van mezelf 18 uur geleden : “IK LEG DE SCHULD DUS NIET BIJ MOSLIMS OF IMMIGRANTEN, MAAR BIJ ONZE POLITIEKE LEIDERS, DE GEBRUIKTE MIDDELEN ZIJN ANGST(ECO), HAAT EN POLARISATIE (IMMIGRATIE).”

   Ik ben nog nooit uitgemaakt voor moslim lover, wat je zegt is dus één grote leugen.

   De mensen die onze cultuur in de uitverkoop zetten zijn de links-facisten die ons land zouden-moeten-besturen (politiek leiders), geholpen door de staatsmedia!

   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

   1. Mar

    @Blitzkrieg

    U bent hier toch niet alleen. Beetje raar om te stellen dat het u nog nooit is overkomen, dus dan bestaat het niet en zit ik te liegen.

    1. Blitzkrieg

     Mar : Ik zal heus niet beweren dat dit hier niet voorkomt. Ik heb een ontiegelijke hekel aan generaliseren, stigmatiseren en polariseren. Hier generaliseer je mensen om hun in een kwaad daglicht te stellen, dat kan mijn goedkeuring niet verdienen. Je opent nogal agressief, en verwacht daarna een gelijkwaardig discussie. Je wordt niet zomaar door de meerderheid van dit forum een moslim lover genoemd, daar gaat iets aan vooraf en dat wil je maar wat graag vergeten.

     1. Mar

      @Blitzkrieg

      2 dagen geleden:

      “Blitzkrieg 2 dagen ago

      Mar : Beukman?

      Mar : Zelfde redenatie, zelfde woord keuze, origineel is het niet, wel effectief.

      Beukman/Mar : Typisch een reactie voor iemand die zich vertaalt voelt.

      Rechtsaf : Ik ga bewijzen dat het script van die sukkel niet werkt.

      Rustig opeens zo zonder Mezzadra, Mar en Beukman.”

      De week ervoor hadden wij een best wel rustige conversatie.
      Dan ineens maakt u een draai en gaat meedoen met het clubje.

      Wat is er gebeurd?

     2. Blitzkrieg

      Mar : Ik ga helemaal niet meedoen met dat clubje. Heb mijn eigen mening waar ik vrijelijk voor uitkom, en heb daar geen clubje voor nodig. Uiteraard zijn er mensen waar ik het meer of minder mee eens ben.

      Wil je me werkelijk “aanvallen” met bovenstaande quotes? Vind het eigenlijk weinig om het hand hebben. In je beantwoording lijk je nog steeds precies Beukman, de parallellen zijn overduidelijk. Niet alleen in woorden, maar ook in het feit dat je meent een bepaalde authoriteit te hebben.

      Jullie lijken zo wijs te willen zijn, maar in de werkelijkheid wordt er slechts gestookt en gepolariseerd. De onvrede die hier geuit wordt is zeer reëel en terecht, als mensen schreeuwen worden ze gestigmatiseerd en weggezet en nooit wordt er ingegaan op het waarom. Mijn mening is dan ook dat dit helemaal de bedoeling niet is, maar dat de polarisatie, stigmatisering en in-kwaad-daglicht-stellen kwade opzet is. Vertel me, wat was je bedoeling met je openings-statement, een eerlijke discussie of sociale cohesie bevorderen? Ik betwijfel het ten zeerste, daar is de toon veel te aanvallend voor.

     3. Vlaswiek

      @Blitz: “Jullie lijken zo wijs te willen zijn, maar in de werkelijkheid wordt er slechts gestookt en gepolariseerd.”

      Dat is ook exact de reden waarom die smeerkezen hier rondhangen.

      Quote van Beukman: “We hebben er allebei (Beukman & Willem Jacobus Tengo Aandoenlijke) lol in om in een forum een minderheidsstandpunt te verdedigen.”

      Maar er aandacht aan besteden? Zonde van je tijd… 🙂

     4. Mar

      @Ron

      Leuk dat u even meedoet. Het is wel zo handig als u alles hebt meegelezen, dan weet u waarover u praat.

      Ik verdedig mijzelf. Ik laat mij niet zo maar tussen neus en lippen door beschuldigen van vals spelen.

      Trouwens, Beukman kan zich prima zelf verdedigen. Daar heeft hij mij niet voor nodig en ik heb hem niet nodig om mijzelf te verdedigen.

    2. Mar

     @Blitzkrieg

     Het was een reactie op wat Wout schreef.

     “Jullie lijken zo wijs te willen zijn”

     Daar heeft u zelf ook een handje van, als ik het mag zeggen.
     U kwam eerst over als een gematigd persoon, waar een gesprek mee mogelijk was. Zoals het in de beginjaren van DDS ooit mogelijk was. Zonder scheldwoorden, zonder verdachtmakingen, zonder rare spelletjes.
     Die tijd mis ik nog steeds.

     Tot u van de week mee ging doen met één van die rare spelletjes, die hier elke dag plaatsvinden. Dan denk ik daar het mijne van. U heeft nog steeds geen antwoord gegeven op het waarom. Ik acht u in staat wel degelijk het verschil tussen mij en Beukman te zien. Toch laat u zich op de één of andere manier verleiden tot het irritante script-spelletje (wat mocht het bestaan geen reclame is voor DDS).

     “Mijn mening is dan ook dat dit helemaal de bedoeling niet is, maar dat de polarisatie, stigmatisering en in-kwaad-daglicht-stellen kwade opzet is.”

     Juist. Dan is dat toch ook wat hier door o.a. de schrijvers wordt geschreven.
     Of gelden er andere regels als links de pineut is?
     Of zou het zo kunnen zijn dat het van twee kanten komt en meer deelnemers daarop door u aangesproken kunnen worden, als u toch bezig bent.

     1. Ron

      @Mar het lijkt er verdacht veel op dat jij je gram wil halen omdat blitz beukman op zijn plek zettn.
      Als jij daar niets mee van doen had verdedig je beuk wel heel hartstochtelijk.

     2. Mar

      Effe op de juiste plek (hoop ik)

      @Ron

      Leuk dat u even meedoet. Het is wel zo handig als u alles hebt meegelezen, dan weet u waarover u praat.

      Ik verdedig mijzelf. Ik laat mij niet zo maar tussen neus en lippen door beschuldigen van vals spelen.

      Trouwens, Beukman kan zich prima zelf verdedigen. Daar heeft hij mij niet voor nodig en ik heb hem niet nodig om mijzelf te verdedigen.

     3. Blitzkrieg

      Mar :
      “Jullie lijken zo wijs te willen zijn”
      “Daar heeft u zelf ook een handje van, als ik het mag zeggen.”
      Uiteraard mag je dat zeggen, en me erop aanvallen. Daar zijn discussies toch voor?

      “U kwam eerst over als een gematigd persoon”
      Ik ben een zeer gematigd persoon, onze maatschappij wordt vergiftigd een daar ageer ik (zeer sterk) tegen.

      “Tot u van de week mee ging doen met één van die rare spelletjes…”
      Er worden op DDS regelmatig spelletjes gespeeld, een-tweetjes en persterijen zijn aan de orde van de dag, ik heb me een keer laten verleiden, uiteindelijk ben ik gewoon een mens.

      “Juist. Dan is dat toch ook wat hier door o.a. de schrijvers wordt geschreven.”
      Dit is nogal een algemene vraag, waar ik zo geen eenduidig antwoord op kan geven. Wat mij betreft gelden er geen andere regels voor links als rechts. In onze maatschappij is dit geheel scheef gegroeid, links dramt en rechts moet zijn bek dicht houden. Kijk nu naar zwarte piet, het hele land staat tegenover elkaar en mensen slaan elkaar de hersens in. Zwarte piet had nooit punt van discussie mogen zijn, het heeft de toch al zwakke sociale cohesie totaal verwoest. Er gelden voor links hele andere regels als voor rechts, het is verdraaid lastig om altijd correct te blijven.

      “Of zou het zo kunnen zijn dat het van twee kanten komt en meer deelnemers daarop door u aangesproken kunnen worden, als u toch bezig bent.”
      Als eerste zou ik willen zeggen dat je dit ook op jezelf mag betrekken, ik heb jou nog nooit je “vriendjes” zien af vallen, dus is het wat makkelijk mij nu verwijten te maken. Er is een hele duidelijke reden waarom ik bepaalde mensen aanspreek, en andere niet. Wat mij betreft is onze politiek en de verre gaande federalisatie van europa de oorzaak van de vele problemen (ook zwarte piet) en niet immigranten en/of moslims. Hoewel er vele problemen zijn met deze groepen denk ik dat wij (onze politiek) en niet hun (immigrantie en moslims) de hoofdoorzaak zijn, immers roepen we de problemen over onszelf af. In de dagelijkse discussie treden de vele problemen die hieruit naar voortvloeien naar de voorgrond en ligt de principiële oorzaak vaak wat meer op de achtergrond. Hoewel ik de toon van bepaalde uitlatingen niet goedkeur, snap ik wel waar deze uit voortkomen en deel ik samen met hun een groot deel van de problemen. Ga ik nu de mensen beleren die dezelfde problemen signaleren in de maatschappij of jou met wie de principiële verschillen veel dieper liggen of wie ik zelfs (soms) de oorzaak van het probleem verwijt? Ik verdedig mensen die het geweld tegen KOZP goedkeuren, en ik val mensen af die voor opkomen voor de gore kant, de kant van de eeuwig gekwetste, die de sociale cohesie van onze samenleving kapot maken. Ik wijs mensen heus terecht als ik dat nodig vind, en heb dat vaak genoeg gedaan en zal dat blijven doen. Het feit dat je een uitgebreid antwoord krijgt zou je positief moeten opvatten.

      Ik vind het woord facisme schandelijk in deze hele discussie, mensen zouden elkaar wat moeten gunnen, in dit geval een ZWARTE piet. Dit zou heel erg goed zijn voor ons land. Onthoud, de anti-pieters zijn slechts een eeuwig-gekwetste-enkeling.

     4. Mar

      @Blitzkrieg

      Is het u niet opgevallen dat ik hier zelfstandig opereer en me niet aansluit bij wie dan ook in de tijd dat u hier rondhangt? Ik heb hier geen vriendenclubje. Ik zie heus wel dat er naar mij wordt gehengeld door de zogenaamde dwarsliggers maar daar reageer ik niet op. Ik heb zelfs nog nooit iemand een complimentje gegeven. Aan het ooit hier gehanteerde plusjessysteem heb ik ook nooit meegedaan.
      Volwassenen onder elkaar en dan plusjes aan elkaar gaan geven in de trend van ‘jij hoort bij mijn cluppie’. Ik had er niets van toen het verdween in tegenstelling tot sommigen, die bekant in een depressie belandden.

      Mijn man en ik gaan volgend jaar een element toevoegen aan de Piet-discussie. Wij eisen dat er gehandicapte Pieten bijkomen. Je ziet nooit een gehandicapte Piet. Discriminatie!
      Met een gehandicapte Zwarte Piet toont men gelijk aan dat Zwarte Piet niets van doen heeft met slavernij, want slaven moesten recht van lijf en leden zijn en niets mankeren.

      Hallelujah, wat heb ik het nu naar mijn zin 😀

     5. Blitzkrieg

      Mar : Ik heb zeker wel gezien dat je hier alleen opereert, mijn “Beukman?” commentaar was oprecht verbaasd. Wat vrienden, plusjes en complimentjes denk ik dat we aardig op een lijn liggen. Ik heb duimpjes en plusjes eigenlijk altijd iets gevonden voor kleine kinderen. Prive, hooguit als OK op een whatsapp bericht. Op DDS dus geen +’s of duimpjes van mij. Een gehandicapte piet(en) lijkt me een uitstekende toevoeging. Naar mijn idee kan je op sympathie rekenen en zal je idee veel bijval vinden, gebruik het woord discriminatie hier alsjeblieft niet voor. Het sinterklaasfeest zou van nature heus ook wel verandert zijn, KOZP heeft echter een verwoestende ontwrichting toegebracht waarvan ik me afvraag of dit ooit nog goed komt.

     6. Beukman

      @Blitz kriegt:
      Er worden op DDS regelmatig spelletjes gespeeld, een-tweetjes en persterijen zijn aan de orde van de dag

      Wat is dat dan eigenlijk, een een-tweetje, kun je dat uitleggen?

     7. Blitzkrieg

      Beukman : Een een-tweetje, is als één iemand een “voorzetje” geeft en de andere hem “in kopt”.

     8. Beukman

      @Krieg
      Ah, gewoon zoals voetbal dus.
      Geef me een seintje als je er weer eentje ziet. Voor mijn gevoel is het iets dat als vanzelf voortdurend gebeurt in discussies, onvermijdelijk ook vergelijkbaar met vergaderen of brainstormen, waarbij je stap voor stap samen een antwoord formuleert.
      Maar misschien vergis ik me.

     9. Blitzkrieg

      Beukman : Ik denk inderdaad dat veel een-tweetjes natuurlijk ontstaan.

     10. nml

      beukman kan niets dan onzin verkondigen, lijkt wel op je

  2. Beukman

   @Mar
   Scherp. Afriyie houdt onbedoeld een aantal lezers van DDS een spiegel voor. Wout is zo behulpzaam om die spiegel vast te houden. Nu is het nog even wachten tot ze er ook echt inkijken.

   Polderen is uit. Polarisatie is in.

   Eens, @Krieg? Ook eens dat dit geen goede ontwikkeling is? Kunnen wij met elkaar van gedachten wisselen ook al weten we dat we het nooit helemaal eens zullen worden?
   Zoals Mar al opmerkte: ooit was het ook zo op DDS, toen het nog een bedaagd conservatief blogje was en iedereen elkaar met “u” aansprak.

   1. Blitzkrieg

    Beukman : Uiteraard kunnen altijd met elkaar van gedachten wisselen. De beste discussie’s ontstaan door tegengestelde standpunten. Polarisatie is uiteraard nooit goed, daarom ook had KOZP nooit een platform moeten krijgen.

   2. nml

    quote Afriyie houdt onbedoeld een aantal lezers van DDS een spiegel voor. end

    hoe kom jer erbij mafklapper , hij staat te zwaaien met een rode doek die zwarte racist

    1. Beukman

     @nml
     Ik reageerde op deze tekst van @mar:

     Kom op zeg, hier wordt toch hetzelfde gedrag getoond t.o.v. mensen die geen hekel hebben aan moslims en niet alle moslims ter wereld over één kam scheren.
     Dat zijn dan ‘moslimslovers’. Mensen die Nederland en de Nederlandse joods christelijke cultuur in de uit verkoop zetten, landverraders. Een rabbijn die samen met een imam een dienst voorgaat, is een foute Jood. Cohen, Asscher, ze moeten zich kapot schamen met hun ‘beschermende’ houding bij moslims, gezien hun afkomst.
     Nu krijg men het teruggeworpen in het gezicht en gaat men zitten huilen.
     Polderen is uit. Polarisatie is in.

     Beschouw jij iemand die geen hekel aan moslims heeft een “moslimlover”, kortom is het voor jou een gevalletje “wie niet voor mij is is tegen mij”?

     Probeer eens te antwoorden zonder gescheld, draag bij aan het beschavingsoffensief.

     1. nml

      Wat jij beschaving noemt wens ik geen deel van uit te maken mafklapper. Jouw standpunten doen me walgen. Je hypocriete houding over vrijheid van meningsuiting staakt bij een andere mening dan de jouwe. Hypocriet links correct deugmensch speel je en daar heb ik geen enkel respect voor. Respecteer het maar of leen het script van de strontvlek

     2. Beukman

      Nee maar, de rooie ontlastingsspecialist @nml walgt ergens van. Opmerkelijk. Wie geen blaren wil moet niet naar het bos gaan, vriend. DDS is echt niet geschikt voor jou. Wat al eerder bleek, aangezien je de huisregels aan alle kanten overtreedt en je er om de haverklap vanaf wordt gegooid.
      Zoek je geluk elders of pas je aan.

     3. Mezzadra

      ‘ de rooie ontlastingsspecialist @nml ’

      Ik begrijp dat die zieke trol nog steeds actief is.

      Jammer.

 13. Heinrich

  Wat hadden we 40 jaar geleden in Nederland nog een relatieve weelde, heel weinig vreemdvolk, behalve wat zwartjes uit de molukken, die zonodig een trein moesten kapen!
  Het blijft ondankbaar volk, dat weten we allemaal, maar toch blijft “links” Europa ze pamperen met gratisgeld en rechtsbescherming!
  Onbegrijpelijk!

  1. Mycase

   Yep die zwartjes in de trein heb ik persoonlijk nog geholpen waren geen aardige mensen en de trein tochte nogal naderhand. Ook hier geld je krijgt wat je zaait .

 14. Stopperspil

  Toen gisteravond een groep Hagenezen de vergadering van KOZP verstoorde moest ik direct denken aan de dag daarvoor. Toen beschuldigde de Haagse woordvoerster van KOZP deelnemers van een pro-Zwarte Piet bijeenkomst in Scheveningen er van dat ze daar de Hitlergroet brachten. Onterecht naar bleek. Zou me niet verbazen als de actie van vrijdag daar een antwoord op was. Niemand hoeft zich voor nazi of racist te laten uitmaken. Overigens blijf ik (en met mij het overgrote deel van de Nederlanders) er bij dat Zwarte Piet niets met racisme te maken heeft. Zolang KOZP dat blijft roepen zal er nooit rust komen rond het Sinterklaasfeest.

 15. Indigo Child

  Dit is denk ik pas t beginhier in Limburg heeft deze discussie nooit plaatsgevonden alleeen de mensen hier, zijn deze betaalde kutgroepjes spuugzat aan het worden. Dus hier is niemand neutraal. Dat die Jefrie heel gauw oprot uit ons mooie land en anders zetten we hem en zijn medestanders eruit… lol

  1. Mezzadra

   Ook in Limburg gaat het kwartje wel vallen hoor.

   ht*ps://www.rtvmaastricht.nl/nieuws/147286683/Ook%20Maastricht%20enkel%20roetveegpieten?

   1. Blitzkrieg

    Mezzadra : Ze zijn gezwicht voor de terreur van #KOZP bedoel je. De ME op een kinderfeestje gaat nou eenmaal net wat te ver. Heeft niks met een kwartje te maken dat valt.

   2. debontereus

    Bij jou valt het kwartje nooit smerige lamzak .
    Waarom zoek je jouw heil niet in Syrië of Irak. Alles wat door een allochtoon wordt uitgekreten keur je goed . Maar ik begrijp jou wel p*dootje . Bekeer je toch tot dat smerige geloof ga naar aapfrika en je mag daar onbeperkt de p*dofiel uithangen.
    Ow wacht je mag daar natuurlijk geen kleine jongetjes misbruiken.

    1. Mycase

     Doe net als ik @debontereus verder scrollen niet lezen wat hij neer kalkt.
     Het geeft voldoening geloof mij maar .het is 12 uur en jij ergert je mateloos en die kindervriend lacht zich suf en DDS lacht met hem mee negeren negeren negeren en zo zijn er nog een paar meer die je niet moet antwoorden het heeft echt geen nut

     1. Bosche draak

      Heb hier een overzichtje met galbakken die alleen maar lopen te zuigen danwel te stoken:
      -kletsmajoor monty
      -Beukvodje
      -mezzadrama
      -melige bafbok
      -mididildolobanogwha
      -rosasolioliolio
      -soppige schillenboer
      -mufferdmar
      -josti van lijpwarden
      -mallepietje-51/×$=&

     2. merlot

      @ Bossche Draak:

      Je vergeet iemand: EU Kok. Wat die man hier dag in dag uit komt doen met z’n gezuig is voer voor psychologen.

      Verder geef ik Beukman, Brandebok en Mar het voordeel van de twijfel.

      Rosasolis is een geval apart. Dat is geen galbak maar een verward oud vrouwtje.

   3. Indigo Child

    Hier in limburg(heuvellandschap is een enquête gehouden onder de 9000 gezinnen die hier wonen en niemand gaat dit veranderen. Als dit zwarte tuig naar Limburg durft te komen gaan ze gehavend naar huis en veel papa’s gaan hier met plezier een dagje de cel voor in. Eruit met dit betaalde soros tuig. Daar is geen plek meer voor in dit land. Lang geluisterd maar dat is nu klaar. Het is oorlog

 16. Tman

  Het beste zou zijn als Jerry Afriyie met iemand kennis krijgt, die Volkert van der Graaf wilt imiteren met Jerry als lijdend voorwerp!
  De zwartepiet oproer van de zwartjes stopt á la minute!

  1. Tman

   Weg met de Rutte3, ……Nexit!
   Weg met alle mosniks!

  2. debontereus

   @Tman
   Zet de huisp*dofiel van dds er dan naast .
   Opgeruimd staat netjes .
   Misschien dat het kwartje valt als hij in de loop kijkt .

 17. Roughwood

  Een-tweetje KOZP en Antifa? 🙂

  1. Mezzadra

   Daar bestaat bewijs noch logica voor.

  2. Isengrijn

   KOZP zijn Antifa en Antifa is KOZP.

 18. ko vadis

  Het slachtofferschap straalt inderdaad van die verbrande oliebol af. Nog te stom om een verband te leggen tussen oorzaak en gevolg. Wordt vervolgd!

 19. Bolkestein

  Ik zag die vreedzame Mitchell Esajas van KOZP janken bij Nieuwsuur. We zijn eens even gaan spitten in zijn vreedzame leven.

  Dit schreef hij in 2016 op zijn Facebookpagina als reactie op een bericht van Juldrick Martina.

  Bericht Juldrick Martina:

  Jij hebt al een platform. Gebruik het.

  Mij kent niemand. Ben altijd een lone wolf geweest.

  Ik hou van vechten, vooral tegen de witte man.

  Maar jij, je bent een diplomaat. Gebruik je platform zonder angst.

  Je zei: zolang jij niemand ……..

  Dit is angst. Wees niet bang.

  We zijn met je.

  BLACK PIWER
  ONE POWER!!

  Reactie Mitchell Esajas:

  Ik hoop dat jullie dit jaar iets doen, vreedzaam of niet. We waren in 2014 in Gouda, vorig jaar in Meppel, ik heb jullie nooit gezien.

  Mitchell Esajas is wel de laatste podium te mogen krijgen voor het spelen van een vermeende slachtofferrol. Hij had voor deze kwalijke oproep tot geweld vervolgd moeten worden.

  1. Mezzadra

   “Hij had voor deze kwalijke oproep tot geweld vervolgd moeten worden.”

   Oproepen tot geweld op sociale media komen helaas vaak voor. Als die allemaal vervolgd zouden worden krijgen veel reaguurders op DDS ook de politie op de stoep.

   Feit is dat KOZP uitsluitend vreedzame acties uitvoert. Het geweld komt van de voorstanders van Zwarte Piet.

   1. debontereus

    Blijf het zo door doen .
    Ik krijg steeds meer het idee dat je een moslim bent met een kleurtje .
    Je denkt er wat van te eten en houdt alles wat tegen onze cultuur aan trapt verdedigen smerige lamzak .
    Tegen beter weten in zit je weer uit jouw nek te zweren alsof het een lieve lust is .

   2. nml

    vreedzaam een intocht verstoren met geschreeuw , gescheld , megafoons en kinderen en ouders intimideren .

    Vreedzaam van de kade trappen is ook een optie

 20. Piet Klein

  Afriyie je hebt gelijk neutraal zijn is niet verstandig. Het is een pijnlijk onderwerp en heel Nederland voelt zich er ongemakkelijk bij. We treuren omdat een leuk en onschuldig kinderfeest naar de knoppen is. Je hebt gelijk geweld, fysiek of verbaal geweld we moeten er mee stoppen. We kunnen dit geweld niet goedkeuren zij moeten stoppen hiermee. Tegelijkertijd moet je je realiseren dat jij voortdurend een vals racisme verwijt maakt naar een maatschappij die in hoge mate niet racistisch is. Je moet ervaren dat ondanks jullie acties het merendeel van Nederland zich niet laat verleiden tot racisme. Dat vals racisme verwijt en daarmee kapot maken van een onschuldig kinderfeest is ook geweld. En ook dit geweld moet stoppen. Afriyie stop er mee.

  1. Top

   Je zit toch wel op je knietjes en met de handjes gevouwen als je dit soort flauwetyfuskul schrijft?

   1. Ron

    Top lees het nog eens.

    1. Isengrijn

     Ach, Ron, bespaar je de moeite joh!
     Top is een zeer gefrustreerde oude man die zich in het regenachtige Ierland ophoudt. Deze vent is altijd boos.
     Het beste is om hem te negeren.

  2. Mezzadra

   Ik zou KOZP ook adviseren te demonstreren tegen Zwarte Piet. Ze hebben hun doel bereikt en Zwarte Piet verdwijnt in rap tempo.

   Ze hebben echter het recht op vreedzaam demonstreren en dat wat ze doen.

   1. Ben Venuti

    ‘Zwarte Piet verdwijnt in rap tempo.’

    Hilarisch dat wensdenken van sommige malloten, om je te bescheuren….

    1. Mezzadra

     ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/definitieve-doodsteek-zwarte-piet-landelijke-intocht-in-apeldoorn-heeft-alleen-nog-policor-roetveegpieten/

     1. Ben Venuti

      Je pathetische pogingen maken geen enkele indruk beste man, zwarte piet kan steunen op een meerderheid der Nederlandse bevolking, het verzet tegen die kaffer en zijn gevolg zal slechts toenemen.

     2. Mezzadra

      “het verzet tegen die kaffer en zijn gevolg zal slechts toenemen.”

      Daar zijn geen aanwijzingen voor, beste man.
      De formulering spreekt overigens boekdelen, alleen racisten spreken over ‘kaffers’.

     3. Ben Venuti

      Ik ervaar de uitspraak ‘racist’ komende van volkomen verwarde figuren zoals jij bent welzeker als een compliment, een geuzennaam zullen we maar zeggen!

   2. nml

    hahahaha , domme leugenachtige strontvlek , 92% van de Nederlanders wenst de traditie ” zwarte piet ” in ere te houden. Wat verdwijnt strontvlek ?

  3. merlot

   Piet Klein schreef: “Tegelijkertijd moet je je realiseren dat jij voortdurend een vals racisme verwijt maakt naar een maatschappij die in hoge mate niet racistisch is. Je moet ervaren dat ondanks jullie acties het merendeel van Nederland zich niet laat verleiden tot racisme. Dat vals racisme verwijt en daarmee kapot maken van een onschuldig kinderfeest is ook geweld. En ook dit geweld moet stoppen. Afriyie stop er mee.”

   Mee eens. Het is een VALS verwijt en het komt voort uit een minderwaardigheidscomplex.

   1. Mezzadra

    Mijn verwijt is niet naar de Nederlandse samenleving gericht maar naar reaguurders op dit blog die spreken over kaffers, vieze negers en erger.

   2. Ben Venuti

    Minderwaardigheidscomplex, welnee die zwarte kaffer gebruikt dit gewoon als een verdienmodel, die rat is gewoon te beroerd om te werken en tracht zo zijn miserabele zwarte tyfuskop boven water te houden.

   3. Mezzadra

    De voortdurende neiging om niet blanken te diskwalificeren lijkt me eerder te wijzen op een minderwaardigheidscomplex.

   4. Mezzadra

    Blanke Nederlanders die een permanente en zelfs obsessieve behoefte hebben allochtonen te diskwalificeren en op aandoenlijke wijze hun eigen veronderstelde superieuriteit proberen te benadrukken tonen daarmee een tragisch minderwaardigheidscomplex.

    Merlot kan zich dit wat mij betreft zich ook persoonlijk aantrekken. Vertrouw op je eigen kwaliteiten. Als je de behoefte hebt die tot uitdrukking te brengen door anderen de grond in te trappen heb je je gevoelens van minderwaardigheid kennelijk niet weten te overwinnen.

    1. Rechtsaf

     mezzadra die een permanente en zelfs obsessieve behoefte heeft Nederlanders te diskwalificeren als racist en op aandoenlijke wijze zijn eigen veronderstelde superieuriteit probeert te benadrukken, toont hiermee een tragisch minderwaardigheidscomplex.

     Ik kan mij derhalve heel goed voorstellen dat er mensen zijn die mezzadra echt snoeihard in elkaar willen trappen en al zijn tandjes eruit willen rossen door zijn eeuwige gezuig…

 21. Rud56

  Die zwartjoekel stelt dat zijn kinderen zich hier niet veilig voelen. Wat doet hij dan nog hier met zijn kinderen? Lazer dan lekker op naar het land waar je vandaan komt.
  Maar ja, daar zijn geen zwakzinnigen die je in alle opzichten ondersteunen, hé, zoals uitkering, toeslagen, subsidies.

 22. trutje

  Nederland heeft veel bevolkingsgroepen en het is iedere keer de Nederlander die naar de pijpen van de nieuwkomers moeten dansen. Eerst wordt van Zwarte Piet iets gemaakt wat het nooit geweest is een racistisch figuur. Ik geloof ook niet dat zwarte mensen door kinderen voor Zwarte Piet uitgemaakt worden dat zeggen ze om hun gelijk te krijgen. Op de site van de Telegraaf zegt zo’n CDA’er over Zwarte Piet wij lopen ook niet meer op klompen met andere woorden weg met Zwarte Piet maar waarom mogen moslims dan wel middeleeuwse rituelen behouden. Waarom wordt van nieuwkomers niet verwacht dat ze met de tijd meegaan en alleen maar janken dat hun van alles wordt aangedaan.

  1. Mezzadra

   Ja, het CDA gaat ook op dit punt met de tijd mee. De voorzitter:

   “ Maar tradities kunnen ook veranderen. We lopen ook niet meer op klompen.” Neem de discussie over Zwarte Piet. „Voor heel veel Nederlanders in de regio zou Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet kunnen blijven. Anderen in de stad vinden het kwetsend. Je moet moet met mensen een nieuwe weg zoeken die mensen het gevoel geeft: ik hoor er ook bij, er wordt ook naar mij geluisterd.”

   1. Blitzkrieg

    Mezzadra : “…ik hoor er ook bij, er wordt ook naar mij geluisterd.” Ik weet niet in welke wereld jij leeft, het luisteren naar de autochtone Nederlander is reeds lang geleden gestopt.

 23. Jynx

  Er is nog nooit iets goedgekomen uit deze zwarte ideoot.
  Deporteren naar het smerige zooitje waar hij thuis hoort.
  We heten ze welkom in deze gemeente, krijgen ze gratis zwemles.

 24. Vliegenvanger

  Jerry Afriyie moet nu gaan oppassen, als hij zo door blijft drammen zal het hard tegen hard gaan. Het is niet zo dat Jerry Afriyie hier de dienst bepaald. Hij heeft hier de normen en waarden te respecteren, doet hij dat niet dan kan hij oprotten waar hij vandaan komt.
  Lekker gemakkelijk om te roeptoeteren dat het discriminerend is. Wie begint er over discriminatie? Juist hij zelf, hij gaat mensen in het harnas jagen zodat de mensen een hekel aan dat volk krijgen. Waardoor de discriminatie juist opleeft. Jerry Afriyie stop met je idiote gedoe om zwarte Piet. Ga werken voor je geld en laat de Nederlandse gemeenschap met rust. Ooit kom je je zelf tegen, helaas ben je dan te laat. Zwarte Piet is zwart en blijft zwart, daar hebben landverraders niks over te zeggen

  1. Mezzadra

   Het probleem is, Vliegenvanger, dat Jerry Afriyie zich keurig aan onze normen en waarden houdt en zijn tegenstanders vaak niet.

   1. Stopperspil

    O ja? Behoort het medemensen uitmaken voor racist tot onze normen? Daar is de gehele ellende mee begonnen. U wijst zelf ook altijd op het racistische karakter van Zwarte Piet. Ik pik dat niet langer en met mij vele Nederlanders.

   2. nml

    die aap weet niet wat normen en waarden zijn anders zou hij demonstreren op andere momenten dan de intochten.

    pegida niet bij de moskee , kozp niet tijdens de intochten
    gevaar voor de openbare orde komt vanzelf , kwestie van tijd

 25. Politiek Profeet

  De echte nederlander is het spuugzat met die zwarte gasten(!).
  Laat dat gajes lekker optiefen naar hun eigen streek/land/continent i.p.v hier onze cultuur ,normen en waarden te willen veranderen.
  Het recht gaat nu door de echte nederlanders in eigen hand genomen worden,immers heb je van ons rechtsysteem niets te verwachten, die likken de reten van de brusselse maffia…

 26. Benny

  Laat die zwartlap zich druk maken over de slavernij die zich op dit moment afspeelt in zijn land van herkomst, in plaats van een leugen te verspreiden over onze zwarte en zeer geliefde Piet…. Maar dat doet meneertje niet, want geen subsidie, geen npo in Ghana, en geen hond wat het boeit…….

 27. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Zwarte piet verdwijnt in rap tempo” precies!!!!! de extreem linkse terpetijnseikers die niet tegen Nederlandse tradities kunnen over het algemeen allochtonen cq geluk zoekers cq asielzoekers die volledig zijn ontspoort zullen straks in rap tempo verdwijnen. Enkel in de randstad en linkse grachtengordel zal zwarte piet verdwijnen wijken voor links terreur de lafaards. De provincialen hebben hier schijt aan en houden zich terecht aan de Nederlandse traditie. Zwarte piet linken aan de slavernij die al 156 jaar geleden is afgeschaft. Overduidelijk dat links totaal niet spoort, vraag me af of ze überhaupt wel weten wat racisme eigenlijk is.Feit is de overgrote meerderheid is voor de traditionele zwarte piet. En die extreem linkse zieligheidsindustrie kunnen dan wel blojven seiken, zeuren en jammeren. Als het ze niet bevalt dan lazeren ze gewoon maar op. OPROTTEN!!!!!! ipv hun “normen en waarden” proberen op te dringen aan de blanken, OPTIEFEN!!!!! met die extreem linkse zooi.

  1. Beukman

   Niet helemaal waar. Inmiddels woont eenderde van de Nederlanders in plaatsen waar geen pikzwarte Piet meer te zien is. En inmiddels zijn er in minstens 46 plaatsen roetveegpieten tijdens de intocht. Dat aantal neemt langzaam toe.

   nrc.nl/nieuws/2019/11/08/de-roetveegpiet-kruipt-de-regio-in-maar-de-strijd-is-nog-lang-niet-beslist-a3979609

   1. Niemandalletje

    Inderdaad niet helemaal waar.
    In aardig wat dorpen is het nu zo ver gekomen dat het gemeentebestuur de Sinterklaas verenigingen VERPLICHT om roetveeg pieten toe te voegen.
    Dit is een feit.

    1. Beukman

     Dat betreur ik. Ik vind dat het gemeentebestuur de verenigingen vrij zou moeten laten.
     Als de bevolking van zo’n dorp dit ook betreurt, kan ze dit de volgende keer kenbaar maken in de stemhokjes.

 28. Heras

  Hij afrya, heeft inderdaad een reden om te klagen.
  Dat neemt niet weg dat dit soort acties geen invloed hebben. Op de regering die merkt dat de bevolking gaat terugslaan. En dat het daardoor nog chaotischer wordt.
  En op die afriya die tegengas krijgt.
  Ik juich het alleen maar toe dat mensen gaan opstaan.

  1. Pauline Kummer

   Toch heb ik het idee dat u liever blijft zitten achter uw toetsenbord dan de straat op gaat. Sint is niet zo belangrijk om uw leven te wagen voor dit Hollandse verkleedparteitje.

 29. Meriadoc Brandebok

  De denkfout die zulke gewelddadige tegendemonstranten maken, is dat de vrijheid van meningsuiting en demonstratie louter van toepassing is op hen wiens politieke mening de desbetreffende groep bevalt. Men meent dat het derhalve gerechtvaardigd is om gewelddadige acties te ondernemen tegen een groepering met een andere politieke mening.

  De vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. Voor hen die Zwarte Piet graag wensen te behouden en voor hen die zich inspannen om deze te doen verdwijnen. Wie dat niet begrijpt heeft niets van onze Westerse normen en waarden begrepen.

  1. Mezzadra

   “Men meent dat het derhalve gerechtvaardigd is om gewelddadige acties te ondernemen tegen een groepering met een andere politieke mening.”

   Ja, en dat is in de kern fascisme. Een levensgevaarlijke denktrand.

   1. Ron

    Ik kom nog een bericht tegen van Mezzadra van afgelopen week.

    Quote:Het vervelende is dat als je niet inbreekt in dit soort smerige bedrijven afschuwelijke misstanden aan het oog worden onttrokken.

    De bio-industrie is een walgelijke bedrijfstak die schreeuwt om openbaarmaking. Ik heb wel begrip voor deze acties.”

   2. Meriadoc Brandebok

    @Mezzadra

    Ja, eens, dit zijn puur fascistische praktijken.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Fascisme, hoe dan?

     1. Ron

      Hij zet zijn alter alleen wat kracht bij blitz dus niet eens naar vragen.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Wie is alter, als ik vragen mag.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : De europese unie, dat is facisme. Een relletje rond zwarte piet is facisme, yeah sure!

     1. Meriadoc Brandebok

      De poging een andere groep het zwijgen op te leggen is inderdaad fascistisch.

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :

      De poging een andere groep het zwijgen op te leggen is inderdaad fascistisch = EU

      Nee “de poging een andere groep het zwijgen op te leggen” is geen facisme, leer je definities zou ik zeggen. Houd op met mensen wegzetten en polariseren. Waar komt je genoegen vandaan om maatschappij-ontwrichtende uitspraken te doen?

   3. Agios

    Je hebt het over Antifa? Dat je daar niet zo snel aan gedacht hebt bij je vermeende intelligente gewauwel.

  2. Vlaswiek

   “De vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen.”

   Goh, de glibber heeft een boer gelaten.

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Een minderheid wil zeggen dat je in de meeste gevallen je zin niet krijgt. In onze maatschappij geldt de omgekeerde wet, de hele maatschappij wordt ontwricht vanwege een minderheid. De mening van de meerderheid wordt echter niet gehoord, terwijl KOZP steeds maar weer een podium krijgt en nog gesubsidieerd wordt ook. Ook zijn demonstratie rechten voor de pro-pieten ingeperkt, terwijl KOZP in de voorste gelederen mag staan. Dit is reeds vele jaren aan de gang, en een groot deel van onze bevolking is woest en terrecht. Toch is het een aantal jaren “betrekkelijk” rustig gebleven, en nu dat na jaren eindelijk de vlam in de pan slaat ben je de eerste om verder te verdelen/polariseren door mensen van facisme te beschuldigen. Zwarte Piet had nooit onderwerp van discussie mogen worden, er is slechts een (gespeelde) minderheid die zich gediscrimineerd (niet eens de juiste term) voelt. Het enige wat het ons gebracht heeft is sterk gepolariseerde samenleving, een samenleving waar sociale cohesie zo hard nodig is vanwege de (multi culturele) samenleving. Een samenleving die door massale immigratie alleen maar verder onder druk zal komen te staan.

   Blijf mensen maar facisme verwijten, brand mensen maar af op het goedkeuren van geweld. De sociale cohesie komt steeds verder onder druk te staan, en jij speelt hier polariserende spelletjes mee. De volgende keer dat mensen elkaar de hersens in slaan, besef dat je mede schuldig bent.

   1. Vlaswiek

    “… er is slechts een (gespeelde) minderheid die zich gediscrimineerd (niet eens de juiste term) voelt.”

    Goede analyse Blitz, lees dit maar eens:

    trouw.nl/nieuws/gaan-we-naar-een-dictatuur-van-schreeuwende-minderheden~b3baf771/

    1. Blitzkrieg

     Vlaswiek : Ik heb het gelezen, uiteraard kan ik het hier alleen maar helemaal mee eens zijn.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Je kunt een lange lap telst schrijven, met verwijten naar iedereen, maar je draait om de hete brij heen. Het gaat hier om 40 á 50 demonstranten die het gerechtvaardigd acht, om geweld te gebruiken tegen andersdenkenden. Punt.

    Dat is intolerant en rijmt niet met de Nederlandse waarden, namelijk, dat elke groepering het recht heeft vrijelijk de mening te uiten zonder te worden belaagd.

    1. Ron

     @ brandebok.

     Jij reageert steeds met de kennis van oud nepnieuws.

     Het waren er 10.
     Maar de herkomst is ook discutabel schijnbaar.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : En nu ben je van mij!

     Het is intolerant dat de hele Nederlands maatschappij kapot gemaakt moet worden door een enkeling met een gekrenkt ego. En als er dan na jaren de pleuris uitbreekt, dan zijn wij opeens de oorzaak. De oorzaak ligt bij het ego van Jerry. De Nederlanders is hierover nooit iets gevraagt, de mening van een enkeling wordt opgedrongen aan de meerderheid, dat is pas intolerant. En nu zijn wij opeens de oorzaak?!

     Je kan andere mensen geen intolerantie verwijten als dit de basis is van datgene dat je zelf verdedigt.

     1. merlot

      “De oorzaak ligt bij het ego van Jerry.”

      Daar begint het inderdaad mee: het minderwaardigheidscomplex waar een (klein?) deel van de gekleurde medemens mee kampt.

      Maar door de bemoeienis van de o zo invoelende roomblanke linkse deugmens komt deze obsessie op het bordje van heel de samenleving te liggen.

      Ik neem afstand van het geweld, maar het is wel een signaal waar de elite beter goede nota van kan nemen. Waarschijnlijk zullen ze dat niet doen. De plucheplakkers zijn namelijk nogal hardleers.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Ja ja. Ik weet het. Kick out Zwarte Piet is stom, we hebben allemaal een hekel aan Jeffrey en beroepslachtoffers moeten niet zeuren.

      Maar!

      Het staat de club van Jeffrey vrij om haar mening over Zwarte Piet ongehinderd te verkondigen. Daarom is het onaanvaardbaar en onbegrijpelijk dat zulke mensen dit cruciale grondrecht wensen te schenden. Ook gewelddadige pro-zwartepieters vertrappen hier de grondrechten ongegeneerd.

     3. Meriadoc Brandebok

      Jeffrey = Jerry.

     4. nml

      Het staat iedere club en elk individu van Nederland vrij om haar mening over Zwarte Piet ongehinderd te verkondigen.

      Zwarte piet blijft en kozp moet een demonstratieverbod krijgen tijdens de intocht. Desnoods moet Nederland een tandje erbij doen om de burgemeesters te overtuigen .

      Wat kozp mag dat mag elk individu. Niets aan de hand dat een feestje van kozp wordt verstoord

     5. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : “Maar!”, en hier verschillen wij principieel van mening. Het is ook de taak van de politiek om mensen binnen ons cultureel kader met elkaar te verbinden. Pasen, Sinterklaas, Kerst, oud en nieuw, allemaal zaken waardoor mensen zich aan elkaar verbonden voelen. De politiek had nooit verstorende acties van KOZP moeten toelaten. Wat mij betreft demonstreren ze 364 dagen van het jaar, de ene dag van het jaar hebben ze feestende kinderen en families met rust te laten, en hier had onze politiek voor moeten zorgen. In plaats om mensen te verbinden worden we tegen elkaar uitgespeeld. KOZP krijgt subsidie en we halen ISIS strijders naar binnen, waarschijnlijk krijgen ze ook nog met voorrang een huis. Waar is de politiek helmaal mee bezig? Vind je het gek dat het zo verschrikkelijk misloopt in Nederland?

     6. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Je draait wederom om de hete brij heen. Kick Out Zwarte Piet heeft hier geen enkele schuld. Zij mag vinden wat zij vindt.

      Wat niet mag is geweld gebruiken om hen het zwijgen op te leggen: niet tegen Kick Put Zwarte Piet, niet tegen andere minderheden. Gewoon de handen thuishouden, geen excuusjes, punt.

      Dát zijn de Nederlandse normen en waarden. Hoe ironisch, dat zulke tegendemonstranten het maar al te vaak over de Nederlandse cultuur en waarden hebben, terwijl zij er geen hout van hebben begrepen.

     7. Mezzadra

      Sterk statement, Meriadoc!

  4. Mycase

   Smeer jij nou alvast vaseline aan je reet morgen mag je weer fijn he

 30. Ron

  LEUGENAAR. Er blijken maar 10 relschoppers te zijn geweest ipv 60.

  1. Pauline Kummer

   Dat is nog 10 te veel. Gelukkig heeft mijn gemeente in een spoedberaad besloten de zwarte Piet maar weg te bonjouren en het wat genuanceerder te brengen. Dat is al weer een gunstige bijkomstigheid. De Romeinen waren rare kerels, maar de Hollanders kunnen ook wat van in de 3 weken die volgen.

   1. Blitzkrieg

    Pauline Kummer : En polariseer twee drie vier.

   2. Ron

    @Pauline
    Gelukkig zeg.
    Weet je wat ook fijn is?
    Dat links niets heeft geleerd van na de bevrijding.
    Er stond destijds haarfijn geregistreerd wie Duits gezind was.

    1. Mycase

     paul intje is met een NAZI GETROUWD EN WOONT IN BAYERN die hebben in WO2 niet genoeg op hun flikker gehad HITLER hangt daar nog gewoon aan de muur hoor . inclusief zwarstikker en duitse kruis

 31. Peter de Grote

  Criminelen willen Zwarte Pieten witwassen.

 32. Duckday

  Hij heeft er geen woorden voor Maar hij zend wel een mailtje rond aan de sponsers zodat deze mensen afhaken en angst aan jagen.
  En nu de zielige en bange haas spelen
  Wat zou hij anders kunnen verwachten ze maken er zelf een rotzooi van
  Stem gewoon PVV of FvD zodat we gewoon onze feesten blijven houden

 33. Jack Flash

  Dat is nog maar het begin.Wacht maar tot straks heel Nederland boos gaat worden op die linkse kliek.

  1. Mezzadra

   Heb geduld, Jack Flash.

   🙂

  2. Vlaswiek

   @Jack: Je weet toch welke partij heeft gewonnen tijdens de laatste verkiezingen van 20 maart 2019? Natuurlijk zijn de mensen (kiezers) het zat en de linksfascisten weten dat, ze hebben verloren! Het enige dat je nu nog merkt zijn de stuiptrekkingen, ze zijn nu nog heftig omdat ze lange tijd grote invloed hadden, maar ze ebben vanzelf weg!

   🙂

 34. tailgunner

  Die Airfryer en KOZP moet je behandelen als DDS trollen: Negeren, dan rotten ze vanzelf op. Gewoon doorgaan met je normale leven en je Zwarte Piet.

  1. Vlaswiek

   “DDS trollen”

   Heb ik gelukkig geen last meer van… 🙂

 35. Mezzadra

  D66 over Zwarte Piet-rel Den Haag: ‘Weet je wat een mooie traditie is? Met je poten van elkaar afblijven’

  🙂

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : D66 is de eerste die onze tradities uitverkoopt aan Brussel, deze traditie zal ook wel buiten gezet worden met het grofvuil. Als je zelf niks mag, gun je de ander ook niks.

   1. Sans Rancune

    Er zijn zoveel tradities die maar even duren. Haring met witte brood, Erwtensoep met suiker.
    Waarom 3 weken? Zelfs de Kkerst duurt niet zo lang. Het gaat tijd worden om er verstandig mee om te gaan.

  2. Sans Rancune

   Ik meen dat het volgend jaar een hele klus gaat worden voor die gemeente die zich beschikbaar stelt als gemeente voor de eerste aankomst. Het zou beter zijn de dag van tevoren. Denk ik zo.

 36. Original NL

  Tis te hopen dat deze zwarte raddraaier er de volgende keer niet zo genadig vanaf komt..hoop doet leven!!

 37. Onslow

  Drie weken lang Suikerfeest vieren zou een betere vervanging zijn voor die Sinterklaas hype van “dat is al eeuwen zo”

  1. Vlaswiek

   Ik dacht al, waar blijft die linkse zuigert.

   #script

   🙂

   1. Ron

    Is dat Anne?

    1. Vanduinen

     Vragen stellen aan jezelf is zo doorzzichtig!

     1. Ron

      Vanduinen.

      Is dat zo?
      Ik vraag mezelf zo vaak iets af.
      Ik stel mezelf heel vaak vragen.

      En nee ben nog niet doorzichtig.
      Maar ik ben ook niet Vlaswiek als je daar op doelt.

      Maar de aandacht verleggen omdat je betrapt bent is wat anders.

 38. Niemandalletje

  “Ik haat Nederlandsers zo zeer dat ik de gewelddadige en onderdrukkende islam verkies boven Nederlanders.”

  Van wie was deze uitspraak? (inclusief taalfout)

  1. Vlaswiek

   Licht mij even bij Niemandalletje.

   Ik ken trouwens wel een aantal uitspraken van politici in die richting.

   “Wim van de Camp: Helaas Mevrouw, in een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik dan voor de islam als bondgenoot van het christendom.”

  2. Vlaswiek

   Licht mij even bij Niemandalletje.

   Ik ken trouwens wel een aantal uitspraken van politici in die richting.

   “Wìm van de Camp: Helaas Mevrouw, in een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik dan voor de islam als bondgenoot van het christendom.”

   1. Politiek Profeet

    Van der Camp is net als Donner die de sharia hier wel zag zitten…lid van het cda, een vunzige club gristelijke nsb,ers die kruipend voor de islam en brussel een geheel vrij land in de uitverkoop gooien teneinde hun 10 zilverlingen te ontvangen.
    Gristen van cda huize zijn erger, valser en stiekummer dan de zalfjes van de sgp en de cu…

    1. Vlaswiek

     @PP: Goede analyse, en die C van het (C)DA kan er gerust af.

   2. Niemandalletje

    Kno’Ledge Cesare – aka ……

    1. Ron

     Aandoenlijke??

 39. Neutral

  Lekker dan.

 40. P.Sisterons

  Weer maar eens bewezen dat die niknokker niet erg intelligent is. Er is overtuigend bewijs genoeg over het feit dat Zwarte Piet niets met racisme te maken heeft. Hoog tijd dat deze Airfryer zonder remigratie regeling terug naar zijn slaven-verkopende familie in eigen land gaat zodat we van deze parasiet verlost zijn. Ik heb gezegd.

 41. Rogerio

  Ik ben nóóit haatdragend geweest maar die Airfryer kan ik wel schieten én roept racistische gevoelens bij mij op….. totale en criminele (veroordeelde) niksnut met zijn gesubsidieerde KOPZ subsidies. Nepdichter. Jammer dat de Hagenezen geweld gebruikten maar wél begrijpelijk na het jarenlange gesar van Airfryer cs. Het land uit kieperen die galbak.

  1. Ron

   Dat is niet vreemd hoor dat je die gevoelens gaat krijgen bij dit soort volk.
   Roepen ze over zichzelf af.

 42. Veteraan

  Boontje komt om zijn loontje.
  Dat krijg je ervan als je constant wisselt tussen lastig vallen, agressie en slachtoffer spelen.
  Als illegalen zoiets flikken [we are here b.v.] zijn ze zielig, als Nederlanders zoiets doen is het een aanslag.
  Ik zeg niks aan de hand en aanpakken die handel als ze weer een kinderfeestje verzieken en de kinderen een trauma bezorgen.
  Zeurpieten

 43. FJ

  Als hij teruggaat naar Ghana dat kan hij daar alle Zwarte Pieten opruimen.

 44. Jantje

  KOZP ís de oppressor.

 45. Gerlos

  Optreden tegen deze niksnutten. Dan maar hard tegen hard.

 46. nml

  Ik ben nie tegen zwarte piet . Ik ben niet neutraal in de traditie discussie.

  Ik ben voor pik zwarte pieten zodat ome henk veilig op visite kan .

  Slechts strontvlekken en idiote kleurlingen spiegelen hun uiterlijk aan die van zwarte piet.
  Spiegelen aan een karikatuur geeft een beeld van zeer weinig eigen waarde. De oplossing is dus niet pieten van een andere kleur maar de hulp van een psychiater

 47. Timber

  Beste Jerry Afriyie, Geef mij en die andere Nederlanders 2 miljoen euro per persoon en we rotten op naar het buitenland. Ben jij van ons af en mag jij de achtergebleven pijnhoop en failliet land regeren.

  Gaan we daar lekker sinter klaas vieren met zwarte piet. doeiii

 48. bandini

  Als zwarte Jef mag roepen dat zwarte Piet moet oprotten waarom mogen wij dan eigenlijk niet roepen dat zwarte Jef met zijn tsjoekie-tsjoeki-boot naar zijn takkie-takkie-land teruggaat!!

 49. Pffff

  Serieus, die vent spant de kroon. Wij Nederlanders zijn meer dan tolerant. Sterker nog wij laten over ons heen walsen en cijveren ons zelf compleet weg. Als het hier toch zo slecht is en wij zijn zo racistisch, pak je biezen en vertrek dan lkkr.

 50. Ted Vreden

  No more black face!

 51. Ted Vreden

  DDS, graag meer contrast bij de geplaatste foto, ik kan hem zowat niet van de achtergrond onderscheiden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.