Extinction Rebellion slaat weer toe! Utrecht ditmaal 'slachtoffer'

Geen categorienov 04 2019, 8:00
Gisteren had Extinction Rebellion toegeslagen in de Domstad, waar ze normaal gesproken het verkeer of ov ontregelen kwamen ze dit keer met een ludieke actie. Ze hingen overal alternatieve straatnaambordjes op. Nee niet als sommige oikofobische groepen die onze helden uit het verleden willen doen vergeten, maar straatnaamborden die de klimaatacties van Extintion Rebellion moeten ondersteunen. Of het mensen überhaupt is opgevallen is een tweede vraag.
https://twitter.com/NLRebellion/status/1191099700709122049?ref_src=twsrc%5Etfw
Met de actie proberen ze aandacht te vragen voor de klimaatverandering, normaal gesproken zijn de acties van Extinction Rebellion een stuk radicaler dan wat alternatieve straatnaambordjes ophangen. Denk hierbij aan het ontregelen van het verkeer of ov voertuigen verhinderen om te vertrekken of het massaal 'dood' liggen op centrale pleinen.
Nou zijn dit soort acties gelukkig een stuk onschuldiger en kunnen ze waarschijnlijk op meer sympathie rekenen dan wanneer ze het binnencentrum van Utrecht hadden ontregeld. Waarom Extinction Rebellion ineens zo'n gematigde actie uitvoerde is nog onduidelijk, het past namelijk niet bij het normale gedrag van de organisatie. De club doet er namelijk alles aan om breed uitgemeten te worden in de media, een actie zoals deze valt nauwelijks op.
Binnenkort kunnen we waarschijnlijk wel weer meer grote acties verwachten van Extinction Rebellion, hun geluid groeit steeds meer en daarmee zullen hun acties ook gaan toenemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten