Extinction Rebellion slaat weer toe! Utrecht ditmaal ‘slachtoffer’

Gisteren had Extinction Rebellion toegeslagen in de Domstad, waar ze normaal gesproken het verkeer of ov ontregelen kwamen ze dit keer met een ludieke actie. Ze hingen overal alternatieve straatnaambordjes op. Nee niet als sommige oikofobische groepen die onze helden uit het verleden willen doen vergeten, maar straatnaamborden die de klimaatacties van Extintion Rebellion moeten ondersteunen. Of het mensen überhaupt is opgevallen is een tweede vraag. 

Met de actie proberen ze aandacht te vragen voor de klimaatverandering, normaal gesproken zijn de acties van Extinction Rebellion een stuk radicaler dan wat alternatieve straatnaambordjes ophangen. Denk hierbij aan het ontregelen van het verkeer of ov voertuigen verhinderen om te vertrekken of het massaal ‘dood’ liggen op centrale pleinen.

Nou zijn dit soort acties gelukkig een stuk onschuldiger en kunnen ze waarschijnlijk op meer sympathie rekenen dan wanneer ze het binnencentrum van Utrecht hadden ontregeld. Waarom Extinction Rebellion ineens zo’n gematigde actie uitvoerde is nog onduidelijk, het past namelijk niet bij het normale gedrag van de organisatie. De club doet er namelijk alles aan om breed uitgemeten te worden in de media, een actie zoals deze valt nauwelijks op.

Binnenkort kunnen we waarschijnlijk wel weer meer grote acties verwachten van Extinction Rebellion, hun geluid groeit steeds meer en daarmee zullen hun acties ook gaan toenemen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Extinction rebellion en hun wijze van protest is een verademing ten opzichte van de boze boeren. Daarnaast zijn deze jongeren bezig om de planeet te redden en dat is iets waar we ze allemaal dankbaar voor moeten zijn

  1. Rechtsaf

   Het clubje wordt steeds kleiner net als het draagvlak voor dit soort clubjes…

  2. Abn

   ER is vergelijkbaar met FDF, veel geblaat, harstikke veel emotie die ratio in de weg zit, weinig wol.

  3. Ben-NIET-Groen-L

   Iedereen die hier verschijnt is een verademing vergeleken met u.

  4. Limburgse Separatist

   Modus operandi is hetzelfde. Alelen het boeren protest is rechtmatig.

  5. cuoretx

   De planeet te redden wat een onzin als de aarde echt aan zijn einde zou zijn dan zou jij niet meer rustig slapen en je voorbereiden op een toekomst maar eerder een schietgebedje. Allemaal linkse grendeal infoctrine afkomstig van Naxi Duitsland en jullie lolbroek en trappen erin

 2. Agios

  Wat een gelukzalig leven als je denkt dat de jongelui de wereld redden. Welkom in sprookjesland, dombo.

 3. debontereus

  Het paard van de schillenboer laat ook weer een scheet .
  Natuurlijk verandert het klimaat .
  We lopen godverdomme naar de winter.
  Wat een verademing dat die rebelletjes demonstreren.
  Je zit er weer bovenop noppen om als eerste te reageren met niks en vooral om niks .
  Bart zal zich wel hebben verveeld om dit mee te delen want dit is de moeite van het mee delen niet waard . Sterker nog je kunt die kleuters die voor dood op straat gaan liggen beter dood negeren .

  1. Abn

   Reus, als je weer en klimaat door elkaar gebruikt laat je je open voor inkoppertjes.

   Maar je hebt de spijker op de kop geslagen; op de grond stilliggen in de herfst is verrektes koud. Dat zal de reden voor de softe actie zijn.

  2. Vlaswiek

   “Natuurlijk verandert het klimaat.”

   Het klimaat is dynamisch, dat voor als je het nog niet wist. 😉
   Het klimaat is nóóit hetzelfde, zelfs in Afrika regent het uiteindelijk. Het idee dat wij daar noemenswaardige en substantiële invloed op kunnen uitoefenen is niet alleen achterlijk maar ook mega-arrogant.

 4. Ben-NIET-Groen-L

  Is kijken of ze ook te traceren zijn als de temp onder nul verschuift.

 5. Vlaswiek

  Lijkt mij voor de politiehondenbrigade, die het tegen de onschuldige boeren en bouwbedrijven ‘goed’ heeft gedaan, geen probleem.

  Jaag deze beroepswerklozen de stad uit, je hebt er geen ene malle moer aan.

 6. observer

  Klimaat en weer zijn chaotische systemen, die stomweg niet in een (reken/computer) model te vangen zijn. Ondanks de de hoop van de nodige pseudo wetenschappers (meer in de hoek van de filosofen, die beweren dat ook in chaos een regelmaat zit, immers het heelal is ook een chaos, waar orde in te ontdekken is).
  Analoog voorbeeld:
  Handel in aandelen is ook een chaotisch systeem, en duizenden economen, statistici en wiskundigen (velen malen meer dan in de klimaatwetenschap) proberen al decennia lang het koersgedrag in modellen te vangen. Immers, als je kan berekenen wat een ASML aandeel over 4 uur doet, tel uit je winst.
  Alleen dan laat Trump een scheet of Putin een boer, en het laatste meest geperfectioneerde model is ook weer achterhaald.

  1. Vlaswiek

   “Klimaat en weer”

   Klimaat en weer zijn ook evident coherent. Het idee dat de mens daar iets aan kan wijzigen is niet alleen dom maar ook mega-arrogant!

   De aarde bestaat voor 2/3 uit water en de zeeën stromen waarheen zij willen. Ook de wind is niet te temmen, ze waait waar ze wil. Ook de zon, de maan en andere planeten draaien zo ze wensen en kunnen daarin niet worden versterkt, verzwakt of beïnvloed.

   De linksgelovigen zijn hélemaal doorgedraaid in het idee dat Moeder Aarde gered kan worden als wij maar stoppen met leven. En de kosten voor die bubbel wordt betaald en gefinancierd door de klimaatsigaar uit eigen doos:

   BELASTINGEN

 7. Balkebrij

  Extinction rebellion ach over 2 jaar hoor je er niks meer van als soros het geldkraantje dichtgooit en bv een andere actie groep opricht en steunt tegen de ontbossing van de noordpool.
  Extinction rebellion is niets meer dan een stelletje idioten die opgehitst zijn door hun omgeving en die useful idiots zijn voor de overheid om onder het mom van stikstof en co2 nonsens verhaaltjes, de belastingen te verhogen.

  1. Mieremet

   Balkenbrij+++++

 8. Jantje

  Als ze nou eens met concrete, uitvoerbare maatregelen kwamen, dan hebben ze nog enig maatschappelijk nut.
  Nu? In het geheel niet.

 9. Joop Klepzeikert

  In een normaal land worden zulke zwaar geestelijk gehandicapten met de witte jassen brigade opgehaald en krijgen ze een langdurige behandeling in een gesticht.

  1. Pauline Kummer

   Dat “normale” land bestaat alleen in uw fantasie. Wel juist is dat in de tropen, Maleisië, Indonesië, de klederdracht wit is tegen de zon. Ook Abduhlla’s, Muzzelmannen, Mullah’s dragen witte jassen. Daar is niets vreemds aan. Normale landen.

   1. Joop Klepzeikert

    @P*d*f*ele strontvlek met meer aliassen dan IQ: Het heeft voor jou geen enkele zin om op mij te reageren. Ik lees jouw diarree niet en je gaat dus ook geen normaal antwoord van mij krijgen. Debiel.

    1. Ab Infinitum

     Zwak, zeer zwak. @Joop. Een columnist staat zijn mannetje. Uiteraard op beschaafde toon.

     1. Joop Klepzeikert

      Ook met dit account ga je geen normaal antwoord van me krijgen, p*d*f*ele strontvlek.

 10. Mezzadra

  Extinction Rebellion slaan niet toe en maken ook geen slachtoffers. Ze demonstreren vreedzaam voor het behoud van onze planeet.

  Deze beweging is absoluut noodzakelijk om beleidsmakers wakker te houden en te doordringen van het feit dat de komende generatie de vernietiging van de planeet niet meer pikt.

  1. Mieremet

   Schei jij nou eens uit met al je aliassen, je bent vervelend maar bereikt niks. Anne, Mezzadrama, Nep etc.

   1. Mezzadra

    Doe niet zo stompzinnig paranoïde, Mieremet. Anne, Nep, Pauline en ik zijn allemaal verschillende mensen. Als je ook maar even naar stijl en strekking van de bijdragen zou kijken kun je dat zelf waarnemen.
    Houd op met die onzin, het komt heel dom over.

    1. nml

     Wat zegt onze strontvlek ? quote Houd op met die onzin, het komt heel dom over. end

     spiegel tar-rel ?

   2. Joop Klepzeikert

    @Mieremet: Als je die p*d*f*ele strontvlek even p*d*f*ele strontvlek noemt gaat hij ‘script’ antwoorden en reageert hij een tijdje niet meer op je. Best grappig.

  2. Oliwier

   Absoluut noodzakelijk dat deze generatie zich laat horen. Zij die het voortouw zouden moeten nemen vluchten weg in de Gouden Eeuw. God betere het!

  3. Anne Sophe Schillersdorf

   Helemaal mee eens Mezzadra!

   1. Pauline Kummer

    Het zijn heerlijke mensen. Menslievende pioniers.

    1. Mezzadra

     Dat zijn inderdaad de ware patriotten.

  4. nml

   deze fascisten blokkeren wegen en blokkeren mensen in hun vrij bewegen

   Deze fascistische acties zijn niet te bestempelen alks vreedzaam strontvlek

 11. Mieremet

  We weten inmiddels dat ze goed betaald worden door Soros en eigenlijk proberen het uitrollen van 5g te verdoezelen. Gewoon betaald door T Mobile en oa Soros.
  Dus niks planeet redden, slechts zand in onze ogen strooien en zakken vullen.

  1. Mezzadra

   Arme misleide sukkel toch!

 12. Shadow1100

  En wie betaalt de kosten voor het verwijderen van de stickers en de bordjes? Juist de belastingbetaler. En daar hoort dat vieze gestoorde tuigh niet bij. Doe strijken alleen maar op……

  1. Ab Infinitum

   Nee, fout! Dat doet de belasting betaler niet. Dat doet de “allochtoon” met oplosmiddel en poetsdoek zonder mondkapje. Zij die voor de kost moeten werken.

 13. Heras

  Moeten ze niet werken, zoals de meeste normale mensen.
  Als ze toch iets voor het milieu willen doen: ga troep oprapen van de straat en uit de sloten. Ga bomen/struiken planten, ipv dit stompzinnig gedoe.
  En waarschijnlijk krijgt de gemeente subsidie geld (ons belastinggeld) om die leipen te laten optreden.

 14. nml

  traangas , wapenstok en waterkanonnen aub

 15. JFU

  Ze worden zeer goed betaald door Soros, verdiend beter dan vakkenvullen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.