Geert Wilders clasht met VVD tijdens stikstofdebat! 'VVD gaat van vroemvroempartij naar de bakfietspartij'

Geen categorienov 14 2019, 14:06
In de Tweede Kamer vindt momenteel het grote stikstofdebat plaats. Aangezien het hier over een bijzonder groot hoofdpijndossier gaat, kan er natuurlijk gerekend worden op politiek vuurwerk. En dat was er vanaf het eerste moment. Kamervoorzitter Arib gaf PVV-leider Geert Wilders namelijk als eerste het woord.
En dan hoef je natuurlijk niet lang te wachten op een stevige uithaal van Geert Wilders. Volgens de Venlose politicus hebben we geen stikstofprobleem maar een Rutte-probleem en verwijt hij de premier dat hij geen principes heeft.
Verder geeft hij te kennen zich niet te kunnen vinden in een van de belangrijkste maatregelen van het kabinet: de snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur. De leider van de grootste oppositiepartij heeft daarbij nog een appeltje te schillen met minister-president Mark Rutte, zo valt te lezen in de Telegraaf.

"Er is linkse klimaat- en milieugekte in de premier geslopen. De VVD is van de vroemvroempartij naar de bakfietspartij gegaan. Dit is hoogverraad aan de automobilist."

Afgelopen weekend kwam Geert Wilders zelfs met plannen voor een noodwet op de proppen. Deze noodwet heeft 'als doel de Nederlandse economie een aantal maanden rust te gunnen, terwijl het kabinet hard werkt aan een duurzame oplossing voor het stikstofprobleem'. De plannen werden echter deels onhaalbaar verklaard door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

"„De VVD kiest voor de noodwet van het kabinet en niet voor de kop-in-het-zandwet van de PVV”, zegt Harbers (VVD) tegen Wilders. De PVV-leider mept terug. „Nee, u kiest voor links. En weet je waarom? Omdat u aan de macht wil blijven.”"

Vuurwerk alom dus tijdens dit politieke debat. Dat wordt weer een lang dagje polderen in Den Haag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten