Arbeiders betalen extreem hoge belastingen, maar ‘return on capital’ wordt nauwelijks belast

Bij WNL op Zondag waren vanochtend de welbekende ‘rechtse gezichten’ weer te zien, of ten minste degenen die door de NPO aan het publiek worden gepresenteerd als zijnde het ‘rechtse geluid’. Deze keer kwamen ook belastingen ter sprake en het belastingstelsel in Nederland is erop gericht goedverdienende arbeiders te frustreren, terwijl de belasting op de ‘opbrengsten uit kapitaal’ vrij laag zijn. Hierdoor wordt de middenklasse uitgehold en wordt ondernemen ontmoedigd.

Een huishouden draait uiteindelijk op inkomsten want er moet natuurlijk wel brood op de plank komen. Dit betekent dat voor ieder huishouden iemand noodzakelijkerwijs geld moet verzamelen om de boodschappen te kunnen financieren. En het huis en de overige vaste lasten natuurlijk ook.

In de meeste gevallen bieden mensen zich daarom aan als arbeider bij een bedrijf. Simpelweg omdat zij in een positie worden geboren waarin geen kapitaal beschikbaar is om te ondernemen. Zij voeren dan bepaalde activiteiten uit voor een organisatie of ondernemer en ontvangen vervolgens een vergoeding.

Tot zo ver klinkt het allemaal heel logisch en eerlijk, maar stel je verdient 45.000 euro uit arbeid, dan betaal je je dus scheel aan de belastingen. En dat is eigenlijk heel erg raar, want doordat arbeiders in de hogere schalen onevenredig hard worden geraakt door de Belastingdienst is het voor hen moeilijker om uiteindelijk zelfstandig te worden en ook te gaan ondernemen, immers verliezen zij het noodzakelijke kapitaal =dat nodig is om te investeren in het oprichten van nieuwe MKB-bedrijven- aan de Belastingdienst. Ze rennen als hamsters zonder een meter op te schieten.

Verdien je momenteel vooral geld door anderen aan het werk te zetten, dan is het natuurlijk in je nadeel als de belastingen op kapitaal omhoog gaan om de arbeiders te ontlasten. Maar mocht je een arbeider zijn die rond de 45.000 euro per jaar verdient, dan is het natuurlijk prettig als het belastingtarief op arbeid wordt verlaagd.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Lasten worden nog zwaarder!
  Links kan alleen maar graaien en deze hebben zich in alle Ministeries genesteld!

 2. Wesley Benbow

  Een links betoog van Teunis, maar dat is ook onvermijdelijk als je naar de feiten lijkt.
  Als we de volstrekt scheve verdeling van inkomen en vermogen zien moet het roer radicaal naar links in de politiek.

  1. Rammstein

   We weten het Wesley Randell: nivelleren is een feest. Als salonsocialist moet jij het goede voorbeeld geven en al je geld maar uitdelen – zielige, uitgebuite mensen hebben het hard nodig.

   1. Top

    ”Al je geld uitgeven?” hahahahahaha, wat een mop! Voedselblankbonnen, kan hij niet eens missen.

    1. Nep

     Voedselblankbonnen? Krijg je iets nieuws Top?

  2. logisch denken2

   oliedomme stont-vlek heeft nog steeds niet door dat IEDEREEN tot 43K exact hetzelfde te besteden heeft door het linkse nivelleren met toeslagen.

   De stront-vlek lijkt voorstander van een nog hoger tarief dan de huidige 52% inkomstenbelasting op arbeid exclusief uiteraard de arbeidskorting en de algemene heffingskorting die beide ook inkomens afhankelijk zijn.

   De stront-vlek geeft dus weer aan niets te begrijpen van het progressieve Nederlandse belastingsysteem.

   Werken moet weer gaan lonen. Belastingen moeten dus dratisch omlaag

 3. Original NL

  Ali Ratte en de 40 rovers!

 4. Kees Modaal

  In Nederland zijn het vooral de elite en parasieten die ontzien worden. Alles daar tussenin moet zich scheel betalen. Liefst tot die erbij neervalt.
  Wie niet rijk of lui en asociaal is zal moeten werken tot die sterft, of emigreren naar een ander land, waar de socialisten nog niet aan de macht zijn.

  1. EU kok

   Quote: In Nederland zijn het vooral de elite en parasieten die ontzien worden.
   .
   Ja modaaltje, verschil moet er zijn.
   Hard werken tot je bij de inkomens-elite gaat behoren.

   1. Kretoloog

    Goddomme kok, donderlazerstraal nou eens op met je achterlijke reacties. Dat gaat de hele dag maar door, de ene is nog debieler dan de andere. Nooit eens een diepere gedachte, nooit eens een constructieve bijdrage, nooit eens een waardevolle aanvulling.

    Alleen maar zuigen en jennen. Altijd maar weer. Ik kots zo langzamerhand van je, kok. Van alle trollen hier ben jij de walgelijkste.

    1. Wesley Benbow

     EU-kok maakte een ironische opmerking, Kretoloog, waarmee hij de effecten van rechtse politiek zichtbaar maakt.
     Dit lijk je niet op te kunnen pikken.

     1. logisch denken2

      cockje maakt een stomme opmerking en de stront-vlek preekt halleluja.

      je lijkt de effecten van je linkse nivellerende politiek niet te willen zien stront-vlek waarbij je maar verwijst terwijl er al jaren linkse nivellerende politiek wordt bedreven. Ben je nou echt zo dom stront-vlek ?

    2. EU kok

     Wat jammer toch Kreetje dat u niet om kan gaan met mijn realiteit van dat andere rechts.
     Jammer voor u, maar voor meejanken in het bos, door u omschreven als een waardevolle aanvulling, zult u echt bij een ander moeten zijn.

     1. Seneca

      @eukok
      ‘realiteit van dat andere rechts’. ik wist dat je stom was, maar dat jij, die zo overtuigend lid is van sp, praat over ‘dat andere rechts’, toont dat je werkelijk nog stommer bent dan wesley benbow, die in werkelijkheid mezzadra, dan wel wim hutten is.

     2. Wesley Benbow

      Jammer, Seneca, het blijkt dat je je niet aan elementaire fatsoensregels en forumregels kunt houden.

      Filter. Ik wil jouw bagger niet meer lezen.

     3. logisch denken2

      realiteit ?? hahahahaha

    3. Nep

     Denk om je hart. Kretoloog.
     Wij, boeren, werken hard, daar zijn onze inkomsten ook naar. Het klopt.
     Maar om daar jaloers op te zijn?

   2. Kees Modaal

    @Redactie: Waarom mogen ziekelijke trollen als EU kok hier toch elke dag de hele dag blijven zieken?
    Ze dragen niets bij en zijn alleen maar irritant.

    1. EU kok

     Melig Modaaltje.
     Al denk ik dat u eerder in de klasse sociale minima valt.
     Indien mijn posting enige vorm van irritatie bij u opwekken, betekent dit dat het u raakt.
     En iets raakt u alleen indien er een kern van waarheid in zit.
     Anders zouden mijn opmerkingen van u afglijden alsof u een teflon rug zou hebben.
     .
     Een prettige voortzetting van uw mondiale, herstel modale leventje.

 5. devel-hunt

  Rechts graait net zo hard, wellicht nog harder, door het groot kapitaal te ontlasten en de gewone werker overal voor op te laten draaien. We worden al 10 jaar door de VVD geregeerd, een periode waar de ongelijkheid sterk is toegenomen en de gemiddelde brave Nederlander er op alle fronten op achteruit in gegaan terwijl bij de multinationals het geld tegen de plinten klotst. Feitelijk zijn de PVV en het FvD behoorlijk links met uitzondering van de paragraaf asielzoekers en milieu.

  1. Wesley Benbow

   Om die reden verwacht ik bij een volgende verkiezingen een flinke winst voor de PvdA: het rechtse neo-liberale beleid is passé.

   1. Nep

    Ja dat verwacht ik ook.

   2. logisch denken2

    welk rechtse neo liberale beleid stront-vlek ? rutte is linkser dan de pvda in het kwadraat

  2. Wesley Benbow

   Een duidelijk links betoog, devel-hunt. Ik neem aan dat je op PvdA, GL of SP stemt?

   1. devel-hunt

    Echt niet

    1. Wesley Benbow

     Dan ontgaat mij de logica.

     1. logisch denken2

      een stront-vlek en logica , een contradictie

 6. EU kok

  Er wordt weer hard gejankt door de linkerts op dit zogenaamde rechtse blog.
  Rechts, behalve als het over andermans inkomen gaat, dan is het hier een roedel jaloerse geldwolven, afgunstig kijkend naar andermans verdiensten.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  DDS wordt links. Hebben ze nu eindelijk ook het licht gezien 🙂

  1. Cootje

   Is het licht al uit geweest ??

 8. Cootje

  De ondermijning van onze narcoticastaat en de anti terechte politieke ondermijning geeft creatieve burgers vleugels . In Brabant Limburg zijn hele wijken die de uitbuiting van de roverheid zat zijn en een graantje mee pikken van het criminele milieu . Net als in Italië gaat zo langzaam de bovenwereld en onderwereld samen direct of indirect 70% belasting betalen voor voorzieningen die ook goed passen bij een derde wereldland is absurt gelukkig wint hier in Nederland en in Europa het populisme . En gaat Nederland gebukt onder het vegetarisch winkelen met speciale tassen of nieuw met 15 personen tegelijk boodschappen doen bewoners uit ter Apel die gratis treinreizen naar Amsterdam om ze te voorzien van levens onderhoud ze lenen van de niet oplettende toerist . Gaat bij de boeren het licht uit en de Nederlandse lokale bevolking s.avonds de deur op slot met sloten want met onze hoogste belastingdruk kunnen ze niet voor onze veiligheid zorgen , dus de diefstal van werkende mensen wordt legaal uitgevoerd door politici met de belofte we doen er iets mooi mee . Waar we een nieuw tv programma mee kunnen maken oplichters gezocht . Bolivia aan zee

 9. Jack Flash

  “Ja modaaltjeverschil moet er zijn.
  Hard werken tot je bij de inkomens-elite gaat behoren”
  Zeg dit maar eens tussen hetJan met de pet arbeidersgilde en je wordt ter plekke gelyncht.

 10. Anthony2

  Vergeet niet dat de z.g. arbeidersklasse, de ruggengraat van een samenleving is, zonder arbeiders, geen wegen, geen bruggen, geen producten in winkels, geen woningen, geen kleding, geen kranten , zo kan ik nog wel een tijd doorgaan. Onderbetaald zijn zijn deze mensen altijd geweest, met welke regering dan ook…..

 11. Bes Tolen

  Er zijn heel wat ondernemers, die weinig kapitaal nodig hebben voor hun onderneming. Wie wel veel kapitaal als ondernemer nodig heeft, heeft het dan in zijn of haar onderneming nodig. Niet daar buiten want dan is hij of zij een belegger en geen ondernemer of heeft een duur huis zoiets. Voor een deel van de bevolking zijn ondernemers kapitalisten maar dat is een dom bevooroordeeld deel van de bevolking maar helaas veelal wel vaak activistisch en lasterlijk naar Marx zijn weinig integere volgers, die het wezen van het ondernemerschap niet willen kennen. Bij gebrek aan eerlijkheid wat de laatste jaren op veel meer gebieden de kop opsteekt bij dezelfde lieden.
  Hoe zit het met de beleggers. Wel, heel verschillend. Sommgen raken hun geld juist kwijt, anderen hebben een matig of juist een heel goed rendement. Maar laten we wel wezen, het belastingrecht deugt in Nederland niet op dit punt. Dat komt ook weer door onbekwaamheid en vooroordeel in de politiek en op zo’n ministerie. En zelfs de rechterlijke macht weet er niet goed mee om te gaan. Kortom, De politiek in Nederland is niet in staat eerlijk te zijn. Dat weten we ondertussen wel. Maar het is wel zo, dat het land en volk zwaar worden gedupeerd.

 12. Bes Tolen

  Wesley Benbow. de term neo liberalisme is een bedenksel van de valse lieden, die de regering Clinton, de regering van Goldman Sahs bankiers e.d., uit alle macht steunden. de gebruikelijke extreem linkse laster, die bedoeld is om tegenstanders af te kraken en verdacht te maken waar ze nog steeds mee bezig zijn. Het zijn de lieden, die veel invloed en bezit hebben in bjjvoorbeeld de media waar ook veel van hun sympathisanten werken. Denk daarbij ook aan de new York Times en Washington Post en de internationaal opererende nieuwsbureaus. Het gaat helemaal niet om neo liberalisme want dat vereist een duidelijke maatschappelijke ordening. Het ging er om meer noodzakelijke maatregelen van de regering Reagan ongedaan te maken en die te vervangen door een wild west economie waar een kliek alle belang bij de regering Clinton had. Een dubieuze kliek, naar mijn oordeel. Zo worden de arbeiders, die niets van de situatie begrijpen, misleidt. Misleidt door (vooral linkse maar niet alleen) media. Internationaal tegenwoordig en dat is in de negentiger ver de foute kant opgegaan. Uit welke hoek dat komt, zal nu toch wel duidelijk moeten zijn. Het gaat trouwens om veel meer. Ook om de oorlogen in Joego Slavië en veel valse buitenlandse politiek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.