Knettergek D66 congres wil ISIS-loyalisten naar Nederland halen, want "menselijke kant van de rechtstaat"

Geen categorienov 09 2019, 17:00
Volgens het congres van D66 is het terughalen van ISIS-loyalisten naar Nederland een goed idee. Nederland zou daarmee "de menselijke kant van de rechtstaat" laten zien. Nooit eerder was de onlogica in de politiek zo groot als vandaag. Bij de partij van Rob Jetten is 'vrede' hetzelfde als 'oorlog'. Één woord volstaat om deze mensen te beschrijven: knettergek!
Dat het congres van D66 zo lichtzinnig omgaat met de terugkeer van ISIS-strijders en hun loyale achterban is schokkend te noemen. Daarmee plaatste de partij zich in hetzelfde hokje als de knuffelhippies van GroenLinks, die willen namelijk ook dat ISIS-loyalisten in Nederland worden berecht en hier in Nederland aanspraak maken op hun rechten. Tja, dan is de interpretatie van de realiteit wel erg 'opmerkelijk' zo niet hallucinant te noemen.
D66 volgt dus een interpretatie van gebeurtenissen die er ongeveer zo uitziet: ISIS-loyalisten zijn niet in buitenlandse krijgsdienst getreden en zijn 'per ongeluk' daar beland. Daarom is hen de keuze niet aan te rekenen en hebben ze -juridisch gezien- nog steeds recht op hun rechten in Nederland. Het is een zuiver-juridische interpretatie die relevante feiten over het gedrag van ISIS-loyalisten en hun intentie een kalifaat te stichten negeert. Lekker makkelijk.
Daarnaast negeren D66 en GroenLinks de misdaden van de ISIS-loyalisten en de wens van de gemeenschappen in het Midden-Oosten om recht te spreken over deze misdadigers. Het onderzoek naar strafbare feiten kan het beste aldaar in het Midden-Oosten plaatsvinden, immers zijn de misdaden daar gepleegd en de mogelijke getuigen daarvan wonen ook in die regio.
Ten tweede ontkennen GroenLinks en D66 dat de ISIS-loyalisten een keuze hebben gemaakt door af te reizen naar ISIS-gebied. Namelijk, door naar het kalifaat af te reizen kozen de ISIS-loyalisten, wellicht niet juridisch, maar wel de facto, voor het 'afkeren van Nederland' en 'wenden zij zich tot ISIS'. Maar dat gaat er bij GroenLinks en D66 niet in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten