Kijk dan! Docenten protesteren in gele hesjes, onderwijsminister Van Engelshoven (D66) zwijgt als het graf

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven (D66), zwijgt terwijl duizenden leraren in Nederland deelnemen aan de onderwijsstaking. Dit protest is een roep om ‘structurele investeringen’ in het onderwijs, maar de boodschap lijkt niet aan te komen. Tot op heden is er vanuit MOCW ook nog niet gereageerd op het protest. Onderwijsbond AOb heeft laten weten door te gaan met de stakingen.

Afgelopen week werd de onderwijsstaking eerst nog afgeblazen nadat een voorstel vanuit het kabinet om bijna 500 miljoen éénmalig te investeren werd geaccepteerd. Maar na overleg binnen de grootste onderwijsbond, AOb, werd het aanbod afgeslagen en stapte oud-voorzitter Verheggen op. Merendeel van het onderwijsveld is wellicht van mening dat minister ‘Van Engelshoven hen met een kluitje het riet instuurt’.

De leraren protesteerden vandaag in herkenbare kleding, namelijk in de beruchte en befaamde ‘Gele hesjes’.

In Den Haag werden zelfs trekkers geplaatst bij het hoofdgebouw van het MOCW, waarmee het onderwijsveld direct de relatie van haar eigen protest met die van andere protesten signaleerde. In oktober demonstreerden de boeren namelijk fel tegen de door het kabinet veroorzaakte stikstofcrisis. En ook de bazen van de bouwsector kwamen naar het Malieveld om hun ongenoegen met het kabinet te laten horen. Vandaag voegt het onderwijsveld zich daarbij met hun eigen boodschap gericht aan het kabinet:

Onderwijsvakbond AOb heeft volgens NOS Teletekst aangegeven door te gaan met onderwijsstakingen totdat het kabinet eindelijk eens over de brug komt en structurele investeringen in het Nederlandse onderwijs toezegt. Dit is overigens broodnodig. Ruim 4.000 scholen gaven gehoor aan de oproep van de bond en zoals op de bovenstaande beelden te zien is maken ze er een leuke actie van. Volgens bondsbestuurder Van Strien kán de huidige situatie niet langer en moet er snel ingegrepen worden:

“We staan het liefste voor de klas,maar dit is nodig want er zijn grote problemen in het onderwijs.”

Als pas afgestudeerde student kan ik dit voor de volle 100% beamen. En dat is zéker niet de schuld van het aanwezige personeel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  De roverheid heeft al decennia steeds meer geld nodig om steeds meer crimigranten op te vangen en levenslang graties geld te geven. Onderhand al ruim 1 miljoen in de bijstand en ruim 2 miljoen met een andere oetkering. De rest kost ook steeds meer, doordat die ook zwaar crimineel zijn.
  Daarnaast hebben ze ook nog eens verzonnen dat de multinationals, samen met de banken en verzekeraars hun windmolens en zonnepanelen gezever op kosten van de belastingbetaler door moeten drammen.
  Die combinatie zorgt ervoor dat er geen geld genoeg is voor wat WEL belangrijk is.

  1. Jumping

   Inderdaad Joop Klepzeikert.

   Nederland moet deze dievenbende, de Rutteclan, van het gas af.

   Maar wat waarschijnlijk beter is voor Nederland, is dat Mark en zijn leugenclub aan het gas gaan, mag lachgas zijn.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Rutte zette 1,4 Miljoen kiezers, op de PVV bij het grof vuil.

   Rutte de uitvoerder van het Cordonsanitair.
   Aangaande de PVV en het FVD.

   1. Joop Klepzeikert

    @Jumping: Het is helaas niet alleen Rutte die Nederland naar de kloten helpt. Het is het voltallige partijkartel wat daar al sinds ‘vadertje Drees’ mee bezig is. Die hufter voerde als eerste de linkse hobby’s in die Hitler had bedacht, namelijk graties geld voor alle klaplopers, op kosten van de werkende mensen.

  2. Watcher

   @j
   Waarom lieg jij.

   Je liegt en fantaseert alles bij elkaar.

   1. Jumping

    @NOPPES.

    Reageer eerst eens op mijn 5 punten.

    Daarna ga je uitleggen wat mijn leugens en fantasie is/zijn.

    1. Watcher

     Tja @jumping begint ook met een @J.
     Al zo vaak, je l&lt net gelijk @Joop.
     Fam Lugar kletst maar wat en als je vertelt hoe het werkelijk zit nemen ze dat niet aan.

     1. Rechtsaf

      watcher dé antichrist
      watcher dé Nedermoslim
      watcher dé zuigstuip
      watcher dé antisemiet

     2. Jumping

      @NOPPES.

      Kom op knul trek eerst die natte luier uit.

      Reageren WATJE.

     3. Watcher

      @r
      De puppie maakt weer piepende geluiden.
      Schattig..

     4. Rechtsaf

      watcher dé natte scheet
      watcher dé globalistische nedermoslima

   2. Top

    Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie

   3. Joop Klepzeikert

    @P*d*f*ele strontvlek met 20+ nicknamen: Donderstraal toch eens op naar nu.nl of joop.nl. Daar vind je heel veel soortgenoten, die net als jij ook totaaldebiel ultra extreem links zijn en niet zelf na kunnen denken. Wij mensen met normaal werkende mensen moeten je niet en worden kotsmisselijk van hufters zoals jij.
    Doe het nou voor jezelf. Er zijn steeds meer mensen hier die je zeer binnenkort met een bezoekje zullen komen vereren als je nog langer door gaat. Parasitaire kinder kontenbonker.

    1. Watcher

     @joop
     Haha een persoonlijke bedreiging.
     Benieuwd hoe DDS reaguurT.
     @Henkdetenk deed hetzelfde en kreeg een ban.

     Ach de fam Lugar en Top hebben zoveel nicks dat ze 70% van de reaguurders opvullen.

     1. Rechtsaf

      watcher dé islamverheerlijker
      watcher dé antichrist
      watcher dé megalomane narcist..
      watcher dé zuigstuip

     2. Watcher

      @R
      Schattig, wil blaffen.

     3. Rechtsaf

      wapffffrrrrsssssssttttttcher

     4. Joop Klepzeikert

      @p*d*f*ele strontvlek: je lult WEER uit je nek. Henkdetenk heeft helemaal geen ban. Alleen jij bent al minstens 10 accounts kwijt, maar kunt hier doorgaan doordat DDS operators geen idee hebben hoe ze jouw IP en EMEI volledig kunnen blokkeren. Kinder kontenbonker.
      Daarom zal dat binnenkort wel op een andere manier gaan gebeuren. Smerige parasiet.

     5. Bosche draak

      Zoveel gejank uit een piepkuikentje, maar we hebben nog steeds niet gehoord wat dan wel Jumping’s leugens zijn.

      Net of hij niks te melden heeft?

 2. ShaoKahn

  Ingrid vind onderwijs waarschijnlijk niet zo belangrijk want heeft heeft ze klaarblijkelijk ook geen zinnige vorm van school ervaren, dom wicht

 3. Agios

  Problemen in het onderwijs, problemen bij de boeren, problemen in de bouw… Everywhere problemen! Wie in Den Haag woon’t, hoeft niet ver te zoeken naar de dader: Een regering zonder ruggengraat. Om over rubberen Rutte maar te zwijgen… En wie zijn de Initiatoren van al deze rampspoed? De Greta-look-a-likes. Het gaat binnenkort heel slecht aflopen. Aan elke dictatuur komt een einde. De onderwijskrachten maken nu mee waar het linkse ‘ik heb het niet geweten, want ik dacht ergens anders aan’-houding toe leidt. Zij mogen dus wel heel sterk bij zichzelf te rade gaan.

  1. Joop Klepzeikert

   @Agios: Het is heel erg te hopen dat de rest van Nederland ook eindelijk eens wakker gaat worden en samen met de boeren, tuinders, bouwvakkers, vervoerders en onderwijzers tegen dit ultra extreem socialistische rariteitenkabinet in gaan. Maar dan wel allemaal tegelijk en dan niet meer op het Malieveld, maar rond het Binnenhof.
   Dat tuig daar niet meer vandaan laten tot ze binnen een week ALLE rottigheid die ze de afgelopen 50 jaar veroorzaakt hebben opgeruimd hebben. Niet doen wat het volk eist, dan ouderwets lynchen. Wie niet horen wil moet maar voelen.

   1. Watcher

    @joop
    Dappere Dodo loopt weer eens leeg.

    Geheel de realiteit verloren, vecht als een Don Quichot tegen de windmolens.

    Sneu figuur..

    1. Joop Klepzeikert

     @P*d*f*ele trol met meer aliassen dan IQ:
     “WordPress does a great job helping you to discover the commentors IP address. Simply go to the comment section in your WordPress dashboard or to your spam moderation folder and below the email address, postID and website is the IP address of the commentor. This is collected by WordPress for you.”

     Hiermee is dus heel gemakkelijk ook jouw IP adres gevonden, waar jij meer dan 20 accounts mee aangemaakt hebt.
     Aan dat IP adres zit een adres gekoppeld, wat heel makkelijk te achterhalen is. Smeerlap.
     Smeerlapperij zal ooit heel zwaar bestraft worden. Altijd over je schouder blijven kijken dus. Smerige kinder kontenbonker.

 4. Rechtsaf

  Je moet je eens afvragen waarom dit toch allemaal gebeurt in Nederland, islamisering van ons land, bezuinigingen in de zorg, bij de politie, scholen, defensie, belastingverhogingen, btw verhogingen, lastenverzwaringen (onder Leugenclown Rutte gestegen van 39% naar 45%) arbeidsdiscriminatie van de Nederlander, woondiscriminatie van de Nederlander, uitgeprocedeerd illegaal kraaktuig die geen strobreed in de weg wordt gelegd, opgedrongen energietransitie, kinderen die niet aan hun leerverplichting voldoen en spijbelen…en zo kan ik nog wel even doorgaan

  1. Jv

   Rechtsaf; juist….. het is een grote smerige stinkende linkse maffia bende.

 5. Jv

  Rutte….. en jij maar denken dat het volk tot een van de gelukkigsten van deze aardkloot behoord!
  Begin je nog steeds niet in te zien dat jij en je linkse rakkers er een ongelofelijke puinzooi van gemaakt hebben?
  Er deugt helemaal niets meer.
  En dan ook nog trots zijn dat je zoveel begrotingsoverschot hebt?
  Kan ook niet anders als gezondheidszorg, ouderenzorg, onderwijs, defensie en veiligheid, en nog vele andere zaken meer, totaal kapot bezuinigd is en op z’n kont ligt
  Niets werkt meer normaal.
  We worden dagelijks doodgegooid met steeds meer idiote ingrepen en politiek correcte waanzin waarbij het laatste beetje democratie en recht om vrije meningsuiting de nek wordt omgedraaid. Om maar niet te spreken van de klimaat waanzin welke jullie over het volk strooien en wat wetenschappelijk door jullie niet onderbouwd is. Je doet maar wat en kijkt dan wat er uit komt.
  Je bent in rap tempo bezig om van Nederland een dictatoriale politiestaat te maken waarbij ik mij begin af te vragen wanneer ik het bericht krijg dat adem halen verboden wordt ivm stikstof uitstoot.
  Ik denk dat de tijd voor jou rijp is dat je een bezoek aan een psychiater brengt om te kijken of bij jou in de bovenkamer het allemaal nog wel pluis is en vergeet niet je collega’s van de regering en kamer hierbij mee te nemen om ook een onderzoek te ondergaan.
  Wat is deze man toch een kelder vol gier!

 6. Jv

  Zijn de leerkrachten er nu eindelijk achter dat zij gebruik zijn en worden om het linkse gedachtengoed bij de leerlingen in de hersens te pompen.
  Er is een spreekwoord…..” waar je mee omgaat, wordt je mee besmet”, dat is hier zeker van toepassing.
  Helaas leerkrachten… het is jullie eigen schuld en hoop dat dit nog jaren mag doorgaan omdat jullie het zijn die ons land volledig kapot maken met jullie linkse geschreeuw, leugens, indoctrinatie en geestelijke kindermishandeling, opruiing en demoniseren van anders denkenden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.