Klimaatpaus Frans Timmermans in het nauw, Franse boeren blokkeren Parijs met 1.000 trekkers

Gisteren ondervond het Duitse Merkel-kabinet wat het betekent om 5.000 rollende trekkers nabij Hamburg en Berlijn te trotseren en vandaag tonen Franse boeren hoe je een wereldstad als Parijs blokkeert. Aangezien de Franse agrariërs wat achterlopen op de boreale collega’s, konden zij slechts 1.000 trekkers mobiliseren, tegenover de 5.000 trekkers van de Duitse boeren. Klimaatpaus Frans Timmermans kan zijn borst natmaken! 

Maar de Fransen kunnen wel beter blokkeren dan de geordende Duitse: Parijs raakte verstopt en honderden kilometers file en vaststaand verkeer waren het gevolg. Kijk maar eens hieronder naar de blokkade technieken van de boeren:

Afgelopen maand kon de Franse president Emmanuel Macron zijn lol niet op toen de ‘Gele hesjes’ hun verjaardagsjubileum vierden en hun venijnige reltactieken toepasten op de Parijse binnenstad. De rust leek daarna eindelijk wedergekeerd, maar nog geen twee weken later zijn de boeren he-le-maal klaar met het kabinet-Macron. En dus rolden meer dan 1.000 trekkers naar de Franse hoofdstad.

De boeren waren in Parijs om te protesteren tegen de plannen van de Europese politieke elite om ons nog meer vrijheden te ontnemen en de klungelende nationale overheden op het beleidsvlak van ‘klimaat’. Volgens de NOS ging het protest alleen tegen ‘het slechte klimaat voor boeren’. Zoals op de onderstaande beelden te zien is kan Macron niets meer doen dan paramilitaire politie inzetten:

Dat zou een afdoende verklaring zijn wanneer alleen in Nederland een boerenprotest werd georganiseerd. Maar na Nederland volgde Duitsland en nu dus ook Frankrijk. Bij drie van dergelijke protesten in korte tijd kunnen we stellen dat het dus zeker gaat om een Europees fenomeen. En als we kijken naar de spandoeken dan gaat het echt wel om méér dan alleen klimaat. Een veelgehoorde term was ook ‘Vive les agriculteurs!’

Kortom: in Brussel moet men nu oppassen. De klimaatpaus van de Europese Commissie, Frans Timmerman, kan zijn borst dus natmaken voor confrontaties met de Nederlandse, Franse en Duitse boeren. Hoe lang Timmermans het zonder voedsel gaat redden weten we niet, maar iets in mij zegt dat hij nog geen week zonder voedsel kan. Zogezegd staat zijn klimaatagenda nu dus alweer op losse schroeven.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Bijenzwerm

  Vive les agriculteurs!

 2. ZiggyStardust

  Het zijn niet alleen de boeren in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Ook in Ierland zijn massale protesten van de boeren bezig. Bij zulke massale protesten kan het niet anders dan dat er naar de boeren geluisterd zal moeten worden.

  1. Bijenzwerm

   @ziggy het is wachten tot de rest van het volk ook in protest komt.
   Zoveel lastenverzwaring als de afgelopen 10 jaar richting het gewone volk is bijna onvoorstelbaar.
   Dat geestelijk gehandicapten toch een positie op dat ongekozen niveau kunnen krijgen.. Zie timmerfransje.

   1. Vlaswiek

    “Zoveel lastenverzwaring als de afgelopen 10 jaar richting het gewone volk is bijna onvoorstelbaar.”

    Klopt, onder Rutte ging de algehele belastingdruk omhoog van 35 naar 40%. Denk aan de btw-verhoging van 19 naar 21%(!) en van 6 naar 9%. Maar denk ook aan de talloze heffingen die te maken hebben met milieu en klimaat.

    Rutte moet maar snel de stekker uit dit GroenLinks-kabinet halen, dit gaat allang de perken te buiten.

    1. Stanly2000

     27-11-2019
     Honderden boeren protesteren in Apeldoorn tegen forse verhoging waterschapsbelasting. Zij protesteren tegen een verhoging van de waterschapsbelasting met 11 procent.

    2. Dick Plante

     Rutte haalt de stekker er niet uit. Nederland is voor de telefoon rukker ook niet meer interessant, geldt voor hem alleen de zittingsperiode.
     Gelijk als er gesteld wordt dat deze geestelijk gehandicapte premie graaiers nog kunnen blijven zitten. Het UWV krijgt van deze geestelijk gestoorden de opdracht om die genen die om wat voor reden dan ook zonder werk zijn gekomen, moeten worden geknipt. Hij vertegenwoordigt het zooitje premie graaiende marcheerders die hun zakken onder zijn toezicht kunnen vullen, die geboren rotmof Klaas Dijkhoff weet zich gesteund door de macht van zijn baas en maakt hier graag misbruik van. In zijn persoonlijke aanhef schrijft hij wel : dat hij een hekel aan mensen heeft die proberen iets voor elkaar te krijgen en daarbij de macht van de overheid (lees Mark Rutte zijn baas) daar voor gebruiken. die graai koning him zelf. Die rotmoffen hebben in ’39 – ’45 het land leeg geroofd, nog heb je last van dat zooitje SD figuren.

  2. hans-e-pans

   Als Franse boer zou ik denken laat ze ’s morgens er allemaal maar in, maar dan in de loop van de middag en aan het eind van de middag niet meer eruit.

   Dat zal een veel grotere opstopping geven.

  3. Jumping

   Op de oudere Nederlanders soos, was de slogan voor 2020 al bedacht.

   Oorlog aan de EU, voordat zij ons vernietigen.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Stop met de EU in deze vorm.

   RUTTUP EN NEXIT.

 3. Kristalix

  Nog zo’n lamĺøl die in de bijstand moet.
  Zwans

  1. Original NL

   Door merkel in de wandelgangen ook wel Timmerschwantz genoemd!

   1. Original NL

    De volstrekker van Zimmerschwanz “beleid” is uiteraard rutte!!
    Rutte is als èèn van Hitlers Helfer uit de nazi tijd..de loopjongen van de EU!

    1. Dick Plante

     Original NL
     Adolf Hitler had in zijn na dagen parkinson, de na dagen van Angela Merkel (Hitler) zijn ook niet ver meer weg, ze is al op weg naar het einde. (De Stasie-dochter)

 4. Original NL

  Gele hesjes..agrariërs..de bouw..uit het vuurtje begint langzaam maar zeker een uitslaande brand te worden!
  Een fijne constatering..weg met de EU..die gasten zitten er NIET voor ons maar vreten wel van ons en buitensporig goed!

  1. ZiggyStardust

   Alleen al de belachelijk riante pensioenregeling van de EU en het feit dat ze geen belasting betalen over hun salaris maakt deze club voor mij totaal ongeloofwaardig.

   1. Original NL

    Jij noemt het salaris Ziggy…ik noem het judaspenning!!

 5. Blitzkrieg

  Tom Staal trekt rioolput EU open: Straatsburg
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=iK8ue7-Shpc

  Tom Staal trekt rioolput EU open: Brussel
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=MPbNF1q_6tg

  1. Original NL

   Je moet wel een sterke maag hebben…respekt Tom Staal!!!

  2. ZiggyStardust

   ik had ze al gezien, maar het blijft shockerend om te zien hoe er met ons geld wordt omgegaan en hoe ze de boel besodemieteren.

  3. Ben Venuti

   Ik ken die uitzendingen al, maar je moet toch rijp zijn voor een lobotomie wanneer je na het zien van dit alsnog voor de EU bent, Nexit asap.

  4. van Urk

   Daarom is een omroep als ongehoord Nederland zeer belangrijk die dit soort feiten willen overbrengen aan het publiek. Zelfs ik wist niet eens af van dit filmpje! Dus kun je nagaan hoeveel Nederlanders er niet eens van bewust zijn wat voor maffia praktijken daar eigenlijk in Brussel plaatsvind. Zulke filmpjes zou men moeten gaan draaien in stemhokjes. Wordt men meteen weer wakker voordat zij weer op de eurofiele partijen stemmen.

   1. Lefty

    U komt uit Urk neem ik aan?

 6. C.A.Barstow

  Laat die rooie volgevreten zakkenvullende landverrader er aan onderdoor gaan.

  Stem FvD/PVV.

  1. Original NL

   Laten we hopen dat deze volgevreten rode zak snel een pacemaker nodig heeft..met CE keurmerk…dus volkomen veilig…of toch niet?
   Dit is èèn van de EU ’s geweldige keurmerken voor oa implantaten maar net als de hele EU..het is een etiket op een lege fles!

   1. Dick Plante

    Dan een etiket met een flinke scheur. Jammer, die huis pastoor die hem als dertien jarige mislukkeling heeft verkracht onder goed keuring van zijn vader heeft vergeten een eind prik te geven, maar ja elke geestelijk gestoorde wordt niet meer behandeld maar wordt gedumpt in de politiek, tegenwoordig in de EU-commissie, dat was bij de oprichting al een beerput van ex- NAZIS.
    Kohl, ex-officier, Brandt, Adenauer, allemaal goed voor het IJzeren Kruis en zo zijn er nog wel een paar, als topper: de nieuwe voorzitster Ursela von der Leyen, een regelrechte afstammeling van de hoogste ambtenaar belast met de deportaties van duizenden slachtoffers naar de werk- en vernietigingskampen, een enkeltje gaskamer uit Tschechoslowakije en Polen. Joachim von der Leyen was onder Adolf Hitler belast met die deportaties. Hij werd aangeststeld als opvolger van Otto Bauer voor het deporteren van Holocaust slachtoffers. Dit is dus de vrouwelijke Ursula Hitler, met aan haar zijde Josef Franz Goëbels (Timmermans), met de zelfde tret (hoe is het mogelijk) de NSB in eigen persoon. De vernietiging is in aantocht, of een Nexit red ons land.

 7. Jack Flash

  Deze protesten zijn slechts de “amuse” van de totale opstand die in Europa gaat komen.

  1. van Urk

   De vooravond van de ondergang.

  2. ZiggyStardust

   Goeie!

 8. Wesley Benbow

  Een paar weken geleden werd op DDS nog geroepen dat de problemen die de boeren in Nederland de schuld waren van Rutte en zijn regering en dat de boeren in andere landen helegaar geen last hadden van de klimaatproblemen. Een leugen van de bovenste plank.

  Inmiddels is kennelijk ook op DDS duidelijk dat de landbouw Europa-wijd in een crisis verkeert als gevolg van de ecologische grenzen die ze ontmoeten in de over gesubsidieerde productiewijze die nu domineert.

  Timmermans kan zijn klimatologische agenda voor een belangrijk deel realiseren door eenvoudig de kraan van de Europese subsidiepotten geleidelijk dicht te draaien en de landbouw te dwingen tot een andere manier van produceren en de omvang terug te dringen.

  1. Stanly2000

   Ernst heeft de klepel horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

   Anders dan in Nederland speelt de discussie over stikstof geen rol bij het Duitse boerenprotest. De boeren zijn het onder meer oneens met geplande regels voor bemesting en de bescherming van insecten.
   Franse boeren demonstreren voor betere beloning.
   Dus de klimatologische agenda van Frans heeft niet zo veel effect als Ernst hoopt.

   1. Vlaswiek

    @Stanley: Negeren werkt beter.

   2. Wesley Benbow

    Ik zie het onderscheid tussen de stikstof- en de CO2-discussie, Stanly, maar vooral de overeenkomst: in beide gevallen loopt de landbouw tegen de klimaat- en milieugrenzen aan.

    Als je denkt dat de bio-industrie op dezelfde voet kan doorgaan sta je buiten de realiteit.

   3. Ron

    Wordt wel lastig als alle boeten in EU weg moeten. Waarvandaan wordt er dan geïmporteerd?

 9. weer opnieuw

  De EU dat zooitje onbekwame stemmingsmakertjes dat al 6 maanden zit te niksen met salarissen tot 25.000 PER MAAND . Dat is dus 150.000 p.p. weggegooid.

  Walgelijke regentenclub ,

  STEM NEXIT , STEM PVV

  1. Original NL

   En dan heb je de riante onkostenvergoedingen en andere privileges nog niet genoemt …weer opnieuw!
   De EU is niet voor niets zeer populair bij beroepspolitici!!

   1. Buzz68

    … en het speciale belastingtarief voor deze hard werkende proleten.

 10. weer opnieuw

  De EU , walgelijke incompetente nietsnutten die niets anders doen dan geld rondpompen voordat ze eerst een afroming hebben gedaan voor eigen gewin. Zoals de misselijke stront-vlek al aangeeft doet de EU niets anders dan strooien met subsidies en de marktwerking verstoren. De interventies van de EU brengen niets zoals zelfs de stront-vlek aangeeft. Zijn wijze raad is een beetje aan de subsidie kranen draaien om het geld anders rond te pompen.

  Ik zeg naar huis sturen die leegzuigers en de parlementaire onzinnige EU opheffen. Ze hebben bewezen nietsnutten te zijn want alles draait al 6 maanden door zonder de bemoeiallen .

  STEM NEXIT , STEM PVV

  1. Dick Plante

   Dan kan die sperma spons van een La Garde ook wel worden afgevoerd, die was voor dat ze die bovenste verdieping kreeg aan gewezen al over haar houdbaarheid datum heen, reeds aan de buiten kun je bij dat soort producten al bij de fabricage bepalen of ze in verre staat van ontbinding zijn, nou bij dit mislukte product was dat al voor de werping op aarde.

 11. Mycase

  Gaat helemaal goed komen

  1. Rechtsaf

   Timmerfrans moet eens een x op dieet gaan

 12. Mycase

  Het verzet zal alleen maar toe nemen

 13. Mycase

  En inderdaad dit is nog maar het begin

  1. weer opnieuw

   huh

   1. Mycase

    hahahaah ja even snel de tekst van de stront-vlek uit beeld brengen heet dat

    1. weer opnieuw

     daar lijkt het sterk op , tijdens typen volledige tekst weg

   2. Politiek Profeet

    Al sal regkom,
    De opstandgeest is uit de fles, steeds meer landen in europa gaan de barricaden op.
    In nederiglandje zal het wat langer duren gezien de apathie die zich van het nederiglandse volk heeft meester gemaakt.
    Het gaat wringen in de randstad, politie en leraren, openbare werken liggen bijna op hun gat.
    Criminelen krijgen steeds meer ruimte,oom agent is met de vut.
    Nexit en stem PVV

 14. Scheve Tinus

  Supertrol Wesley, hij blijft hier voor de katse k.t neer plempen.

  NEGEREN!

  Hier 2 maal PVV.

  1. Agios

   Dat jij zijn nick noemt levert hem toch weer 20 centjes op. Niet doen! Volledig uitkotsen deze hufter.

   1. Bijenzwerm

    @agios zeer wijze praat negeren en zelfs zijn nicks niet meer noemen is nog beter..
    Hij bedelt om aandacht die hij steeds minder krijgt… Genieten
    Duidelijk is ook dat hij daardoor minder te reaguren heeft.

 15. jan1

  Strak plan van (.)66 om de helft van onze boeren de nek om te draaien.
  Dan kan met de hulp van frans
  De franse boer weer groeien.
  Ps zal frans al multi miljonair zijn?

 16. Gerlos

  Zijn we mooi klaar mee met TIMMERMANNETJE op het linkse stokpaardje van milleu. Maak je borst maar nat met dat gedrocht van een EU gaan nog veel problemen van komen voor ons land.

  1. Politiek Profeet

   Timmerfransz…..een schandvlek voor Limburg…

 17. Baron von Munchhausen

  Timmermans???
  Had het liefst in de vroegere DDR gewoond:
  ” vooruitziende blikken voor het “volk”: ( in ogen Timmermans: ” gepeupel en klootjesvolk”), de heilstaat wacht ons!” (heilstaat kan vertaald worden naar: “vertrap het gepeupel en klootjesvolk”). “Wij weten wat goed voor jullie is!
  En,………..
  zoals in de vroegere DDR: Aparartsjiks hebben recht op luxe! Fout,….extreme luxe!

 18. macsjang

  Gaat de goede kant op. Gutmenschen, linkse zakkenvullers en aanverwant geteisem gaat steeds harder ondervinden dat normale mensen het gedraai, gegraai en verlakkerij meer dan beu zijn. Nexit is aanstaande.

 19. Mistgabel

  NOS de leugenfabriek.