Krankjorum! Politie mag niet eens noteren of zakkenrollers asielzoekers zijn

Dit is toch niet te geloven?! Eerder werd bekend dat cijfers over zware asielcriminaliteit onder het kopje ‘overig’ werden geschoven in een overzicht over asielcriminaliteit. En nu wordt kenbaar gemaakt dat de politie niet eens meer mag noteren of zakkenrollers asielzoekers zijn. Via AT5

En dat terwijl onze hoofdstad al langere tijd te maken heeft met criminele asielzoekers, die van zakkenrollen een professionele sport gemaakt lijken te hebben. GroenLinks-burgemeester Femke Halsema heeft op haar beurt eventjes laten weten dat het niet mogelijk is om te bij te houden hoeveel asielzoekers erop los jatten. In het televisieprogramma Bureau Burgwallen gaf een politieagent zijn mening over deze kwestie.

“Algerije en Marokko, dat zijn de landen waarvan veel inwoners naar Nederland en Duitsland komen. En dat zijn eigenlijk puur gelukszoekers.”

VVD, CDA en Forum voor Democratie waren er als de kippen bij om een debat aan te vragen met burgemeester Halsema. Daarnaast is er een voorstel ingediend ‘voor een officiële registratie van de verblijfsstatus van de opgepakte verdachten’.

Daar zit Femke Halsema blijkbaar niet op te wachten. Zo schreef ze een brief en vroeg ze aan de gemeenteraad om het voorstel van de drie genoemde partijen niet te steunen. Want ja, waarom zou je samenwerken en problemen oplossen?!

“Aangezien het doel hier strafrechtelijke vervolging betreft, is er voor politie geen wettelijke grondslag voor het (tijdelijk) registreren van de juridische verblijfsstatus van verdachten.”

We kunnen dus weer concluderen dat er werk aan de winkel is voor het linkse college dat momenteel aan de knoppen zit in onze hoofdstad. Maar wat moet je van GroenLinks en consorten nou verwachten? Waarschijnlijk niet genoeg. Arm Amsterdam!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Jumping

  Bedankt Rutte, jij sloper van het eens zo mooie Nederland.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Rutte is een lafaard en een leugenaar.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Rosasolis

   @Jumping. Waarom moeten wij dit dagelijks lezen? U bereikt geen enkele doel.

 2. Ben Venuti

  ‘Arm Amsterdam!’

  Nou nee, de bewoners van dat open riool aan de Amstel hebben zelf voor dit college gekozen, dus ik zou zeggen laat hen maar lekker op de blaren zitten.

 3. EU kok

  Quote: is er voor politie geen wettelijke grondslag voor het (tijdelijk) registreren van de juridische verblijfsstatus van verdachten.
  .
  Zouden de hier aanwezige “Law & Order” reageerders zich aan de wet houden als dit ze even niet zo goed uitkomt?

  1. Agios

   Als ik een zak zou rollen, dan mag de politie best noteren dat ik een pesthekel aan de linkse ‘handlangers’ van de deugbrigade heb.

   1. EU kok

    Ik stel voor dat de politie tevens gaat noteren op welke websites iemand reageert en op welke politieke partij iemand stemt.

    1. Agios

     Goed plan. Het is toch precies waar de linksaffers naartoe willen? Bij registratie is het verschil dat ‘wij’ ons dan niet hoeven te schamen.

    2. EnDanDit

     Psst.. de overheid kijkt allang mee, hoor!

 4. fusilier

  Besmet met het linkse virus zoals zovelen in onze samenleving.

 5. Agios

  Dumpert: -we worden uitgelachen’. Kijk hier eens naar en lach mee met dit geweldige filmpje!

  1. EU kok

   Ik kom niet meer bij van het lachen.

   1. Agios

    Je hebt het niet eens gezien, want je bent doodsbang voor de confrontatie. Bukken, buigen en onderduiken. Daar zijn jullie goed in.

    1. EU kok

     Lummel, er valt niets te zien vanuit uw reactie.
     Leer eerst posten, dan pas reageren naar aanleiding van uw tekortkomingen.

     1. Ron

      Redactie. Schelden

     2. Top

      Jabba, wat heb je weer een ‘grote broek aan vandaag’ Maar ja, dit is nog het enigste contact wat je schijnbaar heb met de buitenwereld. Ja joh, je wordt onzichtbaar in NL als je boven de 80 jaar uitkomt. Wat? Je ben nog geen 80? Dan is het, nog heel erg veel rotter voor je.

     3. Agios

      Nog te beroerd om zelf enige actie te ondernemen.

 6. Neutral

  Gewoon anders registreren. Bij nationaliteit een ‘nvt’ of ‘nb’ invullen als het een persoon is waarbij het niet geregistreerd mag worden.

 7. Pescador

  We weten toch allemaal dat schaamlap halsema crimineel is.

 8. RvdBe

  Akkoord van Marakesh, overheden dienen er voor te waken dat negatieve berichtgeving vwb asielzoekers weg blijven bij het volk.

 9. Rechtsaf

  Ja zoveel mogelijk genderneutraliteit in onze kotsmaatschappij, vooral niemand meer met hij/zij, hem haar aan spreken en al helemaal niet met je nationaliteit

 10. Jack Flash

  Als de burger eerstdaags hoe dan ook het recht in “eigen hand” neemt hoeft hij zich daar niet meer voor te schamen in deze bananenrepubliek.

 11. P. Breetveld

  Met stijgende verbazing wordt waargenomen dat de reguliere bewoner/ burger moedwillig wordt blootgesteld aan verschillende soorten criminaliteit. De gevolgen ervan zijn voor rekening burger. Die weet nu dat ze in de steek worden gelaten. Alle aandacht en liefde en voordeel gaat naar de daders. Sorry, jullie hebben er zelf massaal voor gekozen! Lessons learned

 12. Original NL

  Hoe ging dat lied ook al weer???
  Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen!

  1. Vlaswiek

   Wat wil je Original, Halsema is een Nedermoslima en buigt voor de islam.

   1. Original NL

    Haar 2 voorgangers waren ook niet vies van wat halal Vlaswiek!

    1. Vlaswiek

     @Original: Klopt, en Çohen spande de kroon, die dronk het liefst de hele dag thee met de islammarokkanen.

 13. Vrijedenkert

  Het crimineel gespuis van elders richt zich voornamelijk op de oudere autochtone bevolking en dat zegt genoeg over de instelling en moraal bij deze criminelen!
  Alles registreren dus en daar het beleid op afstemmen, politiek-correct wegkijken en 50 jaar lang pamperen heeft ons niks gebracht en niks opgelost…

 14. Jack Flash

  Moesten de blokkeerfriezen dna afstaan?
  Of vergis ik me…

  1. Ron

   Yup.

   Net als 75 jaar geleden wordt alles geregistreerd.

 15. Bes Tolen

  In Amsterdam zijn altijd mogelijkheden om criminelen op te pakken beperkt en zo ook om illegalen het land uit te zetten. Amsterdam heeft in deze als voorbeeld willen dienen en dat is gelukt. Ondertussen kun je je afvragen wat er wel deugt in Amsterdam. Er deugt veel niet. Al zo lang.
  In een Groningse gemeente is het asielzoekerscentrum gesloten, ja zelfs afgebroken wat een groot deel van de bevolking een plezierige gedachte vond en nog vindt. Er hebben heel wat onhebbelijkheden door asielzoekers plaats gevonden. Dat begon al dadelijk de eerste twee weken na de opening, oude vrouwen werden van hun portemonnee beroofd, voor zevenduizend gulden sigaretten werd geroofd (die stonden in het azc maar werden niet terug geleverd}. een fiets werd gestolen (het bedrag werd dadelijk aan de bestolene contant uitbetaald}. De winkeldiefstallen namen in de gemeente met vijf zesde af in de gemeente nadat het azc was verdwenen. Wel is daarbij op te merken, dat er in één winkelcentrum werd gestolen, namelijk dat het dichtste bij het azc lag. Kom landverraders. Heb je hier nog van terug? Terreur zeker?
  Ik zal dit wel niet hebben mogen schrijven. Moet ik nu bang zijn? De mensen zijn bang.

 16. Wesley Benbow

  Ik zie een groot verlangen tot etnisch registreren.

  1. Rechtsaf

   Wij zien een zuigstuip die structureel dingen bedenkt om zijn eigen geesteszieke gedachtegangen te camoufleren..

 17. Dwight Tralee

  Die foto met de agenten is puur framing van de mooie hoofdstad. Nergens uit blijkt dat het Amsterdam is. De bedoeling is om de excellente burgermeester. Femke Halsema te beschadigen. Zeer flauw.

  1. Bosche draak

   U spelt “excremente” verkeerd Dwight

 18. Rud56

  Tja, als het aan Fatima Halsema ligt en haar evenzo volstrekt geesteszieke aanhang zou ze ook het programma Opsporing Verzocht willen verbieden!
  Want …. stigmatiserend, discriminerend, racistisch …

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.