Krankjorum! Politie mag niet eens noteren of zakkenrollers asielzoekers zijn

Geen categorienov 14 2019, 8:00
Dit is toch niet te geloven?! Eerder werd bekend dat cijfers over zware asielcriminaliteit onder het kopje ‘overig’ werden geschoven in een overzicht over asielcriminaliteit. En nu wordt kenbaar gemaakt dat de politie niet eens meer mag noteren of zakkenrollers asielzoekers zijn. Via AT5.
En dat terwijl onze hoofdstad al langere tijd te maken heeft met criminele asielzoekers, die van zakkenrollen een professionele sport gemaakt lijken te hebben. GroenLinks-burgemeester Femke Halsema heeft op haar beurt eventjes laten weten dat het niet mogelijk is om te bij te houden hoeveel asielzoekers erop los jatten. In het televisieprogramma Bureau Burgwallen gaf een politieagent zijn mening over deze kwestie.

“Algerije en Marokko, dat zijn de landen waarvan veel inwoners naar Nederland en Duitsland komen. En dat zijn eigenlijk puur gelukszoekers.”

VVD, CDA en Forum voor Democratie waren er als de kippen bij om een debat aan te vragen met burgemeester Halsema. Daarnaast is er een voorstel ingediend ‘voor een officiële registratie van de verblijfsstatus van de opgepakte verdachten’.
Daar zit Femke Halsema blijkbaar niet op te wachten. Zo schreef ze een brief en vroeg ze aan de gemeenteraad om het voorstel van de drie genoemde partijen niet te steunen. Want ja, waarom zou je samenwerken en problemen oplossen?!

“Aangezien het doel hier strafrechtelijke vervolging betreft, is er voor politie geen wettelijke grondslag voor het (tijdelijk) registreren van de juridische verblijfsstatus van verdachten.”

We kunnen dus weer concluderen dat er werk aan de winkel is voor het linkse college dat momenteel aan de knoppen zit in onze hoofdstad. Maar wat moet je van GroenLinks en consorten nou verwachten? Waarschijnlijk niet genoeg. Arm Amsterdam!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten