Tweede Kamerlid Van Moorlag (PvdA) toont marginale inzet voor ‘spoorwegovergang Vierpaardjes te Venlo’

Enkele weken geleden liet de Tweede Kamer weten een einde te willen maken aan de ‘nietszeggende moties en debatten’, maar nog geen maand later zien we alweer een nicheonderwerp op de agenda verschijnen. Dit keer van PvdA-Kamerlid William Moorlag die zich bezig houdt met de spoorwegovergang ‘de Vierpaardjes’ te Venlo.

De Motie van Kamerlid William van Moorlag (PvdA) over het ‘opheffen van spoorwegovergang Vierpaardjes’ te Venlo is een marginaal punt dat eigenlijk niet thuishoort in Den Haag. De Motie past echter heel erg goed bij de overige, ten minste 35% van de nietszeggende Moties van deze week (67 Moties op het moment van schrijven).

Moorlag wil bijvoorbeeld dat een ‘gevaarlijke spoorwegovergang’ te Venlo wordt aangepakt en vraagt of het Rijk alsjeblieft over de brug komt met geld voor het ‘verbeteren van een spoorwegovergang’, die blijkbaar onveilig is ontworpen en al sinds 2016 onderwerp van debat is. Jazeker, lees maar eens mee:

“overwegende dat er zich woningen bij de Vierpaardjes bevinden met een waarde van 2,9 miljoen euro die, als gevolg van de aanstaande wijziging van de wettelijke risicocontouren, aangekocht zouden moeten worden door het Rijk;
overwegende dat de regio bereid is om de aankoopkosten voor te financieren zodat de overgang bij de Vierpaardjes sneller opgeheven kan worden;
verzoekt de regering, de gemeente Venlo te ondersteunen met het opheffen van de spoorwegovergang Vierpaardjes en zodoende na vaststelling van de relevante wet achteraf de toekenning van de middelen alsdan vast te stellen voor zover de gemeente Venlo de woningen vanwege ligging in de wettelijke risicocontouren heeft aangekocht en gesaneerd,”

Oplettende lezers weten nu ook direct van de hoed en de rand: het is ondertussen 2019 en men moet in Den Haag blijkbaar in ‘debat’ om de renovatie van een spoorwegovergang fatsoenlijk te laten plaatsvinden. De tijd in de Tweede Kamer wordt dus besteed aan het behandelen van Moties met de diepgang van een akkersloot.

Waarom is hier überhaupt debat over in Den Haag? Is men in Limburg niet in staat om spoorwegovergang te verbeteren? Hoe het verder ook zij, de Motie over ‘Vierpaardjes’ is wel geheel in lijn met de overige Moties van Wiliam Moorlag deze week. Hij houdt het concreet bij infrastructuur en daar kunnen Van Haga en Öztürk nog iets van leren. Zo wil Moorlag bijvoorbeeld dat schaatsstadion Thialf te Heerenveen ‘beter bereikbaar wordt met de trein’ en moet ook de ‘fietsinfrastructuur worden verbeterd’.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. weer opnieuw

  marginaal gemieren n*uk is kern business voor de pvda

  flapdrollen club van de rode roos

  *

 2. Kretoloog

  Moorlag, een aanfluiting als Kamerlid. En dan te bedenken dat deze flapdrol ooit directeur van een sociale dienst was. Maar dat kon hij worden omdat hij PvdAer is. Niet vanwege kwaliteiten als manager, want die ontbreken geheel bij deze nono.

 3. merlot

  Ik voorspel dat de PvdA (ja, zelfs die club van brokkenpiloten) deze non-valeur op een onverkiesbare plaats gaat zetten.

 4. Jumping

  Kijk als je de partij politiek, van de Linkse partijen goed op je laat inwerken, maakt deze van Moorlag een goede kans, om de lijsttrekker voor de PvdA te worden, bij de eerstvolgende tweede Kamerverkiezingen.

  Ik heb er wel een goed gevoel bij.

  Voor je het weet, is hij MP van Nederland.
  Slechter als nu is niet mogelijk.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 5. Jack Flash

  Er liggen een paar losse stoeptegels in mijn woonplaats.Misschien kan de PVDA daar kamervragen over stellen.

  1. Heinz

   Zelfredzaamheid is er niet meer bij. Ik heb een paar zakjes zand van Hornbach achter de hand, een schepje en rubber hamer. Zoiets fix je zelf.

 6. wietordok

  Venlo, de stad van Geert Wilders, Chriet Titulaer en de pinda eter.

  Venlo, vestingstad van Gelre, 500 jaar bleven de muren overeind.

  Hollanders, Spanjaarden, Duitsers, Fransen, alle stonden ooit aan de poort.

  Nog géén 20 jaar politiek deed alle muren vallen.

  “Wir brauchen lebensraum”.

  Het zou de mooiste stad van Nederland zijn geweest.

  Ah, nee, aan het eind van de tweede wereld oorlog, lukte het de geallieerde maar niet
  om die verdomde brug opteblazen.

  Zo het gehele centrum op Rotterdam leek na het bombardement van 1940.

  Politieke hufters, graaiers, oplichters.

 7. Jack Flash

  Sarcasme Heinz.Ik klus zelf.

 8. DidiMadloba

  En dan gaat DDS aan deze marginale zaak een heel artikel wijden!

  Is de islamisering dan reeds met succes een halt toegeroepen? Hebben we niets belangrijkers aan het hoofd?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.