Minister Kaag (D66) trots op nieuwe huisstijl voor Nederland, kostte slechts 200.000 euro

kaagd66
Foto: Sigrid Kaag van D66 in het interview met EenVandaag. Bron: Screenshot AVROTROS.

Welk reclamebureau het kabinet aan het werk heeft gezet om een nieuwe huisstijl voor Nederland te ontwerpen weten we niet maar het prijskaartje was een kleine €200.000. Verantwoordelijk voor deze zaken? D66-minister Kaag van de marketingafdeling. Taalvirtuoos Kaag houdt van spenderen in dat opzicht. Maar is dat het nieuwe logo echt waard? 

Het nieuwe ‘logo van Nederland’ is bedoeld om een onderdeel te zijn in de ‘national marketing’ en wordt gebruikt voor contact met het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan evenementen bij de ambassades of tijdens congressen waar Nederlandse politici, beleidsmakers en ondernemers aanwezig zijn. Het logo kenmerkt zich door zijn unieke typografie, waarbij tulpelementen zijn verwerkt en de verplichte oranje in de ogen springt. 

Prijskaartje van de nieuwe huisstijl is een dikke €200.000,- maar dan heb je ook wat. Inbegrepen bij die prijs zitten allerlei concepten.

Kaag heeft immers een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen en daarbij horen concepten zoals visitekaartjes, roll-up banners en webdesigns. En natuurlijk instrumenten ter ondersteuning van dat alles. Dan wordt het al snel een behoorlijk bedrag.

Waarschijnlijk zitten de drukwerkkosten voor de concepten ook in de €200.000. Het drukwerk is natuurlijk wel prijzig en als je 1.000 ambtenaren op ambassades wilt voorzien van prints van de huisstijl dan ben je toch al snel €20 per ambtenaar kwijt aan drukwerkkosten. Dat is dan €30.000. En dan hebben we het nog niet over de arbeidskosten gehad. Kaag was zeer content en laat het volgende weten:

“het is een kleine investering op een heel groot overheidsbedrag om het verdienvermogen van Nederland in het buitenland zo slim en aantrekkelijk mogelijk neer te zetten”

Oké dan!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

47 reacties

 1.   

  K N E T T E R G E K, reïncarnatie van vogelaar.

 2.   

  Kaag is een knettergekke vertegenwoordiger van de knettergekke partij D’66.
  Zij helpen ons land geheid naar de galemiezen.

 3.   

  Dit logo had een 16-jarige op een achternamiddag in elkaar kunnen flansen.

  Leer mij ze kennen, die zelfgenoegzame vergadertijgers die met hun bekakte stemmetjes beslissen dat er een nuew leugeu moet komen en daar een peperduur bureau voor inhuren.

  Belastinggeld weggooien, daar zijn deze hondsvotten heel goed in.

  1.   

   Ontwerpers moeten ook geld verdienen om hun personeel te betalen. Ik ben ook zeer content met mevrouw Kaag. Trouwens de kosten per belasting betaler / 9.000.000

   1.   

    Heee Mezzadrama, een nieuwe alias? volgens mij al een keer eerder voorbij zien komen. Het maakt niet uit hoeveel en welke aliassen je gebruikt, ik vis je er zo uit. Sukkel. Trol.

  2.   

   Mijn kleindochter schildert binnen een kwartier een Picasso, Appel of een Brood. :) :) :)

   1.   

    Een Brood kan ik ook nog wel. Je flikkert gewoon een paar emmers verf tegen een doek. De eerste de beste graffiti-junk heeft meer in z’n mars.

    Brood, de meest overschatte “artiest” van Nederland.

    1.   

     Dank je de koekoek. Breng ze maar naar een veiling. Betrouwbare zeefdrukken koopt u niet voor onder de 500 euro.

     1.   

      De enige reden dat die troep geld oplevert is omdat Brood het gemaakt heeft.

      Hetzelfde zou gebeuren als Mick Jagger op een doek schijt en er met z’n fikken in is gaan zitten wrijven.

      Ik heb nogal wat moderne kunst bekeken en ook gekocht, maar wat ik van Brood heb gezien is werkelijk waar een belediging van serieuze kunstenaars. Het is de naam kunst niet waard.

    2.   

     @merlot, Carel Willink, originele krabbels van Anton Heyboer, het is allemaal kunst voor wie er iets in ziet. Maar niet iedereen is Anton of Carel.

     1.   

      “Maar niet iedereen is Anton of Carel.”

      En Herman Brood was dat zeker niet. Als muzikant was hij al zeer matig, maar als kunstschilder was hij een aanfluiting.

      Het is trouwens wel typerend voor de degeneratie van het westen, die bewondering voor dit soort ontaarde junks die hun halve leven onder invloed van dr*gs en alcohol hebben doorgebracht in in hun wanen dachten een groot talent te bezitten.

   2.   

    Mezzadrama, je bent dus een echte ouwe linkse lul. En je aliasjes zoals Pauline of Watcher of Nep Anne Willem en zelfs Ab Infinitum kunnen niet verhullen dat je een idiote linkse trol bent.

  3.   

   Kunstbarbaren herken je altijd aan de uitdrukking dat een kleuter dat ook had kunnen schilderen.

 4.   

  Er zijn ook landen waar de ministers het eigen zak steken. Laten we daarom maar heel blij zijn dat we in Nederland wonen.

 5.   

  Twee geloven op 1 kussen, daar slaapt de duivel tussen.

 6.   

  Het is een zeer gestyleerd logo. Het tulpen element zal niet eenieder direct opgevallen zijn. Zo heeft de Volkskrant een heel apart lettertype voor de naamgeving.

 7.   

  @nml.

  Inderdaad, deze Kaag is als Minister met twee paspoorten, knettergek.
  Over de hele wereld, is het woord HOLLAND een begrip en dat vervangt zij door Netherlands.?

  Het is als Cruijff, ook deze naam ga je niet vervangen.

  Inderdaad KNETTERGEK.

  Hoofddoek om bij deze Kaag en naar die zandbak.

  1.   

   “deze Kaag”

   Ze heet Sigrid Al-Qaq en is door haar huwelijk stevig verbonden met de terroristische PLO.

   1.   

    Je moet wel sterk zijn om aangesproken te worden als minister kak.

   2.   

    Onzin. Al-Qaq is bovendien geen moslim, en hun kinderen zijn gedoopt.
    Overigens noemde rabbijn Soetendorp Kaag onlangs nog “de parel van dit Kabinet”.

    1.   

     Als ik mij goed herinner waren er wel 20 + stromingen in de plo?
     Allen even bloederig.

    2.   

     Sigrid Kaag (D66) is voorgesteld als nieuwe staatssecretaris van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

     Dat is om 7 redenen geen goed idee:

     1. Zij beschaamde het vertrouwen van dit ministerie.
     Zij vertrok eerder bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken nadat zij uit haar vertrouwensfunctie bij de afdeling ‘Politieke VN-zaken’ van dit ministerie was gezet.
     Dat was omdat de leiding van BZ had ontdekt dat zij in het geheim met een vertrouweling van Yasser Arafat was getrouwd.
     Zij beschaamde dus het vertrouwen van dit ministerie en wist niet goed om te gaan met gevoelige informatie.
     Dat alleen al maakt iemand ongeschikt als staatssecretaris op een ministerie waar uiterst vertrouwelijk met informatie moet worden omgegaan, denk aan de internationale samenwerking inzake terrorismebestrijding.

     2. Haar persoonlijk leven is nauw verbonden met een terroristische organisatie.
     Haar Palestijnse man, Anis al-Qaq, was namens de Palestijnse terreurorganisatie PLO ‘Onderminister van Planning’. Dat was in een tijd dat zijn baas Yasser Arafat opdrachten gaf om terreuraanslagen te plegen. Dat kan betekenen dat haar man persoonlijk de hand in terreur heeft gehad.

     3. Zij heeft bewondering voor terroristen.
     Sigrid Kaag heeft in haar woonkamer prominent een foto van Yasser Arafat (zie foto hieronder). Yasser Arafat geldt als “de vader van het moderne terrorisme”. Zijn hele leven heeft hij zich bezig gehouden met weerzinwekkende terreur. Duizenden onschuldige mensen zijn op bevel van Arafat vermoord. Niet alleen Joden en Israëli’s, maar ook vele Jordaniërs, Libanezen en Palestijnen – zowel politieke tegenstanders als Arabieren die wel in vrede met Israël wilden leven.

     4. Zij heeft goede banden met terreurorganisaties.
     Sigrid Kaag beroept zich in interviews geregeld op haar goede relatie met de sjiitische terreurorganisatie Hezbollah. Wie is daar nou trots op? Naast veel terreur in het Midden-Oosten pleegt Hezbollah ook terreur op Joden wereldwijd, zoals de aanslag op een Joods gemeenschapscentrum in Argentinië waarbij 85 onschuldige burgers gedood werden.

     5. Pro-terreur.
     Haar kinderen lijken pro-terreur te zijn opgevoed door hun ouders. Zo likete haar dochter Janna “Marwan Barghouti for president” op Twitter. Deze Marwan Barghouti is tot vijf keer levenslang veroordeeld wegens bewezen betrokkenheid bij drie terreuraanslagen waarbij vier Israëli’s en een Griekse monnik werden gedood. Maar vermoed wordt dat hij nog minstens 33 aanslagen met in totaal 21 doden georganiseerd heeft.

     6. Zij is haatdragend naar een bevriende democratische natie.
     De democratisch gekozen Israëlische premier Netanyahu noemde zij onder meer “een racistische demagoog” en “geen vertegenwoordiger van vredelievende Israëli’s”.
     Zij werkte voor de UNWRA, de VN organisatie die alle Palestijnse nakomelingen van vluchtelingen opgesloten houdt in kampen. Dat zou nodig zijn, zo wordt hen wijs gemaakt, omdat zij daardoor ooit naar Israël zullen mogen verhuizen.
     Daarom moeten zij – zelfs als zij in gebied wonen met Palestijns zelfbestuur, wat geldt voor de meerderheid – in afschuwelijk overbevolkte kampen blijven wonen. In deze kampen worden zij door de UNWRA opgevoed met antisemitisme, haat tegen Israël en verheerlijking van de jihad.

     7. Zij heeft nauwelijks verbondenheid met Nederland of met het Nederlandse beleid.
     Haar kinderen noemt zij ‘Palestijns’. Als haar kinderen Palestijns zijn en dus niet Nederlands, wat doet zij dan in een Nederlands kabinet?
     Ook beleidsmatig gezien is Sigrid Kaag een heel merkwaardige keus voor een staatssecretaris. Sigrid Kaag herkent zich niet in Nederland, want zij constateert “dat Nederland gedurende mijn [tientallen jaren] afwezigheid nogal is veranderd”.
     Zij vindt migratie “een verrijking voor de Nederlandse samenleving”. Zij is daarom tegen opvang in de regio, iets wat juist een speerpunt is van het buitenlandbeleid van het nieuwe kabinet.

     Nederland staat de komende jaren voor grote uitdagingen, ook wat islamitische terreur betreft.
     Het is van groot belang om ministers en staatssecretarissen benoemen die deze dreiging en de bestrijding daarvan serieus nemen.

     Sigrid Kaag heeft laten zien dat zij hiervoor niet de meest aangewezen persoon is.
     Formateur Mark Rutte (VVD) kan daarom beter op zoek gaan naar een meer geschikte persoon.

     1.   

      Bwah, leugenaar.
      Modern activisme is: enorm overdrijven en erop speculeren dat je niet wordt betrapt. Het sluipt nu ook de politiek in. Zo was er deze week de claim dat oud-VN-diplomaat Sigrid Kaag (D66), minister voor Hulp en Handel in Rutte III, ‘nauw verbonden is met een terroristische organisatie’. Zij heeft ‘bewondering voor terroristen’ en ‘goede banden met terreurorganisaties’. Zij is zelfs ‘haatdragend naar een bevriende democratische natie’. Afzender: Likoed Nederland.

      Ik dacht: even checken.

      Kaags verbondenheid ‘met een terroristische organisatie’ blijkt gebaseerd op haar huwelijk vanaf de jaren negentig met de PLO-schaduwminister voor Zorg, met wie ze vier kinderen kreeg. Ook Leon de Winter twitterde hier bezorgd over. Maar een huwelijk leidt natuurlijk niet automatisch tot dezelfde opvattingen bij man en vrouw. Toen De Winters echtgenote Jessica Durlacher vorig jaar een vergelijkbaar verwijt kreeg over de columns van haar man, zei ze in deze krant: „Wat een krankzinnig patriarchale gedachte.”

      Kaags ‘bewondering voor terroristen’ blijkt erop te berusten dat zij in 2015 volgens De Correspondent thuis in Libanon een foto had hangen van haarzelf met een lachende Arafat, de overleden PLO-leider. Maar je hebt zelfs foto’s van Likud-leider Netanyahu met Arafat, lachend en wel.

      Kaags ‘goede banden met terreurorganisaties’ baseert Likoed Nederland op interviews waarin ze ‘haar goede relatie met de terreurorganisatie Hezbollah’ noemt. Punt is alleen dat Kaag zich beroept op méér goede relaties. In VN, 2015: „Ik heb goede contacten zowel binnen Hezbollah als in Israël en Iran.”

      Kaags ‘haatdragende’ houding tegenover een democratie blijkt te slaan op Israël, mede omdat ze, aldus Likoed Nederland, Netanyahu een „racistische demagoog” noemde. Probleem is alleen dat Kaag in 1996 in Buitenhof deze woorden weliswaar gebruikte, maar dat ze toen Israëlische demonstranten citeerde die deze woorden gebruikten.

      Zo kun je een minister al voor haar eerste werkdag kapot willen maken. Likoed Nederland meldt zelfs dat Kaags ‘kinderen pro-terreur lijken te zijn opgevoed’. Het bewijs: een dochter van Kaag likete eerder iemands tweet ter ondersteuning van een Palestijnse presidentskandidaat. Probleem is alleen dat dezelfde persoon zeven minuten eerder twitterde „met pennen, woorden en intelligentie” te willen strijden voor Palestina.

      Ik heb geen aandelen in de loopbaan van Kaag, haar geschiktheid voor het ministerschap moet blijken. Maar zelfs een dochter meesleuren in je blinde behoefte aan zwartmakerij: zoiets heb ik in de politiek nooit eerder gezien.

 8.   

  Heel aardig, herkenbaar logo. Ik zie dat er een hele set is in verschillende talen.
  Uiteraard zijn bepaalde mensen nu woest, maar dat maakt niet uit: die waren ook woest geweest als er geen nieuw logo was ontworpen.

  Kaag zelf legt het voor hen uit:

  “Eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mensen wel zullen begrijpen dat de kosten voor de baten uit gaan. Nederlandse bedrijven die zaken doen in het buitenland kunnen gebruik maken van het logo. Het gaat om miljarden aan inkomsten en vele banen in Nederland. In het totaalplaatje is 200.000 euro een klein bedrag.”

  En zo is het. 200.000 is echt een prikkie. Een groot bedrijf betaalt al gauw meer.

  1.   

   Ik had nooit gereageerd al er geen nieuw logo was gekomen.

   1.   

    Precies. Dan was je weer ergens anders woest over geweest. Toch?

  2.   

   Nou Beukman, toevallig heb ik bij zo’n groot bedrijf gewerkt (marketing) en ik kan je zeggen dat daar wel wat hogere eisen gesteld worden aan wat een (reclame)bureau levert.

   Gewoon de letters NL met als “gimmick” die tulp. Gutteguttegut, wat een vondst…not.

   Los daarvan is het de vraag of een land dat pretendeert een kenniseconomie te hebben nog wel moet WILLEN om een associatie met de tulp te zoeken. Net zo min als je geassocieerd wil worden met de klomp. De “wooden shoe” waar ze in de USA smalend om lachen.

   Dit kan zoveel beter en voor minder geld.

   1.   

    Dat is spijkers op laag water zoeken. Die tulp zit geramd. Net als de hap uit Apple…Over die klomp, in alle uitvoeringen gaan ze mee. Aan de sleutelketting, als scheepje en gewoon om in te stappen. Een best verkopend artikel. Die Amerikanen kan je laten betalen voor die klompen hout.

  3.   

   Herkenbaar Beukman, dat schreef ik al. Het logo van mijn bedrijf was duurder. Maar blijkbaar hebben vele geen besef van echte prijzen, salarissen enz.
   Voortdurend wordt geroepen datzelfde zoveel verdienen in Den Haag!!!
   Echt voor dat geld zou ik niet de politiek ingaan.

  4.   

   K N E T T E R G E K een vogelaartje . weer 2 ton over de balk ! woest ? nee de idioterie went maar blijft opvallend

 9.   

  Ik wil geen gelikte huisstijl. Ik wil gelikte huisgedrag.

 10.   

  Bespottelijk om zoveel geld uit te geven voor deze logo ik kan ontwerpers met drukkerij die dit voor enkele duizenden euro’s realiseren. Kaag is enorm goed in geld uitgeven en is een minister onwaardig evenals die partij van PASPOP JETTEN, D66
  Deze malloten willen de snelheid terug brengen naar 90 kilometer op alle wegen volgens hun partij congres.

  1.   

   “Ik ken” En 90 km is ruim voldoende, dan kan mijn VW Phaeton het ook nog bijbenen.

   1.   

    Ja Pauline hieraan herken je het niveau!

   2.   

    Pauline Mezzadra-Kummer:
    Koop een échte auto, als je de weg goed “kent”,”kan” je meestal ook harder rijden!
    Stomme genderneutrale imbeciel!

 11.   

  Ik zie in de gestilleerde L een in boerka gehuld wezen met de neus omhoog.

 12.   

  Pas in tijden van krisis komt de bevolking erachter dat zij worden geregeerd door dwazen….de prijs die zij hiervoor betalen is meestal zeer hoog!

  1.   

   Maar in nederland is de bevolking er blijkbaar nog niet achter!!!
   Mijn stelling dat minstens 60 % van nl debiel is, blijkt nog veel te optimistisch!

   1.   

    HALLO NEDERLAND..WORDT EENS WAKKER STELLETJE AMSTELBIER ZUIPENDE SUKKELS..JULLIE TOEKOMST EN DAT VAN JE NAGESLACHT STAAT OP HET SPEL.
    DUS FUCK ZIGGO EENS VOOR EEN PAAR MINUTEN EN KOM IN AKTIE!!!
    GA STRAKS STEMMEN EN STEM FVD OF PVV!!

   2.   

    Als je denkt dat de meeste mensen gek zijn wordt het tijd je af te vragen of je zelf wel helemaal spoort.

 13.   

  Persoonlijk vind ik het niet duur. Mijn reclame logo voor het boerenbedrijf kostte “iets” meer.

  1.   

   Nep heeft iets meer dan 2 ton besteed aan een logo , hahahahahaha

   Wat vindt het

  2.   

   Ja met subsidie toch? :P

 14.   

  Een mooie voorgevel mag best wat kosten.
  Wat mij meer zorgen baart is het nationalistische van deze huisstijl. Kaag meets Baudet met zijn bedenkelijke vaderlandsliefde.

 15.   

  Wanneer krijgt nederland eindelijk een het verstand terug ?

 16.   

  Quotum miep Kaag verbetert het verdienvermogen door een logo?
  De verveling slaat duidelijk toe, immers alles loopt op rolletjes, maximale toestroom illegalen is bewerkstelligd, economie staat onder hoge druk en de klimaatdoelstellingen zijn de burger bíjna allemaal door de strot geduwd!
  De rest, zoals jeugdzorg, zorg, basisbeurs is niet actueel!

 17.   

  Een kamer overhaul waar niemand op zit te wachten en geen zak te betekenen heeft. Efin, als ik dat geld had om mijn kamer mee naar de kloten te helpen…. Ooh wacht… Mijn belastigcentjes zitten in een kamer ombouw welke ik nooit zal zien! Top.

  F*ck wat een k*tregering. De ene na de andere partij die het overtrokken beeld van waanzin laat zien

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!