Nederland zet zich schrap voor terugkeer jihadisten

Maandag begint de terugkeer van opgepakte ISIS-strijders naar hun land van herkomst. Vooralsnog is onbekend hoeveel ‘Nederlanders’ hier tussen zitten. Sommigen denken dat deze repatriëring een loos dreigement is van de Turkse regering, toch durft niemand de gok te wagen.

‘Europese passiviteit’, zoals de beschuldiging luidt, wordt nu op de proef gesteld. Over twee dagen is de kans zéér aanwezig dat we jihadisten kunnen spotten op Schiphol. Nederland heeft namelijk geen excuus meer om ze maar in Syrië te laten creperen of te hopen dat ze aan de strop zullen hangen in Bagdad. We krijgen ze gewoon toegestuurd, zonder verzendkosten.

Turkse gevangenissen zouden zo’n twintig ‘Nederlandse’ jihadisten bevatten en in Syrië zouden nog eens 287 ISIS-aanhangers (inclusief vrouwen en kinderen) zijn gearresteerd, waarvan onbekend is hoeveel daarvan naar Nederland dreigen te worden gestuurd. Rutte probeert ons nog gerust te stellen als hij zegt:

“Nederlanders hoeven niet bang te zijn dat mensen die naar Syrië of Irak zijn gereisd om zich bij een terreurgroep als IS aan te sluiten plotseling op de Dam staan.”

Maar eerlijk gezegd denk ik dat het meer dan terecht is dat die angst behoorlijk gegrond is. Een aantal van hen heeft al een straf gekregen en zelfs al gaan we uit van redelijk bewezen misdaden en brommen ze eens een jaar of tien, is het dan wél oké dat ze ‘op de Dam staan’? We hebben het hier over lui die meededen aan massamoorden en -verkrachtingen terwijl ze onze samenleving de rug toekeerden. Nederlanders moeten wel degelijk bang zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Mycase

  Aan de grens fusilleren opgeruimt staat netjes, geen geld meer aan vuil maken .

  1. Mycase

   opgeruimt=opgeruimd

  2. Tman

   mycase:
   Oeps, je was me voor!

   1. Mycase

    Hahaahahahahaha mooi man mensen met dezelfde gedachten .

    1. Joop van Leeuwarden

     2 droeftoeters bij elkaar. Zo triest anderen corrigeren, maar goed jullie zullen het wel druk hebben hier. Toppertjes

  3. Jumping

   @Mycase.

   Ik hoorde net op de voetbalwei, dat Rutte ze al had uitgenodigd, om mee te lopen bij het defilé, met de oud strijders.
   Het twistpunt schijnt nog te zijn, wel of geen ISIS vlag.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. Tman

  Waarom kan Erdogan de ISIS gevangenen niet simpelweg fussileren, immers zo’n hoogstaande moraal mbt mensenrechten heeft dat heerschap immers niet!
  Tegenwoordig worden oplossingen voor kleine problemen moeilijker gemaakt dan ze feitelijk zijn!

  1. Mycase

   In mijn ogen waren die allang gestopt met CO2 produceren punt .

 3. Baron von Munchhausen

  Natuurlijk mogen ze terugkomen!
  De asiel/zieligheid-industrie draait op de Ministeries met volle toeren.
  Moordenaressen en koppensnellers zijn welkom: een strafje van niets en tot hun dood uitkeringen, huis en de hele rambam.
  Daarbij krijgt Nederland het recht op ISIS geweld/indoctrinatie gesteund door, vooral, Groen-Links en D66.
  De uitverkoop van Nederland gaat gestaag door!

  1. debontereus

   @ Baron
   Ik denk dat er een foei gesprekje komt .

 4. Jumping

  Kijk die slappe Rutteclan heeft al toegezegd dat zij terug kunnen keren.

  Met een uitkering voor het leven.
  Gratis woning en voor de rest alles gratis.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Meriadoc Brandebok

   Ongeacht de strekking van het artikel herhaal je hetzelfde riedeltje. Kennelijk ben je inmiddels zover heen dat je geen idee hebt wat er zich tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en het aantreden van Rutte heeft afgespeeld.

   Ga eens googelen op “watersnoodramp 1953”.

   Je hebt kennelijk ook het artikel niet gelezen. De VVD heeft laatst nog aangegeven dat de doodstraf voor IS-strijders wat haar betreft acceptabel is. Het gaat hier nadrukkelijk om een dreigement van de Turkse regering en niet om een toezegging van het kabinet.

   Tot slot: de premier heeft in Nederland helemaal geen macht om zelf beleid door te zetten. Dit wordt gedaan in coalitie-verband. Je opmerking over Rutte slaat dus sowieso nergens op.

   1. Joshuak

    Jaja tuurlijk zegt VVD dat want binnenkort verkiezingen en dan moet je even streng zijn enzo

    Maar als het puntje bij paaltje komt doet Rutte toch maar wat Groenlinks en de EU wilt..

    En enige wat die willen is dat die arme en zielige mensen worden geholpen.. In Zweden krijgen ze zelfs nieuwe identiteit.. Nederland zal dat ongetwijfeld niet anders ziin

   2. Joshuak

    En die gebrek aan komt alleen omdat Rutte en vrijwel alle rechtse partijen zo dom zijn om pa4tijen als de PVV en FVD lang van te voren te zeggen dat ze er niet mee gaan samenwerken.

    Dus wat krijg je dan? Dat de linkse partijen hun dingen erdoorheen kunnen drukken en een hele hoop macht binnen die coalitie hebben want als zij weggaan valt het.

    En je geeft alle macht tijdens de coalitievorming aan hun

    Rutte laat zijn dat hij meer met de oud communistische partij genaamd Groenlinks heeft dan conservatieve partijen..

 5. Original NL

  Ze komen terug…dat was al vanaf dag 1 duidelijk..een beetje bla bla in de 2e kamer en stoere leugens van mark ratte.
  Maar er is vast wel ergens door een paar sukkels een handtekening onder een verdrag gezet dat weigering tot terugname onmogelijk maakt!..
  Fijn hè al die verdragen..bouw stil, boeren werkeloos, kruipen op de snelweg, elke week een dorp aan gelukzoekers erbij.
  Heb al meer gezegd dat de regering het beste functioneerd tijdens een reces…dan is er even een pauze met het kapotmaken van nl.

 6. debontereus

  Rutte Geeft er aan toe net zoals hij het met de Molukkers liet gebeuren .
  Eerst treintje kapen daarna mensen van het leven beroven om daarna in de slachtofferrol geld proberen te claimen bij de staat .
  Het kan allemaal in ons gave Nederland .

 7. Duckday

  Niks aan de hand de kenners staan al klaar om ze om te scholen Als het fout gaat hebben ze al hun zakken gevuld en de mede deling we hebben ons verkeken.
  Vreemd Erdogan wil ze naar het land van herkomst sturen Nu de meeste hebben een dubbel paspoort pak daar een van af En onze Ministers zijn tegen de doodstraf maar hun eigen burgers mogen wel om gebracht worden door die koppen snellers Dus die ISis moet beschermd worden maar hun eigen burgers mogen overgeleverd worden aan deze barbaren Dank zei ook D66 Groenlinks SP CDA VVD die zelf zorgen dat ze veilig zijn
  Ook nog een uitkering huis zorg ja lekker in een gespreid bedje DANK ZEI DE POLITIEK

  STEM GEWOON PVV of FvD die opkomen voor Nederland en misschien dat we dan gewoon weer KERST VIEREN en niet het omgedraaide FEEST

 8. Bolkestein

  Kunnen wij niet alle Turkse gevangenen hun Nederlandse nationaliteit ontnemen en hen met hun Turkse paspoorten naar Turkije terugsturen?

  1. Mezzadra

   Nee.

  2. Joshuak

   Nee want zelfs terroristen krijgen in hoger beroep hun paspoorten terug

  3. Original NL

   Tuurlijk kan dat Bolkestein..alleen de politieke wil ontbreekt om dit mogelijk te maken..links hè!

 9. Kristalix

  Alle Turken in gevangenissen hier, en Turken met een strafblad enkeltje Erdogan.

  Onmiddellijk!!!!

 10. JFU

  De rode loper wordt uit gerold voor deze terroristen . Direct een huis,gezondheidszorg, psychische begeleiding, een uitkering levenslang,
  En de Nederlander kan jaren lang wachten op een huis. Nederland 2019.

 11. Sharktyricon

  God mensen jullie hebben het zo slecht hier, misschien moeten jullie met zijn allen op eilandje in de stille oceaan een sekte beginnen. Heb je jullie eigen regels, gewoontes en kunnen jullie zelf beslissen of er wel of geen zwarte Piet komt. Geen islam, geen luide minaretten geen buren, helemaal niks. Je kunt zelf bepalen wie erin komt en wie niet en wij zorgen wel dat jullie niet terug komen zwemmen. Jullie blij wij blij een win – win situatie.

  Tot die tijd woon je in Nederland en moet je maar lekker met ons allemaal samenleven zoals wij dat ook moeten, ookal zijn het soms haatdragende bekrompen idioten die zeer intolerant tegen andere culturen zijn. Maar zoals ik al zei eilandjes genoeg in de stille oceaan en het staat je vrij te vertrekken…..

 12. Bunky01

  en al die lui lopen binnen de kortste keren vrij rond in ons land. Wedden wat alle politici bij eerstvolgende bloedbad wat deze eikels gaan uitrichten zeggen ; u mag het raden.
  Walgelijk. Het spreekwoord luidt: voorkomen is beter dan genezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.