Oh jee! Opvangcentra zitten vol en volgend jaar 5000 nieuwe plekken nodig

Nederland stevent af op een enorm groot drama! Want wat blijkt? We gaan volgend jaar maar liefst 5000 extra plekken nodig hebben voor nieuwe asielzoekers! Gaan we dat schaffen met z’n allen?!

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) slaat alarm. Volgens het COA is het de afgelopen weken duidelijk geworden dat opvangcentra vol zitten en er snel minimaal 5000 nieuwe plekken nodig zijn. Ik hoor u al denken: ‘Huh? Maar het aantal asielzoekers nam toch al tijden af?’ Ja, maar ze komen nog steeds met zo’n pakweg 600 per maand deze kant uit en weggaan doen ze niet. Op het moment vangt het COA zo’n 26.500 asielzoekers op. Het COA vraagt dus om een slordige 20 procent extra capaciteit.

Om die extra capaciteit te realiseren grijpt het COA terug op de Landelijke en Regionale Regietafels. Volgens mij zijn dat de tafels die het voor elkaar wisten te krijgen om opvang te regelen voor drie keer het inwonersaantal van de desbetreffende dorpjes die zich toen (geheel onvrijwillig) aanboden. Die 5000 plekken zullen dus zo zijn geregeld!

Want net als vorige keren is het eigenlijk gewoon een kwestie van besluiten doordrukken bij gemeenten. Gemeentes vervolgens ergens op een obscuur moment een ‘inspraakavond’ (lees: luisteravond) laten organiseren en lokale tegenstanders wegzetten als bekrompen racisten. Maar misschien kunnen ze ook gewoon eerst GroenLinks-gemeentes vragen of zij niet bereid zijn wat extra plekken te regelen. En als die dan (geheid) ‘nee’ zeggen, alsnog het plan zoals beschreven, uitvoeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Marija

  Ik ben benieuwd hoe wij over 5 of 10 jaar tegen dit probleem aankijken.

  1. Heinz

   Niemand kan in de toekomst kijken. Dat is het mooie van dit aardse leven. Een groot deel van het levensgeluk schuilt in het hier en nu, niet in het daarginds en/of op die tijd.

   1. nml

    tja , als in het hier nu dan een grote groep gelukszoekers het aardse leven hier vergallen rent het levensgeluk hard achteruit door toedoen van anderen.

    MINDER , MINDER , MINDER , STEM PVV

    1. Sans Rancune

     Ik heb mij nog geen dag bezorgd gevoeld. Pak het op zoals het is. Dacht u werkelijk dat PVV de magie heeft nog meer kleur in uw leven te brengen dan iedere andere club politici. Optimisme moet uit uzelf komen, dit krijgt u niet op bestelling.

     1. nml

      wat een slap gelul , ik pak liever het stuur om optimistisch mijn toekomst in te sturen omdat de geschiedenis zich herhaald volgens jou

      stop de islamisering stem pvv

  2. jan1

   Is nederland er dan nog?

  3. hans-e-pans

   In de toekomst kunnen we niet kijken, gelukkig maar.

   In het verleden kijken kan wel, en het is de bedoeling dat men leert van de lessen daaruit, maar helaas zal de elite dat niet doen.

  4. Original NL

   @ Marija..Dan zal je waarschijnlijk op een krukje moeten staan om nog over de hoofden te kunnen kijken.
   Elk jaar het aantal inwoners van een middelgrote stad erbij…inwoners die gulzig aan de uitkeringstiet zullen hangen.
   Alleen een doofstomme debiel ziet de katastrophe niet aankomen!
   De komende 10 jaar zal het journaal over niets anders meer berichten als vluchtelingen hier en kriminelen daar..steekpartij zus en moslims zo.
   Net als in de afgelopen 10 jaar.

  5. Rosasolis

   @ Marija en Heinz. Inderdaad moeten we leven in het hier en nu. Niet denken aan de pijn van het verleden, maar aan wat wij nu kunnen doen, en hoe wij kunnen opkomen voor belangrijke zakken te steunen en verbeteren. Wij hebben veel lessen van het verleden geleerd, maar het ligt nu aan ons om te werken voor te toekomst. Wij hebben hooggeschoolde mannen en vrouwen in alle vakken hiervoor nodig. Om ons naar de toekomst te leiden. Daarom is onze huidige tijd zo enorm belangrijk voor het voortgang het leven van mensen en dieren op onze planeet aarde. Of we gaan samen werken of gaan we zorgen dat onze planeet helemaal verloren gaat. De enige redding is het leer en kennis van onze westerse samenleving vanuit de grote leer van de oude en nieuwe testamenten van de Bijbel, die nu nog steeds actueel zijn, als begin en voortzetting van onze westerse samenleving.

 2. Jumping

  Bedankt Linkse klootzakken dank zij jullie stroomt Nederland vol met al deze Gelukszoekers.

  Het bewijs van de criminaliteit onder deze groep gelukszoekers.
  Lees Mark Harbers: Ik zat fout met de cijfers.

 3. Agios

  Geen idee of we het kunnen schaffen. Wel weet ik dat we het niet moeten schaffen. Ook goedheid kent zijn grenzen en die grens is duidelijk overschreden. Eerst wordt al of niet dankbaar gebruik gemaakt van gastvrijheid en daarna wordt dezelfde gastvrijheid tegen je gebruikt. Welke zwakzinnige gelooft hier nog in. Mensen, schaaf je hersens eens even bij en kom tot reële inkeer. Ik geloof dat we daartoe nog in staat zijn. Zo niet, dan kan het niet zoals het moet en dan moet het maar zoals het kan. Opstand is dan het enige dat ons nog redt. Als je voortdurend wordt getreiterd, dan heb je het recht je teweer te stellen. Desnoods hardhandig.

 4. Vlaswiek

  5000 x hoeveel duizend euro? O ja, Rutte verhoogd gewoon de belasting.

  1. Rechtsaf

   Rutte bedenkt gewoon een nieuwe ongeloofwaardige klimaatleugen en hop

 5. Marija

  Ook gelezen dat de EU al een leger aan het vormen is welke eventuele opstanden kan neerslaan? Dan bedoel ik niet in andere landen maar hier.
  Als de pleuris uitbreekt kom je dus tegenover een EU-leger te staan.
  Tuig van de richel is het !

  1. nml

   KLOPT , verzet tegen e brusselse idioterie zal men met al het mogelijke geweld neerslaan.

   Resolutie 1743 Raad van Europa!
   Hier in het kort zwart op wit:
   1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
   1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
   1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
   1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
   1743-11: De islam is een religie van vrede.
   1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
   1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
   1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
   1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
   1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
   1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
   1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamologie te bestrijden en de islam te promoten.
   Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.

   stop de islamisering , stem PVV

 6. A.B.

  Tijd dat alle schapen hier in NL een keer wakker worden. We worden genaaid aan alle kanten. Tijd voor een revolutie.

 7. nml

  MINDER , MINDER , MINDER

  1. Vlaswiek

   Wil je meer of minder islam?

   [_] Minder
   [_] Meer
   [X] Geen

   1. Tman

    Vlaswiek:
    Mosnik’s?

    [_] Minder
    [_] Meer
    [X] Geen

    1. claus

     tman,

     Mosnik’s,goed gevonden tman, 2 soorten overbodige import samengevat in één kort woord!

     [_] Minder
     [_] Meer
     [X] Geen

   2. Sans Rancune

    @Vlaswiek,…de geschiedenis herhaalt zich, weest u zich bewust van het Exodus verhaal. De uittocht uit Egypte van de Israelieten. Een 40 jarige tocht door de woestijn naar het Beloofde Land. Nu is het uit Afrika ! En…het kan nog wel even aanhouden denk ik als ik af ga op die 40 jaar. Het is niet anders.

    1. Vlaswiek

     Als het spreekt als de aandoenlijke, klinkt als de aandoenlijke, ruikt als de aandoenlijke en stinkt als de aandoenlijke, dan is het de aandoenlijke.

     1. Original NL

      Idd Vlaswiek…die geur van
      faecaliën……onmiskenbaar koning trol!

     2. Vlaswiek

      @Original NL: Inderdaad, het is de aandoenlijke.

    2. nml

     Als de geschiedenis zich herhaalt kunnen we leren van die geschiedenis.
     Kwestie van prioriteiten goed neerzetten en beleid maken. Wachten op de herhaling van de geschiedenis is wel het meest domme waar je voor kan pleiten

     het is niet anders , stem PVV , stop de islamisering van Nederland

     1. Sans Rancune

      Het gaat niet om Islamisering, maar een zoektocht naar een beter bestaan. Het kan evengoed gaan om Ethiopische Christenen die vervolgd worden.

     2. Rechtsaf

      “Het gaat niet om Islamisering, maar een zoektocht naar een beter bestaan”

      Nederland islamiseert PUNT, en die zoektocht naar een beter bestaan bestaat uit golddigers die hier gratis geld halen domoor

     3. nml

      tja als de geschiedenis zich herhaalt kunnen we geschiedenis schrijven. Je kan er omheen blijven lullen maar dan spreek je je eigen beweringen steeds meer tegen 🙂

      stop de islamisering , stem pvv

   3. Original NL

    Wil je meer of minder islam?

    [_] Minder
    [_] Meer
    [X] Geen

 8. Tman

  5000 nieuwe plekken nodig in opvangcentra?
  Ze kunnen de naam COA beter meteen veranderen in BBBC (bedbadbrood centra) om deze plek vervolgens direct om te vormen tot een detentie gebouw, met bewapende bewaking, hekwerken, politiehonden,in afwachting van een supersnelle deportatie/uitwijzing!
  immers het zijn voor het merendeel gelukszoekers en het label statushouder sowieso onbereikbaar.

  1. Crassus

   Een paar slimme vastgoedjongens weten daar wel raad mee. Bouwen leegstaande kantoor panden om tot riante woningen. Voormalige V&D panden, nu Hudson’s Bay komen beschikbaar.
   Beleggen in de vastgoed sector wordt weer aantrekkelijk!

   1. Vlaswiek

    Als het spreekt als de aandoenlijke, klinkt als de aandoenlijke, ruikt als de aandoenlijke en stinkt als de aandoenlijke, dan is het de aandoenlijke.

 9. Rechtsaf

  Dat hoeft niet als je ze terug stuurt is het probleem opgelost sterker nog, je creëert woningovervloed als je iedereen ook terug stuurt die hier niets te zoeken heeft..

  1. Sans Rancune

   Je creëert leegstand. Kans op krakers, volgend probleem. Daling van huizenprijzen, verliezen in de vastgoed sector.

   1. Rechtsaf

    Nee hoor, mensen kunnen sneller een huis krijgen, en kraken is verboden dus keihard aanpakken.
    Wat betreft de huisprijzen, die in islamsterdam bv mogen wmb wel volledig instorten en die huizen terug naar de gewone burger…
    En voor de vastgoedsector vind ik hetzelfde die zijn namelijk over de3 ruggen van Nederlanders stinkerd rijk geworden…

    1. Sans Rancune

     Maar nu praat u links af. Dat doet mij deugd. Weg met het kapitalisme. Regie in handen van de burger. Afrekenen met de zakkenvullers. Stem PvdA. Het roer moet om.
     Met Wilders is het schreeuwen achter een hek. Stem links, stem PvdA.

     1. Job Jansen

      “Stem PvdA”

      Volledig van de pot gerukte idioot dat je er bent. Jij bent het vergif van de samenleving.

      Keertje afspreken? 😉

     2. Rechtsaf

      Nee SR, ik vind dat Nederland vol is en dat golddigers eruit gezet moeten worden omdat dit een aanslag is op ons sociaal economisch stelsel, je bent natuurlijk van de pot gerukt dat jij dit ziet als linksaf..

     3. nml

      quote Sans Rancune , Stem PvdA. Het roer moet om. end

      hahahahaha , de salon socialisten hebben 60 jaar de tijd gehad en 0,00000 gepresteert.

      stem sociaal , stop de islamisering stem pvv

   2. nml

    pilletje vergeten ? leegstand van ? de wachttijd is 15 jaar

    leuk oneigenlijk dram argument

    stop de islamisering , stem pvv

 10. Job Jansen

  Pomp ze vol lood, dumpen in zee. Klaar.

  1. debontereus

   Maar dan wel echt vol lood zodat we zeker zijn dat ze niet weer komen boven drijven .

 11. dinaro

  Von Coudenhove-Kalergi voltrekt zich…

 12. Vit

  Toekomstbeeld:

  Het gaat er heus van komen dat als je thuiskomt je huis bezet is en er niets van mag zeggen.

  1. Ben Venuti

   ‘Asiel en migratie? Nederland mag het niet weten’

   ‘Asiel: Waar bleef het plan-Buma? En de motie-Dijkhoff?’

   Ambtenaren van Justitie bedrogen niet alleen de Tweede Kamer, maar ook de eigen staatssecretaris Mark Harbers. Het staat niet op zichzelf. De Haagse bureaucratie houdt steevast daadkracht bij immigratie en asiel tegen. Want waar blijft het plan-Buma? En de motie-Dijkhoff? ‘Het is echt Justitiemaffia daar.’

   door Syp Wynia

   ht*ps://www.sypwynia.nl/asiel-en-migratie-nederland-mag-het-niet-weten/

   1. Vit

    Slimme jongen die Syp.

 13. Vit

  Nederland is verworden tot Nederigland naar de islam toe dan.

 14. Vit

  5.000 x 25.000 (want dat kost een asielzoeker gemiddeld per jaar) is 125.000.000 (extra), dus trek je portemonnee maar.

  Bron: Rijksoverheid

  1. Vit

   Als je dit soort berichten plaatst op ‘Joop’ wordt het direct verwijderd als het al door de censuur komt en krijg je een ban voor het leven, ken je vijanden zou ik zeggen.

 15. HenkopKreta

  De aantallen zijn juist in het bericht. Alleen moeten er volgend jaar 5000 verdwijnen. De plaatsen die vrijkomen zijn voor de studenten, die dragen tenminste iets bij aan de maatschappij.

  Het vrijgekomen geld direct overmaken naar de studenten. Drie problemen aangepakt; minder asielzoekers, huisvesting voor studenten geregeld en studietoelage kan omlaag. Ik zou eigenlijk de politiek in moeten gaan 🙂

 16. Ritter

  Zolang de (buiten) grenzen open blijven en de asielzoekers worden “beloond” met gratis geld (= ons sociaal stelsel) zullen de asielzoekers (onder het mom van vluchteling) blijven komen.

  Ons sociaal stelsel ( gratis huizen; levenslange uitkering; enzovoorts) hebben een sterken aanzuigende werking.

  Deze massale instroom van illegale migranten zal de demografie onomkeerbaar veranderen. Al te zien in de grote steden van Noord/West Europa waar de autochtoon vreemdeling is in eigen stad .

  Behalve de financiële belasting (opgehoest door de belastingbetaler) van deze stroom illegale migranten zal de stroom illegale migranten ook grote sociale/culturele gevolgen hebben. Immers deze migranten nemen hun waarden/normen/gebruiken/religie mee en houden daaraan vast.

  Miljoenen in Afrika staan klaar om de overtocht naar Europa te maken. De feiten laten zien dat eenmaal in Europa de meeste illegalen niet meer uit Europa vertrekken. Het zogenaamde uitzettingsbeleid faalt in zowat ieder land.

  Dat betekend dat over 20/30 jaar de demografie van heel Europa fundameteel zal veranderen.

  Voor Oost Europa is het verhaal anders omdat daar de grenzen gesloten blijven voor deze illegale stroom migranten en de cultuur/gebgruiken in die landen dan ook in stand blijft. In die landen voelen de burgers zich dan ook “thuis” in eigen land.

 17. Isengrijn

  Ik ben voor opvang in de regio.
  Ik zeg: hup, naar Israël met dat zooitje, want daar is het goed, daar zitten ze veilig.

 18. C.A.Barstow

  De islamisering en verpaupering van ons eens zo mooie land gaat door.
  Stem tegen het zittende land en volksverraders kabinet.

  Stem FvD/PVV.

 19. Response

  Dit gaat natuurlijk een keer gigantisch escaleren. Dit kabinet ondermijnd willens en wetens ons sociale stelsel en faciliteert criminaliteit voor de criminele gelukszoekers.
  Steun en hulp voor echte vluchtelingen prima maar de verhouding vluchtelingen en (criminele) gelukzoekers is al een tijd volledig uit balans. Mw. A. Knol heeft dit totaal niet onder controle en zal dat met de huidige coalitie ook niet onder controle krijgen.
  Kappen met deze idiote import van ellende behoudens voor diegenen die de hulp echt nodig hebben. Australisch model hanteren, dat werkt en is bewezen succesvol.

 20. shimeon

  Femke heeft nog plek zat over,zet ze daar maar neer ,een groot hek erom en klaar.

 21. Gerlos

  Er staan veel gevangenissen leeg dus ruimte genoeg, vooral voor uitgeprocedeerde en gelukszoekers die heel veel problemen veroorzaken met diefstal en andere delecten die niet door de beugel kunnen, oppakken en vastzetten.

  1. Shadow1100

   Sorry, maar de gevangenissen zijn al overbevolkt met allochtoontjes……

 22. Bes Tolen

  Het asielzoekerswezen in de vorm waarin die al sinds jaar en dag wordt uitgeoefend, is die van vergaande terreur op de autochtone bevolking. Vergaand omdat daarbij ook wezenlijk zware bedreiging op de eigen bevolking wordt uitgeoefend. Het is een andere terreur dan van de nazi’s in oorlogstijd maar uiteindelijk is het lot van de eigen bevolking mogelijk nog erger, namelijk vernietiging. Dat is een wezenlijke bedreiging. Er wordt te gemakkelijk over gedacht maar dat heeft maar één oorzaak en dat zijn in het westen en/ of in de buurt van het westen aanwezige ideologieën, die massamoorden hebben gepleegd zoals godsdiensten en nog altijd grote macht hebben en respect kunnen afdwingen, over heel veel organisatie en aanhang beschikken en daarmee invloed. Dat is de belangrijkste ongezonde invloed. Dat zie je ook in de regering en Tweede Kamer terug. Luther wilde al vijfhonderd jaar geleden die invloed in de politiek niet. Rome’s verweer was het ombrengen van miljoenen mensen in de diverse landen.

 23. Shadow1100

  AMSTERDAM – In West, Oost, Zuidoost en Centrum zijn woensdag de meeste stemmen naar GroenLinks gegaan. De partij van Jesse Klaver is met een kwart van de stemmen ook de grootste van Amsterdam geworden, zo blijkt uit de voorlopige uitslag op basis van 457 van de 466 stembureaus.
  Dus….. hier zullen de asieleisers dan wel van harte welkom worden geheten. Zet hier de AZC’s maar neer…….

 24. JFU

  Lijkt me geen probleem om die migranten onderdak te geven. Ze kunnen vast wel onderdak en verzorging krijgen bij al die extreem linkse moslim knuffelaars?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.