Oh nee, gemeente Groningen is volledig op de deugtoer! “Ik accepteer jou, jij mij ook?”

De gemeente bedoelt het vast en zeker allemaal goed, maar de timing lijkt helemaal verkeerd. Groningen lijkt compleet te zwichten voor een symboolactie van een stel deugdrammers. De gemeente wil namelijk diversiteit vieren; hoe ze dit voor ogen hebben dat weet niemand. Maar het scoort uiteraard wel lekker wat deugpuntjes. 

Vanaf 5 november hangen de posters overal in de stad, in bushokjes en op driehoeksborden. De gemeente is van mening dat dit dé manier is om inclusiviteit en diversiteit te promoten waardoor men het ineens zou gaan accepteren. We hebben al eerder gezien dat Gaybrapaden ook zo goed werkten, want Nederland is sinds de introductie van deze zebrapaden een stuk toleranter geworden naar de LH-community (not).

Zulke symboolpolitiek is leuk voor de pr, maar in feite bevordert het helemaal niks. Toch is de gemeente er heilig van overtuigd dat ze hiermee de diversiteit in de stad kunnen bevorderen. Door de posters hoopt de gemeente dat de boodschap duidelijk is voor iedereen. Iedereen ongeacht geslacht, afkomst en religie is welkom in de stad. Gelukkig hadden we al een grondwet die dat garandeert.

Waarschijnlijk is de gemeente dat even vergeten, of proberen ze gewoon simpelweg wat punten te scoren bij het volk. Hopen dat de gemeente in het vervolg belastinggeld gaat uitgeven aan iets wat wel een effect zal hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Pauline Kummer

  Goed initiatief daar in Groningen. Daar wordt nagedacht over de diversiteit m.b.t. de toekomst. In de Gouden Eeuw liepen er in “ons” land ook veel levenskunstenaars rond met de beste bedoelingen voor het nageslacht. Daarom smelten wij weg bij de meesterwerken van Breughel, Jan Steen. Doorgaan!

 2. Shadow1100

  WAT EEN FLAUWEKUL!
  De huiseigenaren krijgen geen vergoeding, maar voor deze nonsens is blijkbaar geld zat. Er gaat nu een heleboel boven Groningen

  1. Mycase

   Huiseigenaren moeten maar eens fijn zelf hun eigen broek ophouden, waarom moet een ander voor jou toko betalen, leg dat eens uit,jij hebt die hut gekocht een ander niet

   1. Ron

    Mycase.

    Ben jij op de hoogte wat er met de huizen in bepaalde gebieden van Groningen gebeurt door de overheid?

    1. nml

     er gebeurd niets met de huizen door de overheid

     1. Ron

      Precies het punt.
      Ze doen niets ter compensatie van de boringen.

     2. nml

      hoeft ook niet , doe is knappe fundatie onder je huis

     3. Ron

      Die zat er onder maar niet berekend op dit gebeuren.
      En ja achteraf funderen is wat lastiger

 3. Joop Klepzeikert

  Waar zwakzinnig links aan de macht is wordt altijd met geld van hard werkende mensen gesmeten. Steeds meer. Voor steeds meer en erger onzinnige dingen. Het is toch hun geld niet.

 4. Mezzadra

  Mooi initiatief. Ik heb zeer te doen met de ongelukkige rechtse stakkers die helemaal in een kramp schieten als er ‘deugpuntje’ in beeld komen. Dat gaat alleen maar over hun eigen morele onzekerheid.

  1. Agios

   Volledig onjuist. Het gaat hier juist om zekerheid. En daar maken figuren zoals jij ons heel goed in.

   1. Mezzadra

    Dat psychologische afweermechanisme is ook bekend, Agios.

  2. Ego-non-solus

   @Mezzadra, ik zie dat anders. Het is links m.i. vooral te doen om morele zelfbevrediging. In de trant van “kijk ons eens correct bezig zijn”. Of iets wel of niet effectief kan zijn doet dan totaal niet terzake. En dat rechts vervolgens reageert is een bonus want kans om jezelf een tweede keer te bevredigen. En het kost allemaal niets.

   1. Mezzadra

    Belangrijker dan de vraag wie zichzelf het meest bevredigt lijkt mij wat het juiste is om te doen in het verkeer met de medemens.

    Christus was daar helder in, het is tijd voor een goed verhaal:

    ” En zie, een wetgeleerde stond op, om Hem op de proef te stellen, en sprak: Meester, wat moet ik doen, om het eeuwige leven te verkrijgen?
    Hij zei hem: Wat staat er in de Wet geschreven; wat leest ge daar?
    Hij antwoordde: Gij zult den Heer uw God beminnen met heel uw hart, met heel uw ziel, met heel uw kracht, en met heel uw verstand: en uw naaste als uzelf.
    Hij zei hem: Ge hebt goed geantwoord; doe dit en ge zult leven.
    Maar daar hij de schijn wilde redden, sprak hij tot Jesus: En wie is mijn naaste?

    Jezus hernam, en sprak: Eens reisde een man van Jerusalem naar Jericho, en viel in handen van rovers; ze schudden hem uit, verwondden hem vreselijk, en lieten hem half dood achter. Toevallig kwam een priester die weg langs; hij zag hem, en ging voorbij. Ook een leviet kwam er langs; hij zag hem, en ging voorbij. Maar ook een Samaritaan, die op reis was, kwam voorbij; hij zag hem, en kreeg medelijden. Hij ging er naar toe, verbond zijn wonden, en goot er olie en wijn op; daarna hief hij hem op zijn eigen lastdier, bracht hem naar een herberg, en zorgde voor hem. De volgende dag nam hij twee tienlingen, gaf ze den waard, en zeide: Blijf voor hem zorgen; en wat ge er meer aan besteedt, zal ik u bij mijn terugkomst vergoeden. Wat dunkt u; wie van de drie is de naaste geweest van hem, die in de handen der rovers viel? Hij sprak: Hij, die hem barmhartigheid bewees. En Jesus zeide hem: Ga, en doe gij evenzo. ”

    Lucas 10:25-37

    1. Ego-non-solus

     Ik kan dit bijbelstuk wel beamen, zeker. Maar ik betwijfel of dit voor velen de drijfveer is hoewel dat voor sommigen zeker het geval zal kunnen zijn. Maar wat dat betreft heb ik het naïeve vertrouwen in mijn medemens verloren en ben bang dat eigenbelang veelal de boventoon voert.

     Overigens is “het juiste” doen niet meer eenduidig gedefinieerd nu zelfs de wetenschap is gepolitiseerd. Het laat mij als rationeel mens in verwarring achter.

     1. Mezzadra

      @Ego-non-solus,

      Het betreft elementaire ethiek die iedereen met een goed hart direct als juist zal herkennen. Op dit blog is deze ethiek echter geperverteerd tot ‘deugmensen’ die je niet meer zou moeten vertrouwen. In de kritiek op deze ‘deugmensen’ lijkt de kern dat deze mensen hypocriet zouden zijn en niet eerlijk zijn over hun waarden, in werkelijkheid weerspiegelt het de inzet die waarden te verwerpen.

     2. Balkebrij

      Ieder mens met normaal verstand en die een normale en fatsoenlijke opvoeding heeft gehad, snapt deze basis principes die de gemeente Groningen(het rode khmer bolwerk van Nederland) hier adverteer. Als je dit gaat adverteren dan heb je bepaalde elementaire dingen gemist of je vind dat iedereen om je heen wat opvoeding nodig heeft en dus werkelijk denkt dat de gemiddelde volwassene op dit vlak dom is.
      Vooral dit laatste is typerend voor links dedaine domme vogels van de PvdA en groen links.

     3. Mezzadra

      “Als je dit gaat adverteren dan heb je bepaalde elementaire dingen gemist of je vind dat iedereen om je heen wat opvoeding nodig heeft ”

      Helaas is dit de bittere werkelijkheid.

     4. Balkebrij

      @mezzadra de t#rrel geeft zelf toe hij hoort bij de rode khmer club van Groningen die wel even denkt te vertellen hoe mensen moeten denken.
      Ik vond je al eng, maar nu nog erger.

 5. Trude Herr

  Patriotten zijn het die dit bedenken. Visionisten.

  1. Original NL

   Visionisten van het gehalte mongoloïde greta. …oliedomme deug sukkels!
   Respect moet je verdienen door je daden, daarom schijt ik bijvoorbeeld op de islam.

   1. Ab Infinitum

    Dat doet u met het zeggen van woorden. Geen echte actie. Schrijven van we moeten dit, we moeten dat, het is beter…enz. Flauwekul. Deze mensen nemen het voortouw. Als het op daden aankomt protesteer dan als Jan van Schaffelaar als ik het zo zeggen mag…

    1. Mycase

     Spring zelf van de toren malloot

 6. Cesare

  Wat een niks-zeggend, politiek-correcte actie. Slap gezeur. Wat willen ze nou eigenlijk? Dat potenrammers en moslimhaters als een blad aan de boom omdraaien? Waar wonen jullie eigenlijk? O ja Groningen, Ik dacht eerder aan de achterkant van de maan.

  1. Mezzadra

   Niet nerveus worden, Cesare, je hoeft alleen maar tolerantie jegens de medemens op te brengen. Ten diepste wil je niet anders. Haat maakt ongelukkig.

 7. Agios

  Wat betreft het accepteren, ben ik ruimhartig, zolang het geen notoire deugers betreft. Deze houd ik zo mogelijk verre van mij.

  1. van Urk

   Tolerantie opbrengen jegens de medemens is er wel zolang je niet de verkeerde tegenkomt in een Groningse bioscoop of zo..

   1. Mezzadra

    Bij de heer van Urk hoeven we met de barmhartige Samaritaan niet aan te komen.

    1. van Urk

     Ik zeg gewoon zoals het is beste Mezzrada. Er zijn genoeg proeven gedaan hoe mensen bijvoorbeeld reageren als er plotsling iemand op straat ligt. Opvallende is dat iemand die eruit ziet als een soort dakloze junk gewoon voorbij gelopen wordt terwijl een goed geklede zakenman meteen geholpen wordt. Tegenwoordig vertrouwen mensen bepaalde stereotypen niet omdat die het signaal afgeven voor gevaar.

     1. Original NL

      Urk niet barmhartig…hij houdt notabene een misselijke trol in leven!?

     2. Mezzadra

      U hoeft U niet te verontschuldigen, meneer van Urk, u bent een christen en die redeneren nou eenmaal zo.

      Met Christus heeft het gelukkig niets te maken.

    2. Original NL

     Mezzaadje kan beter zijn greta kleurplaat maar gaan inkleuren..met zijn bruine viltstift, de zuigende zeikerd!!

   2. ikweetwatikwil

    Mee eens v Urk. Mensen vergeten zo snel. Een fietser die neergestoken is. Het zal je kind maar zijn.

 8. Heras

  Weer een belachelijke vertoning. Moslims lachen hierom. Zij zullen de democratie, dus het merendeel van de bevolking, niet accepteren omdat ze een eigen agenda hebben. Dat is een (te)grote groep in onze samenleving die al bij voorbaat niet zal meedoen.
  Trouwens, hoeveel belastinggeld wordt met deze simpele campagne weggegooid?

 9. ikweetwatikwil

  Wij Groningers accepteren veel. Maar we hoeven niet over ons heen te laten lopen. En dat is iets wat Groen en Rood graag van ons zouden zien. Een waardeloze actie.

 10. Politiek Profeet

  Meer dan 10 miljoen is het tekort van Groningen op de balans, de gehele provincie groningen ruim 21 miljoen….en dan wat achterlijke deugfoto,s bestellen…
  Het links studentikoos stemvee deugt behoorlijk, allemaal van de overjarige hippies die werkeloos blijven hangen na een stompzinnige en nutteloze studie van jaren.
  Het deugkwijl langs de wangen….

  1. Aardappeltjes

   @profeet heb voor mijn werk daar een jaar gewoond.
   Precies wat je zegt allemaal stuk voor stuk domme luie hippies die bijna nooit aan de bak komen.
   Maar heb me wel a la hans t eeuwen sufgeneukt aan die domme linkse geile gansjes, die lusten wel een goede rechtse l@l en niet zo’n slap links ventje die vraagt mag ik dit mag ik dat, nee dat willen die meiden niet, die willen gewoon genomen wordenHahaha

   1. Politiek Profeet

    aardappeltjes@+++++

 11. nml

  Als de diversiteit zich aanpast aan de maatschappij worden ze vanzelf geaccepteerd !

  Slap links gelul in de ruimte

 12. Michael M

  transporteer gewoonweg nogmaals 10 miljoen immigranten vanuit het Midden-Oosten of Afrika naar hier en de vrijheid van acceptatie wordt alsmaar minder. Als er echt “ik accepteer jou” en “jij accepteer mij” zou helpen dan zou er nooit oorlogen zijn in die landen waar men vandaan komt en zou alle stammen in het Midden-Oosten in vrede leven. Maar de waarheid is dat er nu nog Anno 2019 hevig gevochten wordt en gemoord rondom de landen Irak, Afghanistan, Syrië, Afrika, en noem maar op allemaal. Dus haal die flauwekul posters maar weg. Allemaal schijn.

 13. tailgunner

  Steek die diversiteit maar in je hol.

 14. Jv

  Verkeerde namen op de poster! Een wordt er Jeffrey genoemd en deze vraagt of je hem ook accepteerd?
  Die naam is slecht gekozen want deze onze cultuur hatende psychopaat, zal ik nooit en te nimmer accepteren.
  De lui die zich aangesproken voelen, moeten eerst maar eens tonen dat ze volledige, ook cultureel, integreren in ons land!
  En niet, met alleen maar hand ophouden en te lui om te werken, proberen de cultuur van ruim 17 miljoen Nederlanders kapot te maken!
  Dus NEE…..ik accepteer jullie niet!

  1. Mezzadra

   @Jv,

   Als je meent dat onze nationale cultuur staat of valt met het overeind houden van Zwarte Piet, zou ik mijn woede niet zozeer richten op Afriyie c.s. maar op de duizenden brave blanke burgers die in schoolbesturen, gemeenteraden, politie- en brandweerkorpsen en Sinterklaasverenigingen Zwarte Piet feitelijk allang hebben afgeschaft.
   Zwarte Piet wordt afgeschaft door autochtone Nederlanders die snappen dat Zwarte Piet in een beschaafd land echt niet meer kan.

   1. nml

    NIEMAND heeft zwarte piet afgeschaft tar-rel. De subsidies zijn stop gezet strontvlek. Dat noemen we linkse chantage hypocriet tar-reltje.

    92% van de Nederlanders is voorstander van de traditie in de authentieke uitvoering. Dat betekent dus met zwarte piet strontvlek

   2. Aardappeltjes

    @mezzadra is op deugpropaganda tour en verzint kleine verdraaide dingetjes en doet grootspraak om zijn fabeltje kracht bij te zetten zoals het een goede trol betaamd…
    Politiekorpsen en sinterklaas verenigingen willen zwart Piet niet afschaffen, maar het word ze wel afgedwongen door criminelen als Jerry airfraier en kornuiten die dreigbrieven sturen.
    Normale mensen met gezond verstand zoals in Suriname en de Antillen trekken zich niks aan van die paar verdwaalde gekkies..
    Feit is 80% van de nederlanders wil nog steeds zwarte piet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.