Politie Londen gaat uit van terreurdaad: doodgeschoten messteker droeg nepbom op lichaam

Geen categorienov 29 2019, 19:00
Vanmiddag doken overal filmpjes op van een man die verantwoordelijk zou zijn voor een steekpartij. Na veel onduidelijkheid en niet geverifieerde informatie is er dan nu eindelijk het één en ander aan het licht gekomen. Het blijkt namelijk wel degelijk om een terreurdaad te gaan!
Rond 14:00 uur heeft de Britse politie een man doodgeschoten op London Bridge in het centrum van de stad. De aanleiding voor de politie-inzet was een steekpartij waarbij meerdere gewonden zijn gevallen. Toen de gewapende politie arriveerde was er een worsteling tussen de dader, omstanders en agenten aan de gang. De omstanders en agenten maakten ruim baan voor de gewapende politie, die direct schoten omdat ze zagen dat hij een bomvest droeg.
Op het moment dat de dader werd neergeschoten was nog niet duidelijk of hij meer dan één slachtoffer had gemaakt. Maar nu er meerdere slachtoffers zijn bevestigd én de dader een nepbom op zijn lichaam bleek te dragen, beschouwt de Britse politie het als een terreurdaad.
Volgens Sky News zou er een dodelijk slachtoffer zijn gevallen (niet de dader). Andere media hebben dit nog niet kunnen bevestigen. De dader is in ieder geval overleden.
Burgemeester van Londen Sadiq Khan verkondigt natuurlijk weer het standaardverhaal over hoe Londen zich niet moet laten verdelen en niet moet zwichten voor mensen die hun samenleving proberen te ontwrichten. Daar zijn ze in het Verenigd Koninkrijk een beetje hetzelfde in als hier in Nederland. Waar ze wél in verschillen is het direct aanmerken als terreurdaad, al zal de hele 'verwarde persoon'-discussie daar ook wel snel beginnen.
In ieder geval een top optreden van de Britse politie, die binnen ongeveer twee minuten na de oproep aanwezig was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten