Politie Londen gaat uit van terreurdaad: doodgeschoten messteker droeg nepbom op lichaam

Vanmiddag doken overal filmpjes op van een man die verantwoordelijk zou zijn voor een steekpartij. Na veel onduidelijkheid en niet geverifieerde informatie is er dan nu eindelijk het één en ander aan het licht gekomen. Het blijkt namelijk wel degelijk om een terreurdaad te gaan!

Rond 14:00 uur heeft de Britse politie een man doodgeschoten op London Bridge in het centrum van de stad. De aanleiding voor de politie-inzet was een steekpartij waarbij meerdere gewonden zijn gevallen. Toen de gewapende politie arriveerde was er een worsteling tussen de dader, omstanders en agenten aan de gang. De omstanders en agenten maakten ruim baan voor de gewapende politie, die direct schoten omdat ze zagen dat hij een bomvest droeg.

Op het moment dat de dader werd neergeschoten was nog niet duidelijk of hij meer dan één slachtoffer had gemaakt. Maar nu er meerdere slachtoffers zijn bevestigd én de dader een nepbom op zijn lichaam bleek te dragen, beschouwt de Britse politie het als een terreurdaad.

Volgens Sky News zou er een dodelijk slachtoffer zijn gevallen (niet de dader). Andere media hebben dit nog niet kunnen bevestigen. De dader is in ieder geval overleden.

Burgemeester van Londen Sadiq Khan verkondigt natuurlijk weer het standaardverhaal over hoe Londen zich niet moet laten verdelen en niet moet zwichten voor mensen die hun samenleving proberen te ontwrichten. Daar zijn ze in het Verenigd Koninkrijk een beetje hetzelfde in als hier in Nederland. Waar ze wél in verschillen is het direct aanmerken als terreurdaad, al zal de hele ‘verwarde persoon’-discussie daar ook wel snel beginnen.

In ieder geval een top optreden van de Britse politie, die binnen ongeveer twee minuten na de oproep aanwezig was.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Job Jansen

  Bij terrorisme moet ik altijd aan moslims denken. Hoe kom ik er toch bij??

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeh beeeeeeh beeeeeeeh

  2. Vlaswiek

   @Job: Maar wel een doodgeschoten moslim.

   1. Job Jansen

    @ Siem,

    Inderdaad maakt dit vreemd genoeg de wereld een beetje beter…

   2. Original NL

    @Vlaswiek….Maar wel een doodgeschoten moslim……
    Dat is mijn favoriete soort moslim, heb je later weinig last van!

    1. Vlaswiek

     @Original & Job: Klopt, van een dode moslim heb je geen last.

  3. Jumping

   @JJ.

   Zit het in de genen.?

   Of in de voeding.?

   Of is terrorisme en moslim niet los te zien.?

   1. Job Jansen

    @Hendrik,

    Helaas zit de Islam bij het woestijnvolk in de genen.. Je kunt de moslim wel uit de islamitische wereld halen, maar hoe haal je de Islam uit de moslim?

  4. Wesley Benbow

   Bij kolonialisme, Holocaust, het bombarderen van landen in het Midden Oosten en de onderdrukking van het Palestijnse volk denk je waarschijnlijk nooit aan terrorisme.

   Dat is best wel wonderlijk.

  5. Bolkestein

   The origin of Islamic Terrorism is not US Foreign Policy, not Israel, not climate change, but rather a deadly combination of the Quran and Inbreeding.

   h**ps://ericallenbell.com/2017/03/04/islam-inbreeding-iq-and-aggression/

 2. ikweetwatikwil

  En Anne , wat is het geworden een jongen of een meisje.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeh 🙂

   1. Bas1974

    Je hebt gewoon een nekschot nodig

    1. Wesley Benbow

     Bas is de vriendelijke buurman met zijn heggenschaar die alleen achter zijn computer moordfantasieën heeft.

     1. Bas1974

      Nou nee helemaal niet ik ben een realist ze zal niet eerste zijn die over de kling gejaagd wordt, jij kan net zo goed de gegadigde zijn

     2. Wesley Benbow

      Je bent een primitieve loser, Bas, en je weet het.

     3. Rammstein

      Bas1974, je reageert op de paria van deze site. Daar ben je vrij in, maar je voedt de melaatse wel. Hij kreeg een permaban van de overige reaguurders – behoudens zijn holmaten reageert niemand meer op hem.

     4. Bas1974

      Niks primitieve looser jij bent een hele grote laffaard,je zit altijd op alles en iedereen de mekkeren, te dreigen en een andere hoop onzin te verkopen En je wordt door heel veel mensen uitgekotst als een stuk bedorven halal vlees, kom maar aan mijn deur of stap op af op straat en zal je zien dat deze primitieve looser in jou ogen je in een no time je nek breekt en evt je gezin ook

     5. Pauline Kummer

      @Bas1974 moet zijn emoties kwijt.Gedreven door angst voor alles wat hem onbekend is schreeuwt feitelijk om aandacht. Hij is niet de enige. Waarschijnlijk op te vroege leeftijd horror films gezien.

     6. Wesley Benbow

      @Bas,

      Q.e.d.

     7. Job Jansen

      “Gedreven door angst voor alles wat hem onbekend”

      Opmerkelijk hoe iemand in dit geval angstig kan zijn voor het ‘onbekende’.

      Vooral gezien het feit dat de linkse overheersing, en de daarmee gemoeide islamisering en (dus verloedering) al lange tijd in Nederland zeer duidelijk aanwezig zijn.

     8. Rammstein

      Job Jansen: Pauline Kummer is een ‘spiritueel therapeute’ van 63 jaar die alles meent psychologisch te moeten verklaren. Ze doet geen kwaad, ze lult alleen een eind in de ruimte. Dus ontzie haar. Nog beter: negeer haar.

  2. Job Jansen

   @ikweet

   Het maakt niet uit. Hoe dan ook een islamitisch schaap, verwekt door het overmatige gebruik van konflooksaus als glijmiddel, tijdens het lezen van de Koran.

   #usefulidiots

 3. Bockbeer

  Anne het begint een beetje irritant te worden nu.

  1. Blitzkrieg

   Geen aandacht geven, houdt het vanzelf op.

   1. Vlaswiek

    @Bockbeer: Blitz heeft gelijk, alstublieft dankuwel.

 4. jan1

  Met de vorige verkiezingen heeft corbyne flink geprofiteerd van die aanslagen.

 5. fusilier

  Er zijn imbecielen en deugmensen op dit forum die liever gehad hadden dat de dader nog leefde, en dat er een paar politie mensen dood gestoken waren.

  1. Wesley Benbow

   Ik verheug me nooit over de dood van medemensen, fusilier.

   1. Bolkestein

    Wel, dan moet je voor de medemensen blij zijn dat deze terrorist werd uitgeschakeld voordat hij nog erger aan slachtwerk kon aanrichten. Of ben jij er eentje die eerder een terrorist als een medemens ziet? Ik verdenk jou daar wel van.

 6. Gerlos

  Indien een terroristische aanslag dan is de dood voor deze jihadist de juiste oplossing, kan hij enkele reis naar de 70 Maagden. (Sprookje)

  Anne Sophie Schillersdorf ben je inmiddels al ingeënt tegen de besmettelijke schapenziekte, dit virus kan je dood betekenen dus maak anders snel bij je arts.

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Vrijdag, incidentjesdag. En we kunnen er in het westen toch niets tegen doen want Islam muss sein, dat heeft Brussel zo besloten en in dit land zijn 120 van de 150 zetels dat er roerend mee eens.

  Maar ik hoed het maar voor gezien want tegenwoordig heb je zo een ban aan je broek. Dit soort topics zijn ban bait. Alles is al gezegd. Speelt ook mee.

  1. Wesley Benbow

   Het ga je goed, Ben.

 8. fusilier

  Wesley als je van plan bent om ons te verlaten,en uitziet naar het hiernamaals, zal ik er persoonlijk niet rouwen . Wel leuk dat jij je aangesproken voelt,en dat was nu net mijn bedoeling.

 9. Sergeant Monty

  En weer heeft Wilders gelijk.
  Hier waarschuwt hij al jaren voor.

  Maar als mensen niet willen luisteren.

  1. Wesley Benbow

   Wilders is de veroorzaker van de radicalisering, Sergeant.

   1. Cycle25

    ’t causaal doodleuk 180 graden draaien, de grootste hobby van linkse rotschoften.

    Het zelfde gaat ook op in criminaliteit, slachtoffers zijn zelf verantwoordelijk voor hun afslachting/beroving/verkrachting.

    Dus de Joden uit ’40-’45 zijn ook schuldig aan hun eigen holocaust.

    Links is nog dodelijker dan roken..

    1. Cycle25

     herstel : causaal verband.

  2. Kim Verlouw

   Klopt Monty.

   Als er in een vrij land een onfrisse ideologie opduikt zoals het marxisme of nazisme of de islamitische totalitaire veroveringsideologie zal het vrije volk daar altijd tegen ageren.

   Dan zie je al snel bv een PVV opstaan en een FvD. Dat lijkt me wel zo gezond.

   Gelukkig maar, zou ik zeggen.

   1. ZiggyStardust

    Kim, je hebt 100% gelijk. Ik zit nu nieuwsuur te kijken, en zie hoe een groot deel van de bevolking in Iran zich wil bevrijden van de islam. Een ander deel wil helaas het westen vernietigen dmv de islam. Socialisme, marxisme, nazisme en islam zijn allemaal een pot nat. Het zijn totalitaire ideologieën met onderdrukking als middel en macht als doel.

    1. ZiggyStardust

     En dan is Iran nog het meest ontwikkelde land in het Midden-Oosten. De landen waar de soenitische islam regeert zijn onderontwikkelde terroristen hellholes die nooit verder zullen komen.

 10. Kim Verlouw

  Dit heeft niks met Islam te maken.

  Geintje!

  Zoals de holocaust niks met socialisten te maken heeft.

  🙂

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeeeeeeeeeh

  2. Sharktyricon

   Tja ik kan je wel vertellen dat socialisme is voor een gelijke verdeling van rijkdom onder alle volken van een land, waar het nationaal socialisme enkel de superioriteit van 1 ras (het Duitse ras, nationaal socialisme was immers in Duitsland ontstaan) predikt en de 2 dus ernstig van elkaar verschillen. En de 2de, het nationaal socialisme verantwoordelijk was voor de holocaust. Maar goed dan vraag ik je natuurlijk eerst na te denken voor je wat roept dat kant noch wal raakt en dat is misschien iets teveel gevraagd hé.

   1. Kim Verlouw

    Wat vind jij, Shark, dat socialisten in staat waren een holocaust te starten die zijn weerga niet kende?

    Socialisten zitten altijd te pielen met ras en blauwe ogen en blond haar (experimentje) en nu weer met iedereen moet er anders uitzien en super divers maar je mag alleen denken als een socialist (weer experimentje) dus iedereen precies het zelfde denkpatroon zoals het het zelfde moest zijn als de blauwe ogen en de blonden haren.

    Brrr.

    1. Sharktyricon

     Nogmaals, leer eerst is het verschil tussen socialisme en nationaal socialisme. Socialisme heeft nooit een beeld gehad van 1 superieur ras maar predikt een gelijkheid van mensen zoals het communisme dat is ideologie die niet gebaseerd is op ras.

     Het nationaal socialisme predikt de superioriteit van een ras, zoals nationalisme (eigen volk eerst).
     Als je de 2 niet kunt onderscheiden moet je je er eerst eens in verdiepen voor je een uitspraak doet

     1. Rammstein

      Sharky, het socialisme is communisme-light en een verderfelijk systeem dat het individu negeert en streeft naar een oppermachtige en alom aanwezige staat. In alle landen waar het uitgeprobeerd is heeft het een spoor van ellende, armoede en uitbuiting veroorzaakt en is overal uitgekakt. Alleen in de rijke westerse wereld wordt nog het salon-socialisme beoefend door sukkels die geen historisch besef hebben en denken dat het socialisme hetzelfde is als sociaal.

      Jij behoort tot de useful idiots die het nog trachten te verdedigen. Zit ik er ver naast als ik veronderstel dat je nog tamelijk jong bent?

     2. Sharktyricon

      @rammstein
      Op de eerste plaats heb ik nergens het socialisme verdedigd, al ben ik van mening dat het idee op papier een goed idee zou kunnen zijn. Maar ik besef me zeker dat de uitwerking veel ellende heeft opgeleverd. Ik legde alleen het verschil uit tussen socialisme en nationaal socialisme, want die 2 verschillen als dag en nacht, eigenlijk is ondanks de naam socialisme de enige overeenkomst is dat het beide Duitse ideeën zijn. Ik verwerp dus ook het idee dat nazi’s links zijn, simpelweg omdat nationalisme altijd een politiek rechts standpunt is.

      Verder, nee ik ben niet oud, maar ook niet jong, ik ben iig geen idealistische 20er meer en zeker geen posterboy van het socialisme, ik sta echter wel achter het principe dat ieder mens gelijk is.

    2. Kim Verlouw

     Welke vorm de socialisten ook aannemen, nationalistisch of internationalistisch (nationalistisch op Europa niveau).

     Ik moet er niks van hebben.

 11. Sharktyricon

  Trieste gebeurtenis weer…..en ook weer de standaard comments om zoiets te begeleiden.
  Jammer toch dat de mensheid zo vol met haat zit

 12. Original NL

  De UK nu snel uit de eu en Nexit uitvoeren.
  Corbyn heeft zich al voor lul gezet tijdens een interview op de BBC dus labour is history.
  Niets staat het sluiten der grenzen nog in de weg..geweldig nieuws voor de Britten!
  Natuurlijk wel te laat want het land zit al vol met allochtone nietsnutten!

  1. Original NL

   Hoor net dat er in den haag ook een steekpartij is geweest…zouden ze rutte..nee vast niet..jammer!

   1. Original NL

    Zal wel weer een nietsvermoedende voorbijganger zijn geweest…
    Rutte krijgt steeds meer bloed aan zijn handen.

   2. Jumping

    In Den Haag zoeken ze een LICHT GETINTE MAN voor de steekpartij.

    Lokatie Hudson’s Bay.

    Foto in het AD laat het omvolkte Nederland zien.

    Er zijn 3 gewonden.

    1. Bolkestein

     Dan denk je haast dat het een Moslim is.

     1. Wesley Benbow

      Als je een simpele ziel bent denk je inderdaad zo.

     2. Vlaswiek

      @Bolkestein: ” De dader van de steekpartij in Londen is eerder veroordeeld voor een aan islamitische terreur gerelateerd misdrijf. Dat meldt de Britse krant The Times op basis van regeringsbronnen. Twee voorbijgangers werden gedood.”

      Telegraaf, 30-11-2019

 13. Rammstein

  Het is wel jammer dat die moslimterrorist zo snel doodgeschoten is. Ik had liever gezien dat hij zwaargewond was, 14 dagen helse pijnen had geleden en dat door gangreen zijn ledematen langzaam afgerot waren alvorens hij naar de hel ging.

   1. Baron von Munchhausen

    Schillenkop:
    Nog steeds geen gebitje?
    Bij voedselbank gratis af halen: door Marokkanen gebruikte geitentanden!
    Kan je vrij-uit mee blaten!

  1. Sans Rancune

   In een humane omgeving wordt de dader met pijnstillers kalm gehouden. Laten kreperen is iets van de middeleeuwen. Een godvruchtig volk doet daar niet aan mee.

   1. Rammstein

    ‘..een godvruchtig volk..’. Met Sans Esprit is het altijd lachen. We leven niet in humane tijden, druiloor. Het is oorlog: vanavond nog iemand in Den Haag doodgestoken. De wraak kan niet barbaars genoeg zijn voor dat smerige tuig. Fuck you met je quasi-beschaving.

    1. Pauline Kummer

     U hangt het principe aan van oog om oog tand om tand. Een verkeerd moment, in een seconde een verkeerde beslissing, en uw leven staat op z’n kop. Dat hebt u er toch niet
     voor over?

     1. Rammstein

      Mens lul toch niet zo stom. Ga koken.

    2. Vlaswiek

     @Rammstein: Sans Rancune & Pualine Kummer zijn 100% nicks van de aandoenlijke. Jij kunt dat, als scherpe lezer, zelf ook wel zien. Zie je de ene dan komt áltijd de andere en dat in die volgorde.

     1+1=2

     😉

   2. Kristalix

    Nee hoor sans rancune,

    Oog om oog, tand om tand.
    De Spaanse inquisitie toepassen.

    Het beste zou zijn die soort figuren te executeren tegen de muur van hun moskee.

 14. Vlaswiek

  @Bas1974: Je wordt uitgelokt, negeren is beter.

 15. RvdBe

  Messteker in Den Haag,licht getint, maar dat heeft er uiteraard niets mee te maken.

  1. Cycle25

   Wilders krijgt toch de schuld..

 16. weer opnieuw

  En weer 1. De linkse deugers krijgen steeds meer bloed aan de handen

 17. Vlaswiek

  We laten de feiten voor zich spreken.

  De dader van de steekpartij in Londen is eerder veroordeeld voor een aan islamitische terreur gerelateerd misdrijf. Dat meldt de Britse krant The Times op basis van regeringsbronnen. Twee voorbijgangers werden gedood.

  Telegraaf 30-11-2019

 18. Rechtsaf

  Tja we kijken er niet vreemd meer van op natuurlijk, tenminste de linkse wegkijkers natuurlijk, die vinden dat de grenzen wegmoeten en nog meer van dit soort krankjorumse gasten binnenhalen

 19. Kristalix

  Toch wel jammer dat het een nepbomgordel was.

  1 keer erop schieten? Boem, geen rechtszaak nodig.

  De standrechtelijke executie die er nodig is. Het liefst naast een moskee waar ze hun terroristje uit de muur en van de raamsponningen kunnen peuteren.

 20. Westerling 1

  Deze terrorist is op een humane wijze uit zijn psychisch lijden verlost.

  1. Politiek Profeet

   Nog een paar miljoen te gaan

   1. Wesley Benbow

    Filter

 21. Willem Alexander

  Eindelijk mogen we weer kaarsjes zetten en luisteren naar impotente politici die ons vertellen dat dit slechts een incident is..
  Weer zo’n M-gek die mensen neersteekt.
  Heeft niks met de religie van de vrede te maken.. nee hoor. Hoe kom men daar toch bij.

  En er staan er nog zo’n 30 duizend te wachten in Bosnie. Meer van die gekwalificeerde kanspareltjes die ons haten uit pakistan en afghanistan. Gelukkig zijn het allemaal jonge kerels, dus die kunnen we wel kwijt in de pizza bezorging.
  Of gaan die straks oma een voetbadje geven?

  En deze gek was al veroordeeld in 2012, te gevaarlijk om los te laten (toch vervroegd vrij: goed gedrag! hahahaha) heeft land in pakistan waar die een opleidingskamp voor jihadisten will opzetten.
  Wat doet deze kakkerlak nog in Europa??
  Kunnen we die niet terug zenden? Wat een lachertje.

  Nee dan maar even de klimaat noodtoestand uit roepen in Europa. Want onze “leiders” menen wel dat we de wereld kunnen redden, maar een kud M eruit flikkeren..da’s te moeilijk.

  1. Kretoloog

   In 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar. Maar loopt in 2019, dus al 7 jaar later, weer gewoon vrij rond. Met een enkelband, maar dat geeft 0,0 garantie dat hij niet opnieuw moorddadig toeslaat.

   Ook in de UK is het rechtssysteem totaal verrot.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.