Bizar: PvdA-Kamerlid Kerstens eist handhaving VN-verdrag en gehoorzaamheid van Nederlandse Gemeenten

Tweede Kamerlid John Kerstens speelt in Den Haag de handhaver van VN-verdragen. De Nederlandse regering is namelijk gretig geweest met het ratificeren van diverse internationale verdragen waardoor Nederlandse gemeenten nu worden aangekeken op de ‘gebrekkige uitvoer’ daarvan. Dat is opmerkelijk want de Gemeenten hebben nauwelijks inspraak gehad, krijgen geen vergoeding, maar worden door de PvdA gedwongen stappen te maken met de ‘lokale inclusie-agenda’. 

Een beter voorbeeld van hoe supranationale organisaties als de Verenigde Naties via subtiele verdragen invloed uitoefenen op het bestuur op lokaal niveau en de totstandkoming van lokale sociale organisatie is eigenlijk niet te vinden. Blijkbaar krijgen een aantal bureaucraten in New York het voor elkaar dat zelfs Nederlandse gemeenten in Friesland zich moeten committeren aan de ‘lokale inclusie agenda’.

Qua inhoud is het helemaal niet zo’n gek idee waar Kerstens mee schermt, namelijk dat de Nederlandse Gemeenten “meer doen voor mensen met een beperking”. Tot zover de goede intenties. De vraag is echter waarom hiervoor een VN-verdrag is afgesloten en niet gewoon nationale wetgeving is ontwikkeld? Immers is het veel efficienter de doelstellingen van zo’n verdrag op nationaal niveau vorm te geven -in samenspraak met gemeenten- en een nationaal programma met subsidies op te zetten.

Maar dat gebeurt dus niet. Nu moeten gemeenten allerlei ‘hoogdravende taal’ in rapporten schrijven alvorens zij een kans maken op een subsidie om daarmee aan de vereisten van het VN-verdrag te voldoen. Een vreemde situatie. Op dit moment worden de VN-verdragen door de PvdA gebruikt als ‘stok om mee te slaan’ en moeten Gemeenten maar uitzoeken hoe zij uitvoer geven aan het VN-verdrag -waarop zij eigenlijk niet eens invloed konden uitoefenen. Bizar!

PvdA-handhaver John Kerstens maakt het allemaal niets uit dat Nederland hierdoor op een kolonie van New York lijkt en committeert zich volledig aan de eisen vanuit New York, zo schrijft hij:

“Heeft u kennisgenomen van het bericht ‘Veel gemeenten laks met VN-verdrag handicap’?
Vindt u het zorgwekkend dat tweederde van de onderzochte gemeenten blijkbaar nog steeds geen dan wel onvoldoende aandacht besteedt aan inwoners met een beperking bij het maken van beleidsplannen in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015), Jeugdwet en Participatiewet?
Deelt u de mening dat gemeenten zich aan afspraken moeten houden en dat deze resultaten – drie jaar na ratificatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap – daarmee onaanvaardbaar zijn?”
Bent u bereid de implementatie van een lokale inclusie-agenda door gemeenten te laten monitoren, zodat een duidelijk beeld ontstaat van het aantal gemeenten dat een inclusie-agenda heeft en wat deze omvat? Zo nee, heeft u een ander voorstel dat beoogt gemeenten te motiveren het verdrag te implementeren?

Het is vreemd dat zaken die op een lokaal niveau uitmuntend kunnen worden vormgegeven nu via internationale verdragen worden geordonneerd. Waarom heeft de Tweede Kamer geen Nederlandse wet aangenomen waarin deze zaken worden geregeld op lokaal niveau? Waarom is het noodzakelijk de solidariteit met gehandicapten via deze internationale verdragen af te dwingen?

Verder is de bekostiging van de door New York vereiste activiteiten een punt van kritiek. Voor de uitvoer van het VN-verdrag dienen Gemeenten activiteiten te ontplooien waarbij het onduidelijk is of zij worden geholpen met het bekostigen ervan. Zogezegd moeten de Nederlandse Gemeenten zich dus conformeren aan ‘vreemde wetten’, moeten zij deze uitvoeren en worden ze er door een PvdA-Kamerlid erop aangesproken als de Gemeenten ‘falen’.

En als klap op de vuurpijl krijgen de Gemeenten géén geld voor de uitvoer van de activiteiten. Als ze al aanspraak willen maken op subsidies via VN-potjes dan kost hen dat enorm veel bureuacratisch vermogen en moeten ze allerlei rapporten opleveren. Wie wordt daarbij het meeste geholpen, juist de staatsjuristen. Zo werkt dat blijkbaar in Nederland.

Hoe soeverein is dit land eigenlijk? Het lijkt wel een kolonie! De laatste uitspraak is helemaal niet vreemd. Als je iets voor gehandicapten wilt doen is het echt niet nodig om een “internationaal verdrag” af te sluiten. Dat kun je gewoon nationaal regelen. Dus waarom verwijst Kerstens naar internationale verdragen? Waarom neemt hij niet verantwoordelijkheid en zet hij een nationaal programma op?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 2. Joop Klepzeikert

  Als ik niet heel erg fout geïnformeerd ben is de PvdAllah alweer een aantal jaren geleden gedecimeerd bij verkiezingen, waardoor ze niet meedoen aan het kabinet. Hebben dus niets in te brengen dan alleen oppositie voeren. Het kabinet bepaald of daar iets mee gedaan wordt.
  Deze PvdAchterlijke idioot trekt weer eens een veel te grote broek aan.
  Een VN ‘verdrag’ kan en zal nooit de landelijke wetten en regels kunnen overschaduwen. Hooguit ondersteunen of tegenspreken, maar als de VN daarmee iets wil zullen ze dat eerst door de rechter moeten laten toetsen.
  Het slaat dus weer helemaal nergens op wat die PvdAarmade uitbraakt.

 3. Original NL

  Quote….“meer doen voor mensen met een beperking”…..
  Nòg meer?? .Ze hebben al groen links, d666 vvd, cda en de pvda om uit te kiezen!

 4. nml

  Zullen we eerst voor de mensen in Nederland zorgen ? Zorgen dat voedselbanken verdwijnen, schuldsanering opgeheven kan worden en vervolgens stoppen met de nivelleringspolitiek ? Kan iedereen rondkomen van zijn inkomen en kunnen ambtenarren een eerlijke boterham gaan zoeken in plaats van parasiteren op de maatschappij

  Als we dat allemaal op de rails hebben kunnen we om ons heen kijken en krankzinnige VN verdragen proberen uit te voeren.

 5. J.C.

  Maar…….tijdens Rutte II heeft de PvdA de sociale werkplaatsen gesloten, en nu suggereren op te willen komen voor de gehandicapte mens. Hoe hypocriet wil je het hebben?

 6. merlot

  Waar bemoeit die klote-VN zich mee?

  Mensenrechten?

  Een van de grootste schandalen is dat de OIS-landen de Universele Verklaring van Rechten van de Mens ondergeschikt hebben gemaakt aan de sharia (Caïro-verklaring).

  En die landen zitten gewoon in de VN.

  “De Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) is een intergouvernementele organisatie met een permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. De organisatie bestaat uit 57 deels of voornamelijk islamitische landen uit het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het doel van de OIS is om de belangen van de moslims wereldwijd te behartigen.”

  Dus deze schurkenlanden, die schijt hebben aan mensenrechten, kunnen ongestoord hun gang gaan terwijl het westen zich voor elk wissewasje laat koeioneren door die criminele organisatie in New York.

  Het westen is zwaar ziek. En dat komt door links. En de haatbaarden lachen zich rot om zoveel domheid.

  1. Mezzadra

   “Het westen is zwaar ziek. En dat komt door links.”

   🙂

   1. merlot

    De nar komt niet verder dan een smilie.

   2. nml

    niets om te lachen strontvlek , diep triest.

   3. Roughwood

    U vindt dit blijkbaar om te lachen. Hoe droevig. Want Merlot slaat de spijker op z’n kop. Maar links maakt zich natuurlijk liever druk over zaken zoals de terugkeer van die IS-beulenliefjes en burgerslachtoffers door een NL’se bom (hierbij opzichtig gefaciliteerd door linkse NL’se ‘weg met ons’ advocatuur). Begrijp me niet verkeerd, dode burgers zijn vreselijk, maar in oorlogen zijn deze helaas per saldo het haasje. En zeker wanneer moslimhufters met hun wapentuig, bommenfabrieken en commandoposten in woonwijken gaan zitten. Burgers worden misdadig als levend schild gebruikt (IS, Hamas!), daar hoor ik hypocriet links Nederland alleen nooit over. Maar wel doorlopend mekkeren en drammen over non-issues zoals inclusiviteit, diversiteit en gender identiteit. Daar staat de islam ook helemaal voor open nietwaar? Laat deugend links NL zich om te beginnen eens druk gaan maken om zaken die er echt toe doen, waaronder ook hetgeen door Merlot zo treffend samengevat! Uw inhoudelijke reactie wordt op prijs gesteld, anders kunt u zich de moeite besparen.

 7. Veteraan

  Tja, Pieten voor de Arbeid is een clubje wat je niet serieus moet nemen.
  En hun stemmers erbij.
  Pieten trouwens niet racistisch bedoeld hé.
  Al werkten ze in de slavernij tijd wel meer en harder, tegenwoordig is het omgedraaid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.