Rustige intocht, toch Pegida-voorman en andere demonstranten aangehouden in Apeldoorn

De Sint is nog maar net gearriveerd of er zijn al weer demonstranten opgepakt. Één van de demonstranten, Pegida-voorman Edwin Wagensveld, is meegenomen door de politie op het moment dat hij journalisten te woord wilde staan.

Pegida zou eigenlijk gaan demonstreren in Eindhoven maar ‘wilde het feest voor de kinderen niet verpesten’. Eerder zeiden zij dat ze alleen op zouden komen draven als Kick Out Zwarte Piet de boel zou komen verstieren. Die hadden afgezegd en dus zei Pegida ook maar af. Maar wie dacht dat je dan vandaag niets meer van Pegida zou horen, heeft het dus goed mis. Edwin Wagensveld dook ineens als Pegida-Piet op in Apeldoorn. Nog voor hij een interview kon geven nam de politie hem mee. Hij wilde namelijk niet in het aangegeven demonstranten vak gaan staan.

Vooralsnog lijkt er verder niet veel aan de hand te zijn vandaag. Gisteravond werden er wat lui van De Grauwe Eeuw uit voorzorg opgepakt en het meest spraakmakende tot nu toe gebeurde vanochtend in Den Haag. De intochten lopen (op moment van schrijven althans) voorspoedig. Eindhoven lijkt daarmee exemplarisch. Weinig voorstanders van Zwarte Piet, weinig tegenstanders, veel politie en een lage opkomst. Men lijkt (in Eindhoven in ieder geval) wat moe van de Zwarte Pieten-discussie en het feestje lijkt erdoor verpest, of in ieder geval flink aangetast. Is de rek er een beetje uit?

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Pegida heeft bij een Sinterklaas aankomst niets te zoeken. Opgesodemieterd en kruip terug in je bruine riool

  1. Ego-non-solus

   “in je bruine riool”?

   Anne, hoe ziet die van jou er uit? Met dezelfde kleur hoor jijzelf dus bij die Pegida-aanhangers?
   Misschien de volgende keer een wat intelligenter uitspraak? En zet eens een punt achter je laatste zin. In meer reacties is dat blijkbaar heel erg moeilijk voor je.

  2. Kees Modaal

   Trol Anne heeft op deze rechts georienteerde site niets te zoeken. Opgesodemieterd en kruip terug in je bruine gierput.

   1. Wesley Benbow

    Je maakt niet zo’n modale indruk, Kees.

    🙂

    1. Job Jansen

     Nederland is een heel ziek land geworden dankzij diverse kankergezwellen zoals Anne en Wesley. Kanker overwin je niet, je kunt er alleen van genezen. Zal dit land ooit genezen?

     1. Kees Modaal

      @Job: Dit land zal pas gaan genezen als parasieten geen gratis geld meer krijgen. Dan moeten ze gaan werken of terug naar eigen landen en hebben ze dus geen tijd meer om 24/7 te trollen, parasiteren en terroriseren.

    2. Bosche draak

     En jij maakt helemaal geen indruk

  3. Arbeider65

   #ASS,
   Deze keer ben ik het met je eens. Deze bruine rat moet weg. Ik vindt dit een eng poersoon. En heeft nog nooit wat bereikt met zijn acties. Ja 1x, liep hij zelf de 100mtr in 5sec. De bink……

 2. Jack Flash

  “Een lage opkomst”
  Het geeft aan dat het feest al aardig verkloot is.Ik zou als jonge vader er ook geen zin meer in hebben om mijn jonge koters bloot te stellen aan de imbeciele zwarte pieten “discussie”

 3. Wesley Benbow

  “veel politie en een lage opkomst. ”

  Die lage opkomst lijkt door Wout te zijn verzonnen. In het bericht waarnaar hij linkt wordt dat niet gemeld.

  1. Top

   Blablabla Blaaskaak! #Viezerik!

 4. Kees Modaal

  Politie Nederland is nog steeds net zo fout als 80 jaar geleden. Elk geluid tegen het extreem socialisme zal en moet de kop ingedrukt worden.
  Er staat nergens in de wet dat mensen zich achter hekken moeten laten opsluiten door de gestapo. Het is een ieder vrij zich op de openbare weg te begeven en daar interviews te geven. Daar mag politie niets tegen doen, maar doen dat toch, doordat ze oppermachtig zijn, met een enorm leger aan extreem socialistische officieren van justitie en rechters achter zich.

  1. Wesley Benbow

   “Er staat nergens in de wet dat mensen zich achter hekken moeten laten opsluiten door de gestapo. ”

   Dat is juist. De vrijheid van meningsuiting staat ook niet ter discussie. De Overheid kan alleen ingrijpen als de Openbare orde evident in het geding is.

   1. Blitzkrieg

    Wesley Benbow : En dat was hier evident niet het geval.

    1. Wesley Benbow

     Hoezo, mogen de pro-Zwarte Pieters hun boodschap niet meer uitdragen?

    2. Blitzkrieg

     Wesley Benbow : Volgens mij begrijp je me niet. De veiligheid was niet in het geding dus slaat het nergens op dat de voorman pegida is opgepakt omdat hij interviews aan het geven was.

     1. Vlaswiek

      “dat de voorman pegida is opgepakt”

      Hoe denk jij dat dat, of waardoor dat komt? Het is mij al eens eerder opgevallen dat Edwin Wagensveld toch echt zomaar wordt opgepakt.

     2. Rechtsaf

      Maar Blitz wesley is hier puur om te zuigen en zijn structureel tegenstrijdige reacties te plempen hier, wesley voegt niets toe..

   2. Kees Modaal

    @Trol Wesley: De overheid mag alleen ingrijpen als mensen de wet overtreden. Dat is in dit geval niet gebeurd, dus onrechtmatig.
    Dat weet jij ook, maar wilde weer even lekker trollen.
    Dat is weer mislukt, omdat je nog te dom bent om hooi te vreten.

  2. EU kok

   Quote : Politie Nederland is nog steeds net zo fout als 80 jaar geleden.
   .
   80 jaar geleden, zo rond 1940.
   Vreemde opmerking.

   1. Ego-non-solus

    @EU kok: zeker vreemd. De Nederlandse politie heeft in de oorlogsjaren toch niets fout gedaan? Of toch…

    1. Isengrijn

     Je kunt de politie van nu tóch niet vergelijken met de politie van tachtig jaar geleden. Zelfs niet met de politie van dertig jaar geleden.

     Wat een gejank van Kees ‘not quite’ Modaal.

     1. Wesley Benbow

      Er zijn hier ook mensen die de EU ‘het Vierde Rijk’ noemen.

     2. Isengrijn

      Dat geloof ik graag, Wesley.
      Dat zijn meestal van die Bosma fanboys.

     3. Rammstein

      ‘Het Vierde Rijk’, dat is een glasheldere vergelijking, Wesley Cuckold.

     4. Ron

      Je kunt de blanke mensen van nu toch niet vergelijken met de blanke paar eeuwen terug.

     5. Wesley Benbow

      Natuurlijk, Rammstein, de EU bezet ook landen en sluit andersdenkenden op in concentratiekampen.

      Ben je wel goed snik?

 5. Hochgestellt

  Gelukkig nog geen ongelukken of razzia’s

 6. fusilier

  In de tweede wereldoorlog,hebben veel politie mensen op het verkeerde paard gewed. En waren fanatiek lid van de N.S.B, sommigen kregen zelfs een premie, zeg maar een judas penning als ze iemand hadden verraden.

  1. Isengrijn

   Dat zal vast wel, Fusilier.
   In 1806 was er ook een drossaard, die steeckpenninghen aannam.

   1. Stanly2000

    En in 1863 is de slavernij afgeschaft.

    1. Wesley Benbow

     En in 1533 werd Willem de Zwijger geboren.

     1. logisch denken2

      en in 2020 werd de tar-rel doorgetrokken

 7. Piet51

  Inderdaad, de intocht verliep rustig. Maar verder vond ik het een aanfluiting van de traditie. En die aanfluiting viel in het niet bij de verandering die KOZP aan Zwarte Piet wil aanbrengen. Want wat is nu een Sinterklaasintocht, met liedjes als “Daar ginds komt de stoomboot”, terwijl Sinterklaas arriveert in een oude trein. Een stoomtrein, dat dan weer wel, maar wel gelovig kind herkent hierin nu Sinterklaas??? Ik heb ebsloten om vanaf nu niet meer met de NS te reizen, want die hebben hun, eigenlijk “ons”, spoor aan die wanvertoning verhuurd.
  Geeft me dan maar de minieme veranderingen in de kleurstelling van Zwarte Piet zoals KOZP die voorstaat.

  Geintje natuurlijk, maar nu serieus. Beste mensen, er wordt veel gevraagd van de kindertjes van vandaag. Zij leven in een andere wereld dan wij en onze (groot-)ouders. Ik heb de indruk, dat veel volwassenen zich maar moeilijk kunnen verplaatsen in het moderne kind. Zij willen graag de warmte en het plezier van hun eigen vroegere Sinterklaasfeest projecteren op de hedendaagse kinderen. Alsof hun belevingswereld nog steeds dezelfde is als die van ons en onze voorvaderen. De kinderen van vandaag zijn anders, in een heleboel opzichten. Elke ouder zal beamen, dat hun kinderen niet hetzelfde zijn als zijzelf vroeger, en dat zijzelf ook heel anders waren dan hun ouders. Onze kinderen reageren anders, hebben een andere kijk op hun omgeving, zien en horen veel meer, hoe klein ze ook zijn.
  Het Sinterklaasfeest is al heel sterk veranderd, niet alleen door die idiote stoomtrein, en dat gaat gewoon nog een tijdje door. Liefhebbers van Zwarte Piet zouden zich dat eens moeten realiseren en accepteren. Kijken door de ogen van hedendaagse kinderen is vele malen boeiender dan terug te denken aan de Sinterklaasavonden van vroeger, bij kachel of open haard, met een schoen bij een echte schoorsteen. Dat was leuk, maar vandaag is het net zo leuk.
  Ik heb de indruk, dat juist de ZP-voorstanders meer kapot maken aan dat feest dan die mensen die een paar voor kinderen van vandaag onbelangrijke veranderingen willen doorvoeren.
  Toch wat goedbedoelde kritiek op de roetveegpieten: die grijze vegen op hun gezicht hadden voor mij best wel wat meer en wat zwarter gemogen. Dan waren de roetveegpieten een echt compromis tussen Zwarte Piet en KOZP geweest.

  1. Ron

   Piet.

   Jij zegt na het betoog dat je de trein van NS niet meer neemt dat je het als geintje bedoeld.

   Ik vind dat niet grappig aangezien de zwarte bladzijde in de geschiedenis van de NS tijdens de 2e wereldoorlog ontzettend vererfd leed veroorzaakt onder de nakomelingen van de door NS vervoerde Joden.
   Tot over 400 jaar na nu minimaal moet de NS de generaties die volgen schadeloosstellen.

   Als ik goed heb opgelet is dit ongeveer de linkse gedachtegang hoe het hoort om te deugen.

   1. Piet51

    @Ron
    De NS, Tweede Wereldoorlog en Sinterklaas??? Dat verband had ik nog niet gelegd. Geef me even de tijd om daar over na te denken voor ik je een serieus bedoeld antwoord geef. Dit is echt moeilijk, bijna filosofie. Maar er is al een begin van een verband.
    Ik Las onlangs, dat in de Tweede Wereldoorlog men hier en daar overstapte op een “Witte Piet”, als protest tegen Duitse bezettingsmaatregelen. Sinterklaas zou in de onverlichte straten de traditionele Zwarte Piet immers kunnen verliezen.
    Toen kon die kleurverandering wel, waarom nu dan zo’n commotie? Voor de geïnteresseerden, zie: omroepgelderland.nl/nieuws/2386927/Witte-Piet-in-oorlogstijd-een-ludiek-protest-tegen-de-Duitse-bezetter
    Nu nog een linkje naar de NS.

    En goed opgemerkt van dat deugen. Ik doe mijn uiterste best en je opmerking doet mij geloven dat het al een beetje lukt. Deugmens is voor velen een Geuzennaam, vind ik, want wie wil nu niet deugen?

    1. logisch denken2

     blabla malle pietje , ik wil absoluut niet gerekend worden tot jouw categorie deugmenschen mafklapper laat dat heel duidelijk zijn

     linkse deugmenschen zijn verantwoordelijk voor de lijken in de middelandse zee en de miljoenen illegalen in Europa die binnen enkele jaren een onhoudbare plaag zijn geworden. Ik wil niet deugen dus en vele met mij niet mafklapper

     1. Piet51

      @logisch denken
      “ik wil absoluut niet gerekend worden tot jouw categorie deugmenschen”

      Logisch denken, maak je geen zorgen. Je hoort niet tot mijn categorie deugmensen (ik zou het bij de Nederlandse versie van mensen houden en dat is niet “menschen”). Nu ben ik het eens 100% met je eens: Jij deugt inderdaad niet!

     2. Wesley Benbow

      🙂

     3. logisch denken2

      nee malle pietje, je bent geen mens , je bent een hypocriet verachtelijk links deugmensch die anderen de maat probeert te nemen met oneigenlijke en valse argumenten.

      Een triest figuur.

    2. Ron

     🙂 en ik ben echt serieus hoor Piet.
     Snap je echt de connectie niet?

     Dat vind ik oprecht jammer, het had je zoveel inzicht kunnen geven vergelijkbaar met openbaringen op het niveau goddelijk.

     Weet je jij maakt de stelling alsof hun belevingswereld nog hetzelfde als hun voorouders.
     Dat is geschiedenis vs heden en zal uiteindelijk duidelijk worden.

     Wat wel al generaties overgaat en wat in ieder normaal mens zijn belevingswereld is.
     Is het simpele feit dat onderdrukken altijd stuit op verzet en het verzet groeit.

     75 jaar gleden was het verzet niet heel groot qua aantal ten opzichte van alle onderdrukten maar wel effectief.

     Vrijheid wint altijd.

     1. Piet51

      @Ron
      Je moet me geloven, want ik begrijp je echt niet. Na je uitleg eigenlijk nog minder dan eerst. Dit is geen cynisme, maar heel serieus bedoeld. De link tussen Sinterklaas, NS en WO2 kan ik niet leggen.

     2. Ron

      Niet?

      Wat is de reden dat de zwarte overal tegen aan schoppen?

      Ze praten steeds over geërfd leed vanuit de slaventijd.

      Grow UP is wat ik bedoel.
      Er is in het verleden veel fout gedaan door welke kant dan ook en er is geen onschuldige kant of 1 kant slachtoffer.
      Ieder volk heeft zijn verleden van goed en slecht.
      Wat ik bedoel is dat ze niet de enigste zijn, de joden zijn misschien nog wel harder geraakt als je het zo mag uitdrukken. Ik denk persoonlijk dat er geen gradatie is in leed of wie erger heeft geleden.
      Maar er wordt door een groepje zo gehamerd op het zwarte verleden en de joden worden verguisd door veel linkse mensen.

      Dat bedoel ik NS heeft veel joden vervoerd destijds, moet NS dan blijven boeten?
      Moet NS dan heb Duitsers meer vervoeren?

      Maar blijkbaar is het te lang vrede geweest en iedereen praat over nooit meer ww2 maar intussen is 3 akelig dichtbij.

      Puur en alleen door dwingen ipv leef en laat leven.

     3. Piet51

      @Ron
      Het begint me te dagen. Maar je hebt het over verbonden die ik niet wil leggen.

     4. Ron

      Dan snap je het wel.
      Die verbanden wel ik ook niet leggen, die zijn er ook niet te leggen.
      Stop gewoon met slachtoffer spelen waardoor je slachtoffer wordt.

    3. Piet51

     @logisch denken
     Ik begrijp uit je tirade, dat je het niet met me eens bent. Maar geef nou eens argumenten waarom je dat vindt. Dan kunnen we het daarover hebben. Een “hypocriet verachtelijk deugmensch”? Dat schreeuwt om uitleg. Het enige wat ik nu kan bedenken is, dat je het niet met me eens bent, maar geen argumenten kunt vinden die dat voldoende ondersteunen.

     Je vindt me een “triest figuur”? Nou, dat vind ik wel meevallen, want ik heb daar niet zo’n last van.

  2. Wesley Benbow

   “Ik heb de indruk, dat juist de ZP-voorstanders meer kapot maken aan dat feest dan die mensen die een paar voor kinderen van vandaag onbelangrijke veranderingen willen doorvoeren.”

   Raak!

   1. logisch denken2

    mis stront-vlek

 8. Heras

  Piet51, …dat zwarte piet meer kapot maakt???
  Tot 5 jaar geleden was er geen discussie en vierden we in alle rust het feest. Door de bler-groepjes, is alles veranderd. Nu de massa gaat opstaan, vind je dat verkeerd???
  De meeste mensen kunnen het woord: ‘discriminatie’ niet meer horen.
  Feitelijk hebben de bler-groepjes alles verpest.

  Op naar de andere feesten. Ook die moeten kapotgemaakt worden.
  (Dat hebben terrorist Afrya en antifa zelf gezegd).
  Uiteindelijk zullen ze aan het korste eind trekken.

  1. Kretoloog

   Piet51 is een linksmens. Die zaait graag wat onrust. En is dan stomverbaasd als er een storm opsteekt. En die storm is mede veroorzaakt door de MSM (NPO, NRC, Trouw, Volkskrant). Wat die stoken graag een smeulende vuurtje op tot een uitslaande brand. En dan weeklagen over de verkoolde resten die overblijven.

  2. Piet51

   @Heras
   Ik heb hier vaker uitgedragen, dat het Sinterklaasfeest voortdurend verandert, niet alleen de laatste paar jaar. Hoe leg je kindertjes uit wat een stoomboot is en waarom de Sint niet gewoon met iets moderners, dus b.v.k. geen stoomtrein, komt? Er zijn al veel meer Sinterklaas-gebruiken afgeschaft, zonder dat er ook maar één enkel kind of volwassene piepte. Waar zijn de zak en de roe gebleven, waarmee een stout kind eerst werd afgerost en vervolgens in die zak mee naar Spanje werd genomen? Hoe is het probleem opgelost van de op zijn paard over daken klauterende 700-jarige Sinterklaas die vervolgens pakjes in de niet meer aanwezige schoorstenen mikte. En waar gillen de kinderen hun Sinterklaasliedjes nu als ze hun schoen zetten? Bij welke “kachel”, de CV-ketel in de stookruimte?, doen ze dat en is die aangesloten op die schoorsteen? Het enige wat niet is veranderd, zijn de teksten van de liedjes en die slaan dus helemaal nergens meer op.

   Maar je hebt deels wel gelijk. Er is geen “gebler” over geweest. Waarom dat nu wel gebeurt is mij onduidelijk. Maar het is wel een opvallend verschil, dat de verandering nu van iemand komt die door sommige landgenoten niet als een echte Nederlander wordt beschouwd en nog zwart is ook. Ik hoop van harte, dat mijn vermoeden onterecht is.

 9. ikweetwatikwil

  Denken die anti en linkse figuren dat ze geen tegenspraak krijgen? Dan zijn ze wel van de pot gerukt. De gewone Nederlander hoeft zich geen oren aan te laten naaien . Is geen verplichting. Daarbij komen ze op voor hun cultuur . Wat is daar mis mee.

 10. logisch denken2

  Sinds wanneer moet je als zwarte piet die peper noten uitdeelt in een vak gaan staan. Dit land is volledig ontdaan van verstand

 11. Vrijedenkert

  De politie heeft nu de mogelijkheid om oproerkraaiers te taseren als die niet aan een politiebevel willen voldoen of zich niet aan de afspraken houden en stennis schoppen!

  Tuig die het kinderfeest willen bederven met geweld, rellen of intimidatie dus gewoon flink braden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.