Verdeeldheid in het onderwijs! Onderwijsbond Leraren in Actie wil landelijke staking, ondanks toezegging van half miljard

Onderwijsbond Leraren in Actie wil toch wel gaan staken komende woensdag. In eerste instantie werd de staking afgeblazen toen onderwijsminister Arie Slob extra geld had toegezegd. Maar nu vindt men het bedrag van 460 miljoen euro tóch onvoldoende.

Scholen krijgen dit jaar nog 300 miljoen euro extra. Daar komt nog eens 97 miljoen euro bij voor werkdrukverlichting. Ook komt er de komende twee jaar nog eens 49,5 miljoen euro extra beschikbaar. Dat klinkt allemaal leuk en aardig maar dit zijn eenmalige bedragen, die ook nog eens evenredig worden verdeeld over basis- en voortgezet onderwijs! En dat schiet natuurlijk niet op.

Het onderwijs kampt met een lerarentekort, te grote klassen, hoge werkdruk en lage salarissen. Het is dan niet te begrijpen dat er geen structurele financiering bijkomt, want het rammelt echt aan alle kanten en is voor iedereen merkbaar.

Toch is men binnen het onderwijs nu verdeeld. Leraren in Actie is namelijk een kleine onderwijsvakbond (1240 leden) en zat niet aan de onderhandelingstafel met bonden, werkgevers en de minister. Een flink aantal leraren is gefrustreerd door de oproep van deze vakbond om toch te gaan staken, want zij menen zojuist succes te hebben geboekt. En nu gooit, vanuit de optiek van die leraren, zo’n klein vakbondje roet in het eten door nóg meer te gaan eisen. En voor veel leraren en onderwijsvakbonden is deze toezegging van bijna een half miljard een mooie opening voor gesprekken die kunnen leiden tot structureel hogere bedragen. De onderwijsbonden moeten oppassen dat ze niet tegen elkaar uitgespeeld worden, want dat dreigt nu wel te gebeuren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. EU kok

  Meer geld naar het linkse onderwijs.
  Meer geld naar de gezondheidszorg.
  Meer geld naar het slappe politiekorps.
  Meer geldt naar het nutteloze Nederlandse leger.
  .
  Minder belasting voor iedereen.
  .
  Ik kan zo een politieke partij beginnen, standpunten die scoren heb ik al.

  1. Limburgse Separatist

   Meer hoeft niet. Minder mag wel.

 2. Mezzadra

  “want het rammelt echt aan alle kanten en is voor iedereen merkbaar.”

  Wout kreeg taalles van tante Betje.

  🙂

 3. Veteraan

  Als men eerlijk is verteld men ook dat de allochtonen de grootste problemen veroorzaken.
  Of ze nu wel al lang hier wonen of niet, het is erg vaak een zooitje op scholen.
  Leraren worden constant bedreigd of moeten onzin gesprekken met klagende ouders hebben en daarnaast wil het tuig gewoon niet luisteren of leren.
  Dus 80 % van de energie gaat naar 20 % van de leerlingen.
  Schop de foute allochtonen met het hele gezin uit dit land en alle problemen in het onderwijs zijn meteen opgelost.
  Maar als je dit als leraar zegt ben je meteen persona non grata in dit Linkse beleid.

  1. Mezzadra

   “Schop de foute allochtonen met het hele gezin uit dit land en alle problemen in het onderwijs zijn meteen opgelost.”

   Probeer je eens voor te stellen dat, na wijziging van de Grondwet, de Overheid als een fascistische politiestaat tot dit soort maatregelen zou overgaan. Wat voor land is Nederland dan?

   Veteraan heeft daar waarschijnlijk nooit echt over doorgedacht.

   1. Rechtsaf

    De grondwet dateert uit 1848 en is niet van deze tijd en dient ten gunste van de NEDERLANDSE bevolking te worden herzien

    1. EU kok

     Quote: De grondwet dateert uit 1848
     .
     Is dat voor of na de verheerlijkende Renaissance tijd toen alles beter was?

     1. Rechtsaf

      EUtje is een beetje uitgel*lt

   2. Limburgse Separatist

    En net en schoon land waar je trots op kan zijn, en niet een aspirant 3de wereld land.

    1. EU kok

     Waar blijven de Nederlandse huisvrouwen welke elke week hun stoepje schrobben met water en groene zeep?
     Waar zijn de vaders gebleven welke zaterdagmiddag, aan het einde van hun werkweek, op de fiets met een bruin papieren loonzakje thuiskwamen.
     Ach, die goede ouwe tijd toch.

    2. Jumping

     @LS.

     Inderdaad, schop gewoon die dubbele paspoort houders, als er een criminele activiteit door hun is gepleegd, het land uit.

     En de volgende groep is het Linkse gespuis.
     Die kunnen naar Afrika om te helpen met de opbouw.

     Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 4. Agios

  De leerkrachten hebben recht op een demodag. De leerlingen op vrijdag. De leerkrachten op een andere dag.. Nog even en we hebben de driedaagseschool en dat terwijl de helft van de leerlingen te d. m is om te p.. p. n. Dat is ook het doel van de goedmenspartijen. Hoe dommer het volk., hoe meer stemmen…

 5. Tman

  “Onderwijsbond Leraren in Actie wil toch wel gaan staken komende woensdag”
  Naar mijn mening hebben docenten toch genoeg en veel meer tijd om te recupereren van de geestelijke en fysieke belastingen in het onderwijs, dan bijvoorbeeld de vele in 5 ploegendienst ploeterende werknemers in chemie en in het algemeen arbeiders in de industrie!
  Docentenvakanties:Crocusvakantie 1 week,meivakantie 1 week, zomervakantie 6 weken,herfstvakantie 1 week, kerstvakantie 2weken,ter zelf bepaling2 weken plus 12 roostervrije dagen,carnaval 2 dagen!
  In totaal 15 weken vrijaf voor docenten,dat zijn 4 maanden per jaar!!!!!!!!
  De arbeider heeft 20 vrij opneembare vakantie dage per jaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  WIE HEEFT HET ZWAAR?

  1. tonna

   @tman:
   Maar ze doen ook nog een beetje huiswerk nakijken en boeken opruimen,in die korte en snel voorbij vliegende 4 maanden vakantie!
   Ja,ontzettend die werkdruk van die luie altijd klagende linkse slijmjurken!

  2. Joop Klepzeikert

   @Tman: Daarnaast is een werkweek in het onderwijs hooguit 32 uur, inclusief voorbereiding, nakijkwerk en vergaderingen.
   Tegen een salaris van €2600,- netto voor een lagere school leraar, wat je al wordt na 2 jaar PABO, waar je met een havo diploma aan kunt beginnen.
   Geen enkel ander beroep waar je havo + 2 jaar vervolgopleiding voor nodig hebt betaald zo veel.

  3. Ron

   Je vergeet dat ze ook vaak parttime werken.

 6. Joop Klepzeikert

  Het lerarentekort wordt niet opgelost met nog meer geld. Geen normaal mens wil meer leraar worden. Vooral in de steden niet. Daar bestaan de klassen onderhand voor meer dan 50% uit terroristjes.
  Pas als dat tuig met hun ouders mee ONS land uit gelazerd zijn zal ook het lerarentekort opgelost worden.

 7. Heinrich

  De meeste leraren zijn links georiënteerde idealisten,met een duidelijk gemis aan autoriteit,moraal en geestelijke veerkracht!
  Dat is de eigenlijke reden van hun gejammer en geklaag,ze kunnen niet dealen met de opstandige multiculturele samenstelling van de tegenwoordige klassen.

 8. Bes Tolen

  In de tijd, dat anderen behoudens politie e.d., betaald uit ’s rijksschatkist alleen maar moesten inleveren, werd het onderwijs ontzien. Ook wat salariëring betreft, heeft men niet zoveel koopkracht verloren als allerlei gangbare groepen ambtenaren. Laat staan gepensioneerden want dat is helemaal buiten proportie, een bedrogen groep.
  De problematiek is niet dat er te grote klassen zijn maar dat er zoveel duizenden kleine zijn. Maar dat te zeggen, past niet bij de massa immigratie en die is juist de schuldige. Ook dus dat er zogenaamd dus te weinig b.s.leraren zouden zijn.
  Problematisch is de mini9ste van onderwijs zelf, die snel van toegeven weet. Onderwijs staat hoog aangeschreven in zijn kerkelijke kringen en de eigenlijke eerste reden is dan wat hier in Nederland vrijheid van onderwijs heet: elke ideologische grotere groep kan op kosten van de hele bevolking haar eigen soort scholen oprichten. Voor een CU-minister maakt dat verder alles eenvoudig. Het oordeel over de achterliggende feiten is niet aan hem besteed. Volgens mijn vriend uit Groningen kun je aan zijn ogen zien, dat hij in god gelooft. Die conclusie gaat mij net even te ver maar helemaal ontkennen zal ik niet. Maar ondertussen is er al zo een miljard euro overheidsgeld extra uitgegeven. De b.s.leraren zijn niet wijzer. Zij menen wat hen wordt gezegd juist is en de publieke opinie voorzover die zich kan uiten, is al gauw hun inspiratie. Hoe onwetend ook. Het bestuur van de Aob, ja, die lopen wel over de minister heen. Dat weten zij als bestuur en dat kunnen ze. Als strijders uit, al dan niet voormalige, communistische kringen, die eens alle onderwijsbonden wisten over te nemen. Die massa immigratie, ja
  een hoogleraar aan de toch wel links te noemen Universiteit van Amsterdam heeft de jaarlijkse kosten berekend. Dat wordt hem niet in dank afgenomen en uiteraard hoor je of zie je nooit wat van of over hem in de pers. De Nederlandse bevolking wordt zwaar bedrogen en laat dat toe. Ieder voor zich dan maar. Censuur als wapen, zelfcensuur voor alle autochtonen als hoogste wapen van Nederlandse politici. Zie hier de moraal.

 9. rujoleki

  Geen cent erbij voor dat linkse zooitje onderwijzers. Vuile linkse huichelaars en wegkijkers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.