Verkiezingen komen eraan! Kabinet strooit met kinderbijslag voor álle ouders

Ineens peuteren de coalitiepartijen ergens 54 miljoen euro vandaan om álle ouders vanaf volgend jaar alsnog kinderbijslag te kunnen geven! Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie feliciteren elkaar met deze knappe prestatie.

Gehannes met kinderbijslag blijkt voor veel mensen een grote bron van irritatie te zijn. Vanwege het leenstelsel, ingevoerd in 2015, kregen veel ouders van het ene op het andere moment geen kinderbijslag meer. Dat gaat toch al snel om (minimaal) zo’n 1250 euro per jaar.

Coalitiepartijen zochten naar manieren om de door henzelf gecreëerde zooi recht te zetten. Want sinds het leenstelsel werd ingevoerd kwam het steeds vaker voor dat kinderen geen beurs meer kregen terwijl hun ouders de kinderbijslag verloren. De oplossing bleek echter simpel: geld dat wordt bespaard door de kinderbijslag komende jaren niet te laten stijgen, gebruiken om iedereen nu geld over te maken. Precies ja: roofbouw gepresenteerd als genereuze gift en toevallig net op tijd voor fatsoenlijk effect zo vlak voor de verkiezingen van 2021.

Dit stukje tekst verraadt ook eigenlijk wel de intenties van dit stukje kabinetsbeleid: “CDA en ChristenUnie leggen vooral de link met de afschaffing van de basisbeurs, waar zij destijds tegen stemden.” Het is voor ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins zelfs ‘een fout’ en ‘een onrechtvaardigheid’ die hen al die tijd een doorn in het oog was. Maar dat direct aanpakken? Ho maar. Dan had je nu geen 54 miljoen euro ‘om te geven’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Kretoloog

  Die 54 miljoen betalen alle ouders met kinderen. Want het kinderbijslag-bedrag dat in 2020 eerst zou stijgen, wordt nu bevroren. Kwestie van solidariteit dus. Dat is niet verkeerd.

 2. Vanduinen

  Briefjes van 500 zijn niet ruim in omloop, bij de Lidl accepteert men ze niet. Ik heb er één ingelijst, kunnen de nazaten laten veilen bij Kunst en Kitsch, als ze krap zitten.

 3. Sergeant Monty

  “Verkiezingen komen eraan!”

  Ook de oppositiepartijen zullen wel met loze beloftes komen.

  Ook zij zullen de mensen meer geld beloven.

  1. Rechtsaf

   “Ook zij zullen de mensen meer geld beloven.”

   PVV en FvD zullen het hebben over het beter verdelen van geld en minder illegalen dat scheelt ook altijd een hoop centjes

   1. Jumping

    @Rechtsaf.

    Kijk die KVV er geeft het al toe:

    OOK WEL, met loze beloftes komen.

    INDERDAAD SLUIT DE GRENZEN.

    1. Sergeant Monty

     “INDERDAAD SLUIT DE GRENZEN”

     Je schrijft het zelf,
     ‘loze beloftes’ van de oppositie.

     1. Mycase

      JE ZULT MAAR MET JOU OP HETZELFDE SCHIP ZITTEN ZEG PFFFFFFFF

   2. Sergeant Monty

    Wilders heeft niks met centjes die wil alleen maar de-islamiseren.

    Ben benieuwd hoeveel adepten hij hier nog mee weet te houden.

    1. Mycase

     Heeft iemand al tegen je gezegd dat je ontiegelijk loopt te zuigen ???? neee ???? nou bij deze dan jankerd

    2. Isengrijn

     Sergeant Monty:

     “…Wilders heeft niks met centjes…”

     Nee, met centjes heeft hij niets. Shekels moet ‘ie hebben. En die krijgt ‘ie dan ook, uiteraard anoniem, uit een ander land.

 4. claus

  Volksverlakking, zoethoudertje erg doorzichtig!
  De angst voor `rechts’ zit diep, met recht!
  Stem in 2021 PVV of FvD!

 5. C.A.Barstow

  Loze beloftes, misleiding en huichelarij.
  en het stemvee?
  dat loopt er weer, hardleers als dat wij zijn, met open ogen in.

  Stem FvD/PVV.

 6. Cootje

  Deze verkiezingen komen precies op tijd we gaan in die tijd voor een kei harde recessie . Eentje die echt zeer doet hier en in Europa. Dan zijn de geesten echt pas rijp om de boel te veranderen . En dan zelfs lopen ze in Nederland nog zachtjes maar breken de Fransen en de Italianen de boel af we hebben een zuivere tweedeling nodig om bij ons tegen die tijd populistisch te stemmen en Europa ligt tegen die tijd op zijn gat dus kunnen onze oude banen jagers niet meer bij hun oude vrienden terecht verandering moet zeer doen

 7. JFU

  Daar gaan we weer…tegen de verkiezingen zijn het plotseling volksvertegenwoordigers…..na de verkiezingen…volksverrraders…. Onthoud dat als er gestemd gaat worden. Trap er niet in!

 8. Josh

  STOP kinderbijslag voor derde kind, wereld is overbevolkt…

 9. Josh

  … en onbegrijpelijk van gezinnen waarvan beide ouders niet werken en ze hebben een legertje kinderen achter zich, heel confronterend

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.