Video: Update van premier Rutte “had gehoopt niet zoveel van stikstof en PFAS te moeten weten”

Premier Mark Rutte besprak gisteren tijdens de persconferentie bij Nieuwspoort de belangrijkste onderwerpen van deze week. Behalve de spijtige burgerdoden door bombardementen van Nederlandse straaljagers en de kwestie aangaande de Belastingdienst, die ouders onpasselijk behandelde, kwam ook de stikstofcrisis weer ter sprake. Ondanks de pogingen van het kabinet is deze nog steeds niet voorbij… 

Op de beelden is te zien hoe premier Mark Rutte zuchtend en steunend moet toegeven dat hij de stikstofcrisis toch liever anders had gezien en dat de casus nu al langer blijft slepen dan gewenst. Volgens Rutte ‘had hij gehoopt dat hij niet zoveel van stikstof en PFAS wist dan nu het geval is’.

Natuurlijk doelt premier Rutte daarmee op het eigen leerproces nu onwetendheid niet langer mogelijk is. De premier heeft zich afgelopen weken flink moeten inlezen om de (juridische) problematiek te kunnen duiden. Maar lijkt hiertoe niet volledig in staat. In debat in de Tweede Kamer leek de premier in ieder geval in debat met Thierry Baudet (FVD) niet op de hoogte van de details rondom de invloed va stikstof op de natuur.

Zoals u ook op de onderstaande beelden kunt zien:

Rutte snapt stikstof niet

Verder besprak Rutte tijdens de persconferentie van deze week ook nog tal van andere onderwerpen met het journaille, maar moest hij voor de beantwoording van de vragen relatief vaak verwijzen naar de toekomst. Dat is natuurlijk wel jammer. Volgens Rutte komt het vooruitschuiven van diverse dossiers omdat hij “met zijn hoofd in de stikstof zat”. Maar tegelijkertijd zat Rutte tijdens het stikstofdebat in de Tweede Kamer ‘niet in de stikstof’, maar op zijn telefoon.

Laten we het er maar op houden dat premier Rutte zijn focus momenteel verliest -want hij komt nu wel érg vaak met excuses aanzetten en schuift de beantwoording van vragen vooruit of schuift ze af op andere bewindspersonen.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. logisch denken2

  Als er ook maar een spoortje kunde in zijn kabinet had gezeten hadden we de hele discussie over die dood normale aardse stoffen niet gehad.

  Door de onkunde zit het hele land nu op slot dus kennelijk weet ie nog niets want die symbolische snelhjeidsverlagingen brengen slechts honderden van 1 %

  1. hans-e-pans

   Volgens mij heeft deze Mark R. er geen bal verstand van.

   Had hij maar enig verstand gehad dan zou hij weten dat hij door de milieumaffia wordt misbruikt.

   Wat een onbenul zeg.

   1. Jumping

    Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

    Stop met de EU in deze vorm.

    RUTTUP EN NEXIT.

  2. Broodnuchter

   Inderdaad, en het gros is ook, net als de bevolking, gehersenspoeld.

 2. Vlaswiek

  Stikstof is Pokon, het is mest voor de gewassen!

  Rutte’s laatste dagen zijn geteld!

  1. Hochgestellt

   Teveel is niet goed. De gewassen gaan sneller groeien, maar worden wel zwakker. Voor het hoofd toegepast worden de hersenen groter, maar leger. Ik zou er niet teveel van nemen als ik u was. Wees een matig gebruiker.

   1. Wesley Benbow

    Met dezelfde kromme logica vindt Baudet meer CO2 in de lucht een reuzegoed idee.

    1. logisch denken2

     meer CO2 in de lucht kan niet dombo. De luchtsamenstelling is al eeuwen gelijk

     stop meer CO2 in de lucht en de plantjes groeien harder om weer evenwicht te brengen. Doen we in de glastuinbouw al vele jaren . Zeer effectief

     Heet natuurlijk evenwicht kan geen mens iets aan veranderen. Tenminste als je de boompjes in het bos met rust laat

    2. Rechtsaf

     wesley is hét domste jongetje van deze klas…

    3. Rechtsaf

     “Met dezelfde kromme logica vindt Baudet meer CO2 in de lucht een reuzegoed idee.”

     wesley is een leugenaar en begrijpt niet wat er speelt natuur-lijk

 3. Anchri

  Het is ook lastig voor iemand die erg vergeetachtig is…………ik hoop voor hem dat er snel een plaats vrij komt op de gesloten afdeling van een verzorgingshuis, maar ik vrees dat het niet lukt op korte termijn. Immers, door zijn eigen ingevoerde bezuinigingen moeten ouderen, dementerenden e.a. hulpbehoevenden nu langer thuis blijven wonen. Zucht………we komen niet van die man af.

 4. C.A.Barstow

  De land en volksverrader weet niet in hoeveel bochten hij zich moet draaien
  om het verachtelijk links naar de zin te maken, zou hij dat niet doen?
  dan heeft hij zijn langste tijd in het Catshuis doorgebracht.
  Zijn toverkunstjes beginnen op te raken, het volk is niet gek!

  Stem FvD/PVV.

  1. Blitzkrieg

   C.A. Barstow : Het is beter als Rutte eerst dat hele 7 gangen diner opeet, inclusief de amuse. Geduld is een schone zaak. Nog anderhalf jaar moet iedereen helemaal Gallisch ziek worden, en dan… oh, wat zal hij hard vallen met de verkiezingen.

   1. Vlaswiek

    “Nog anderhalf jaar…”

    Nee hoor, écht niet! Het duo JettenKlaver ruikt klimaatbloed en Rutte gaat eraan. Ze gaan voor nieuwe verkiezingen en worden helemaal knetterleip!

 5. J.Rademaker

  Dat is precies het probleem – ik had nooit gedacht – weet die man wel waarvoor hij is aangenomen.
  Kom aan bij je werkgever of klant met ik had nooit gedacht en je kunt opstappen.

 6. RvdBe

  Rutte neemt maatregelen over problemen die hij zelf heeft veroorzaakt en geen verstand van heeft.
  Gelukkig is hij beter in het spelen met zn telefoontje.

 7. goedisfout

  Rutte zit met zijn hoofd bij de multilaterale wereldorde, bij zijn telefoontje, in zijn hol, overal maar niet bij de Nederlandse burgers. We gaan wel een jaartje eerder naar de stembus voor een verse volksverlakker.

 8. Dollaert

  Logisch denken bestaat in meer in nederland. Niet mijn conclusie , maar mij meegedeelt.
  Dus gaan we onlogisch denken. Magna Frisia oprichten. Een soort Lega Nord , a la (Italia), oprichten. Afscheiding van Friesland, Groningen , Drenthe , West Friesland (Noord-noord Holland) Overijssel en Oost-Friesland (Nu deel van de DDR.2, ow sorry BRD of “West” Deutschland ) Kortom afscheiden van de RaMPstad Holland.

  Genoeg gas hier in de grond, toerisme , prima infrastuctuur en goede banden met de Russische Federatie (Gazprom – Groningen). Die Russische Federatie gaat dan ook voor onze veiligheid zorgen. Warmwater havens voor de Russische federatie in Harlingen, Eemshaven 😉 en Delfzijl.

  Dus uit de EU, VN en NAVO en toch onze welvaart behouden. Droom even verder..Dus NEXIT , De gulden, Autochtone Republiek? Oost-Friesland met Borkum, Norderney, Langeoog is zo mooi…en de bevolking voelt zich helemaal niet duits..Denk er is over na! We houden al onze tradities en we worden het “Monaco” aan de Noordzee! Win = win!

 9. Wesley Benbow

  “In debat in de Tweede Kamer leek de premier in ieder geval in debat met Thierry Baudet (FVD) niet op de hoogte van de details rondom de invloed va stikstof op de natuur.”

  Ik zag het debatfragment waarin Rutte de vloer aanveegde met Baudet. Rutte toonde zich deskundig op dit onderwerp en Baudet bazelde als een kip zonder kop.

  1. Pauline Kummer

   Baudet gaat voor de show. Een mooie jongen die zich zo graag presenteert. Eerder werd hij al flamboyant genoemd. Zorgt altijd voor een goede pose, werkt met veel mimiek en handen. Een regelrechte afleidingstechniek.

  2. Rechtsaf

   nee hoor wesley Rutte wordt politiek afgemaakt en jullie gaan er getuigen van zijn…

 10. Original NL

  Rutte zit niet met zijn hoofd in de stikstof, maar 24/7 aan het lachgas.
  Tja had inderdaad beter geweest als je een beetje geweten had waar jij en je medesukkels hun handtekening onderzette markje..
  Wim Kan zou gezegd hebben..’ weet je wie ook zeeeeer bekwaaaam is….mark ratte’
  Oprutten en een beetje snel….u heeft hier al te lang gezeten..scheer je weg vlegel!!

 11. Kretoloog

  Rutte is ver over zijn houdbaarheidsdatum. Maar laat de VVD hem maar weer tot lijsttrekker bombarderen. (Ze hebben ook weinig keus: Dijkhoff is helemaal naatje pet). Met Rutte de verkiezingen van 2021 ingaan, dan weet je zeker dat de VVD zwaar onderuit gaat. Ze zakken nu al fors in de peilingen.

  1. Vlaswiek

   “Rutte is ver over zijn houdbaarheidsdatum.”

   Klopt!

   Binnenkort meer van deze minister president, en dat gaat hij niet lang meer volhouden want zijn geheime gedoogpartij ruikt klimaatbloed. Hetzelfde geldt voor Het Klavervriendje Jetten!

 12. Nep

  Precies het is Baudet die hier niets van af weet. Kijk goed voordat je een oordeel uitspreekt.

  1. logisch denken2

   ooooohhh , weer nepnieuws van onze nepperd , baudet heeft de stikstofnorm bedacht en dacht doe er ook een pfas cijfertje bij voor de fun.

   nep is 100% nep das ook een garantie, geweldig , gewoon hilarisch

 13. Broodnuchter

  De natuur veranderd dus alleen door stikstof. Wat is het probleem dan? We lopen toch ook niet meer op klompen? En brandnetels zijn juist goed voor vlinders, volgens de vlinder-stichting. Trouwens waar in Nederland is er nog oorspronkelijke natuur. Half Nederland is drooggelegd. Als je de oorspronkelijke natuur wil, moet je de dijken door prikken. Dan blijft er van die natura gebieden ook niet veel meer over.

  1. Vlaswiek

   “Wat is het probleem dan?”

   Het probleem is dat Rutte met zijn politieke ballen in de fascistische bankschroef is geklemd van D66/GL. Hij staat schaakmat en kan geen kant meer op want Jesse & Rob ruiken klimaatbloed.

 14. Jack Flash

  Die Rutte gaat er steeds debieler uitzien.
  Links gehersenspoeld.

 15. Kim Verlouw

  Ik zag het debatfragment waarin Baudet de vloer aanveegde met Rutte. Baudet toonde zich deskundig op dit onderwerp en Rutte bazelde als een kip zonder kop.

  Brandnetels zijn hele mooie planten, zeker als ze veel CO2 krijgen. Wonderschoon. Zouden we weer mooie wilde rozen krijgen of andere mooie bloemen en planten?

  Spannend!

 16. Robert381973

  Waarom nemen journalisten nog de moeite om naar een perconferentie met Rutte te gaan. Hij geeft op geen enkele vraag een antwoord.
  Je weet nog steets niet hoe hij de stikstof crisses wil oplossen.
  Je weet na zo’n persconferentie nog niks over zijn rol in welke zaak dan ook.
  De minster president van de onkunde. Dit kabinet had al zo vaal kunnen vallen. Maar vooral van de coalite partners ontbreekt het aan lef om dat te doen.

  1. Wesley Benbow

   Volgens mij heeft Rutte tamelijk helder aangegeven hoe hij de stikstofcrisis wil oplossen en ook de eerste duidelijke stappen gezet.

   Ik vermoed echter dat jij eigenlijk vindt dat er helegaar geen stikstofcrisis is.

 17. JFU

  Dit kabinet blinkt uit door onkunde op elk onderwerp. Het resultaat is te zien en merken.De bouw ligt op zijn gat, boeren moeten verdwijnen, we moeten van het gas af, onderwijs heeft grote tekorten om normaal te kunnen functioneren, ziekenhuizen gaan failliet, gezondheidszorgpremie voor velen niet meer op te brengen door die fijne marktwerking , het land stroom vol met gelukzoekers, die nooit een bijdrage aan de economie zullen leveren….en ga zo maar door. Een resultaat waar ze trots op kunnen wezen…toch?

 18. Heras

  “Mijn naam is haas, ik weet van niks. is hier wat dan gebeurd dan, daar weet ik niks van…”

  Meneer Rutte, uw houdbaarheidsdatum nadert met rasse schreden. Ik weet dat u al het mogelijke doet om hier uit te kronkelen maar de schade is al aangericht.

 19. Heinrich

  “‘had hij gehoopt dat hij niet zoveel van stikstof en PFAS wist dan nu het geval is’”
  Als je een boek of de krant kan lezen, ben je nog lang niet geletterd!
  In kabinet Rutte laat men zich bijpraten door “linkse deskundigen”, om de quasi intellectuele feitenkennis te bekronen, leest men allerlei boekjes, vervolgens kopiëren/plakken, voorlezen en klaar!
  BV Nederland haha.

  1. Kees Modaal

   @Heinrich: “BV Nederland” bestaat inderdaad niet. Een BV levert geld op. De Nederlandse staat kost ons alleen maar heel veel geld en levert niets op.

 20. Kees Modaal

  Rutte had liever gezien dat heel Nederland voor hem en zijn wanbeleid gebukt had.
  Had nooit verwacht dat die ‘domme’ Hollanders in actie zouden komen tegen zijn op papier gecreëerde ‘problemen’.

 21. Rosasolis

  Het is zo snel gegaan met milieu vervuiling, vooral gedurende de laatste 5 jaar. En nu moet de hele wereld hier onder lijden. Terwijl vele andere problemen behalve de milieu opstapelen. Onze jaar is zo kort, en als je ouder wordt, merk je dat ieder seizoen gauw voorbij is. En dat het in onze samenleving steeds sneller gaat. Terwijl de problemen opstapelen. De politici weten echt geen raad…alleen de wetenschappers die dagelijks bezig zijn met deze problemen onder controle te krijgen en misschien op te lossen.
  Kortom: wij moeten veel meer van de wetenschappers, en ook hoog-gescholden in het landbouw sector weten. En meer financiele steun aan hun onderzoekingen steunen.
  Politieke touwtrekkerij leidt tot helemaal niets voor oplossingen in het milieu probleem behalve chaos en verwarring onder de burgers. Wat is belangrijker: de lijsttrekker van een partij, of een sterke oude partij die veel steun krijgt van trouwe leden? Nederland heeft nu te veel nieuwe politieke partijen…zowel rechts als links. Ons land is moe.

 22. pakwatjepakkenkan

  hatseflats

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.