Vrijspraak voor Danny F. die Arnoud van Doorn bedreigde en wilde ‘ophangen op de Grote Markt’

In 2018 pleegde de Haagse Willie Dille (PVV) zelfmoord na -volgens eigen zeggen- een ontvoering en verkrachting georganiseerd door collega-raadslid Arnoud van Doorn. Na het lezen van het nieuws over de treurige dood van Dille flipte Danny F. en dreigde hij in een besloten Facebookgroep met een aanslag op Van Doorn. De AIVD greep in en het Openbaar Ministerie stelde een onderzoek in. Danny F. werd vrijgesproken door de rechter, via Schie.NU

Toen Dille in 2018 zelfmoord pleegde en het schokkende nieuws zich door het land verspreidde sloegen bij Danny F. de stoppen door. Hij had op Facebook meerdere berichten geplaatst, gedreigd met een aanslag op Van Doorn en riep op tot ‘drastische consequenties’ vanuit de politiek. Zo schreef Danny F. het volgende:

“Als dit geen drastische consequenties gaat hebben, pleeg ik zelf een aanslag. Ik ben hier bloedserieus klaar mee. Als de staat niets doet staat mijn lot vast.”

Behalve bovenstaande zou Danny F. hebben geschreven dat ‘Arnoud van Doorn moet worden opgehangen op de Grote Markt in Den Haag’. Gelukkig werden de barbaarse ideeën van Danny F. echter niet uitgevoerd en ging het Openbaar Ministerie over tot vervolging van de mogelijke aanslagpleger.

De eis van het OM was 46 dagen cel om daarmee de emoties tot rust te laten komen, maar een rechter ging niet mee in de eis van het OM en sprak Danny F. vrij, mogelijk omdat hij in een opwelling de teksten online publiceerde. Volgens de rechter was F. namelijk niet écht van plan om slachtoffers te maken.

Echter is het vreemd dat de rechter deze uitspraak deed gezien de andere omstandigheden. Bij F. in huis werden namelijk offensieve wapens gevonden, namelijk een vuurwapen, munitie en boksbeugels. Voor het bezit van verboden wapens kreeg Danny F. overigens een straf van 80 dagen, maar die hoeft hij niet uit te zitten in verband met het voorarrest. Het Openbaar Ministerie kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Wesley Benbow

  Kortom, een gestoorde PVV-tokkie, zoals we die op dit blog dagelijks kunnen horen oproepen tot moord en doodslag.

  Ik snap dat de rechter elke tokkie die zijn onderbuik ledigt op het internet niet achter de tralies kan zetten.

  1. Bas1974

   En jij bent een linkse facist die achter slot en grendel hoort te zitten voor hast zaaien, opruiing.

   1. Vlaswiek

    @Bas: De aandoenlijke ontleent zuigkracht aan reacties.

  2. AS210854

   WB, ZO TE LEZEN BEN JIJ ZIJN LINKSE BROER.

 2. weer opnieuw

  Het zijn helemaal geen barbaarse ideeen van die Danny. Van Doorn is als islamitisch extremist voorstander van lijfstraffen en publiekelijk uitvoeringen.

  Van Doorn wordt als islamitische extremist geconfronteerd met zijn eigen normen en waarden. Gelukkig zag de rechter dat ook in.

  Niets mee dus. Gewoon de rechter volgen. Hoger beroep is altijd mogelijk 🙂

 3. Vit

  Jammer.

  1. Vit

   Kun je dubbel opvatten.

   1. Ron

    Tja inderdaad.

    Maar is de betrokkenheid van die Arnoud al onderzocht?

    1. Vit

     Die wast zijn handen in onschuld.

 4. RvdBe

  Kijk dit is eens echt nieuws, een niet moslim die een extremistische moslim bedreigt, dat kom je niet vaak tegen, links zal zich als een roedel hongerige wolven op dit zeldzame hapje werpen, zoveel te vreten krijgen ze immers niet.

  1. Politiek Profeet

   Het verzet en de haat tegen de islam en de uitwassen zijn groeiende.
   De roverheid loopt er als een snuffelende loopse teef achteraan te snuffelen in de hoop om halal genaait te worden.
   Echter…..vunzige roverheid….het echte nederlandse volk is het zat en ja, tijd voor revolte en een heus Volkstribunaal is aanstaande.

 5. Bolkestein

  Arnoud van Door moet geluncht worden.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.