shutterstock 538025944

'Vrouwen voor hoer uitgescholden, Wilders 15 jaar bedreigd: hele andere dimensie dan incidenteel spreekkoor!'

Geen categorienov 28 2019, 15:00
Beste mensen,
We zijn erg ontstemd over racistische spreekkoren op voetbalvelden. Daar raken we niet over uitgepraat op tv en in kranten. Schande! Want dat kan en mag niet. Maar we moeten wel de proporties in de gaten houden. Niet overdrijven. Vanaf voetbaltribunes wordt van alles geroepen: kankerjoden. De vrouw van Van Gaal is in 2007 aan alvleesklierkanker overleden. 'Louis van Gaal, die had een kankerwijf', 'Louis van Gaal, die woont alleen'. Men roept van alles om op zondag even te kunnen ontsnappen aan het keurslijf in hun suffe leventje. Het gaat hen om jennen en sarren. Niet goed, maar moeilijk te controleren. In ons land vindt veel jodenhaat en homohaat plaats met geweld. Witte mensen worden al jarenlang door een gekleurde politica, Sylvana Simons, beledigd. Vrouwen worden voor hoer uitgescholden. Wilders wordt al vijftien jaar bedreigd. Dat is structureel, dus wel van een hele andere dimensie dat een incidenteel spreekkoor. Daar horen we niemand over. Er wordt in dit land bij voortduring met twee maten gemeten. Dit land is doende zich af te schaffen.
Nu schrijft Geert Dales in NRC over de racistische spreekkoren: “De discussies en massale bijval voor de schandebetuigingen zijn hypocriet als niet ook de homofobie in die kringen wordt aangepakt. Ik zou dezelfde voetballers en hun supporters ook daarvoor in actie willen zien. Waar is de eerste profvoetballer die vertelt homoseksueel te zijn? Waar is het team dat, net als bij de gekwetste Ahmad Mendes Moreira, een arm slaat om de homoseksuele voetballer die voor de zoveelste keer melige grappen over homo’s heeft moeten negeren omdat hij anders nadelige gevolgen ondervindt voor zijn carriere?”
Klopt helemaal Geert! Ik heb enige Joods bloed door de aderen stromen. Waar is de eerste profvoetballer die vertelt joods te zijn? Waar is het team dat, net als bij de gekwetste Ahmad Mendes Moreira, een arm slaat om de joodse voetballer die voor de zoveelste keer grove spreekkoren over joden heeft moeten negeren omdat hij anders nadelige gevolgen ondervindt voor zijn carrière? Ik ken ook iemand die transseksueel is. Waar is de eerste profvoetballer die vertelt transseksueel te zijn? Waar is het team dat, net als bij de gekwetste Ahmad Mendes Moreira, een arm slaat om de transseksuele voetballer die voor de zoveelste keer grove spreekkoren over transseksuelen heeft moeten negeren omdat hij anders nadelige gevolgen ondervindt voor zijn carriere? Ik ken iemand die homofiel is, donkergekleurd én joods is. Bovendien heeft hij een bult. Waar is het team dat, net als bij de gekwetste Ahmad Mendes Moreira, een arm slaat om de homofiele, donkergekleurde joodse voetballer met een bult die voor de zoveelste keer grove spreekkoren heeft moeten negeren omdat hij anders nadelige gevolgen ondervindt voor zijn carriere?
Wat is hier verstandig beleid? Of we laten iedereen roepen wat hij of zij wil: roept u maar! We negeren het. Of we laten allen volkomen stil zijn, en niemand mag meer ene kik geven. Iemand die ene kik geeft wordt meteen van de tribune gehaald en krijgt een stadionverbod. Of we mogen uitsluitend en alleen roepen: 'hup Ajax!', omdat ik het zeg en omdat ik Ajaxied ben. Iemand die roept “hup PSV” of (nog erger) “hup Feyenoord”, wordt meteen van de tribune gehaald en gaat rechtstreeks de gevangenis in. Wat vindt u zelf? Ik ga natuurlijk voor het “hup Ajax”!
Groetjes, Frits Bosch
Auteur “Schaft ook Nederland zich af?”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten