Ach grutjes! ‘Ecorexia’ en ‘klimaatdepressie’ nog niet onderzocht maar nú al een serieus probleem!

Nieuwsuur en de NOS hebben de handen ineengeslagen om de volstrekt onwetenschappelijke modewoorden ‘ecorexia’ en ‘klimaatdepressie’ aan de burger te slijten. Want er zijn nog niet genoeg aan te grijpen redenen om slachtofferschap te kunnen claimen…

Maak je je zorgen om het klimaat en zakt de moed je in de schoenen omdat de Apocalyps nadert? Voelt al dat korter douchen, vegetarisch eten, elektrisch rijden en zebrapaden blokkeren maar als verspilde moeite en lijkt het allemaal maar hopeloos verloren? Nou volgens Nieuwsuur en de NOS zou je wel eens last kunnen hebben van eco-angst, ecorexia, klimaatstress of zelfs klimaatdepressie. Serieuze onderzoeken moeten nog komen, al wijzen deze wetenschappers al naar bewijs voor stress en PTSS als gevolg van berichten uit de media over klimaatverandering, maar deze vorm van slachtofferschap krijg je al vast op de pof!

De grootste boosdoener is ‘een gevoel van machteloosheid’ die vooral voorkomt bij milieukunde-studenten. Die hebben zich namelijk ingelezen en zien dus hoe hun hele omgeving onbekommerd doorgaat, ze moesten eens weten! Oh, oh, oh, wát een drama. Iedere keer dat iemand voor je in de rij een komkommer in plastic koopt of je beste vrienden willen vertellen over hun vliegvakantie, doemt dat akelige gevoel weer op. Om nog maar te zwijgen over die ene keer dat je zélf iets onverantwoord richting het milieu deed!

En nog voor de termen en de aandoeningen al bewezen/wetenschappelijk onderbouwd zijn, is de oplossing al wel in zicht: ‘meer samenwerking en begrip’, aldus lector psychische gezondheidszorg Jaap van der Stel. Want daar heeft iedereen zin in, lekker begrip tonen voor dit soort jankerds die zichzelf op gelijke voet proberen te stellen met slachtoffers van daadwerkelijke PTSS, depressie en overweldigende angst…

Misschien is dat nog wel het ergste aan dit hele gedoe, dat hoogopgeleide studentjes en andere linkse rakkertjes zichzelf als slachtoffer neer gaan proberen te zetten, terwijl mensen met échte problemen maar even op de achtergrond moeten blijven. Want ‘aandacht vragen voor het klimaat’ en praatclubjes bijwonen voor nóg meer aandacht, is toch wel belangrijker dan lui die zich uit pure wanhoop voor de trein gooien omdat ze niet op tijd konden worden geholpen door al die klimaatdepressie-lijders die de wachtlijst verder op zullen gaan vullen. Strak plan om dit te gaan introduceren hoor!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Bockbeer

  Het leger er op af sturen.

  1. Blitzkrieg

   Bockbeer : Platbranden die zooi. Dat hele klimaat is een hoax. Dagelijks krijg je via de NOS (in alle msn) klimaat, milieu en racisme geindoctrineerd. Alsof dat nog niet erg genoeg is creëren ze de ziekte er alvast bij.

   1. Dwight Tralee

    Overdreven !! Via NOS. Niemand kijkt er nog naar de publieke omroep. Het effect is dus nihil.

 2. Top

  Koekoek!

 3. Mycase

  Voor de trein gooien, goed idee Wout kan ook doorgaan .

 4. Politiek Profeet

  compleet gestoord en rijp voor euthanasie.

 5. Original NL

  Dit moet onderzocht worden..dus zet de subsidie kraan maar open, er zijn vast weer wat (linkse) onderzoekers die hier jàren werk aan gaan hebben!

 6. Jack Flash

  Straks gaan die jankerds nog schadevergoeding aanvragen als straks blijkt dat de klimaatgekte boerenbedrog was.
  Het blijft geteisem.

 7. Blitzkrieg

  Ik snap werkelijk niet hoe die NOS gasten nog met zichzelf kunnen leven of ’s nachts kunnen slapen.

 8. Jumping

  Gebruik gewoon de woorden.

  GROENE MAFFIA.

  Dan weet iedereen, wie men bedoelt en uit welke hoek de wind waait.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 9. ZiggyStardust

  Allemaal een stuk touw geven en dan mogen ze naast de aandoenlijke en Tedje in het Zuiderpark een mooie boom uitzoeken. Mooie kerstballen zullen dat worden.

 10. Jack Flash

  D66 heeft aan alles gedacht.
  Het voltooide leven Whoehahaha!

 11. Tman

  ‘ecorexia’ en ‘klimaatdepressie’ in de Dikke van Dale?
  Daar geloof ik niets van, tegen die tijd is Baudet/Wilders aan de macht, en zijn er ándere woorden in algemeen gebruik, die er eerder voor in aanmerking komen, zoals: borealogie, negrodommig, frisrechts,linksofiel etc!

 12. Ted Vreden

  Beter groen dan zwart, ik stel dan ook voor om alles wat zwart is groen te maken.

  No more Black face!

 13. Vanduinen

  Het is een kwestie van tijd. De boeren zullen massaal een uitkoopregeling aanvragen om een heel plezierig leven van te kunnen lijden. Het leven tussen gier en mesthopen, bulderende koeien wordt afgebouwd. Geen trekker meer maar een electrische auto en klimaatneutraal wonen in een mooi huis buiten de stad. Dat is alles mensen!

  1. weer opnieuw

   definitie van klimaatneutraal graag mafklapper

 14. van Urk

  Komt eigenlijk op neer dat ons land inderdaad geleid en bestuurd wordt door depressieve gevallen van wereldverbeteraars met een angststoornis. Er is maar 1 persoon die echt voor redding kan bieden en de hele wereld op zijn schouders heeft gedragen.

  1. Pauline Kummer

   Dat was Atlas ! En figuur uit de Griekse Mythologie.

 15. Indigo Child

  Ik zat net echt keihard te lachen. Met de rest van de kroeg echt waar wat n mongolen

 16. Gerlos

  Je eigen gewoon normaal gedragen klimaat malloten

 17. Vlaswiek

  Klimaatmenstruatie.

 18. Heras

  Allemaal om geld te generen voor de nieuwe wereldorde met een eigen financieel systeem. Onder beheer van Brussel.
  De meeste mensen in dat soort clubjes weten niet dat ze daarvoor gebruikt worden. Zij zijn daadwerkelijk blind door idealisme.

 19. Wesley Benbow

  Ik voorzie meer gezondheidsproblemen bij de klimaatontkenners die met hun kop in het zand serieuze longproblemen vanwege ingeademde AFTS oplopen.

  1. Bosche draak

   Je voorziet dingen die er niet zijn, typisch gevalletje van hersenverweking.
   Tel daarbij je trekkerskramp op en misschien moet je maar eens terug naar bed…

 20. pjerry

  Natuurlijk maar de oorzaak bomen kappen voor heide en Islam voor meer kinderen dat geeft niet, toch. Gaan we lekker mee door. Idioten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.