Break! Boeren gaan toch niet supermarkten blokkeren!

Al enige dagen ontstond er flink wat ophef over mogelijke blokkades en demonstraties voor distributiecentra van supermarkten. Men raakte in paniek omdat zo de Kerst aankopen in de knel zouden raken. Want de bevoorrading zou hierdoor in de problemen komen. Gelukkig brengen de boeren-demonstranten goed nieuws: toch geen blokkades voor supermarkten!

Farmers Defence Force kreeg flink wat kritiek over zich heen nadat de geruchten de ronde deden dat ze mogelijk de bevoorrading van supermarkten zouden belemmeren. Na de domme opmerking over boeren en de Holocaust lijkt het alsof Farmers Defence Force zo’n beetje het laatste krediet heeft verspeeld. Gelukkig bracht de advocaat van FDF zojuist duidelijkheid.

“Dat blokkades deel uitmaken van de acties is nepnieuws”, aldus Van der Goot. “Vanuit FDF is nooit gesteld dat locaties van leden van CBL worden geblokkeerd. FDF zal zich dan ook tot het uiterste inspannen om blokkades te voorkomen.”

De branchevereniging van supermarkten had een kort geding aangespannen om eventuele blokkades te voorkomen.

Nu blijkt dat het niet de intentie is van FDF om opzettelijk dingen te blokkeren, ze willen zogeheten ‘dynamische acties’ inzetten.

“Met dynamisch wordt bedoeld: van doel naar doel rijden”, aldus Van der Goot. “Omdat het gaat om een groot aantal doelen die meerdere dagen gaan duren, is de boeren gevraagd voldoende eten en drinken, een luchtbed en slaapzak mee te nemen.”

Volgens de advocaat is de angst van de branchevereniging ongegrond en gebaseerd op geruchten. Toch kan het zijn dat supermarkten wel degelijk hinder ondervinden.

“maar dat is juridisch aanvaardbaar”. “Mocht het toch tot blokkades komen, dan heeft FDF dat niet in de hand en is het aan de autoriteiten om op te treden.”

We zullen zien wat er woensdag gaat gebeuren!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Abn

  joh, wat onverwacht.

 2. Cootje

  Dus nu gaan de boeren een sympathieke kerst actie houden . Zelfs in deze gene zit de polder mentaliteit geef mij maar de Fransen

 3. Cootje

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden .

 4. EU kok

  Een opmerking die eerder naar buiten kwam over het platleggen van de voedselbevoorrading, was voorzien van een smiley, zei de raadsman. FDF-voorman Mark van den Oever verklaarde dat hij dit bericht heeft gestuurd om de boel “een beetje op te stoken”.
  .
  Tot bezinning gekomen of de bekende rubberen rug?

 5. Politiek Profeet

  Duizenden duitse boeren komen woensdag onze boerenhelden een handje helpen de gevestigde wanorde door elkaar te schudden.

  1. Cootje

   Ja dat helpt met de Duitsers samen zullen ze de oorlog wel winnen . Een Fransman heeft meer pit dan 10 boeren uit Nederland en 20 boeren uit Duitsland samen de Fransen gaan nog een leuke kerst te gemoed en er is geen rechter die ze tegen houd

 6. Cootje

  Hier is de Nederlandse bananen republiek van onder de indruk dan gaan we maar voor de Haagse vuren daar zit meer pit in

 7. Meriadoc Brandebok

  Ze hebben het eerder niet weersproken en gezegd dat het tot de mogelijkheden behoorde. Noteer verder dat men dreigde met een actie die Nederland op de grondvesten zou doen schudden.

  Hrt lijkt erop dat FDF lafjes terugschrikt. Maar het is al duidelijk dat de organisatie – gezien de Holocaust-vergelijking – van het padje is.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   FDF blijft hoe dan ook een extremistische organisatie. Ze zijn wel slim genoeg om hun acties af te blazen na hun verschrikkelijk achterlijk en schandalige uitspraak over de holocaust

   1. kees cup

    +
    hoewel , ik denk dat hun advocaat zo slim was.
    waar ik woon (platteland) worden zulke plannen ook niet gesteund door de meeste boeren.

   2. Jozias Visser

    Anne Sophe Schillersdorf ?

 8. Pijnstiller

  Misschien kunnen ze Amsterdam een aantal weken dichtgooien. Misschien dat die linkse grachtengordel graaiers een keertje wakker worden

  1. Politiek Profeet

   De gehele randstad is een betere optie, w.o. het haagse tuig op het binnenhof.

   1. Joost mag het weten

    Aangezien de randstad de hoogste stikstofconcentraties kent wil extinction rebellion misschien wel meedoen met het dichtgooien van de randstad.

  2. Pijnstiller

   Mee eens.
   Echter in Amsterdam wonen de gootste linkse gekkies

   1. Politiek Profeet

    Dat klopt wel, die hele regio is knettergek geworden, ligt dat aan het vervuilde drinkwater?

 9. Anne Sophe Schillersdorf

  BEEEEEHEHEHEHEHEHEHEHE

  1. Pijnstiller

   Hé Anne,
   “BEEEEEHEHEHEHEHEHEHEHE”?
   Heb je je medicijnen weer niet genomen.
   Denk eraan wat dokter gezegd heeft. Zo krijg je je schizofrenie niet onder contolle en blijf je jezelf met allerlei hoefdieren vergelijken

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  BEEEEEHEHEHEHEHEHEHEHEEEEEE

 11. Anne Sophe Schillersdorf

  BAAAAAAAAAAAAAAAAH

 12. Anne Sophe Schillersdorf

  Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh

 13. Vit

  Man man wat zitten er hier op dit forum een stel achterlijke kneusjes, ik kom wel weer terug als daar wat aan is gedaan.

  Groetjes!

  1. Annoying Orange

   Vit steunt Wesley Benbow.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Beeeeeehehehehe

  2. Barbera

   @lugar

   Man man wat zitten er hier op dit forum een stel achterlijke kneusjes, ik kom wel weer terug als daar wat aan is gedaan.

   Groetjes!

   1. Annoying Orange

    Barbera = Vit

  3. Pecunia

   Ik ben de buurman van Vit en ik kan jullie wel vertellen dat degene die beweert dat Vit links is een gaatje in zijn hoofd heeft oftewel high, inderdaad zitten veel kneusjes zoals hij dat noemt op dit blog en daarom zal je mij hier ook niet zien maar dit moest ik even kwijt.

   1. EU kok

    He hallo.
    Tot ziens.

    1. Jozias Visser

     EU kok?

 14. Boeddha

  Ze hebben de bevolking in ieder geval hun grootste schrik voor ogen gehouden.

  Wij niet werken, geen voedsel. Of je moet het importeren, alsof dat goedkoper is.

 15. Gerlos

  Goed bericht, eind goed al goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.