Dít wordt spannend! Femmes For Freedom wil seksuele revolutie door migrantenvrouwen

Vrouwenrechtenorganisatie Femmes For Freedom lanceert dinsdag hun nieuwste campagne, gericht op ‘een seksuele revolutie door vrouwen uit migrantengemeenschappen’. Een vrouwenrechtenorganisatie met ballen dus!

Feministische clubjes en vrouwenrechtenorganisaties krijgen vaak het verwijt dat ze zich bezighouden met oppervlakkige thema’s en campagnes die vooral op symboolpolitiek lijken te zijn gericht. Met voorspelbare reacties op social media in de trant van ‘Ga eens naar Iran/Saoedi-Arabië, dáár is pas ongelijkheid!’  tot gevolg. En ik geef ze geen ongelijk.

Maar dít thema van conservatieve seksuele moraal in allochtone milieus aansnijden, komt toch aardig dichtbij het daadwerkelijk naar Iran/Saoedi-Arabië gaan in de buurt. Zij richten zich eerst op Rotterdam en schuwen kennelijk geen enkele doelgroep. Shirin Musa zegt:

“Onder Turkse en Marokkaanse vrouwen zie je een hoger percentage soa’s dan onder autochtone vrouwen”, weet Musa. “Ook is het aantal abortussen in die groepen hoger. En dan hebben we het nog over redelijk geëmancipeerde gemeenschappen. Hoe die cijfers onder nog conservatievere Afghaanse, Somalische, Pakistaanse of Iraakse vrouwen liggen, weten we niet.”

Dit kon wel eens link gaan worden en ik ga hier even flink kort door de bocht, maar in de afgelopen jaren dat ik dit onderwerp voorbij heb horen komen, lijkt de poging tot seksuele bevrijding van vrouwen uit migrantengemeenschappen een vonk in een kruitvat. Ik gooi nu alle conservatieve bevolkingsgroepen uit het Midden-Oosten in Nederland voor het gemak even op één hoop, want het lijkt altijd (in meer of mindere mate) op hetzelfde neer te komen met een vader die de volgende regel hanteert: ‘Mijn zoon mag alles en mijn dochter moet niet zo losbandig worden als die Nederlandse sletjes, dus mag ze niks.’ En zoonlief die naar z’n vader opkijkt gaat zelf helemaal los, maar oh wéé als z’n zusje ook maar een drankje van een vent krijgt aangeboden.

Ik snap ook wel er flinke verschillen tussen groepen zitten en het niet overal zo gaat als ik nu schets, maar dit is wel een cultuur dingetje die vrij diep geworteld lijkt te zitten en waar nu een groep aan lijkt gaan zitten zagen. Wat bij sommige van die migrantenvaders nou precies de doodsangst is sinds zijn leven hier in Nederland.

Ik wens ze alle succes en vindt het ontzettend moedig. Ik ben echter bang dat dit binnen de kortste keren misgaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Wesley Benbow

  Zucht!

  Wat een gebabbel.

  🙁

 2. Ted Vreden

  Zo is dat, moet toch kunnen. Als een vrouw wil neuken met een andere vrouw prima toch, geloof heeft geen plaats in deze.
  Neuken wat je neuken kan!

  1. Wesley Benbow

   Ted maakt heel goed duidelijk waarom sommige allochtonen niet direct blij worden van de vrije Westerse seksuele moraal.

 3. weer opnieuw

  vrouwen zijn ondergeschikt aan de man in de ideologie , niets nieuws onder de zon en niets op de wereld wat die insteek veranderd

 4. Sergeant Monty

  “Mijn zoon mag alles en mijn dochter moet niet zo losbandig worden”

  Volgens mij is er geen enkele vader, allochtoon of autochtoon, die zijn dochter zou zeggen lekker losbandig te leven en zoveel mogelijk jongens te versieren.

  1. weer opnieuw

   Aanbevelen zal geen enkele vader mar nu de verschillen als het gebeurd. Eerwraak komt als beloning terecht bij 1 van de groepen !

   1. Sergeant Monty

    “Eerwraak komt als beloning terecht bij 1 van de groepen !”

    En een misdrijf in de relationele sfeer in de ander groepen.

    1. weer opnieuw

     dat is weer links gokje maar de eerwraak een zekerheidje

 5. Heras

  Nou, kijken hoe lang die Temmes for freedom dat gaat volhouden.
  Dat turkse en marokkaanse vrouwen meer Soa’s hebben, is voor mij nieuw.
  Gaat het hier om alleenstaande of getrouwde vrouwen, of beiden?
  In afrika werden getrouwde vrouwen besmet met het aidsvirus door hun mannen, nadat de mannen een bezoek aan de prostituee’s hadden gebracht.

  1. merlot

   “Gaat het hier om alleenstaande of getrouwde vrouwen, of beiden?”

   Waarschijnlijk vooral om meisjes die nog niet getrouwd zijn. Zie het gelinkte artikel in de Telegraaf.

 6. fusilier

  De meeste jonge Afghanen die hierheen komen ,zijn zogezegd gevlucht omdat het in hun land niet veilig is. Maar als papa een jong bruidje gevonden heeft die ze helemaal niet kennen,weten ze niet hoe gauw ze terug moeten gaan om daar te gaan trouwen .

 7. Kretoloog

  Machogedrag, dat kenmerkt vele allochtone culturen. Met name die van Arabische (van Marokko tot Egypte) en Turkse snit. En verder India, Pakistan en Afghanistan.

  1. Top

   Hel veel woorden, voor een aanduiding! Schrijf; overal waar de islam voet aan de grond heeft. Dan ben je sneller klaar. En de rest van de wereld? Elk geloof in een hogere macht.

   1. Kretoloog

    Kan zijn. Maar India is geen islamitisch land. En de positie van de vrouw is daar heel slecht. Onvoorstelbaar veel verkrachtingen, vaak eindigend in de dood van de verkrachte vrouw.
    In zwart Zuid-Afrika is het niet veel beter, ook al geen islamitisch land.

    1. Top

     Mijn laatste zin niet gelezen?

 8. Heinz

  Hij schetst heel wat af die Wout. Ik vraag mij af of hij wel zo trots is op zijn artikel.
  Wie wordt hier wijzer van…Er is kennelijk heel wat research aan voorafgegaan.

  1. Wesley Benbow

   Wout heeft een target van 10 stukjes, dondert niet hoe je ze volgebabbeld krijgt.

 9. merlot

  FFF doet wat de Nederlandse feministen niet durven of willen.

  De Nederlandse NEP-feministen hebben nog nooit een poot uitgestoken om moslima’s te helpen emanciperen omdat ze volkomen in de ban zijn van het cultuurrelativisme. De islamitische cultuur moet gerespecteerd worden en dus kijken ze weg van het patriarchale in die typische macho-cultuur.

  De feministen van nu zijn weggedreven van hun eigen grondbeginselen. Niet langer de vrouw staat op nummer één, maar extreemlinkse politiek. Nogmaals de speech van Eva Vlaardingerbroek:

  “Hedendaags feminisme is een giftige cocktail van haat. Het onderschat de kwaliteiten van vrouwen en heeft een obsessieve afkeer van de blanke man. Eva Vlaardingerbroek fileerde het hedendaags feminisme genadeloos op het #FVD-congres.”

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=wBPedPGEMjA

  1. Kretoloog

   Zo is het maar net. Links heeft de moslim in de armen gesloten. Links kijkt dus weg bij de vele misstanden die binnen de islam bestaan. En aangezien bijna alle feministen zo rood zijn als wat, laat zij de ondergeschikte positie van moslimvrouwen onbesproken.

  2. Job Jansen

   “De Nederlandse NEP-feministen hebben nog nooit een poot uitgestoken om moslima’s te helpen emanciperen omdat ze volkomen in de ban zijn van het cultuurrelativisme”

   Is het niet de bedoeling dat de moslims zelf de pootjes uit moeten steken om te kunnen integreren in de westerse wereld, of wisten ze niet waar ze naartoe migreerden? Of wisten ze het dondersgoed en willen ze niet integreren?
   Zoals Denk zegt, niet integreren maar accepteren.

   1. merlot

    Ik denk dat de meesten niet willen integreren en dat schrijft de islam hen ook voor, maar daar ging het mij nu even niet om: ik richt mijn pijlen op het huidige (extreemlinkse) feminisme, waar de hypocrisie van af druipt.

    Daarbij vergeleken is FFF een verfrissende beweging.

 10. Gerlos

  Kom op dames met een moslim of andere achtergrond, stop met dragen van de lange vodden jurken zet je haar in de krullen en gooi het hoofddoek in de zak van Max. Laat aan ons Nederlanders zien hoe mooi ??? Je bent en knipoog naar ons misschien wordt het nog wat met de intregatie.

 11. NoDoubt

  Waarom moeten ze onze cultuur verpesten? Ze hadden in hun eigen land moeten opstaan en tegen hun eigen mannen in het verzet gaan. Nee, maar hier wel. Hun hand ophouden en de zoveelste allochtengroep die hier de boel wil gaan verzieken. Terug naar hun eigen land en dan een vuist maken.

 12. Vrijedenkert

  Salafist Arnoud van Doorn heeft een schurfthekel aan Femmes for Freedom en is al heel lang bezig met een kruistocht tegen deze organisatie en zijn kopstukken dus moet dit wel goed zijn wat deze organisatie uitvoert…

  1. merlot

   Arnoud houdt vrouwen graag klein. Hij is een modelmoslim.

   1. Job Jansen

    “Arnoud houdt vrouwen graag klein. Hij is een modelmoslim”

    Het staat buiten kijf dat vrouwen zich volledig mogen of zelfs moeten ontwikkelen. Zolang de dames dit op eigen kracht doen zonder de eeuwige positieve discriminatie, is dit gewenst. Helaas is gebleken dat zonder de positieve discriminatie de dames het moeilijk hebben.

    Veel Dames houden van een gespreid bedje, wat vooral niet te veel moeite mag kosten.

    Maar hetgeen wat FFF doet, is wederom symptoombestrijding. Het probleem is de Islam, en al die vrouwen die open staan voor de ‘hulpeloze’ migranten onder het kopje vluchteling.

  2. Wesley Benbow

   Als Arnoud van Doorn een schurfthekel heeft aan Femmes for Freedom dat zullen ze zeker deugen.

 13. Wesley Benbow

  Mooi initiatief, daar niet van.

 14. Wesley Benbow

  Ik heb me even verdiept in de Femmes for Freedom.

  Mooie organisatie met een mooie doelstelling:

  Femmes for Freedom is een stichting die opkomt voor de rechten van alle vrouwen die de nare gevolgen ondervinden van allerlei vormen van huwelijkse gevangenschap. FFF streeft naar huwelijkse gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Om dit te bereiken, willen wij een laagdrempelige organisatie zijn voor de in het huwelijk gevangen vrouw en voor iedereen die deze vrouwen wil helpen. We zetten ons o.a in tegen huwelijksdwang, kindhuwelijken, achterlating, polygamie, en huwelijkse gevangenschap en zetten ons in voor betere vrouwenopvang.

  FFF streeft naar de volledige naleving van het VN-Vrouwenverdrag (CEDAW), in het bijzonder artikel 16: wereldwijde gelijke behandeling van vrouwen voor, tijdens en na het huwelijk. Femmes for Freedom is voor huwelijkse vrijheid: vrouwen moeten zelf hun partner kiezen, scheiden als ze willen scheiden, niet achtergelaten worden en niet getroffen worden door polygamie. We maken ons sterk voor de algehele bewustwording van vrouwen en in het bijzonder die in huwelijkse gevangenschap verkeren. Ook geven wij voorlichting binnen deze thema’s, voor signalering en preventie, treden op als procespartij voor vrouwen en dragen bij in de proceskosten door middel van het Freedom Fund. Hierbij willen we benadrukken dat FFF geen religieuze of anti-religieuze organisatie is, maar een mensenrechtenorganisatie.

  Femmes For Freedom is sterk in het maatschappelijk en politiek agenderen van problemen rondom huwelijkse onvrijheid en het bevorderen van gendergelijkheid in de migranten-en vluchtelingengemeenschappen. Daarnaast is de laagdrempelige juridische helpdesk het ‘hart’ van de organisatie. Hier krijgen slachtoffers juridische en zo nodig verdere ondersteuning; waar nodig verwijzen wij ze door naar de juiste hulpverlening. Met de juridische blik, praktische kennis, onbevreesde houding en lobby-kwaliteiten weet de stichting het verschil te maken voor vrouwen en meisjes. Veel hulpverleningsinstanties verwijzen vrouwen met gecompliceerde problemen door naar FFF vanwege onze kennis rondom vrouwen uit patriarchale gemeenschappen. Samen met deze vrouwen gaan wij naar beleidsmakers en politici en begeleiden hen, zodat zij zelf hun verhaal kunnen doen en zelf voorstellen kunnen pitchen. Dat geeft de vrouwen een gevoel van kracht (mijn verhaal doet er toe, ik kan verandering teweeg brengen) en het zorgt ervoor dat politici de noodzaak voelen iets aan de problematiek te doen door wetgeving, beleid en hulpverlening te veranderen.

  Deze grassroots manier van werken heeft effect. Inmiddels heeft FFF via deze weg en de media meerdere wetswijzigingen tot stand weten te brengen, alsmede veranderingen in de hulpverlening. Ons expertise ligt in het signaleren van problemen in de praktijk en die te vertalen naar effectieve wetgeving, beleid en hulpverlening die meisjes en vrouwen kan helpen en beschermen. Daarnaast richt de stichting zich op onderzoek, voorlichting en preventie, en agendering op nationaal en internationaal niveau. Met laagdrempelijke acties, zoals het uitdelen van spiekpennen, probeert de organisatie jonge meiden te wijzen op hun rechten en mogelijkheden.“

 15. Original NL

  Offtopic
  Quote…. In Augsburg wurde in der Nacht von Freitag auf Samstag ein 49jähriger Feuerwehrmann nach einem Besuch des berühmten Christkindlesmarktes totgeschlagen.

  Das Opfer war mit seiner Frau und einem befreundeten Ehepaar in der Innenstadt unterwegs, als es am zentral gelegenen Königsplatz zu einem Wortgefecht mit einer Migrantenbande kam, die den 49 Jahre alten Mann angriffen und umbrachten.
  Prettig kerstfeest merkel!!

  1. Job Jansen

   Original,

   Je ziet aan het aantal reacties dat het reeds normaal geworden is.
   Dit zegt eigenlijk alles. Dankzij de internazis is een grote groep het acceptabel gaan vinden dat er zo nu en dan autochtonen worden vermoord door allochtonen. Maar dat wordt dan gezien als een normale moord, terwijl dit vaak rasisme is tegen autochtonen. Onverteerbaar voor een nationalist.

   1. Job Jansen

    Racisme voor onze taalnazi’s.

 16. RvdBe

  Linkse bemoeienis, wie het niet met hun eens is zal wel weer een nazi of holocaust aanbidder wezen volgens hun.

 17. Sharktyricon

  Wie kwam er eerder dit jaar toch ook alweer in opspraak wegens zijn denegerende uitspraken over vrouwen!?
  Oja! Thierry baudet, misschien moet deze organisatie zijn doelgroep wat verbreden, niet alleen onder allochtonen zijn de rechten van vrouwen ondergewaardeerd.

  1. merlot

   Merkwaardig toch, dat het nieuwe elan van intelligente en dappere vrouwen als Eva Vlaardingerbroek dan toch achter Baudet staan?

   Zou het misschien kunnen dat die uitspraken uit context zijn gerukt door de linkse inquisitie?

   1. Vlaswiek

    “Zou het misschien kunnen dat die uitspraken uit context zijn gerukt door de linkse inquisitie?”

    Links blijft sowieso hangen in framing, in leugens die Baudet niet heeft gezegd of die hem worden aangeleund. Je kent het fascistische principe van de leugen?

    “Als je een leugen vaak genoeg herhaald zal het volk geneigd zijn de leugen te geloven.”

    Dát is precies wat linksaf doet, vooral ook omdat ze de media (nog wel) regeren en domineren.

   2. Sharktyricon

    Merkwaardig is dit interview: ht*ps://m.youtube.com/watch?v=MYDHM3rcZVQ&t=10s
    Het zijn zijn woorden, vrouwen zijn minder ambitieus, ze excelleren in veel beroepen minder, houden meer van familiedingen en zijn van nature wat linksig tot ze een rechtse man tegen komen en dan zeggen ze goh ja daar zit ook wel wat in.
    Volgens de woorden van baudet was eva dus eerst wat linksig maar heeft hij haar weten te overtuigen van het rechtse “goed”.
    En de linkse inquisitie? Quote is de linkse inquisitie? Dan moeten ze bij links toch beter personeel zoeken 😉

    1. Vlaswiek

     @Shark: Weinig politiek correct inderdaad. Ik vind het eigenlijk redelijk kloppen.

     1. Vlaswiek

      Hier gaat het beter:

      youtu.be/MYDHM3rcZVQ?t=167

      Hij schaterlacht en zegt tegen Schimmelpiemel: ‘Dit ga je toch niet uitzenden?’

      😛

     2. Sharktyricon

      Hmmm bij het gros van de vrouwen die ik ken hoef je dat niet te zeggen

    2. merlot

     “Het zijn zijn woorden, vrouwen zijn minder ambitieus, ze excelleren in veel beroepen minder, houden meer van familiedingen en zijn van nature wat linksig tot ze een rechtse man tegen komen en dan zeggen ze goh ja daar zit ook wel wat in.”

     Je laat iets weg en het spijt me om het te moeten zeggen: ik denk dat je het expres weg laat. En dat is dat Baudet deze constatering vooraf laat gaan met de woorden “IN HET ALGEMEEN”.

     Zie je filmpje op 2:43.

     Je beseft het misschien niet, maar ook jij maakt op jouw manier deel uit van de linkse inquisitie. Jammer.

     1. Sharktyricon

      In het algemeen doelt toch echt op het grootse deel anders is het niet algemeen. Ik laat dit niet express weg want het maakt de uitspraak echt niet beter. Eigenlijk zegt hij dat de vrouwen die hij heeft meegemaakt niet beseffen dat ze rechts zijn totdat je het aan ze uitlegt. Nou kan dat natuurlijk ook iets zeggen over de vrouwen met wie hij omgaat maar de vrouw komt er in het algemeen niet goed vanaf

     2. merlot

      “In het algemeen doelt toch echt op het grootse deel anders is het niet algemeen. Ik laat dit niet express weg want het maakt de uitspraak echt niet beter.”

      Laat me niet lachen. De toevoeging “in het algemeen” maakt alle verschil van de wereld. Had hij dat er niet bijgezegd dan zou je hem een generalisatie hebben kunnen verwijten. Nu laat hij ruimte voor de vrouwen die wel carrière willen maken, maar constateert hij dat veel vrouwen daar minder interesse in hebben dan mannen. En dat is gewoon een waarheid als een koe.

     3. Wesley Benbow

      “ En dat is gewoon een waarheid als een koe.”

      Waarmee merlot de generalisatie van Baudet bevestigt.

      Geestig om de bijdragen van merlot weer te lezen.

      🙂

    3. Wesley Benbow

     Baudet is een domme seksist. Zijn generaliserende gebral over vrouwen is uiteraard onzin, maar ook tenenkrommend dom. De man is politiek echt te dom om voor de duvel te dansen: een beetje politicus snapt dat je met dit soort laatdunkende borreltafelgezwets wel veel mensen tegen je in het harnas jaagt maar weinig kiezers wint.

  2. Rammstein

   Baudet kwam niet in opspraak – het was gezochte en gecreeerde ophef door links. Eindelijk een stok om mee te slaan.

   “Vrouwen zijn minder ambitieus, ze excelleren in veel beroepen minder, houden meer van familiedingen en zijn van nature wat linksig tot ze een rechtse man tegen komen en dan zeggen ze goh ja daar zit ook wel wat in.”

   In de grote lijn gaat dit op. Natuurlijk zijn er ook zat vrouwen die het tegenovergestelde zijn. Maar links denkt altijd in eenheidsworst: iedereen moet en zal gelijk zijn.

  3. weer opnieuw

   Wie kwam er inn voorgaande jaren toch ook alweer in opspraak wegens zijn denegerende uitspraken over Wilders en of Fortuyn !?

   oja links politiek correct Nederland met als hoogtepunt een kogelregen

 18. Baron von Munchhausen

  “Femmes For Freedom wil seksuele revolutie door migrantenvrouwen!”
  Leuk,…….maar gaat niet lukken!
  De ECHTE baas in Nederland is Groen-Links! Aangevoerd door een halve Marokkaan en wil/eist dat Nederlandse vrouwen zich ook gaan gedragen (moeten) als Moslimvrouwen!
  Dus…reageerders; geen illusie: eerder westerse vrouwen (verplicht) met vodden lopen dan andersom!

 19. Ruth

  Laten ze eerst maar eens zorgen dat de boerka en de nikab helemaal verboden worden, dus echt een totaal verbod.
  En dan zien we wel verder, en zoals op de foto 75% van de moslims haat Joden en ons in het westen.
  pak eerst dat soort dingen aan.
  want anders kom je namelijk geen stap verder.
  En belangrijk vindt ik dat er aan onze cultuur niets moet worden veranderd, iedereen die hier naar toe komt moet zich aan ons aanpassen en niet andersom.
  En ook Kerstfeest blijft kerstfeest en niet winterfeest of lichtjesfeest.

 20. Henk Albarda

  Goed, maar uiterst naief artikel. In fase 1 wordt hierover voor de buhne een hele korte tijd heel hard gebleeerd, met 0 resultaat. Dan wordt het doodgezwegen omdat de dames tot hun stomme verbazing door duizenden moslim mannen worden bedreigd maar dat mag je natuurlijk als zgn feministische links extremist niet toegeven.
  En daarmee is dit ‘voor de buhne’ theater weer afgelopen en van Wout horen we hier ook nooit meer iets over, die schaamt zich dat hij zo naief was.

 21. Rechtsaf

  Abortus = MOORD

  1. Wesley Benbow

   Rustig maar.

  2. DennisEijs

   Santa Claus = Obesitas.

 22. DennisEijs

  Yep, ECHTE (?) gelovigen zouden hier dus geen boodschap aan hebben. Die kiezen voor de onderwerping. Het is dus voor de dames die gevangen zitten, in een geloof/cultuur die hen belemmerd. En het gevaar van cultureel religieuze represailles.
  Emancipatie van een geloof dus, in de meeste gevallen, soms is het alleen cultureel.
  En daar zal het wrijvingspunt tussen feminisme en links gaan ontstaan jegens deze culturen/religies. LGTBQ (etc.) Leek even een splijt punt te zijn, met de school in Engeland waar lesmateriaal was die homoseksualiteit besprak, bij kleuters (is ook wat jong, in mijn mening.). Maar dit is de echte confrontatie tussen de culturen die voorheen geallieerd waren.

 23. Jozias Visser

  Wesley Benbow

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.