Een forse salarisverhoging voor politici is de beste oplossing voor ons land

dav
Foto: Klaas Dijkhoff van de VVD foto door Kenneth Steffers

Veel van onze politieke problemen komen voort uit een kortzichtig idee over het salaris van Tweede Kamerleden, vindt DDS-bijdrager RPML. Het trekt bijna zonder uitzondering “ruggengraatloze matig intelligente personen” aan, vindt hij. Het zou al een hoop schelen als Kamerleden een hogere vergoeding kregen voor hun diensten.

Zou u een onderneming met 5,8 miljard omzet willen laten leiden door een directeur met € 120.000,- jaarsalaris? In Nederland doen we dat: de BV Nederland met een omzet van 880 miljard euro wordt geleid door 150 directeuren met ieder € 120.000,-.

De weg naar de politiek kent drie selectiecriteria die duidelijk maken waarom de politiek zo is als dat hij nu is. Het eerste criterium is ‘salaris’. Het salaris (‘schadeloosstelling’) van een politicus is op dit moment rond de € 120.000,- op jaarbasis. Dat wil zeggen dat iedereen die minder verdient graag zoveel zou willen verdienen, en iedereen die meer verdient geen interesse heeft in deze functie, een enkeling uitgezonderd. Het tweede criterium is de correlatie tussen inkomen en intelligentie. Mensen met een hoge intelligentie zetten deze in om inkomen te genereren. Dientengevolge ontstaat binnen de politiek een ‘natuurlijke’ selectie waarbij mensen die veel geld verdienen en (dus) intelligent zijn, buiten de politiek worden gehouden. Het derde selectiecriterium is de partijpolitiek. Politici die niet meestemmen met de partijleiding of zich niet aan de partijdiscipline houden worden politiek af geserveerd (hallo Omtzigt!). Dus niet het geweten of de ratio telt, maar het volgen van de partijdiscipline.

Dientengevolge bestaat de politiek grotendeels uit ruggengraatloze matig intelligente personen met een bescheiden schadeloosstelling. Deze personen worden geacht dit land (omzet 880 miljard) of zelfs Europa (omzet 20 biljoen) te leiden met als gevolg dat de ene na de andere crisis door hen wordt ontketend, en vervolgens weer een volgende crisis veroorzaakt wordt met weer nieuwe dictaten. Als zelfs een bankdirecteur in staat is eindeloos geld bij te drukken om failliete landen te ‘redden’ heeft hij in het verleden bij minimaal twee vakken geslapen: economie en geschiedenis. Het politieke gestuntel van de afgelopen 20 jaar zal uiteindelijk tot gevolg hebben dat er ofwel een dictatoriale staat ontstaat, of een revolutie.

De autoritaire of dictatoriale staat is op dit moment in wording. Door wetgeving probeert de overheid krampachtig grip op de samenleving te houden, terwijl de ratio ver te zoeken is. Of dat nu het dictaat uit het klimaatplan is (pagina 34/35) waarbij zelfs de sterke arm gebruikt kan gaan worden om de burger ‘van het gas’ te krijgen (kosten minimaal 235 miljard), terwijl ieder weldenkend mens wel weet dat dit een onzalig plan is … of door volkomen losgeslagen wetgeving complete industrieën lamleggen. Het ‘oplossen’ gebeurt weer door een volgend dictaat: heel Nederland mag 100 km/u gaan rijden waardoor de stikstofdepositie met 0,6% daalt… theoretisch. Dictaten dienen geen enkel doel, behalve het tonen van ‘daadkracht’ door deze zelfde ruggengraatloze matig intelligente personen. Tot pragmatische oplossingen komen zij zelden.

Ondertussen probeert D66 de dictatuur van de Europese Unie, die op exact dezelfde wijze functioneert, in onze grondwet te verankeren. De geschiedenis leert dat grote crisis worden voorafgegaan door megalomane ‘projecten’ van de overheid, en warempel, in Nederland hebben we ‘de Klimaatwet’ en op Europees vlak hebben we er maar liefst twee! Het project ‘Euro’ waarbij er enorme geldstromen van noord naar zuid stromen naar allang failliete landen gaan, en de onlangs gelanceerde ‘Green Deal’ waarbij (wederom) enorme hoeveelheden geld van de noordelijke rijke landen naar het zuiden en oosten wegstromen. Volgens velen staan we aan de vooravond van de grootste crisis ooit; ofwel een enorme devaluatie van de Euro en het ontstaan van een nieuwe munteenheid, ofwel de totale dictatoriale staat. Wilt u voorbereid zijn, kijk dan eens naar een bijdrage van deze twee bestsellerschrijvers hier.

U mag straks zelf democratisch kiezen bij de stembus: ofwel daalt uw vermogen met 90% en stijgen uw schulden met 900%, ofwel ontneemt de staat uw bezittingen voor hun megalomane projecten. U wilt een pragmatische oplossing? Een forse salarisverhoging voor politici zou wel eens de beste uitweg kunnen zijn. Twee ton erbij maal 150 is 30 miljoen: dat is nog net geen € 2,- per burger. Maar laten we die salarisverhoging wel pas uitvoeren na een nieuwe sollicitatieronde…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

20 reacties

 1.   

  “Maar laten we die salarisverhoging wel pas uitvoeren na een nieuwe sollicitatieronde…”

  Helaas zijn behaalde resultaten uit het verleden, soms ook garanties voor de toekomst.

 2.   

  Beetje onzin verhaal(fakenews?)
  Ze zorgen bijzonder goed voor een pensioenopbouw ,voor diverse zogenaamde onkostenposten die in de tienduizenden lopen….
  Dan vergeten we voor het gemak maar de onder de tafel betalingen/vergoedingen van lobby-groepjes….
  Geen medelijden met politici, verdienen meer dan genoeg, velen zelfs die niets bijdragen aan de samenleving en beter kunnen oprotten naar verweggistan.

 3.   

  Veel te ingewikkeld. De huidige politieke kneuzen hebben zich ingegraven in honderden ministeries en gesubsidieerde instanties. Die krijg je niet zomaar weg.

  stem PVV of FVD.
  Daarna moet het puinruimrn kunnen beginnen.

  1.   

   Hoe moet ik me dat puinruimen voorstellen?

   1.   

    Lefty: zie de reactie van Original NL.

    1. As-is situatie vaststellen
    2. To-be situatie vaststellen
    3. Projectweg, tijd, geld, middelen en personeel bepalen.
    4. Project uitvoeren

    Als u meer wilt weten adviseer ik u een paar relevante opleidingen te volgen.
    Succes, Plakband

 4.   

  Nee i.d.d. beter 25 capabele i.p.v. 125 incapabele, wat loonverhoging maar dan geen extra’s meer en geen wachtgeld en andere schandalige vergoedingen die gewone burgers ook niet krijgen. Gewoon ww, en weer aan het werk dan stopt je ww. En verder voor nevenbaantjes 75% belasting heffen!

 5.   

  PSV is het beste voorbeeld, dat een hoger salaris niet direct kunde, met zich meebrengt.

  Met de moord op Pim Fortuyn, is door angst een groot deel van de kunde niet meer beschikbaar.

  Waarom je als schietschijf laten gebruiken door een Linkse of religieuze fanaat.
  De ambtenaren maken toch, de dienst uit in Nederland.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland heeft de angst alleen maar vergroot.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 6.   

  Voor welke prijs wil een succesvolle ondernemer 4 jaar voor pispaaltje spelen, verantwoordelijk zijn voor fouten van zijn voorgangers en weinig grip hebben op de onder hem/haar vallende mede/tegenwerkers?
  Om na 4 jaar aan zijn lot overgelaten te worden?
  Nee, dank u , geef mijn portie maar aan een ander.

 7.   

  “Dientengevolge ontstaat binnen de politiek een ‘natuurlijke’ selectie waarbij mensen die veel geld verdienen en (dus) intelligent zijn, buiten de politiek worden gehouden.”

  En mensen die dom zijn, zijn de wel bekend ‘pluche plakkers’ die al jaren in kamer zitten en eigenlijk helemaal niks anders kunnen.

 8.   

  Het minimum loon is nog teveel voor het stelletje prutsers in den haag, want:
  Zorg kudt
  Ouderenzorg kudt
  Onderwijs kudt
  Huisvesting kudt
  Gelukzoekersbeleid kudt
  Klimaathysterie kudt
  “Stikstofcrisis” kudt
  Belastingdienst kudt
  Politie kudt
  Openbaar vervoer kudt
  Niets gaat er goed onder rutte, in principe zou hij geld toe moeten geven voor zoveel onkunde!

 9.   

  Meer salaris voor kundige en eerlijke politici zou interessant kunnen zijn, maar zolang ze elkaar de baantjes kunnen blijven doorspelen wordt de corruptie alleen maar groter met meer geld in de pot om uit te graaien. Hoe blijf je eerlijk als er toch later wel een vette kluif in de bek rolt als voorzitter van een of andere belangenclub, adviesraad of tafel. In de Griekse oudheid was geloof ik het systeem dat de leiders allemaal vakmensen waren en moesten rouleren na een bepaalde dienstperiode. Nu is het bijna wet dat ministers niets van de materie van het ministerie afweten en kunnen ze dus makkelijk door de ambtenaren gepiepeld worden. Premier? Max 1 periode van max 4 jaar. Ministers? Alleen mensen met bewezen staat van dienst in het bedrijfsleven.

  1.   

   Quote: Alleen mensen met bewezen staat van dienst in het bedrijfsleven.
   .
   En wie uit het bedrijfsleven wil tegen dat salaris 4 jaar met vastgebonden handjes onder een vergrootglas werken?

   1.   

    @cock

    Noem er eens een politicus die:
    a- daadwerkelijk in het bedrijfsleven heeft gewerkt
    b- het daar langer dan zijn/haar proeftijd zou hebben uitgehouden.

    We hebben hier te maken met ‘beroepspolitici';
    maatschappelijk/commercieel incappabelen, enkel uit -zie alle backbenchers- op een eenvoudige bron van inkomsten.

    1.   

     Wouter Bos bij Shell.
     Nadat hij in 1988 cum laude zijn doctoraalexamen in beide studies had gehaald, begon hij een carrière bij Shell. In diverse advies- en managementfuncties was hij binnen deze grote oliemaatschappij werkzaam, in achtereenvolgens Pernis, Rotterdam, Boekarest, Hongkong en Londen.

 10.   

  De helft van die € 120,000,00 zou al genoeg zijn voor die opvreters die geen reet uitspoken en ook nog bijna € 40,000,00 als onkostenvergoeding krijgen, iets wat het salaris is van een gemiddelde Nederlander. Dus laat me niet lachen. Wij moeten hard voor dat geld werken, hebben politici nooit begrepen!

 11.   

  Nederland behoort geen bedrijf te zijn maar een stichting die aan het eind van het jaar niets overhoudt omdat dit bij de burgers terecht komt die zich scheel betalen aan belasting…..

 12.   

  Hebben die riante regelingen tot nu toe bijgedragen tot betere prestaties?
  Weldenkendheid en realisme en kordaat optreden in geld uitdrukken?
  Neem de EU als voorbeeld zou ik zeggen,hoe hoger de salarissen des te meer wanbestuur.

 13.   

  Dit artikel is puur gelul.

 14.   

  Wat een totaal krankzinnig pleidooi. Ken je niets . ben je overal uitgekotst ? wordt je politicus en krijg je betaald conform de achterlijke methodiek van bijvoorbeeld van de banken

  Oprotten met die nutteloze zakkenvullers te beginnen in VBrussel.

 15.   

  Mee eens maar wèl kostenneutraal. Omdat meer dan 50% van onze soevereiniteit naar EU gekieperd is kan de tweede kinderkamer naar 75 leden maximaal. De eerste kamer moet gaan doen waar ze voor bedoeld zijn, het land beschermen tegen waan van de dag wetgeving.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!