Mexicaanse drugskartels hebben Nederland ontdekt: ‘pillenboeren leggen makkelijk contact’

Narcostaat Nederland heeft er een nieuwe speler bij in de drugswereld: Mexicaanse drugskartels. Crystal meth, voornamelijk populair in de Verenigde Staten, komt ook steeds meer in Nederland voor. De komst van de Mexicanen is daar de verklaring voor. Nemen zij ook het geweld mee?

Duitsland signaleerde al een behoorlijke toename in crack en crystal meth, ook nog eens vlak bij mij (Enschede) over de grens. Daar zagen ze in 2017 enkele kilo’s, in 2018 zo’n 45 kilo en dit jaar al 100 kilo crystal meth uit Nederland komen. In juni van dit jaar werd in Rotterdam maar liefst 2500 kilo meth gevonden! Dat heeft een straatwaarde van ‘enkele honderden miljoenen euro’s’.

Brabantse pillenboeren leggen, volgens de Nederlandse landelijke recherche, vrij makkelijk contact met de Mexicaanse kartels. De labs voor de pillenproductie zijn vrij makkelijk om te bouwen voor de productie van crystal meth en die drug levert makkelijk tien keer zoveel op als pillen. Dat, gepaard met de uitstekende Nederlandse infrastructuur, maakt dit land praktisch een goudmijn.

De toenemende productie en consumptie worden al opgemerkt door de landelijke recherche en ze ‘houden het in de gaten’ maar volgens mij is Nederland al praktisch aan de kartels overgeleverd. Gebrek aan capaciteit bij de recherche dekt niet echt de lading meer.

Het zal niet lang meer duren voor er een nóg grotere vondst wordt gedaan dan die in Rotterdam en voor je het weet overheerst de corruptie hier ook. Nou dan is de sprong naar drugsmoorden niet zo ver meer. In Mexico staat het gemiddelde op 3000 drugsgerelateerde moorden per maand. Met drugsvondsten met straatwaardes van ‘honderden miljoenen’ moet het niet zo moeilijk zijn om wat kansarme knaapjes aan te trekken, ze een wapen in de hand te drukken en ze ergens op af te sturen. Ik geef het een jaar of vijf, hooguit, voor de boel hier echt escaleert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Dr*gs zijn heerlijk! Zelf kan ik niet genoeg krijgen van blowen, slikken en snuiven 🙂 🙂 🙂

  1. kees cup

   Heel fijn voor je Antje, ik zou zeggen gebruik zoveel als je kan … en nog een beetje.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Beeeeeeehehehehe

   2. Vlaswiek

    @Kees: Negeren werkt beter.

   3. Veteraan

    Anne is een Trol en geilt en leeft op reacties.
    Laat haar nu zachtjes dood gaan svp

   4. Veteraan

    Anne is een Trol en geilt en leeft op reacties.
    Laat haar nu zachtjes dood gaan svp

  2. omniscius

   Dit verklaart het niveau van uw reacties.
   Blow en snuif jezelf compleet van de wereld zou ik zeggen.

   1. Vlaswiek

    @Omniscius: Negeren werkt beter.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  DUSSSSSS BEDANKT MEXICAANSE DR*GSKARTEL 🙂 🙂

 3. Jumping

  Bedankt Rutte, dat jij niet alleen de grenzen wagenwijd open zet, voor die Miljoenen Gelukszoekers, maar dat je ook aan de werkgelegenheid denkt, door ook de pillenboeren, hun werk in Nederland te laten uitvoeren.

  Zit net naar de TV te kijken, RTL 4 verslaafd.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Sergeant Monty

   Misschien zouden de gebruikers zich eens moeten afvragen waarom zij deze criminelen zo graag willen verrijken met alle gevolgen vandien.

 4. Cootje

  Ze gaan het oplossen ze gaan onze belastingcenten investeren in 3 of 4 camera Er bij.douane op halve kracht politie op halve kracht en onderbezet Het leger heeft geen geld onderwijs op halve kracht UWV het CBR en de belastingdienst op halve kracht en de boeren en de bouwers op halve kracht en een nep parlement met een nep premier staat onze rechtsstaat op instorten jeugdzorg en oudere zorg is gênant en maar beweren dat de EU ons geen windeieren oplevert

 5. weer opnieuw

  prutte is al bezig met een inlegvelletje op de opiumwet 🙂 🙂

 6. opabakema

  Ach waarom zou de politie daar wat aan doen . Net Kees van der Spek gekeken en daar wilde de politie niet eens komen na 2 keer een melding dat er een vuurwapen in het spel was .
  Ze kwamen gewoon niet opdagen en een slachtoffer hadden ze ontmoedigd om aangifte te doen na oplichting .
  Geweldig land dit , het gave land van Pinokkio .

 7. opabakema

  Als je niet kunt leren en je wil niet werken dan kun je altijd nog bij de politie terecht .
  Genoeg kansen dus voor de trollen hier .

 8. Hollandaise

  Lekker pillen swappen voor coke! #undercover

 9. Abraham50

  Wesley Benbow

  1. VerreOosten

   Hahaha

 10. Tman

  “toenemende productie en consumptie Crystal meth”
  Dit verklaart volkomen de gedragingen van het Rutte kartel!
  Al de opgegooide balletjes mbt de klimaatidioterie en het waanzinige immigratiebeleid, kunnen simpelweg niet ontsproten zijn aan heldere geesten!

 11. Jozias Visser

  Wesley Benbow

  1. Wesley Benbow

   🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.