Overheid lapt EU-richtlijnen aan de laars om Tata Steel niet in de weg te zitten

Rijkswaterstaat blijkt al jarenlang een oogje dicht te knijpen als het om de uitstoot van giftige stoffen door staalfabrikant Tata Steel gaat. Europese richtlijnen werden wel héél erg als richtlijn gezien, met alle gevolgen van dien.

Nu denkt u waarschijnlijk, net als ik, dat die normen er vast niet voor niets zijn? Klopt! Want het gaat hier namelijk (onder andere) om de afvalstof genaamd cyanide, ook wel bekend als het zeer giftige hoofdbestandsdeel voor cyaankali of Zyklon B (waterstofcyanide). Dit wordt in véél hogere mate uitgestoten door Tata Steel dan dat het Europees Milieuagentschap acceptabel vindt. Het bedrijf blijkt dat spul gewoon in zee te dumpen, met goedkeuring van Rijkswaterstaat!

Waarom Rijkswaterstaat met die normen veel soepeler is voor Tata Steel? Omdat de staalproducent in 2010 al zei de normen niet te kunnen halen. En niet alleen Rijkswaterstaat rekte het begrip ‘richtlijn’ gewoon op, ook diverse andere toezichthouders (inclusief de provincie!) maakten zich daar schuldig aan. Diverse zware metalen en andere giftige rotzooi heeft dus jarenlang onopgemerkt neer kunnen dwarrelen in Noord-Holland.

En dan is de vraag natuurlijk of die EU-richtlijnen te streng zijn, of Rijkswaterstaat en de provincie gewoon te laks zijn geweest en of Tata Steel in al die jaren geprobeerd heeft de uitstoot alsnog te gaan verminderen. Nou het lijkt er sterk op dat Tata Steel zo lang mogelijk door is blijven gaan met uitstoten en pas recent omlaag is gegaan qua hoeveelheden. Rijkswaterstaat en de provincie wekken sterk de indruk dat het geld dat Tata Steel oplevert belangrijker werd gevonden dan het milieu en de mensen in de provincie. En EU-richtlijnen lijken helemaal niet zo gek te zijn, want Tata Steel is al jarenlang Europees koploper qua uitstoot van cyanide. Lekker bezig met z’n allen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Ted Vreden

  EU richtlijnen zijn een utopie, net als de tandenfee.

  1. hans-e-pans

   Natuurlijk zijn de EU richtlijnen een utopie, daarom zullen ze ze je ook met geweld door de strot duwen.

 2. weer opnieuw

  tja , een erg bekent verschijnsel , een norm opgelegd vanuit een bureaucratische omgeving die met best technical means niet te halen zijn.

  Hoe sloop ik de economie , nou met co2 , nox , pfas normen en noem nog maar wat linkse onzin op

 3. van Urk

  En zo wordt men besodemieterd waar men erbij staat. Is het dan ook geen wonder dat de boeren de straat opgaan? Terwijl de overbevolkte randstad met zijn stinkschoorstenen de boel vol blaast met giftige stoffen moeten de schonere provincieen de boeren gaan uitleggen dat zij hun vee alweer moeten gaan halveren. Daar trapt toch geen enkele gek meer in.

  1. Blitzkrieg

   van Urk : De aanleg van natura 2000 gebieden (lees ontbossing van oa nederland) gaan hand in hand. En dan te bedenken dat de boeren hiervoor minder stikstof moeten uitstoten.

   NEDERLAND WORDT KAPOT GEMAAKT, DIT MOET GESTOPT WORDEN!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU

   ONDER HET MOM VAN NATURA 2000, JESSE WAS DE 1E DIE ONDERTEKENDE, SCHANDALIIG!!!

 4. Wesley Benbow

  Ik zie dat Wout pal staat voor een streng milieu- en klimaatbeleid.

  Hulde!

  1. van Urk

   Heeft u al zonnepanelen voor uw dak besteld, gluiperd? De Aarde smelt gauw als u niet opschiet.

   1. Wesley Benbow

    Iets zegt me dat van Urk zonnepanelen zelfs niet overwoog.

    🙂

    1. van Urk

     Ik heb dan ook geen last van een “klimaat” depressie. 😉

   2. Rammstein

    Van Urk, je reageert op de zuiger, dus krijg je een zuigantwoord terug. Beter is deze mongool geheel te negeren.

    1. Vlaswiek

     “Beter is deze mongool geheel te negeren.”

     Beter is het niet te verwoorden.

    2. Beukman

     Kijk kijk, @Ramsteen is inmiddels het spel van Vlasparkiet gaan meespelen. Dat zal hem verheugen.
     Denk jij niet dat @Urk heel goed voor zichzelf kan opkomen, @Ramsteen?

     1. Rammstein

      Je bent niet op de hoogte en loopt achter de feiten aan, Beuk. Zoals vrijwel altijd.

      Al weken geleden heb ik besloten de Uitgekotste te negeren, nadat deze psychopaat mij toen achter zijn fantasie ‘filter’ had gezet. De arrogantie van deze gotspe was zo groot, dat ik er toe overging de megalomane narcist een permaban te geven. De sukkel had overigens niet in de gaten dat hoe meer reaguurders (volgens zijn eigen zeggen inmiddels 46) achter zijn fictiefilter verdwenen, hoe geringer zijn mogelijkheid tot reageren. Oftewel – een perfect schot in eigen voet.

      Deze stap is door vele reaguurders gevolgd en werkt: de Uitgekotste bedelt om aandacht. Jou is het dus geheel ontgaan, zoals je veel ontgaat waarover je toch een grote bek hebt.

     2. Beukman

      Je wekt mijn medelijden, @Ramwiek, door als hulpje van de parasiet zich te bemoeien met op wie anderen reageren. Je wil het niet weten, maar je speelt zijn spel mee. Jammer.

     3. Ben Venuti

      Lol…. Beukman beticht een ander van een hulpje te zijn, zelf gorgelt hij de dunne stront van Wesley Bimbo waarvan hij zegt hem niet te kennen maar het slechts met hem eens te zijn in veel dingen….

     4. Wesley Benbow

      Ach gossie, zijn er hier nog steeds reaguurders bezig anderen van reageren op mij te weerhouden?

      Wat aandoenlijk!

     5. Beukman

      Nou @Ben, ik heb nog nooit fascistoïde opgeroepen om bepaalde potsers te negeren. Denk jij trouwens niet dat @Urk niet prima voor zichzelf kan opkomen?

     6. Rammstein

      Beukman weigert te lezen wat ik schreef en blijft volharden in zijn domme geklets omdat de Uitgekotste -zijn heer en meester wiens voeten hij kust- dat van hem vraagt. Slaafs knikt hij ja en amen en lult en liegt er een eind op los.

      Je bent de trollen-grens erg dicht genaderd Neukman. Nog even en jij verdwijnt ook achter het ‘filter’ dat velen hier hanteren: dat betekent doodzwijgen en dan kun je alleen nog de reet kussen van die megalomane narcist.

     7. merlot

      @ Rammstein: Hier valt met Beukman toch niet over te praten. Hij heeft een blinde vlek voor het bloedirritante gezuig van de Uitgekotste, dus dan houdt het op.

      Wat hij kennelijk ook niet snapt is dat jij iemand bent die zich voor niemands karretje laat spannen en dus ook niet voor dat van Vlaswiek.

      Vermoedelijk is Beukman niet gelukkig met het succes van het Grote Negeren van de Uitgekotste en probeert hij de ban te breken.

      Ik heb in ieder geval besloten NOOIT meer op het serpent te reageren. Het bevalt me prima zo.

      Het nadeel is dat ik niet meer in de gelegenheid ben om zijn kletskoek te weerleggen, maar dat moet dan maar. Het is immers al vaak genoeg weerlegd.

     8. weer opnieuw

      ach , de stront vlek herhaalt , herhaalt en herhaalt zijn aperte onzin. Kennelijk gaat ie na 4 herhalingen onomstotelijk geloof putten uit zijn reacties. Je kan met de tar-rel niet in debat. Zeg jij groen zegt hij blauw. DMarcel v dam zou zeggen , u bent een minderwaardig mensch meneer de stront vlek

     9. Wesley Benbow

      Beukman, zoals je weet zie ik de meeste bijdragen hier niet. Ik leid via jouw bijdragen en de heer van Urk af dat deze eindeloze discussie nog steeds voortduurt.
      De heer van Urk reageert gewoon op mijn bijdragen, dus die zal zich er weinig van aantrekken.

      Wat mensen bezielt om anderen van reageren af te houden lijkt me voer voor psychologen. Ik heb de pathologie van de Lugar-stal al te lang meegemaakt om er nog mee geconfronteerd te willen worden.

      Ik zou mijn filter graag willen opheffen maar ik zie op tegen de stroom van bagger en stront die ik dan weer over me heen krijg.

     10. Rammstein

      Merlot, dat klopt: Beukmans reageert overgevoelig (en venijnig) als het ‘cordon sanitaire’ rond de Uitgekotste ter sprake komt. Hij kan het niet hebben, noemt het facistoide en weigert in te zien waarom dit allemaal plaats vindt.

      De paar weken dat ik ongezien langs de übernarcist scroll, niet meer lees en niet meer op reageer, zijn me meer dan uitstekend bevallen. En zoals je zegt: de kletskoek van de dorpsgek is al zo vaak weerlegt dat daarmee doorgaan een zinloos perpetuum mobile wordt.

      Jammer overigens dat Beukman zich zo laat meeslepen door die psychopaat: op de momenten dat hij in zijn uppie opereert is hij wel te pruimen en kun je aardig met hem debatteren.

     11. merlot

      “Jammer overigens dat Beukman zich zo laat meeslepen door die psychopaat”

      Vind ik ook. Maar Beukman is er nu al zo vaak op aangesproken dat ik geen hoop meer heb dat hij ooit nog bij gaat draaien.

     12. weer opnieuw

      En maar volhouden dat ie een filter heeft waarvan al 1000 x is aangetoond dat de stront vlek gewoon liegt. Dit ga je nooit oplossen want narcisten dulden geen kritiek, laat die leugenachtige stront vlek maar.

     13. Vlaswiek

      @Mannen: Hoewel jullie autonoom zijn en je inderdaad niet achter een karretje laten spannen ben ik wel blij te lezen dat jullie de vinger exact op de zere plek hebben gelegd en dat Kneusman alleen maar z’n zure mondje kan houden als het over de Uitgekotste gaat. Die laatste kun je slechts negeren als je hier serieus in gesprek wil blijven.

      Ik ben het met jullie eens dat hij solo wel is te pruimen, jammer dat hij een convenant heeft gesloten met de Uitgekotste en dat daar kennelijk geen einde aan komt.

      Het zij zo…

     14. Beukman

      @Ramm volhardt:
      Je bent de trollen-grens erg dicht genaderd Neukman. Nog even en jij verdwijnt ook achter het ‘filter’ dat velen hier hanteren: dat betekent doodzwijgen en dan kun je alleen nog de reet kussen van die megalomane narcist.

      Waarmee je mijn punt nóg duidelijker maakt.
      Op wie jij wel of niet reageert moet jij weten, Darmsteen. Ik reageer ook niet op een hele hoop mensen waarvan ik het als tijdsverspilling beschouw.

      Jij roept echter andere potsers op om niet op bepaalde figuren te reageren. En ja: dat zijn fascistoïde methodes.
      Daarmee ben je ook in het spel van Vlasparasiet getreden. Dat jij niet doorhebt dat hij steeds een spel speelt, pleit niet voor je vrees ik. Eerst was zijn spel maandenlang om potsers te isoleren door ze te associëren met p*do-gedoe. Ja, dat probeerde hij ook bij mij. Je ziet hoe het nog voortwoekert, al lijkt hij er zelf mee gestopt te zijn.

      Zijn nieuwste spel is het om al parasiterend iedereen die reageert op Wesley vermanend toe te spreken, te flemen en te slijmen, en verder zelf amper inhoudelijk te reageren.
      En kijk: het werkt! Jij doet nu immers precies hetzelfde. Ook jij bent veranderd in een zwarte smurf.

      Ik vind dat zeer minnetjes, Rammelpeen. Ik vind: ieder voor zich, tegen groepsvorming heb ik me hier altijd verzet, omdat het ongezond is.
      Als jij deze kritiek beschouwt als getrol, dan zou ik mij ook gewoon in je killfile zetten als ik jou was. Blijft Piet51 over, en dan heb je helemaal geen tegenstand meer.

     15. merlot

      Rammstein schreef: “Beukmans reageert overgevoelig (en venijnig) als het ‘cordon sanitaire’ rond de Uitgekotste ter sprake komt. Hij kan het niet hebben, noemt het facistoide en weigert in te zien waarom dit allemaal plaats vindt.”

      Herhaling: WEIGERT IN TE ZIEN WAAROM DIT ALLEMAAL PLAATS VINDT.”

      Uit de zojuist geplaatste post van Beukman blijkt voor de zoveelste keer zijn blinde vlek.

      Probeer eens antwoord te geven, Beukman. Waarom zou dit allemaal plaats vinden?

     16. Wesley Benbow

      “Jij roept echter andere potsers op om niet op bepaalde figuren te reageren. En ja: dat zijn fascistoïde methodes.”

      Zo kun je het zeggen, Beukman, maar op de keper beschouwd betreft het volgens mij veeleer het machteloze onvermogen om de inhoudelijke discussie aan te gaan.
      Ik ervoer hetzelfde bij iemand als merlot. Hij wil graag inhoudelijk tegenwicht bieden maar slaagt daar niet zo goed in (inhoudelijk niet en debattechnisch niet) en in de machteloze woede die vervolgens ontstaat worden tactieken toegepast die niet veel meer met de inhoudelijke discussie te maken hebben: op de man spelen, stalken tot het privé-adres, mobbing en nu, als laatste redmiddel proberen iemand collectief de mond te snoeren.

      Fascisme is een groot woord, het is veeleer onmacht en kleingeestigheid van mensen die de hitte van de debatkeuken niet kunnen verdragen. Psychologisch interessant maar op den duur ook vermoeiend.

     17. Beukman

      Nee @merlot, jij en Rampstein weigeren in te gaan op mijn punt dat het uiterst miezerig is om andere potsers te gaan vertellen op wie ze wel en niet mogen reageren. Dat is het spel dat Vlaswiek speelt. Hierin krijgt hij steeds meer aanhang. Ramteen dreigt nu ook die kant op te gaan. Je zou eens kunnen proberen te begrijpen hoe onfris dit is en schadelijk voor een individu.

      @Wesley
      Ik denk dat je jezelf en anderen een plezier zou doen door ook eens enige introspectie te betrachten. Minder vaak in de sarcasmemodus, niet op iedere scheet reageren, en inhoudsloze en zwakke broeders met rust laten.
      Het gaat er hier niet om of je wel of niet gelijk hebt om dit te (mogen) doen of dat anderen het ook doen, maar om wat het netto oplevert. En dan kan het soms meer opleveren om het eigen gelijk te laten varen.

      Voor DDS zou dat pure winst zijn, aangezien ook jij graag voor inhoud gaat. In theorie zou dat mooie discussies moeten kunnen opleveren.

      Het staat me tegen om hier de schoolmeester uit te hangen, maar ik zie het vaak een tijdje goed gaan – met je eigen filter bescherm je je ten dele, waarna het toch uit de hand loopt. Niet louter door jouw schuld, maar als je meer controle had op dat omslagpunt, zou je er zelf ook meer plezier in hebben en houden.

      Ik zou het verder niet meer over dat filter hebben als ik jou was. Gebruik het, maar zwijg erover. Want het werkt als een rode lap op een stier, en het zijn vlaswiekmethodes.

     18. weer opnieuw

      daar is gelukkig het bekmannetje weer met een lap niets zeggende woordenbrij. minder minder minder

      Kan je dus op meer plekken kwijt dan bij marokkanen alleen 🙂 🙂

     19. Wesley Benbow

      Ik begrijp je punt, Beukman, en dat filter zit me ook al een tijdje dwars, het is inderdaad een Lugar-oplossing.

      Bij deze hef ik het filter op. (Moet daarvoor wel even mijn technische vriend wakker maken). Dat zal wel weer een afgrond van bagger en kleingeestigheid openen, maar dat moet dan maar.

      Je vermaan me niet door irritaties te laten leiden is terecht. Ik neem je wijze woorden ter harte.

      We gaan het zien.

     20. Vlaswiek

      “Daar is bekmannetje weer met een lap niets zeggende woordenbrij.”

      Inderdaad, het is bekend dat hij het jaar in jaar uit opneemt voor zijn alsmaar zuigende zielsverwant. Helaas is na jaren duidelijk dat de Uitgekotste ongeneeslijk psychotisch is en dat reageren altijd meer problemen oplevert.

      Zonder deze notoire sarcast is het goed toeven op DDS, zonder deze voortdurende steenpuist is het gezellig en kunnen links en rechts uitstekend van mening verschillen. Maar altijd, en zonder uitzonderingen, als de Uitgekotste verschijnt is het hommeles, klieren, zuigen, treiteren en stoken.

      Opgedonderd!

     21. weer opnieuw

      en de fantast gaat gewoon door met zijn leugens. Krijg je nooit genoeg van je leugens tar-rel ? een filter wat nooit wat gefilterd heeft . Schakel maar weer in dan kan je tenminste niet reageren op anderen achter je filter of heb je door dat je achterlijke gelieg tegen je werkt stront vlek ?

      psychologen voer ben je

     22. Vlaswiek

      @weer opnieuw: Ik gebruik wel een scri͎pt, ik heb het zelf geschreven omdat ik kennis heb van Jav͎aScri͎pt. Je ziet als dat de Uitgekotste een technisch mannetje zegt nodig te hebben dus is het juist dat ik gezegd heb dat hij te dom is voor een scri͎pt.

      Overigens heb ik het scri͎pt de afgelopen tijd niet nodig gehad want de Uitgekotste wordt massaal genegeerd waardoor er (mondjesmaat) steeds vaker normaal gediscussieerd kan worden met serieuze opponenten.

     23. Rechtsaf

      Uiteraard is het scr*pt een uitkomst maar gewoon negeren is prettiger 😉

     24. merlot

      “Nee @merlot, jij en Rampstein weigeren in te gaan op mijn punt dat het uiterst miezerig is om andere potsers te gaan vertellen op wie ze wel en niet mogen reageren.”

      Nee, Beukman, geef eerst maar eens antwoord op de vraag WAAROM dit gebeurt. Dat heeft echt een goede reden.

      Je spreekt de man nu in zachte bewoordingen toe, “enige introspectie betrachten”, “minder sarcasmemodus”, maar je gaat volkomen voorbij aan het feit dat deze gifslang hele groepen mensen met satanisch genoegen het bloed onder de nagels vandaan haalt. En dat al jarenlang. Je neemt het op voor een loepzuivere internet-psychopaat.

      ht*ps://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

      Hij oogst gewoon wat hij zaait, niet meer en niet minder.

     25. Wesley Benbow

      “dat deze gifslang hele groepen mensen met satanisch genoegen het bloed onder de nagels vandaan haalt. En dat al jarenlang. Je neemt het op voor een loepzuivere internet-psychopaat.”

      Voor deze obsessieve waanzin heb ik me een tijdje proberen af te schermen.

      Zucht!

     26. Vlaswiek

      “(…) deze gifslang hele groepen mensen met satanisch genoegen het bloed onder de nagels vandaan haalt. En dat al jarenlang. Je neemt het op voor een loepzuivere internet-psychopaat.”

      Hear, hear!

     27. weer opnieuw

      schroom niet stront vlek en maak je technische vrind wakker zodat ie je filter weer kan activeren, lekker rustig

     28. Vlaswiek

      “(…) deze gifslang hele groepen mensen met satanisch genoegen het bloed onder de nagels vandaan haalt. En dat al jarenlang. Je neemt het op voor een loepzuivere internet-psychopaat.”

      Én beste Merlot, je ziet ook hierin een vast patroon. Voorheen nam Guus het nog wel eens voor de Uitgekotste op, maar die mag vandaag niet van z’n geloof. Beukman springt in dit soort gevallen áltijd in de bres, ik volg deze kwestie nu lang genoeg om dat te kunnen concluderen en in feite delen jij en Rammstein die conclusie ook.

      Door deze nieuwe koers is duidelijk geworden dan DDS erop vooruit is gegaan en het zou mooi zijn als dit zo zou blijven. Natuurlijk is dat uit eigen belang, maar ik kan mij niet aan de indrukt onttrekken dat, velen met mij ook, dit ook zo ervaren.

     29. Vlaswiek

      “Uiteraard is het scri͎pt een uitkomst maar gewoon negeren is prettiger”

      Zeker, bovendien is het ook plezierig om te ervaren dat het óvergrote deel van de DDS’rs de Uitgekotste negeert. Daarnaast kun je dan gewoon op de opponenten reageren zonder dat deze beroepskwal de zaak komt vergiftigen.

     30. Wesley Benbow

      Ook interessant de debiele en paranoïde waanzin van Vlaswiek weer te lezen.

      Mijn God, ik heb niet veel gemist.

     31. Beukman

      Ik begrijp je punt, Beukman (etc.)

      Goed om te lezen Wesley.
      En je ziet dat de heren merlot en Vlaswiek meteen klaar staan met een oefening in niet reageren. 🙂

     32. Rechtsaf

      “bovendien is het ook plezierig om te ervaren dat het óvergrote deel van de DDS’rs de Uitgekotste negeert.”

      Zeker…

     33. Vlaswiek

      “Zeker…”

      Zoals je ziet draagt het vrucht en dat is logisch! Laten de rugridders elkaar maar plezieren, dat hadden ze toch al afgesproken.

      😛

     34. Wesley Benbow

      @Beukman,

      Mijn grootste uitdaging wordt terughoudend te reageren op de studenten die tegenwoordig DDS vol babbelen.

      Mijn hemel, wat is dat tranentrekkend!

     35. Rechtsaf

      @VW 😉

     36. merlot

      “Ik begrijp je punt, Beukman (etc.)

      Goed om te lezen Wesley.”

      Beukman hoopt dat er vanaf nu beterschap zal optreden bij Wesley.

      Whoehahahaha.

     37. Vlaswiek

      “Beukman hoopt dat er vanaf nu beterschap zal optreden bij Wesley. Whoehahahaha.”

      Het is ongeneselijk, de psychische aandoening is blijvend.

     38. Beukman

      Dingen als een uitdaging zien ipv een probleem is sowieso een prettige levenshouding, @Wesley. Als het je lukt om domheid, kwaadaardigheid of achterlijkheid te negeren, ga je je doorgaans ook beter en sterker voelen. Oefen jezelf in mededogen. Met zwijgen kom je al een heel eind verder.

      Sommige stukkies boven aan de pagina rammelen inderdaad aan alle kanten. Iedere keer dat je er in slaagt om dit te negeren verdien je er een punt bij.
      Ga uit nieuwsgierigheid eens turven tot je bij 10 bent, en kijk hoe je je daarna voelt.

     39. Rammstein

      Beukman overspeelt nu een beetje zijn hand door boven Wesley te gaan staan en hem therapeutisch te benaderen en van advies te dienen.

      Prachtige en effectieve methode om de narcist inwendig te laten koken.

     40. merlot

      “Nee, Beukman, geef eerst maar eens antwoord op de vraag WAAROM dit gebeurt. Dat heeft echt een goede reden.”

      Helaas moet ik vaststellen dat Beukman geen rechtstreeks antwoord heeft gegeven. Wel heeft hij een halfzachte poging gedaan om de internet-psychopaat tot inkeer te brengen.

      Die poging is nu al mislukt.

     41. Vlaswiek

      “Helaas moet ik vaststellen dat Beukman geen rechtstreeks antwoord heeft gegeven.”

      Gaat hij ook niet doen, daar moet hij immers zijn vriendje voor verraden.

     42. merlot

      “Gaat hij ook niet doen, daar moet hij immers zijn vriendje voor verraden.”

      De posts van gisteren en vandaag van de Uitgekotste aan het adres van Beukman zijn te vertalen als een wanhopige schreeuw om hulp. Hij heeft Beukman nodig.

      En de “deuger” Beukman trapt met open ogen in z’n leugens, kwaadsprekerij en manipulaties.

      Het is niets nieuws: linksmensen als Beukman verwarren altijd de daders met de slachtoffers en zijn niet in staat door de leugens van dit soort psychopaten heen te prikken.

     43. Vlaswiek

      “Het is niets nieuws:…”

      Klopt, het is repeterend en kraakhelder.

      Het zal de Uitgekotste niet meevallen nu wij zijn speeltuin hebben omgeploegd, waar moet hij nu die zeven dagen per week en dertien uur per dag doorbrengen?

     44. Ben Venuti

      Prachtig hoe zowat geen mens meer reageert op die dorpsgek!

   3. Vlaswiek

    @Urk: Snap je het niet of wil je het niet snappen?

    Je doet hem daadwerkelijke een orgastisch genoegen met jouw reacties, hij krijgt een stijf plassertje van jouw reacties. Het liefste dat de uitgekotste doet is mensen afzeiken, dat komt omdat niemand hem moet en iedereen hem uitkotst.

 5. Rammstein

  Nederland is een roversnest, geregeerd door een Maffia-misdaadsyndicaat. Alleen Malle Pietje51 en de Uitgekotste blijven dit misdadige beleid verdedigen omdat ze trouw hebben gezworen en de Omerta geldt.

  Nederland is een onbeschrijflijke puinhoop. Iedereen met gezond verstand ziet dat.

 6. Boeddha

  Waarschijnlijk als ze niet soepeler met de regels waren omgegaan, had Tata steel allang in India gezeten.
  Daar zijn totaal geen regels en de arbeidskrachten een fractie van wat ze hier kosten.

  Die idiote milieu regels heeft het alsnog voor elkaar dat ze weg gaan.
  Het kost een vermogen die ze in het buitenland niet hoeven te betalen voor filters.

  1. weer opnieuw

   Boedha slaat de spijker op zijn kop. Helaas had Tata al besloten de experimentele lijn ontwikkeld en gebouwd op kleine schaal in Nederland niet verder te ontwikkelen in Nederland.

   Het nieuwe procedé wordt overgenomen in de moederfabrieken in India. Tata gaat op termijn Nederland echt verlaten wat ook bevestigd wordt door de investeringstop. Slechts linkse stront vlekken vieren feest en heeft men geen idee hoe men de weggevallen werkgelegenheid gaat invullen.

   CO2 heffing is een brug te ver voor Tata dus zeg maar bye bye. Een keiharde klap voor de Nederlandse economie en de verachtelijke politiek zwijgt. Tar-rels voeren het hoogste woord met dom gelul

 7. fusilier

  Van Urk. Nog gecondoleerd met Jochem Foppen en Hendrik Jan de Vries.

  1. van Urk

   Dank u van harte zeer. Hendrik Jan heb ik toevallig nog gekend als kleine buurjochie.

   1. Vlaswiek

    @Urk: Gecondoleerd met het opzettelijk voeren van de aandoenlijke en het (mede) in stand houden van zijn aanwezigheid zodat hij kan doorgaan met zuigen.

    1. weer opnieuw

     @vlaswiek , schei nou uit met die onzin , je wordt irritanter dan de stront vlek. Weggaan hier doet ie toch niet. Hij heeft kind nog kraai want narcisten zijn meestal einzelgangers.

     Zo nu en dan op zijn nummer zetten is veel leuker. De tar-rel denkt dan dat ie weer reacties krijgt

     1. Vlaswiek

      “Zo nu en dan op zijn nummer zetten is veel leuker.”

      Daar verschillen wij fundamenteel van mening, hij is niet op z’n nummer te zetten omdat hij iedere reactie verwelkomt om te kunnen zuigen. Je faciliteert dus een spelbreker, een psychopathische narcist die uitsluitend reageert om te slopen, te zuigen, te klieren, etc.

      Ik hoef jou dat allemaal niet uit te leggen. Maar we mogen natuurlijk wel van mening verschillen. Agree to disagree, al vind ik dat je hem dus aanmoedigt en support wanneer je hem aandacht geeft in de vorm van directe reacties.

     2. weer opnieuw

      we verschillen zeker van mening want als jij een indirecte quote plaatst is dat ook een reactie en een bewijs dat je zijn kul leest.

      1 ding is zeker , weggaan doet de stront vlek niet . Dit is zijn leven en omdat ik achter zijn scr*pt zit kan ik lekker uithalen naar de tar-rel bij tijd en wijlen., meeste van zijn opmerkingen zijn te stom om van een reactie te voorzien dus veel reactie van mij krijgt ie niet.

     3. Vlaswiek

      ” (…) dus veel reactie van mij krijgt ie niet.”

      Houden zo!

      🙂

 8. AS210854

  Onze boeren en de bouw worden geofferd om de buitenlandse groot vervuilers de hand boven het hoofd te houden.

 9. fusilier

  De vis wordt duur betaald. Schandalig hoe jullie soms weggezet worden als een stelletje kruimel dieven,en met gevaar voor eigen leven de zee opgaan voor ons visje.

 10. Cootje

  Afrikanen komen met gammele bootjes de oversteek wagen om de giftige luchten van data steel in te ademen je gaat er dood aan maar elke dag een handje rijst omgeven met muskieten ook. Chroom – 6 mogen de sebrenica generatie ook gewoon gebruiken wapen olie was in de dienstplicht tijd gevaarlijk maar niet voor dienstplichtigen daar had je er genoeg van Nederland is een kei verrot land waar we een minister president hebben die bonnetjes vergeet 70 onschuldige doden bij een verkeerde bombardement de bevolking een loer draaid voor 1000€ de Groningers in de steek laat en misschien wel direct of indirect een moordenaar is van 100000 mensen want werkgelegenheid gaat boven gezondheid wat te denken van het bekende fabriekje in Dordrecht geen gevaar voor de volksgezondheid of binnen tig jaar zaken gaan over lijken de politiek ook

  1. Wesley Benbow

   Doe nog even de groeten aan tante Betje, Cootje.

 11. Gerlos

  U moet zich eens verdiepen wat Tata Steel allemaal al gedaan heeft om het bedrijf milieu vriendelijk te maken maar er moeten nog stappen gemaakt worden als de tijd hun nog gegund wordt.

 12. Vrijedenkert

  EU-richtlijnen of die nou wel of niet realistisch zijn of niet of we het er mee eens zijn of niet, het probleem is de Nederlandse regering heeft ooit ingestemd met die richtlijnen en als het die niet wil handhaven had men in Den Haag niet akkoord moeten gaan met die richtlijnen vanuit Brussel!
  Wat we ook van de EU vinden het probleem is dus Den Haag en het klakkeloos tekenen bij het kruisje…

  1. weer opnieuw

   met of zonder inlegvelletje

 13. Jumping

  Inderdaad, dit toonbeeld van onderdrukking vanuit Nederland aan de EU, is te danken aan de volledige overgave, van het Ruttekartel aan Brussel.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 14. Pescador

  Het gaat die gasten om geld niet om een schoon milieu

 15. Pescador

  gewoon lozen in de zee, is toch geen enkel probleem zolang er maar geen vervuilende auto´s en eg gaskachels meer zijn.
  tata betaald ook geen belasting , maar daar kunnen de burgers wel voor opdraaien.

  fijn zulke landbestuurders je zou ze zo in de zee gooien naast die rotzooi die tata er in dumt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.